ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009
Връщаме се към стари теми, обсъждани тук... но това ми дава основание да напиша още едно мнение.
Цитираният пост, както и други постове показват дезинформираност... липса на сдържаност, неспособност за трезв анализ... няма да се впускам в обяснения за протеста, който явно се описва. Важното в случая е - каквото и да си имал предвид, че не си отчел възможните последици от своето изказване. Познавам хора и в настоящия състав на Студентски съвет, също и в други младежки организации и групи, които хора не могат да работят адекватно поради подобен стил на поведение. Някои от тях са с добри намерения, други не, но резултатът навсякъде е един и същ - неприемане, отхвърляне, изолиране.... Съзнаваш ли, че това далеч не е най-добрия начин да водиш спор по различни теми.
Понякога се налага да владеем емоциите си, за да дадем път на разума!
Цитираният пост, както и други постове показват дезинформираност... липса на сдържаност, неспособност за трезв анализ... няма да се впускам в обяснения за протеста, който явно се описва. Важното в случая е - каквото и да си имал предвид, че не си отчел възможните последици от своето изказване. Познавам хора и в настоящия състав на Студентски съвет, също и в други младежки организации и групи, които хора не могат да работят адекватно поради подобен стил на поведение. Някои от тях са с добри намерения, други не, но резултатът навсякъде е един и същ - неприемане, отхвърляне, изолиране.... Съзнаваш ли, че това далеч не е най-добрия начин да водиш спор по различни теми.
Понякога се налага да владеем емоциите си, за да дадем път на разума!
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Може направо скайп-лекция да направиш. Особено за разликата между нацист и националсоциалист.Ураган написа:С удоволствие, намери ме в skype тия дни.*Аз все пак бих се радвала, ако в друга тема или в скайп ми разясниш точните разлики между фашист, нацист и национал-социалист. Защото винаги, когато попитам някой с такива убеждения, почва да ми се отваря, но не казва нищо смислено по въпроса.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ураган написа:
Под национал-соцлиаст разбирам човек който се интересува от благоденствието на България и моя народ, а под социалист човек който смята, че държавата трябва да се грижи за народа си.
Не смятам, че политическата ми ореинтация насърчава или обезсърчава, помага или вреди или по какъвто и да е друг начин на членството ми в СС.
Аз не се кандидатирам като политик, а като студент.
Така .... извинявам се за абсолютния офтопик, но се чувствам длъжен да поясня нещо тук.
Ако това е, в което вярваш, значи не си национал-социалист.Защото национал-социализма не е просто благоденствието на България, а е благоденствието на България за сметка на други етнически групи/националности.Това за благодествието е патриотизъм, а между двете понятия има МНОГО голяма разлика.
За това личен съвет - премисли понятието национал-социалист и патриот.Да си патриот е хубаво, но да си национал-социалист е абсолютно деструктивно.
Крайната идеология винаги е била обречена на неуспех още от самото й начало.
И наистина не съм съгласен за това, че политическата ти ориентация няма връзка.ВСИЧКО има връзка с това, как си се формирал като човек и какъв човек си всъщност, следователно и тази ти ориентация и начин на мислене.От този начин на мислене следват идеите, които човек предлага,подкрепя и съответно критикува.
И за да не бъде абсолютния офтопик, искам да изкажа разочарованието си от хората в Историческия факултет.Живо и умряло от историците първи курс, доколкото преди малко видях, се е юрнало да се кандидатира.
Защо ?
Защото е некоректно и неетично.
Защо?
Защото тези хора (включително и аз) тепърва навлизат в самото понятие "университет", а вече са решили, че могат и знаят как да действат спрямо него.Не само е невъзможно, а на практика е доста грозно.2/3ти от хората искат да се кандидатират - това е ясно , но не всеки приема сериозно самата идея.Не е като състезание с наградки .... изисква се някакво умение.А първокурсниците от къде са добили това умение, като още нямат и една премината сесия ...... наистина съм разочарован от тези хора.
Това е личното ми мнение за нещата, но смятам, че има резон в думите ми.
The names of the future are stamping of impatience.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Захариев, ти първи курс етнология ли беше? Щото в някои случаи разсъждаваш като завършил, а в други... 
Into the endless we ride... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Да, първи курс етнология съм.
Alter ego, всеки си има странностите.
Alter ego, всеки си има странностите.
The names of the future are stamping of impatience.
Пък аз си мислех, че за да си в СС, е силно препоръчително да си наци(оналсоциали)ст.

- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
В отговор на един от коментарите, че няма кандидати за ИФ, а след това само първокурсници се били записали, ще ви кажа за кого си заслужава да гласувате - Яна Георгиева, обучаваща се в момента в магистърската програма "История на Евразия, Русия и Източна Европа". Ако искате да бъдете представлявани от един наистина достоен човек, когото го е грижа за благото на целия университет и студентите от СУ, тя е вашият човек. Тя е човек, който наистина знае какво иска да постигне и как да го направи; познава отлично нормативната уредба на СУ и може да ви е от помощ във всеки един момент, когато имате нужда, искате съвет или просто желаете да изкажете своите идеи. Тя има достатъчният опит, който е необходим, за да ви представлява по възможно най-добрия начин. Яна е човек, на когото може да се доверите наистина и да бъдете убедени в това, че тя ще се бори за вашите права и интереси. Така че уважаеми студенти от ИФ, ако искате да имате за представител една наистина отговорна и амбициозна личност, която ще помисли първо за нас студентите от СУ, гласувайте за Яна 
Последно промяна от shayne на 27 Ное 2009, 16:58, променено общо 1 път.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Нека Яна Георгиева благоволи да се представи лично и да даде възможност да й бъдат задавани въпроси. Така си играем на лозунги и сляпо доверие.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, да! Чак на мен ми стана интересно, че има такъв човек в ИФ... 
Бях убеден, че шегичката ми за СС е лесна за разбиране.
Нейсе.
Тия избори като цяло са пародия, каквото е и Студентски съвет. За което вината не е на гласуващите. Дори не е толкова и на избраните, а е на цялостното съществуване на тая "структура".
Аз бях избран (да поживи Господ колегите
) във ФСС, като бях още в първи курс. Интересно ми беше с какво аджеба се занимават
. Но не ми се говори за това, което правехме там.
В СУ не може и не трябва да има подобно нещо. В сегашния ми университет няма, не е имало и едва ли ще има каквато и да е степен на студентско самоуправление и нещата функционират като по ноти. Има ред, дисциплина, взаимно уважение между учащи и обучаващи и изобщо е спокойно, слънчево и приятно. Щото всеки си знае мястото и игрите ги практикуваме в часовете за спорт, а не си играем на самоуправление и избори в учебно време.
Тия избори като цяло са пародия, каквото е и Студентски съвет. За което вината не е на гласуващите. Дори не е толкова и на избраните, а е на цялостното съществуване на тая "структура".
Аз бях избран (да поживи Господ колегите
В СУ не може и не трябва да има подобно нещо. В сегашния ми университет няма, не е имало и едва ли ще има каквато и да е степен на студентско самоуправление и нещата функционират като по ноти. Има ред, дисциплина, взаимно уважение между учащи и обучаващи и изобщо е спокойно, слънчево и приятно. Щото всеки си знае мястото и игрите ги практикуваме в часовете за спорт, а не си играем на самоуправление и избори в учебно време.

сподели сподели целите сме в слух /очи/Boromir написа: Аз бях избран (да поживи Господ колегите) във ФСС, като бях още в първи курс. Интересно ми беше с какво аджеба се занимават
. Но не ми се говори за това, което правехме там.
![]()
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм бил избиран, но нека позная - интриги помежду си и пред администрацията, слагане на декани и ректорско ръководство, само не и работа със студентите... Дано съм повече черноглед, отколокото е черна картинката... 
Твърде си малък още за такива работи.
Но още помня ясно едно събрание, на което решавахме някакви "насоки за работа". Ех, доброто старо време.
ЕДИТ: Винаги съм казвал, че уважавам дълбоко Жокера, ама тоя път думите не ми стигат.
Човекът винаги знае точно за какво говори. Риспект за това.
Ако не беше изтъркан майтап, щях да го питам и той ли бил на същото събрание
Евала, Жокер, 100% познаваемост

Но още помня ясно едно събрание, на което решавахме някакви "насоки за работа". Ех, доброто старо време.
ЕДИТ: Винаги съм казвал, че уважавам дълбоко Жокера, ама тоя път думите не ми стигат.
Ако не беше изтъркан майтап, щях да го питам и той ли бил на същото събрание
Евала, Жокер, 100% познаваемост

- zvezdichka
- В началото бе словото
Boromir написа: Но не ми се говори за това, което правехме там.![]()
Е, защо така... Тръгнала съм с голяма амбиция и желание да има полза от този Съвет. Явно наистина понякога, както казват приятелите ми, се рея някъде из облаците
Няма невъзможни неща!
страшно изказване мерси многоBoromir написа:Твърде си малък още за такива работи.![]()