ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (26.11. във ФСлФ)
Добре де, оревахте света за тия камери и все пак хората, дето сте против тях сте 20 души на кръст. Останалите нямаме нищо против камерите. Съобразете се малко с позицията на мнозинството. Не сте само вие в тоя университет. Може и всичките ви доводи против камерите да са смислени и правилни, но докато тяхното инсталиране все пак се подкрепя от повече хора, критиките ви си остават просто недоволство на група хора.
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Ники, от тук ли съдиш колко са ЗА и колко - не?
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Да, оттука съдим, вероятно. Айде направете една подписка ПРОТИВ камерите, видяхме, че не е трудно да се направи, стига да имате ХОРА, в което ме съмнява, честно казано. Направете една, да видим колко души ще ви подкрепят. Докато сте банда от 20-30 души наистина - нищо не можете да направите.
И стига сте ни убеждавали колко сте силни и велики, ние тва го знаем
.
И с какво се гордеете, някои от вас, че сте част от тази организация? Да не я споменавам пак. Горди ли сте, че отидохте да протестирате на Празника на СУ? Според мен това беше проява на доста лош вкус. Но това пак според мен.
И стига сте ни убеждавали колко сте силни и велики, ние тва го знаем
И с какво се гордеете, някои от вас, че сте част от тази организация? Да не я споменавам пак. Горди ли сте, че отидохте да протестирате на Празника на СУ? Според мен това беше проява на доста лош вкус. Но това пак според мен.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Еми, честно казано, от тук. Колегите в обкръжението ми, доколкото сме говорили, нямат нищо против камерите. Знам, че организирате дискусии за камерите, но на тези сбирки идват хора, недоволни от камерите и логично е те да са преобладаващата част. Аз не изпитвам необходимост да защитавам позицията си в подкрепа на камерите на специални сбирки.
- instinct
- Да живей словото
"Ние&Вие". Дресурата. Винаги да има противопоставяне 
Изобщо не е важно колко хора имаТЕ или имаМЕ. Казах ти за мен кое е важно. Even if you are a minority of one, the truth is still the truth.
Изобщо не е важно колко хора имаТЕ или имаМЕ. Казах ти за мен кое е важно. Even if you are a minority of one, the truth is still the truth.
Последно промяна от instinct на 26 Ное 2009, 16:03, променено общо 1 път.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ай са се върни и ми прочети пак мнението.
И още нещо - първите, които почнаха с това разграничение, сте ВИЕ. Хахах, даже вече ме мързи да водя подобен, СПЕЧЕЛЕН спор. НИЕ печелим - тези, които нямаме притесненийца от мижавите камери, които са поставени в СУ. ТЕ НЕ НИ притесняват, защото НЯМАМЕ какво да КРИЕМ. Аз нямам, хората, които са в подкрепа на моето твърдение - също. Само ВИЕ, само на вас ви бъркат в... здравето.
И още нещо - първите, които почнаха с това разграничение, сте ВИЕ. Хахах, даже вече ме мързи да водя подобен, СПЕЧЕЛЕН спор. НИЕ печелим - тези, които нямаме притесненийца от мижавите камери, които са поставени в СУ. ТЕ НЕ НИ притесняват, защото НЯМАМЕ какво да КРИЕМ. Аз нямам, хората, които са в подкрепа на моето твърдение - също. Само ВИЕ, само на вас ви бъркат в... здравето.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- instinct
- Да живей словото
Прочетох ти го. На протеста не съм ходил - а и да бях, не виждам сми да ти се обяснявам.
Не и на човек, който вижда само това, което му отърва и му се иска.
Казах - моите аргументи са си мои. ОК, вие "имате повече хора". Така е, количеството е по-важно. Млъквам.
Казах - моите аргументи са си мои. ОК, вие "имате повече хора". Така е, количеството е по-важно. Млъквам.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Количеството в случая е по-важно - да. Лошото е, че не можете да придадете по-добро качество на аргументите си. Ще поживеем и ще видим за какво ще са полезни и за какво не камерите в СУ.instinct написа:Прочетох ти го. На протеста не съм ходил - а и да бях, не виждам сми да ти се обяснявам.
И нещо последно - в СУ всеки ден влизат стотици външни хора, кои са студенти, кои - не. Нали не смятате, че "пенсионерите", както ги нарекохте, могат да проверят всички, при положение, че входът от градинката е 1 метър и става задръстване, когато всички свършат?
Вие нормален ли сте? Та нали именно това е адът, който трябва да се предотврати? Повече от абсурдно е да превръщат академичната ни институция в такъв своеобразен затвор, където всичко се следи и записва, и трябва да се работи конспиративно, все едно че става въпрос за Агенция по национална сигурност. Хората в Университета са тези, които следва да се занимават с научни изследвания и експерименти, за което, естествено, им е необходима академична свобода и неприкосновеност. Не може самата университетска общност да става обект на такива експерименти, защото иначе просто се връщаме във времето на 1984 г. и Тодор Живков, когато всичко беше субординирано от т.нар. "Държавна сигурност".issoax написа:... при положение че знаеш че те наблюдават може да си подбираш така социалното обкръжение .. думичките и действията когато си пред камерата че да заблудиш лошите биг брадъри ...Leom написа:http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?p=678863#p678863
Последно промяна от Leom на 26 Ное 2009, 16:22, променено общо 1 път.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Стига бе човек! Помолих ли ви да преброите колко камери има в Ректората? Или пак ти е минало между ушите? Що не съберете една подписка и за тия камери, които се поставят от СОТ-а на кафе-машините? Щото ви е угодно да се хванете за нещо трудничко и да се мъчите да го оправите. Заради това не се захващате с други неща. Искате да видите до къде можете да стигнете. Няма значение какви са средствата, важно е да успеете, пък тогава ще ликувате и ще си слагате почести на сайта. Пф.Leom написа:Вие нормален ли сте? Та нали именно това е адът, който трябва да бъде предотвратен? Повече от абсурдно е да превръщат академичната ни институция в такъв своеобразен затвор, където всичко се следи и записва, и трябва да се работи конспиративно, все едно че става въпрос за Агенция по национална сигурност. Хората в Университета са тези, които следва да се занимават с научни изследвания и експерименти, за което, естествено, им е необходима академична свобода и неприкосновеност. Не може самата университетска общност да става обект на такива експерименти, защото иначе просто се връщаме във времето от 1984 г. и Тодор Живков, когато всичко беше субординирано от т.нар. "Държавна сигурност".issoax написа:... при положение че знаеш че те наблюдават може да си подбираш така социалното обкръжение .. думичките и действията когато си пред камерата че да заблудиш лошите биг брадъри ...Leom написа:http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?p=678863#p678863
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Между другото аз съм съгласен - нека да сложи камери Ректорът, да мине година-две и да видим как точно се ползват и кого. После вече ще разберем коя от двете спорещи групи тук е била права. Аз лично смятам, че камерите няма да се ползват за добро, а с тях ще се упражнява тормоз над студентите и преподавателите. Но нека видим.
Ще съм изключително щастлив ако греша...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Тъй. Не може да са закупени без неговия подпис. Не може, когато е подписвал да не е видял сумата. Информацията аза 250 000-те лева е дадена не пред нас, а пред медиите на официална пресконференция на 24-ти август. Информацията, че е само 50 000 лева е дадена пред Богомил Шопов от "Електронна граница" и студенти от "Призив" и АСССУ. На нашата дискусия в ИФ дойде без да сме го молили и заяви, че сумата е 38 000 лева. След като цитирахме предишните суми, той заяви - "Ми така е като вярвате на медии!". Той сам тръгна да ни "дава счетоводителски отчети", не е молен от никого. По-скоро, сам реши да ни хвърля прах в очите.allshallperish написа:Защото е накарал някой друг да ги купи и не му е съвсем ясноИли не счита са необходимо да ви дава счедоводителски обяснения.
Чудесна илюстрация на мисленето ти, нямам какво да добавя повече към теб.allshallperish написа:Важно е на мене да ми е добре... както се казва.
Относно това колко човека са ЗА камерите и колко ПРОТИВ. Извън форума познавам двама такива. Един приятел от ФФ и една колежка от моята специалност, моят випуск. Познавам няколко човека, които са твърдо против (днес например като събирах подписи за стипендиите, едно възмутено момче започна да ме разпитва за камерите) и 1-2ма с мнение на кантар. Истинският проблем е, че останалата маса народ изобщо не им пука. Ако нямаше камери и вие водехте камп ания колко е важно да ви сложат, щяха да ви изгледат със същото тотално безразличие, с което гледат нас, които сме противници на вмомента инсталиращите се камери. Извинете, грешка. Те даже ене поглеждат. Същите индивиди, когато се опитвах да събирам подписи за стипендиите, ме гледаха със същите пусти очи и заявяваха "Ми те ако са решили, какво ги засяга, че вие пра'йте подписки". Една колежка от моята специалност пък ме разпита подробно и после отказа да подпише, даже без да каже защо. Аз и не я питах.
~ Кътчето ~
човече излез от филма не мисли че целият свят се върти около тебе и че десетки организации са заети да те следят кога си бъркаш в носаLeom написа:Вие нормален ли сте? Та нали именно това е адът, който трябва да се предотврати? Повече от абсурдно е да превръщат академичната ни институция в такъв своеобразен затвор, където всичко се следи и записва, и трябва да се работи конспиративно, все едно че става въпрос за Агенция по национална сигурност. Хората в Университета са тези, които следва да се занимават с научни изследвания и експерименти, за което, естествено, им е необходима академична свобода и неприкосновеност. Не може самата университетска общност да става обект на такива експерименти, защото иначе просто се връщаме във времето на 1984 г. и Тодор Живков, когато всичко беше субординирано от т.нар. "Държавна сигурност".issoax написа:... при положение че знаеш че те наблюдават може да си подбираш така социалното обкръжение .. думичките и действията когато си пред камерата че да заблудиш лошите биг брадъри ...Leom написа:http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?p=678863#p678863
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
На последният пост лесно бих могла да отговоря с:
човече излез от филма не мисли че целият свят се върти около тебе и че десетки престъпни организации са заети да идват да крадат или направо да убиват с калашници или

човече излез от филма не мисли че целият свят се върти около тебе и че десетки престъпни организации са заети да идват да крадат или направо да убиват с калашници или
~ Кътчето ~
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 41#p682441 аз не си спомням да съм писал подобни глупости за кражби и убийства