Явно, не ти е известно...Cheery написа:Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно.
ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009
Into the endless we ride... 
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не.Cheery написа:Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно.
Ето какво пише правилника:
Чл. 29 (...):
Ректорът решава всички въпроси относно управлението на Университета извън изключителната компетентност на Общото събрание (чл. 15) и на Академическия съвет (чл. 26).
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/PravSU.html
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
Драга Гери, аз може да съм малко тъп, но все пак не можах да прочета ясно и точно конкретното ви мнение относно камерите? ЗА/ПРОТИВ и естествено аргументацията на всяко едно от вижданията ви?Cheery написа:Именно за да не се оказваме пред свършен факт, както е с камерите в СУ в момента, съм на мнение, че всичко което се решава на Академичен съвет (а в СУ почти нищо съществено не може да се случи без да е взето решение за него на Академичен съвет) ТРЯБВА да се качва като информация на сайта на СС. За да знаят студентите отрано какво ще се случва в университета и да могат да противодействат овреме при нужда (в случая преди да се закупят и поставят камери).Leom написа:Г-це Костуркова, какво е мнението ви за инсталацията на система за видеонаблюдение и запис в Университета? Смятате ли, че е редно това да се случва по еднолично решение на ректора, без да е имало необходимото формално обсъждане и обосновка на проекта, както и съответното колективно решение? Ще предприемете ли нещо конкретно по въпроса ако бъдете избрана в Студентския съвет?Cheery написа:...
Здравейте и от мен
Гергана Костуркова, специалност Международни отношения, Юридически факултет
...
Ректорът еднолично няма как да взима решения, поне не и според правилника, доколкото ми е известно. Какво се случва в действителност, е отделен въпрос.
"Колективното решение" за камерите в СУ е взето освен от Ректора, и от Студентски съвет. Така че чисто формално студентите са "представени" и "питани". Това че СС не са направили нужното за да уведомят колегите си, че ще се взима такова решение и да разберат какво те мислят по въпроса (една анкетка да бяха сложили в неработещия си сайт, поне да се ориентират), е поредния им пропуск. За наша сметка.
Ще предприема нещо конкретно по въпроса когато чуя изложени аргументите и на двете страни в дебата. Защото има немалко студенти в СУ, на които камерите не им пречат и дори ги подкрепят. Вариант е също така и всеки факултет да реши сам за себе си - в някои да има, а в други, като Философски, откъдето тръгна кампанията против камерите, да няма.
П.П. Може да се обръщате към мен и с Гери или Гергана. Студенти сме все още, не сме в Народното събрание все пак
-
Acho
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
ахахах много неща се изписаха, много обещания, много нещо, та чак за референдуми се заговори. Само липсва едно : НА РЕВОЛЮЦИЯ, БРАТЯ! и картината ще бъде пълна
)). Стига сте си чешали езиците с глупости и врели-некипели, все едно верно ви избират за некви държавни управници. Ако наистина искате да сте полезни на студентите, вложете целия този бюджет за ремонт и подръжка на тоалетните.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Забрави още едно - охрана! Щото след година ще е същото! Не е научен да пази имуществото на СУ нашего брата.
Напомням на всички, които възнамеряват да гласуват в сряда - 2.12, че е добре да имате в себе си документ със снимка, най-добре студентската книжка.
Напомням на всички, които възнамеряват да гласуват в сряда - 2.12, че е добре да имате в себе си документ със снимка, най-добре студентската книжка.
-
Христо-Димитров-ИФ
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: втори
Acho , предложението ти за освежаване на тоалетните не е никак лошо, а що се отнася до охраната мисля ,че е достатъчна , но трябва да бъде по-бдителна , че скоро ми се наложи да гоня едни просещи мангалчета от барчето до Яйцето....
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
По последна информация от офиса на СС, студентската книжка е задължителна при гласуване.peterdi написа:Напомням на всички, които възнамеряват да гласуват в сряда - 2.12, че е добре да имате в себе си документ със снимка, най-добре студентската книжка.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
Това, разбира се, е текста, от който ректорът се възползва за да може сам да си реши инсталирането на камери, чрез които после пак той ще има възможност да наблюдава всички останали. Интересно, само аз ли виждам проблем при тази галимация? Защото, след като всичко (ще) се записва, очевидно, ректорът може да гледа всичко, което го интересува.peterdi написа:...
Ето какво пише правилника:
Чл. 29 (...):
Ректорът решава всички въпроси относно управлението на Университета извън изключителната компетентност на Общото събрание (чл. 15) и на Академическия съвет (чл. 26).
...
А като споменавате Чл. 15 от Правилника за устройството и дейността на СУ, то ето какво пише там, освен че Общото събрание приема и изменя самия Правилник:
Чл. 15. (1) Общото събрание: ...
8. решава други въпроси по предложение на: ...
в. членовете на Общото събрание.
http://portal.uni-sofia.bg/docs/rules/PravilnikSU.pdf
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами, пробвай се, де! Други пък ще ти пречат и така... 
Into the endless we ride... 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Това е най-смешната тема във форума!
Иначе - да не съм офтопик - съм от ФКНФ и ще гласувам за Лили от индология.
Иначе - да не съм офтопик - съм от ФКНФ и ще гласувам за Лили от индология.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
A къде са кандидатурите (по факултети)? И къде се гласува?
- LillyD
- В началото бе словото
- Специалност: Индология
Ами няма изнесени кандидатури, няма и да има. Когато отидох в офиса на СС за да получа информация, ми казаха, че няма "предизборна кампания" и че ще се изнесат списъци чак след изборите, т.е. когато нещата са пред свършен факт. Така че можеш просто да прегледаш темата назад и да видиш какви канидадтури са представени тук, по-подробна информация няма да намериш (за съжаление)
Лилия Драгоева
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК
Избори - 02.12.2009г.
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК
Избори - 02.12.2009г.
- Ratnik
- В началото бе словото
- Специалност: Археология
Здравейте,
аз съм Мартин Ралчевски и се кандидатирах за СС. Приканвам родолюбците от Исторически факултет да гласуват за мен, защото обезбългаряването ни разяжда с пълна сила, Софийският университет не прави изключение, тъкмо напротив. Един човек в СС трудно може да промени кой знае какво в безродната политика на СУ, но все пак ще повдигна със сигурност въпроси, които са неудобни за нашите кръвопийци. Да, такива са, защото с нашите пари се возят в скъпи коли и си измислят какви ли не командировки- това важи и за "висшия ешелон" в някога славния С. Университет.
Студентите трябва не просто да заучават материала и да изкарват добри оценки, те трябва да са граждански и политически активни, а не просто безучастни зрители на безобразията в нашата държава. Някога студентите от СУ са били движеща сила за сваляне на правителства, а сега са просто сбирщина от хора с егоистични цели. Това е срам.
Невежеството е навсякъде, дори сред кандидат-висшистите, които иначе претендират, че всичко им е ясно. А нищо не им е ясно, щом мълчат пред ограбването и обезбългаряването на страната, с пълна сила течащо и в СУ. Защото в скоро време студентите от Турция ще надвишат броя на българите- студенти. Мракобесният политически и псевдоинтелектуален елит ни подготвя съвсем скорошната перспектива да подмени елита на страната с представители предимно на турско-езичната общност, с други думи, изправени сме пред ново робство, защото народ, който е културно подчинен, не може да е свободен народ!
Студентски град би трябвало да е средище и местожителство на интелигентната младеж, а реално се е превърнал в помийна яма, в която щъкат многобройни дегенерати, сякаш избирани с конкурс. Студентски град се е превърнал в едно ориенталско гето, достоен съперник на смърдящите арабски предградия на Париж. Но страшното е, че и българските студенти допринасят за тази картинка, а не само многобройните анадолски пришълци. Те са проводници на антибългарска псевдокултура, каквато е чалгата, а тя е и средство за поробване.
С други думи, нужни са радикални промени, началото може да е поне в публичното поставяне на тези въпроси. Не че досега не е правено, но специално в СУ сякаш апатията е нещо резонно и се приема за нормално.
Студентският съвет в момента е едно нищо, а най- вероятната причина за това е, че е съставен от егоисти, които не мислят за останалите студенти и въобще за близкото бъдеще на българщината и българското образование. Един човек едва ли ще го превърне в работеща сила, но най- малкото ще е ползотворно раздвижването на заспалите студентски духове.
Не забравяйте: България над всичко
аз съм Мартин Ралчевски и се кандидатирах за СС. Приканвам родолюбците от Исторически факултет да гласуват за мен, защото обезбългаряването ни разяжда с пълна сила, Софийският университет не прави изключение, тъкмо напротив. Един човек в СС трудно може да промени кой знае какво в безродната политика на СУ, но все пак ще повдигна със сигурност въпроси, които са неудобни за нашите кръвопийци. Да, такива са, защото с нашите пари се возят в скъпи коли и си измислят какви ли не командировки- това важи и за "висшия ешелон" в някога славния С. Университет.
Студентите трябва не просто да заучават материала и да изкарват добри оценки, те трябва да са граждански и политически активни, а не просто безучастни зрители на безобразията в нашата държава. Някога студентите от СУ са били движеща сила за сваляне на правителства, а сега са просто сбирщина от хора с егоистични цели. Това е срам.
Невежеството е навсякъде, дори сред кандидат-висшистите, които иначе претендират, че всичко им е ясно. А нищо не им е ясно, щом мълчат пред ограбването и обезбългаряването на страната, с пълна сила течащо и в СУ. Защото в скоро време студентите от Турция ще надвишат броя на българите- студенти. Мракобесният политически и псевдоинтелектуален елит ни подготвя съвсем скорошната перспектива да подмени елита на страната с представители предимно на турско-езичната общност, с други думи, изправени сме пред ново робство, защото народ, който е културно подчинен, не може да е свободен народ!
Студентски град би трябвало да е средище и местожителство на интелигентната младеж, а реално се е превърнал в помийна яма, в която щъкат многобройни дегенерати, сякаш избирани с конкурс. Студентски град се е превърнал в едно ориенталско гето, достоен съперник на смърдящите арабски предградия на Париж. Но страшното е, че и българските студенти допринасят за тази картинка, а не само многобройните анадолски пришълци. Те са проводници на антибългарска псевдокултура, каквато е чалгата, а тя е и средство за поробване.
С други думи, нужни са радикални промени, началото може да е поне в публичното поставяне на тези въпроси. Не че досега не е правено, но специално в СУ сякаш апатията е нещо резонно и се приема за нормално.
Студентският съвет в момента е едно нищо, а най- вероятната причина за това е, че е съставен от егоисти, които не мислят за останалите студенти и въобще за близкото бъдеще на българщината и българското образование. Един човек едва ли ще го превърне в работеща сила, но най- малкото ще е ползотворно раздвижването на заспалите студентски духове.
Не забравяйте: България над всичко
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
Аз ли съм малоумен или не точно аз? Как може да избереш нещо, без да знаеш...LillyD написа:Ами няма изнесени кандидатури, няма и да има. Когато отидох в офиса на СС за да получа информация, ми казаха, че няма "предизборна кампания" и че ще се изнесат списъци чак след изборите, т.е. когато нещата са пред свършен факт. Така че можеш просто да прегледаш темата назад и да видиш какви канидадтури са представени тук, по-подробна информация няма да намериш (за съжаление)
Нещо в това мълчание за кандидатурите куца. Всъщност, някой кандидат потърси ли съдействие от СС?Несериозно е да има една тема и дотам. А какво правят колегите (избирателите
Или ако дочакам отговор, ще е нещо като "Грижата за давещите се е проблем на самите давещи се"
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ратник, България не е над всичко.
Не съм съгласен.
Не съм съгласен.
The names of the future are stamping of impatience.