Размисли и страсти - гласуването 2

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти - гласуването 2

Мнение от Prudence »

фак, дразниш ли ме :lol:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ще пусна гласовете за пенчо, като дадете линк към профила му... :mrgreen:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Рекох си, днеска вечерта, да пооформя правилата на играта, в по-подреден и изчистен вариант, който да е лесен за оправяне и ползване... Ще се помъча да ги систематизирам, но сигурно ще последват редакции тепърва.... та:

чл. 1
Всеки потребител може да гласува и да бъде гласувано за него. Отказването от едното право, не засяга другото. Гласуването е от понеделник до неделя в 00:00. В понеделник се обявява седмичната класация.

чл. 2
Ако потребител е временно отстранен от форума и по време на наказанието му е победил, той се отлага за времето, след изтичането на бана, за да има тема тогава.

чл. 3
Ако потребител се откаже от правото си да бъде избиран, и има гласове, той може да ги "завещае" на други потребители, разпределяйки ги, като спазва следните условия:
1/ Изрази волята си да предаде гласовете си, в поста, в който съобщава, че се отказва от това да бъде гласувано за него
2/ Разпределяйки ги между други потребители, той не може да дава повече от 1 от гласовете, които има на потребител. Ако има Х гласа, той трябва да ги разпредели на Х потребителя по 1.
3/ Не е длъжен да ги завещава, но ако реши да го прави, трябва да ползва всичките си налични гласове за него.

чл. 4
Считано от 30.12.2009, всички потребители могат да гласуват с 1 или 2 гласа, в следните условия:
1/ Ако решат да гласуват с 1 глас за седмицата, то автоматично губят правото си, в по-късно време да гласуват пак, допълвайки гласовете си до 2.
2/ Ако решат да гласуват с 2 гласа, трябва да е едновременно в 1 пост, и двата гласа да не са за 1 и същи потребител, а за различни двама.

чл. 5
Възможно е да се гласува за себе си, но при условие, че е в рамките на 2 гласа за седмицата, т.е. само ако потребителя освен за себе си, гласува и за някой друг, в конкретната седмица. Той не може да гласува само за себе си, ползвайки правото си на 1 глас.

чл. 6
Потребители, които не са получили гласове в рамките на последните 2 месеца или повече, автоматично отпадат от класацията. Санирането става на всяко първо число от месеца.

чл. 7
Потребители, които не са влизали през последните 2 месеца или повече, също автоматично отпадат от класацията. Тук разликата е - тяхното премахване от класацията става след сигнал на потребители, без да се извършва месечна статистика, кой откога не е влизал

чл. 8
Потребител не може да се откаже от играта, след момента, в който е избран за победител. Изключение е ако в същата седмица има и друг победител. Това е с цел да няма празнота и липса на победител.

чл. 9
Всеки потребител може да задава на един участник не повече от 30 въпроса, разпределени най-много в 3 отделни мнения.

чл. 10
Победителите имат право, да не отговарят на определени въпроси, по тяхна воля и критерии.

чл. 11
Водещите на играта са длъжни:
1/ Да съставят седмичната класация
2/ Водят статистика за имунизираните по чл. 12
3/ Водят статистиката за отказалите се от разпит по чл. 3
4/ Водят статистика за временно отстранените по чл. 2
5/ Водят допълнителни статистики за класацията като Най-висок дебют, Най-много точки за седмицата, Най-голям скок в класацията, Най-голямо процентно увеличение на гласовете и прочее
6/ Да санира класацията за "изветрели" потребители по чл. 6

чл. 12
След като е обявен за победител, дадения потребител е имунизиран за следващите 3 месеца, в които не може да се гласува за него. Гласовете за него в този период, дори и с уточнение да се вземат предвид в бъдещето, не важат.

чл. 13
Ако потребителя е възпрепятстван да отговаря, той е длъжен своевременно да съобщи, кога би искал да му бъде пусната/отложена темата.

чл. 14
Потребителите не могат да присъстват в класацията с повече от 1 профил, те са длъжни да решат с кой от профилите си, биха искали да останат в играта. Всички гласове за тях, се натрупват на него.

чл. 15
Спазването на тези правила се гарантира не само от водещия на класацията, но и от модераторския екип.

чл. 16
Всяка седмица победителят в класацията има право да си избере потребителя, задавал най-интересните въпроси, и да го покани на по бира (или на вечеря). Избрания не е задължен да приеме и може да откаже.

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Чл. 3 нещо не ми харесва - пример с Жокера. Аз съм гласувала за него, защото би ми било интересно да го видя на пангара. Ако обаче той се откаже, защо да има право да решава при кого ще отиде моят глас, при условие, че аз съм избрала него, а не потребителя Х, за когото може дори да не съм чувала или просто да не ми е интересен?
Не схващам логиката.

По-скоро самите "гласоподаватели" трябва да пренасочват подадените гласове в такъв случай. Категорично.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Това със "завещаването" на гласовете е тъпичко ;) Иначе ми хареса това с ограничението до 30 въпроса.

Жалко, че в последно време някакси няма изяване нов потребител, който да прави много впечатление освен Ураган и Захариев, ама те пък... Глас за Батбаян.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Кристо, ти имаш мнооого време, май :shock:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Глас за олшълпериш. :D

А Кристо направо уби рибата с тия членове. :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

човекът сигуно цяла нощ сън не е спал да ги мисли вие тука за мезе го вземате Изображение
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

и на мен не ми харесва,
въпреки, че стигнах до номер 3
:-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Aбе тва е само проект, нали казах, че има още да се оформя... Даже чакам още предложения, съответно и още членове... за сега просто съм събрал това което беше в темата, като правила, останали от времето...

пс: и бтв, тва го написах за около 5 мин, тва са само 15 члена все пак...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Аз не мисля, че е добра идея да можем да гласуваме за себе си. Така например някой, за когото никой не иска да гласува, системно ще гласува за себе си и в един момент може да стане и победител, което е тъпо.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Etiainen написа:Аз не мисля, че е добра идея да можем да гласуваме за себе си. Така например някой, за когото никой не иска да гласува, системно ще гласува за себе си и в един момент може да стане и победител, което е тъпо.

Ами всъщност в оригиналните правила не е забранено, значи е възможно. Явно - не е морално, но нищо не пречи. Пък и затова съм дал и задължението да вотне и за друг, така ще е дал Х гласове, като само половината ще са за него и няма да е съвсем нечестно...

Има и още 1 момент - ако хората толкова не го искат да спечели, просто ще дават наказателен вот, за някого, само и само да спечели той, а не самогласуващия за себе си. Тва просто ти го гарантирам, че ще стане. Ако потребителите не искат някой да спечели, няма да го допуснат и толкова...

Тва с гласуването за себе си е по-скоро като опция, да останеш в класацията, ако за теб няма вот от 2 месеца, а не искаш да си губиш натрупаните 3-4 гласа... и ест - вотваш за себе си, 1 път на 2 месеца, колкото да държиш фронта, а не щото непременно искаш да спечелиш...
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Kristo написа:Рекох си, днеска вечерта, да пооформя правилата на играта, в по-подреден и изчистен вариант, който да е лесен за оправяне и ползване... Ще се помъча да ги систематизирам, но сигурно ще последват редакции тепърва.... та:

чл. 1
Всеки потребител може да гласува и да бъде гласувано за него. Отказването от едното право, не засяга другото. Гласуването е от понеделник до неделя в 00:00. В понеделник се обявява седмичната класация.

чл. 2
Ако потребител е временно отстранен от форума и по време на наказанието му е победил, той се отлага за времето, след изтичането на бана, за да има тема тогава.

чл. 3
Ако потребител се откаже от правото си да бъде избиран, и има гласове, той може да ги "завещае" на други потребители, разпределяйки ги, като спазва следните условия:
1/ Изрази волята си да предаде гласовете си, в поста, в който съобщава, че се отказва от това да бъде гласувано за него
2/ Разпределяйки ги между други потребители, той не може да дава повече от 1 от гласовете, които има на потребител. Ако има Х гласа, той трябва да ги разпредели на Х потребителя по 1.
3/ Не е длъжен да ги завещава, но ако реши да го прави, трябва да ползва всичките си налични гласове за него.

чл. 4
Считано от 30.12.2009, всички потребители могат да гласуват с 1 или 2 гласа, в следните условия:
1/ Ако решат да гласуват с 1 глас за седмицата, то автоматично губят правото си, в по-късно време да гласуват пак, допълвайки гласовете си до 2.
2/ Ако решат да гласуват с 2 гласа, трябва да е едновременно в 1 пост, и двата гласа да не са за 1 и същи потребител, а за различни двама.

чл. 5
Възможно е да се гласува за себе си, но при условие, че е в рамките на 2 гласа за седмицата, т.е. само ако потребителя освен за себе си, гласува и за някой друг, в конкретната седмица. Той не може да гласува само за себе си, ползвайки правото си на 1 глас.

чл. 6
Потребители, които не са получили гласове в рамките на последните 2 месеца или повече, автоматично отпадат от класацията. Санирането става на всяко първо число от месеца.

чл. 7
Потребители, които не са влизали през последните 2 месеца или повече, също автоматично отпадат от класацията. Тук разликата е - тяхното премахване от класацията става след сигнал на потребители, без да се извършва месечна статистика, кой откога не е влизал

чл. 8
Потребител не може да се откаже от играта, след момента, в който е избран за победител. Изключение е ако в същата седмица има и друг победител. Това е с цел да няма празнота и липса на победител.

чл. 9
Всеки потребител може да задава на един участник не повече от 30 въпроса, разпределени най-много в 3 отделни мнения.

чл. 10
Победителите имат право, да не отговарят на определени въпроси, по тяхна воля и критерии.

чл. 11
Водещите на играта са длъжни:
1/ Да съставят седмичната класация
2/ Водят статистика за имунизираните по чл. 12
3/ Водят статистиката за отказалите се от разпит по чл. 3
4/ Водят статистика за временно отстранените по чл. 2
5/ Водят допълнителни статистики за класацията като Най-висок дебют, Най-много точки за седмицата, Най-голям скок в класацията, Най-голямо процентно увеличение на гласовете и прочее
6/ Да санира класацията за "изветрели" потребители по чл. 6

чл. 12
След като е обявен за победител, дадения потребител е имунизиран за следващите 3 месеца, в които не може да се гласува за него. Гласовете за него в този период, дори и с уточнение да се вземат предвид в бъдещето, не важат.

чл. 13
Ако потребителя е възпрепятстван да отговаря, той е длъжен своевременно да съобщи, кога би искал да му бъде пусната/отложена темата.

чл. 14
Потребителите не могат да присъстват в класацията с повече от 1 профил, те са длъжни да решат с кой от профилите си, биха искали да останат в играта. Всички гласове за тях, се натрупват на него.

чл. 15
Спазването на тези правила се гарантира не само от водещия на класацията, но и от модераторския екип.

чл. 16
Всяка седмица победителят в класацията има право да си избере потребителя, задавал най-интересните въпроси, и да го покани на по бира (или на вечеря). Избрания не е задължен да приеме и може да откаже.

Виж са, не е нужно да пишеш закони
Иначе глас за Скорпиона за тая седмица
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Аз не следя мн тая тема, но от кога Кристо и стана шефа?
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »