Човек, вземи да си оправиш държанието и спри да се държиш като последен простак, щото въобще нямам намерение да отговарям на това. Не, защото нямам какво да кажа, а защото има някакво ниво на простотия над което е препоръчително да не се ходи.issoax написа:душице когато двама си мерят .. не си тикай дупето къде съм се обърнал към тебе че да тръгваш така с кофите
ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (26.11. във ФСлФ)
~ Кътчето ~
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Шепот, как очакваш хората да ти обръщат внимание като то всеки ден някой събира подписи за нещо и се вживява като тартор на правозащтниците?
е в интерес на истината и моята реакция не беше от най адекватните 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
А вие с тва изречение "Важно е мен да ми е добре... както се казва" по друг начин не можахте ли да го възприемете или и това си приемате както си искате
. Спирам да говоря по темата. Живи и здрави - нека заедно се насладим на НАБЛЮДЕНИЕТО на Ректора
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Нека да се започне с камери в кабинета на самият ректор, така че ако той наистина се почуства по-сигурно, включително и да не би някой луд да влезе и да започне да стреля, каквито ужаси твърди че изпитвал, то едва тогава вече да се пристъпи към инсталиране на цялостна система за видеонаблюдение в Университета. Иначе, наистина, какъв смисъл би имало, ако и с камери в кабинета си г-н Илчев не се чувства по-сигурно?george.merlin написа:Между другото аз съм съгласен - нека да сложи камери Ректорът, да мине година-две и да видим как точно се ползват и кого. После вече ще разберем коя от двете спорещи групи тук е била права. Аз лично смятам, че камерите няма да се ползват за добро, а с тях ще се упражнява тормоз над студентите и преподавателите. Но нека видим. ...

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Имай предвид, че г-н Илчев държи на безопасността на студентите си повече
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Не. Имай предвид, че не иска камери в кабинета си. Защо ли хем това били неговите ужаси (и основен мотив), хем не ще да се чувства сигурен?

Намирисва ми на поговорката "Слушай какво ти говори ходжата, а не гледай какво прави ходжата"
Намирисва ми на поговорката "Слушай какво ти говори ходжата, а не гледай какво прави ходжата"
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ха, аз видях камери само в коридорите и фоайетата. Камери в кабинетите не може да има... 
Into the endless we ride... 
Защо да не може - доколкото разбрах в неговите срещи със студентите Илчев е изтъкнал и дисциплинарна функция на видеонаблюдението, а камерите във ФМИ например, както стана известно, вече са и по аудиториите. Така че, най-удачно би било наистина да се започне от неговия кабинет, за да стане ясно дали изобщо ще има такава полза, каквато той смята по отношение на сигурността. Кой ненормалник ще посмее да припари до кабинета му, когато знае, че е под непрекъснато видеонаблюдение - нали това е логиката?
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Виж какво, Илчев поне не е параноик за собственото си здраве, както сте вие самите
. Само че вас ви тресе конспирацията. Тия от МВР си нямат друга работа по цял ден, та с вас ще седнат да се занимават. Проявете малко академична солидарност и спрете.
- instinct
- Да живей словото
+1. Ще спра, когато ти я проявиш. А дотогава това ти изречение значи само "Съгласете се с мен и спрете."allshallperish написа:Проявете малко академична солидарност и спрете.
Колко пъти трябва да ти покажа лъжата, за да я видиш?
Или наистина си повярвала, че "г-н Илчев държи на безопасността на студентите си повече"??
Аз да съм казвал, че с камери ще ми е по-спокойно? -Не.allshallperish написа:Виж какво, Илчев поне не е параноик за собственото си здраве, както сте вие самите![]()
Илчев да е казвал, че се страхува от нападение? -Да.
И как така аз станах параноик за здравето си??
Ако беше вярно, то щеше да предложи обосновано и ефективно решение, което да получи подкрепата както на студентите, така и на преподавателите, а не еднолично да си решава за инсталирането на система, от която не само няма никаква полза в контекст на техните интереси, а дори е насочена срещу тях.allshallperish написа:Имай предвид, че г-н Илчев държи на безопасността на студентите си повече.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ще ви кажа - решил е "еднолично" да постави камерите в СУ, понеже не смята, че ще има някой толко тъп/извинете, но почвам да се изнервям/ да оспорва нещо толкова ЕЛЕМЕНТАРНО. А що не го питате как така е могъл да сложи машини за кафе и кола без ВАШЕТО мнение? Мн сте интересни. А и що никой не ми отговори за камерите, които са НАВСЯКТЪДЕ и да ви кажа много по-лесно ще извършите нещо пред камера на улицата, в супермаркет или някъде другаде, отколкото в СУ, точно защото кой-знае-колко са ви заснемали навън, преди да се усетите, че в СУ има такива. Живи и здрави аз спирам спора понеже е спечелен и то от мен.
- instinct
- Да живей словото
Защото СУ не е "Иван Илчев" ЕООД.allshallperish написа:Ще ви кажа - решил е "еднолично" да постави камерите в СУ, понеже не смята, че ще има някой толко тъп/извинете, но почвам да се изнервям/ да оспорва нещо толкова ЕЛЕМЕНТАРНО. А що не го питате как така е могъл да сложи машини за кафе и кола без ВАШЕТО мнение? Мн сте интересни. А и що никой не ми отговори за камерите, които са НАВСЯКТЪДЕ и да ви кажа много по-лесно ще извършите нещо пред камера на улицата, в супермаркет или някъде другаде, отколкото в СУ, точно защото кой-знае-колко са ви заснемали навън, преди да се усетите, че в СУ има такива. Живи и здрави аз спирам спора понеже е спечелен и то от мен.
Защото в камерите няма нищо елементарно.
Защото аналогията с машините за кафе и кола в случая хич не е уместна.
Защото говорим за камерите в СУ, а не навсякъде.
Мн ясно, че е спечелен от теб. Пропуснах да ти кажа "Евала" за твоята победа
Нека да не изместваме темата - става въпрос за системата за видеонаблюдение и запис в Университета. Аз наистина не разбирам с какви аргументи ректорът не започва едноличната си инсталация от собствения му кабинет, така че да види първо дали така ще се почуства по-сигурно.