Инициатива против орязването на парите за Образование

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Да протестираме!

Мнение от allshallperish »

Какъв правилник?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами една малка синя книжка с части от правилника с заглавие "Правила за студентите".Издадена е 2009г. и е извадки от правилника приет на 15.06.2005г.Там е записано обикновена стипендия 60лв. и социална 90 лв.Сега това ако е дословна извадка - значи няма отношение към сегашната ситуация, защото касае период преди 4 години.Просто ми се стори странно, защото миналата година стипендиите бяха 120 лв. и можеше да се нанесат тези корекции в книжката издадена 2009г.Или е техническа грешка, или дословно преписване или планомерно обявление.Наистина не знам кое е , но ми се стори странно.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

allshallperish написа:
george.merlin написа:
alter ego написа:Предлагам да включите към исканията в подписката и свежи тупове за Медицинския факултет.... А, да, и да ги осигурите! :mrgreen:
Недей така, че цяла тълпа изроди ще хукнат с Калашници към Ректората. :lol: Илчев ще се види в чудо... ще трябва да сложи по 10 камери на ъгъл - по една камера за възспиране на всеки луд.
Темата не е за камери.

Бе я възирай, човек не може да се пошегува ли? Бахти вманиачените хора.... :roll:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

само мила има право да пише в червено! :santa:
la douleur exquise
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ква е тая дума "възирай"? Имаш ли речник под ръка :lol: ? Журналист, а...

Не знам обаче кой е вманиачения, само некви камери са ви в главите. Много сте филмирани, ей. Звезди сте, не може да се отрече.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Книгоиздаването не е журналистика, бре! :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Нали пише за некъв вестник човека.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

То и аз съм кореспондент на радио, но няма да завърша с диплома журналист и не мога да се нарека такъв :)

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

george.merlin написа:Бахти вманиачените хора.... :roll:
Нали!
И аз това си го мисля всеки път. :(
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Zahariev написа:То и аз съм кореспондент на радио, но няма да завърша с диплома журналист и не мога да се нарека такъв :)
Ти не говориш с неправилни думи, така че не се бъркай :wink: .

Шепот, а ти кво пригласяш?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Благодаря :)

http://www.youtube.com/watch?v=lE7p-hY8 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=san7AmSBWLo&NR=1

Колеги, искам само да напомня с няколко кадъра как студентите са се борели за своята позиция (макар и платено отвън).
Голяма еуфория е било тогава.Естествено това не може да бъде постигнато отново ...

Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Това е жаргон, иначе е правилно написана думата. Понастоящем не работя никъде, още по-малко във вестник. Недей да ми приписваш думи, които не съм казвал. Проследи внимателно мненията ми в 3 теми за камерите и тогава говори аз какво мисля за тях.

А конкретно - бях ядосан на външен за форума фактор и затова реагирах така. Извинявам се за резкия тон. Продължавам обаче да мисля, че си вманиачена в темата.

Какво стана с подписките? У кого са, какво ще ги правите сега, колко събрахте?
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Пригласям за това, че си вманиачена, ако не е станало достатъчно ясно, да изясня. ;) Гледам ти коментарите и в другите теми, последният бисер, който прочетох е "предпочитам да си остана сама с бирата", което много живо ни интересува. :) Принципно се опитвам да бъда дипломатична, но ти буквално непрекъснато се опитваш да пишеш след всеки, на чийто противоположно мнение си, винаги с някакви такива странни и не много необходими за дискусията фразички, като че ли ти се иска твоето мнение винаги да е последното.
Например, колко пъти ни обясни колко сме филмирани за камерите. Колко пъти сме го предъвквали това кой е филмиран - този, който не иска камери, или който се чувства несигурен без тях - вече не е интересно за никого и от поддръжниците, и от противниците на камерите, да преповтаря това, освен на теб.

Георги, събират се и в понеделник, по кое време ще бъдеш във факултета? Защото аз ще мина предиобед (някъде между 11 и 12) и ако искаш да ти дам бланка да събереш и ти, че аз съм събирала само един ден досега, а не знам дали някой освен мен е минал през ФЖМК. Може в понеделник да има хора, които ги е нямало в четвъртък. (:
Ако искаш, пиши ми на лично да се доуговорим?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Шепот написа:Пригласям за това, че си вманиачена, ако не е станало достатъчно ясно, да изясня. ;) Гледам ти коментарите и в другите теми, последният бисер, който прочетох е "предпочитам да си остана сама с бирата", което много живо ни интересува. :)
Като не те интересува - ами не го чети, толкова е просто :) .
Шепот написа: Принципно се опитвам да бъда дипломатична, но ти буквално непрекъснато се опитваш да пишеш след всеки, на чийто противоположно мнение си, винаги с някакви такива странни и не много необходими за дискусията фразички, като че ли ти се иска твоето мнение винаги да е последното.
Когато се пишат безсмислици не мога да се сдържам, признавам си.
Шепот написа:Например, колко пъти ни обясни колко сме филмирани за камерите.
Така е. Филмирани сте. Всички ви го казаха.
Шепот написа:Колко пъти сме го предъвквали това кой е филмиран - този, който не иска камери, или който се чувства несигурен без тях - вече не е интересно за никого и от поддръжниците, и от противниците на камерите, да преповтаря това, освен на теб.
На тях им омръзна да се занимават с глупости.

А и още нещо. Не съм аз вманиачената. Вие сте се вманиачили в тия камери, след като успявате навсякъде, във всяка тема, да ги вкарате. Не ти ли се струва, че си противоречиш? Ти самата в скайп постоянно дуднеш "камерите тва, камерите онова", твоя човек george_merlin и той успя да ги намеси в тая тема, от нищото. В декларацията до ректора ОТНОВО вкарахте от нищото камерите. После нека аз съм вманиачена.

И нещо последно. Ако обичаш не ме занимавай повече с присъствието си :) . Има бутон "игнор", щом не искаш да четеш "фразичките" ми - се възползвай от него, както аз самата ще направя.
Със здраве.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Шепот, "Игнорирането" помага...

е, верно от любопитство може и да надзърнеш някой път(както аз сега), ама тва по изключение... и заради доброто настроение :mrgreen: :mrgreen:

Иначе аз пак да повторя - в тая икономическа рецесия, при тенденция за задълбочаване на финансовата криза идните месеци, пик на безработицата, поскъпване на цените и прочие обстоятелства..., когато има болни и стари хора, такива в неравностойно положение, млади родители, които би трябвало да са приоритет при разпределянето на и без това малкото средства, Млади и Здрави хора, годни и кадърни, работоспособни, да ми ревЪт за пари от държавата е обидно за самите тях!
М да, подкрепям исканията за прозрачност при разпределянето на средствата от страна на Ръководството на университета. Но това ви искане или позиция, ако щете, изкристализира, доколкото следя темата, в процеса на дискутирането тука...
Мизерната в зародиш идея, градира по някакъв начин.. :) и ви пожелавам успех в уреждането на прозрачност в университета...

останалото не ме засяга :)
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”