Не, просто едно време е било модерно да си кръщаваш детето с това име, особено ако си от по-заможните.Шепот написа:Спокойно, не търся под вола теле и не мисля, че Игнатов е замесен със Станишев или други подобни конспиративни теории, просто се чудя това ли е най-често срещаното мъжко име в БГ.
Сергей Игнатов ще е новият министър на образованието
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Сергей Игнатов ще е новият министър на образованието
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Премахването на ВАК не е ли причината?!?Norwegian Wood написа:Това с премахването на ВАК определено не е.Mira написа:Хм, авторът на тази статия в България ли живее? Защо имам чувството, че "последиците", за които той говори, вече са си факт от доста време?

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Във всеки случай премахването на ВАК определено би влошило нещата. Независимо от това, че и сега се срещат не особено компетентни хора със звания.
Друго - идеята за "въвеждане на северноамериканския модел".
Но ще видим, нека да се внесе законопроект и тогава да му мислим.
Друго - идеята за "въвеждане на северноамериканския модел".
Но ще видим, нека да се внесе законопроект и тогава да му мислим.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Зависи от реализацията. В крайна сметка името на университета трябва да говори и за кадрите си. Въпросният министър каза, че комисиите за защита ще са от хора външни за университетът, в който се защитава. Но отново зависи от критериите, с които ще се подбират тези хора. А и погледнато от друг ъгъл роенето на университетчета с преподаватели на хонорар, би трябвало да се затрудни по този начин. Друго което четох е, че докторанти в различни области ще могат да обучават само акредитирани университети, така че зависи и от критерия за тези акредитации.
За да не пускам 2 мнения едно под друго:
http://www.novinar.net/news/izvanzemni- ... yNQ==.html
Явно след заплахите за съкращения учените от БАН са решили да се активизират в научната си дейност.
За да не пускам 2 мнения едно под друго:
http://www.novinar.net/news/izvanzemni- ... yNQ==.html
Явно след заплахите за съкращения учените от БАН са решили да се активизират в научната си дейност.
Те и в момента са тук около нас, каза заместник-директорът на Института по космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов. Според него извънземните същества ни наблюдават постоянно. Те не са враждебно настроени към нас, по-скоро искат да ни помогнат, обясни Филипов.

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми не може без поне един Сергей в управлението!
Сега по-сериозно: Това, което министърът обявява, вече се е случило в съседна Румъния. За два месеца били произведени около 2000 професори....
Но как иначе да стане професор човек като Евгений Дайнов, например... Той от кой университет беше? Такива примери много...
Всъщност, С.И. го е страх от външен контрол, защото по отношение на университетите, ВАК е именно външният контрол.
И тук говорим за министъра и администратора, а не за египтолога... На последния свалям шапка!
Сега по-сериозно: Това, което министърът обявява, вече се е случило в съседна Румъния. За два месеца били произведени около 2000 професори....
Но как иначе да стане професор човек като Евгений Дайнов, например... Той от кой университет беше? Такива примери много...
Всъщност, С.И. го е страх от външен контрол, защото по отношение на университетите, ВАК е именно външният контрол.
И тук говорим за министъра и администратора, а не за египтолога... На последния свалям шапка!
Into the endless we ride... 
Какво очаквате от ректора на НБУ- човека прокарва лобиските си интереси, за да може и неговият университет да си има професори ! Добре ще е да се създаде института на т.нар. национален професор, където това ще става извън рамките университетите, както предвижда новия закон. Така ще може все пак да има някакъв контрол върху професурата.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То в момента има "национални" професори - тези, които са минали през ВАК. Останалите са "професори" само в залите на своето "висше школо" като цитирания Е.Дайнов.
Да знам, че има такива и сега. Въпросът е да има в новия закон.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Ето какво пуснах в докторантския форум:G__ написа:Какво очаквате от ректора на НБУ- човека прокарва лобиските си интереси, за да може и неговият университет да си има професори !
Ако случайно някой, решил да се прави на "сведующ", ми каже, че в НБУ има и редовни докторантури със стипендия, нека първо преброи броя места и после да говори. Ако го мързи да брои, аз ще му кажа: под 10 места годишно.philosopher написа:Има в България една финансова пирамида, която се нарича НБУ и чиито бивш ректор е настоящ министър на образованието. Както всяка една финансова пирамида, така и НБУ може да продължи да съществува само и единствено, ако събира все по-големи и по-големи суми пари. На докторантите в НБУ не им плащат. Напротив - те си плащат и то по 1500 лв. на семестър. Т.е. - от всеки свой докторант НБУ събира по 9000 лв. Има обаче един проблем. НБУ не може да издава тапии за "доктор" на всеки. Защо? Защото ВАК му пречи! Сега, като се премахне ВАК, всеки аналфабет ще може да получи докторско звание от НБУ срещу скромното заплащане от 9000 лв (+такса за явяване на защита). Така, НБУ ще произвежда стотици доктори и ще прибира милони левове. Разбира се, това ще орони престижа на българските образователни и научни степени в чужбина, но за сметка на това цял бюлюк мутри и чалга певици ще се кичат със званието "доктор на НБУ".
Ето цялата тема за ВАК в докторантския форум, заедно с позицията на самия проф. А. Федотов, заявена още с встъпването му в длъжност като шеф на президиума на ВАК: http://phdgate.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=69

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Много грешно. Те спират до бакалавър. Максимум магистър. Максимум.вечен студент написа:цял бюлюк мутри и чалга певици ще се кичат със званието "доктор на НБУ".
Че какво му има на Дайнов?как иначе да стане професор човек като Евгений Дайнов
- FightForFreedom
- Паисий
Сергей Игнатов е лош пример за мравоядите, защото не яде мравки.
И колко ми е мъчно само, че туко що изказах едно от най-правилните и най-смислени мнения в тази тема.
И колко ми е мъчно само, че туко що изказах едно от най-правилните и най-смислени мнения в тази тема.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Не знаеш ли, че Красьо Черния също е докторант? Ето и снимков материал с ректора на Свищовския (който му е и рецензент) и певачка на Пайнер (за която не става ясно, дали ще бъде член на комисията по защитата):Jamesmagno написа:Много грешно. Те спират до бакалавър. Максимум магистър. Максимум.вечен студент написа:цял бюлюк мутри и чалга певици ще се кичат със званието "доктор на НБУ".
http://frognews.bg/news_16769/Krasjo_CH ... ektora_si/
Е, на т'ва му се вика академична атмосфера! А вие тук сте седнали да се оплаквате, че нашия СС предлага куверти с водка в чалготека.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Амии, не може да покрие дори ниските изисквания (както казват) на сегашния ВАК... Ама АС на НБУ го е избрал за професор, а напролет щяли да го изберат и за генералисимус или за генерален секретар (това точно не разбрах...Jamesmagno написа:Че какво му има на Дайнов?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Доколкото знам, няма недоволни студенти. Сред доволните съм и аз.
Знам какво се говори за Дайнов. И за Игнатов се говори.
Въобще много се говори. И за мен се говори. Ама не е вярно. Добре, де - за мен е вярно. 
Знам какво се говори за Дайнов. И за Игнатов се говори.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То не опират нещата само до говорене. За теб лесно може да попитам и да разбера, а за ЕД знам. Иначе е готин пич - дрънка на китара, сладкодумен, ама той и Азис е сладкодумен и пее не чак толкова лошо, но не се е засилил още да става професор по политология.
За министъра - просто вижте законопроекта с мотивите в сайта на МОМН. Доста неща се изясняват. Проектът е слаб! Това е доминиращото мнение, което съм чул. Всъщност, друго не съм чул засега. Проектът е лобистки за нуждите на частните и най-малките унита.
Наистина трябва да се премахне сегашната структура с ВАК, подкомисиите и СНС-тата. Огромна, тромава и безсмислена машина, която повече пречи, отколкото върши работа. Но новата комисия е под шапката на МОМН, а ВАк беше назначавана от премиера. Още оттук личат някои неща. Според Игнатов той трябва да назначава и да контролира, защото една ведомствена комисия винаги прокарва политиката на шефа, който я назначава. В новата комисия няма мандатност. Ако си добре с министъра те назначават и там изчакваш пенсия. Някой беше казал "феодални старци", а това какво е? Защо тези контролни функции не минат към НАОА - защото не е на подчинение на Игнатов - кофти работа. ВАК била отживелица и ретроградна - аз не знам по-модерен и отворен човек от нейния председател проф. Ал. Федотов, бивш зам-ректор...
Няма да продължавам повече, няма сми! Остава да повторя това, което често казвам тук: Четете оригиналните документи и мислете, а не ми преповтаряйте това, което има в пресата. Обикновено газетарите знаят и могат да мислят доста по-малко от вас. Да ги повтаряте механично означава да унижавате себе си!
Пак яхнах метлата, обещавам повече да не го правя, но не ме предизвиквайте, че ми е слаб ангела напоследък и трудно се контролирам...
За министъра - просто вижте законопроекта с мотивите в сайта на МОМН. Доста неща се изясняват. Проектът е слаб! Това е доминиращото мнение, което съм чул. Всъщност, друго не съм чул засега. Проектът е лобистки за нуждите на частните и най-малките унита.
Наистина трябва да се премахне сегашната структура с ВАК, подкомисиите и СНС-тата. Огромна, тромава и безсмислена машина, която повече пречи, отколкото върши работа. Но новата комисия е под шапката на МОМН, а ВАк беше назначавана от премиера. Още оттук личат някои неща. Според Игнатов той трябва да назначава и да контролира, защото една ведомствена комисия винаги прокарва политиката на шефа, който я назначава. В новата комисия няма мандатност. Ако си добре с министъра те назначават и там изчакваш пенсия. Някой беше казал "феодални старци", а това какво е? Защо тези контролни функции не минат към НАОА - защото не е на подчинение на Игнатов - кофти работа. ВАК била отживелица и ретроградна - аз не знам по-модерен и отворен човек от нейния председател проф. Ал. Федотов, бивш зам-ректор...
Няма да продължавам повече, няма сми! Остава да повторя това, което често казвам тук: Четете оригиналните документи и мислете, а не ми преповтаряйте това, което има в пресата. Обикновено газетарите знаят и могат да мислят доста по-малко от вас. Да ги повтаряте механично означава да унижавате себе си!
Пак яхнах метлата, обещавам повече да не го правя, но не ме предизвиквайте, че ми е слаб ангела напоследък и трудно се контролирам...