ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
Pavel Yusev
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009

Мнение от Pavel Yusev »

O|OeHukc написа:
Pavel Yusev написа:

Ами мисля, че в момента тези първокурсници са по-готови да вземат управленски и ОБЕКТИВНИ решения от много хора от настоящият състав на СС.
защото не са членове на СС, иначе едва ли..
все пак набор 90 не са нещо по-различно от предишните

хората се променят когато получат това, което искат
Тези хора не за изпратени случайно там и за тях членството в СС не е някаква самоцел. Те отиват там с ясна идея за това, което трябва да направят, а зад тях стои целият Факултетен студентски съвет на ФФ, който колеги вярвам, е достатъчен коректив за действията им.
3 курс Публична администрация
==================================
Факултетен студентски съвет на ФФ.
http://the-faculty.org
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

повЕрвахте им

надъхани сте, ама то не е полезно, че не преценявате разумно
Аватар
Pavel Yusev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pavel Yusev »

O|OeHukc написа:повЕрвахте им

надъхани сте, ама то не е полезно, че не преценявате разумно
Също така не е добре да съдиш за един човек, без да го познаваш дори. Лека вечер колега. И на изборите гласувай разумно !
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

е то нали е сложно да се прецени ...

лека вечер
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Николай Николаев написа:Много добра презентация ;) Надявам се да станете членове на СС,защото съм сигурен,че имате визия за нещата.
Абе, ВИЗИЯТА ли определя "нещата" в СС? :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

абе не знам дали е определяща ама като им гледам визията на повечето още имат жълто около устенцата :?
Изображение
gogo_istorika
В началото бе словото
Специалност: istoria

Мнение от gogo_istorika »

Аз съм за кака Яна от историците щом се е кандидатирала. Все пак и според мен трябва да има млади хора в Студентския съвет, но голяма част от написаните тука обещания ми се виждат бая нихилистични.
joan joames
В началото бе словото

Мнение от joan joames »

Уважаеми колеги,

Искам да бъда разбран правилно. Изборите за Студентски съвет в никакъв случай не се свеждат до простата смяна на неговия председател и 2-3 лица около него. СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.

Но отивайки на тези избори, нека си отговорим ПРЕДИ ВСИЧКО – имаше ли ги всички тези ценности в дейността на СС през изтичащия му мандат? Едва ли ще се намерят 5 човека, които да отговоря положително. Отговорът е НЕ и задължително поражда въпроса ЗАЩО?

Твърде опростенческо би било да обясняваме всичко със Светослав Станков (няма да споменавам повече това име от уважение към форума и неговите читатели). Той е СЛЕДСТВИЕТО, а коя е ПРИЧИНАТА да имаме такъв член на СС, който дори избрахме за председател? Не бива да не си отговаряме на тези въпроси сега, в предизборната кампания.

Защо не се намери достоен колега за председателското място? Не беше ли твърде дълго развращавана представата ни за СС и дейността му с насаждане на мнения като „параван за фиктивна демокрация”, „място за кариеристи”, „орган за лични облаги” и т.н. и т.н.? Не беше ли твърде последователно внушавана представата за пълното безсмислие от такъв орган – „с него и без него все тая”. Не беше ли всичко това правено с една цел – качествените хора да махнат с ръка и да кажат „Аз в тази тиня няма да ровя”. Когато все пак се намираха такива, те твърде бързо бяха емоционално изтощавани и стигаха до извода за нелепата донкихотовщина, в която са изпаднали, гледаха да спасят малкото хубави неща, които им остават от университета, да правят нещо друго от това непрекъснато да се зареждат с негативизъм по повод дейността на СС.

Дълбоко вярвам в способността ни да преодолеем всичко това, но се иска вяра в хубавото, което ни предстои, а не примиренчество.

Пиша анонимно засега, защото аз самият съм допускал грешки и има хора, които неправилно (според мен) ще кажат „Ти пък откога стана такъв морализатор?”.

Пиша обаче искрено, това са изстрадани неща.
Аватар
Pavel Yusev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pavel Yusev »

Прочетох мненията след последният ми пост и тъкмо когато се отчаях от равнодушието на някои хора видях и последният пост. Колега аз бих добавил към тези мотиви, които изтъкваш и отношението на някои хора, защото колеги лесно е да седиш и да намираш кусури, но е трудно да се изправиш и да тръгнеш да се бориш срещу порочността. Но не забравяйте, че в живота съдбата обича смелите !
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Аз пък по цял ден си седя на задника и щрапам Фифа :P

Бъди смел, пролей кръв - кандидатсвай за СС...
studentsu
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: четвърти

Мнение от studentsu »

Дано нещо се случва, защото и аз започнах да се плаша от равнодушието.

Павеле, ти живееш ли в Студентски град?

Защо никой не казва истината за бл. 8 в Студентски град и че Станков обяви пред Академичния съвет подкрепата на СС 3 етажа да се дадат на частна фирма и наемите да бъдат 150 лв. на легло? Първо – няма такова решение на СС за частна фирма, Второ – няма такова решение на СС за 150 лв., Трето – в състояние ли е Станков да посочи адреса си в София – една изборна личност, каквато е Председателят на СС не трябва да се крие от такива въпроси. Всички знаем, че живее в бл. 8 и държи 2 стаи на етажите на частната фирма и не плаща наем за тях.
piarsing
В началото бе словото

Мнение от piarsing »

LAMBADA написа:Светославчо готви за своето място неговата състудентка от правото Цвета, което е такъв срам, че не знам къде да погледна. А знаете ли, че това момиче живее в известния софийски квартал Факултета при пълен ъндърграунд такъв, какъвто не го познаваме и от телевизията? Самото й поведение е съответно на средата й, а пребиваването й 4 г. в ЮФ не я е облагородило ни най-малко.
И аз чух същото.
Поканете момичето да се представи тук във форума и да сподели своите виждания за работата си в СС и мнението й за досегашната му работа.
Аватар
Pavel Yusev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pavel Yusev »

studentsu написа:Дано нещо се случва, защото и аз започнах да се плаша от равнодушието.

Павеле, ти живееш ли в Студентски град?

Защо никой не казва истината за бл. 8 в Студентски град и че Станков обяви пред Академичния съвет подкрепата на СС 3 етажа да се дадат на частна фирма и наемите да бъдат 150 лв. на легло? Първо – няма такова решение на СС за частна фирма, Второ – няма такова решение на СС за 150 лв., Трето – в състояние ли е Станков да посочи адреса си в София – една изборна личност, каквато е Председателят на СС не трябва да се крие от такива въпроси. Всички знаем, че живее в бл. 8 и държи 2 стаи на етажите на частната фирма и не плаща наем за тях.
Не, аз не живея в Студ. град, но прекарвам доста от времето си там и съм запознат със ситуацията там.

Относно блок 8 и Студентския съвет - няма как да има такова решение на Студ. съвет при положение, че към настоящия момент СС на СУ е реално неработеща организация, управляна авторитарно.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

joan joames написа:Уважаеми колеги,
СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
Бога ми, това за мен е манифест на кариериста! :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

joan joames написа:СС е кауза. Да си член на СС е житейска философия и начин на мислене. Това е гражданско поведение на свободни хора в свободно гражданско общество.
Свободните хора всъщност са свободни индивиди. Те поемат лична отговорност за действията си; за тях не съществува думата "общество". Ако наистина има такива хора, те няма да се кандидатират за СС. Просто няма какво да правят там.

За тези, които ще се пробват - успех :cheers: Но не очаквайте на Земята и в СУ да се възцари мир, защото вече сте в СС. По-скоро си подгответе съвестта.
Ако след година пак ви се докандидатства, значи всичко е наред. Изразът "свободни хора" ви е извън активния речник. Спите спокойно, бившата ви съвест - също.

Следващата стъпка е голямата политика, т.е. истинското лапане. Сериозна кауза и наистина сериозен бюджет. Кьорсофра. Още по-житейска философия и начин на мислене. И мечта на бая народ. И уви, присъди за много малко народ :twisted:. Разбира се, механизмите пазят системата и никой индивидуален избирател не може да потърси отговорност на човека, когото е "избрал". Честито - God mode. Безнаказани сте поне до края на мандата.

Чат - пат е добре да се сещате, че всички сме смъртни.

Така де, каузите винаги са добри. Дори и вие да сте, околните най-често не са. И за разлика от вас, имат доста опит в това :evil:

Написах горното не за да се откажете. Подгответе се :!:
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”