ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
яхнала метлата
В началото бе словото

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (26.11. във ФСлФ)

Мнение от яхнала метлата »

issoax написа::mrgreen: :mrgreen: и по 1 шамар да им отвърти да не правят вече така :lol:
:) :mrgreen:

allshallperish написа:
яхнала метлата написа:
allshallperish написа:В момента поколението е толкова разюздано, та аз нямам нищо против малко да му се сложат юздите :wink: .
И как си го представяш? Като се сбият двама, камерата ще се хвърли между тях и ще ги разтърве? :lol:
Достатъчно ми е да знам, че ги следи да не почупят и без друго стария СУ :wink: .
А наясно ли си, че след като си минал двайсетина пъти покрай една камера, вече инстинктивно знаеш къде да застанеш, без да те "хване" :wink: Освен ако нямаме 100 % покритие. Въпрос с "повишена" трудност:
Ако някой реши да вандалства, къде ще го направи: Пред камерата или на неохраняемо място? А ако "нещото" , което го интересува е в полезрението на камерата, мислиш ли, че ще и се изтъпанчи геройски отсреща? Или по- скоро ще се прикрие( маска, качулка, очила.. примерно.)

Апропо, камерите правят ли записи?
Това, което гъсеницата смята за "край на света", Бог нарича "пеперуда".
ВОДА

НЕ ОТВАРЯЙ!!!

А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

:mrgreen: Ами ето че привържениците на идеята, че записите от камерите могат да се използват срещу теб самия отпада :mrgreen: . Сами си противоречите вече :wink: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

яхнала метлата написа:Апропо, камерите правят ли записи?
:shock: е какви са тия камери дето няма да правят записи то къде е файдата от ползата в такъв случай :roll:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

issoax написа:
:shock: е какви са тия камери дето няма да правят записи то къде е файдата от ползата в такъв случай :roll:
Еми не, може би смятат все още, че Ректорът ги гледа по цял ден и запомня...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

:cyclopsani: .. сигурно има и черен тефтер в който ги записва :lol: .. май някои прекаляват с филмите за конспирации
Изображение
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

яхнала метлата написа:...
Апропо, камерите правят ли записи?
Разбира се, че става въпрос не просто за видеонаблюдателно, но и за записващо оборудване. Нали всъщност именно това е, от което се нуждаят ректора и неговите сподвижници в МВР, с които системата щяла да бъде интегрирана.
Последно промяна от Leom на 26 Ное 2009, 12:07, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ще споделиш ли с какво се занимаваш та си толкова важен за ректора и сподвижниците му в МВР че искат да те вкарат в матрицата :roll:
Изображение
Аватар
яхнала метлата
В началото бе словото

Мнение от яхнала метлата »

allshallperish написа::mrgreen: Ами ето че привържениците на идеята, че записите от камерите могат да се използват срещу теб самия отпада :mrgreen: . Сами си противоречите вече :wink: .
Мисля, че въобще не разбираш, за що иде реч тук. :!:
Камерите не се използват за нашата сигурност и вече ти казах защо, а против нас! Впрочем нали ви е ясно, че записите не "вървят" като доказателствен материал в съда. Ее, тогава за какво си говорим въобще? Къде точно видя противоречието, че не разбрах?

issoax написа:
Е, как какви? Сега на мъж за техника ли да обяснявам? :mrgreen: Доколкото знам, едните снимат в реално време и един или няколко охранителя/ ако става дума за по- големи обекти/ ги наблюдават.. В другия случай се правят записи и охранителят може да си чопли в носа през това време.. :) Пак хвърля по едно око, ама общо- взето си клати краката.
allshallperish написа:
issoax написа:
Еми не, може би смятат все още, че Ректорът ги гледа по цял ден и запомня...
Виж по- горе! Знаем, че няма да застане точно той да гледа.

issoax написа::cyclopsani: .. сигурно има и черен тефтер в който ги записва :lol: .. май някои прекаляват с филмите за конспирации
Е, както вече си видял в написаното от Leom, няма нужда от черен тефтер, щом те записват.

Да ви "светна" още нещо. Модерните камери могат и да подслушват. Още ли ви е смешно? Бай- бай , демокрация!/ не че я има/ На практика , стига да пожелае някой, може да се събере значителен обем от информация за социалния ни живот само от записите на камерите.

Забележка: Не съм гледала нито един конспиративен филм. Просто гледам ФИЛМА "ЖИВОТ" всеки ден.
:wink: :wink: :wink:
Това, което гъсеницата смята за "край на света", Бог нарича "пеперуда".
ВОДА

НЕ ОТВАРЯЙ!!!

А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

нека ме записват и подслушват какво ще разберат .. къде съм се напил снощи ли :lol: .. ако някой иска да събира инфо за социалния ми живот точно до камерите в унито ще опре :lol: да бе да Изображение
предполагам че ще ви разочаровам но колегите притесняващи се да не разкрият пъклените им замисли за взривяване на унито са доста по малко от тия на които камерите не им пречат ;)
issoax написа:ще споделиш ли с какво се занимаваш та си толкова важен за ректора и сподвижниците му в МВР че искат да те вкарат в матрицата :roll:
пп: много на сериозно се взимате хората занимаващи се с подобен род неща имат далеч по важни дела за вършене от това да ви следят кога ходите до WC, ако случайно влезете в полезрението на такива и без камери в унито ще съберат нужното им инфо :salute:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

яхнала метлата, моля те, СЪБУДИ СЕ ОТ ПРИЗИВСКИЯ КОШМАР :lol:
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

issoax написа:нека ме записват и подслушват какво ще разберат .. къде съм се напил снощи ли :lol: .. ако някой иска да събира инфо за социалния ми живот точно до камерите в унито ще опре :lol: да бе да
Всяка информация има значение.
issoax написа:предполагам че ще ви разочаровам но колегите притесняващи се да не разкрият пъклените им замисли за взривяване на унито са доста по малко от тия на които камерите не им пречат ;)
Ми да. Май доста хора не са си отворили очите. Дресурата от училище/семейство/общество все още е прекалено силна :!:
issoax написа:пп: много на сериозно се взимате хората занимаващи се с подобен род неща имат далеч по важни дела за вършене от това да ви следят кога ходите до WC, ако случайно влезете в полезрението на такива и без камери в унито ще съберат нужното им инфо :salute:
Не се вземам насериозно. Не искам да ме наблюдават. Искам да живея като нормален човек. Толкова много ли искам?
allshallperish написа:яхнала метлата, моля те, СЪБУДИ СЕ ОТ ПРИЗИВСКИЯ КОШМАР
Ако четеш внимателно, не е трудно да видиш, че не всеки против камерите е свързан с Призив. Само че за теб е или черно, или бяло, нали?

Погледни картинката маалко по-широко. Решението за монтиране на камери и решението за орязване на стипендии си приличат поне по едно - взети са без предварително огласяване. Не ми изглежда в реда на нещата. И двете са успиване. УСПИВАНЕ. Това е.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Казах вече. Като искаш да живееш като "нормален" човек /а всеки го снимат все от някъде!/ се затвори у вас. Или протестирай срещу камерите на тротоарите, камерите в супермаркетите, в Моловете, в бензиностанциите, особено ОМВ, та дори и в МЕТРОТО. Не ми излизайте с номера "Ама СУ...". СУ си СУ. Илчев го е взел това решение, беззначение дали еднолично, или не. Няма връщане на зад. Приемете го. Защо не протестирате срещу това, че пак той Илчев промени формата на входните изпити? Щото не ви пука. Важно е на мене да ми е добре... както се казва.
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

issoax написа:нека ме записват и подслушват какво ще разберат .. къде съм се напил снощи ли ...
Аз и по-рано в темата посочих, че хора, които са в Университета за да ядат банички или да изтрезняват от снощното напиване, естествено, няма от какво да се притесняват. Но в институцията работят редица интелектуалци, заети активно не само в академическия, но и в обществения и дори политически живот на страната.
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

allshallperish написа:Казах вече. Като искаш да живееш като "нормален" човек /а всеки го снимат все от някъде!/ се затвори у вас. Или протестирай срещу камерите на тротоарите, камерите в супермаркетите, в Моловете, в бензиностанциите, особено ОМВ, та дори и в МЕТРОТО. Не ми излизайте с номера "Ама СУ...". СУ си СУ. Илчев го е взел това решение, беззначение дали еднолично, или не. Няма връщане на зад. Приемете го. Защо не протестирате срещу това, че пак той Илчев промени формата на входните изпити? Щото не ви пука. Важно е на мене да ми е добре... както се казва.
Всички обекти с изкл на метрото са частни, там принципът е ясен - можеш и да не влезеш в тях, нали?
И ок, ако вляза и изляза, това няма да ми струва над 200 лв "такса" :twisted:
Илчев да взема решения, без значение дали еднолично, или не, за у тях си. Доколкото ми е известно, той е ректор, а не собственик на СУ (и на мен!).

Важно е на теб да ти е добре и да си протестираш за орязаните стипендии, обаче понеже не виждаш моите мотиви, да бълваш змии и гущери - защото не харесвам това, което ти дори не виждаш. Ама давай, нали по-лесно е да плюеш, а не да се опиташ да разбереш. И не го правя само за да ми е добре на мен. Знаеш, че съм първи курс и ако видя стипендия, няма да е скоро. Обаче мога да си сложа подписа там, ако не и повече. С което няма да стана по-добре.
Последно промяна от instinct на 26 Ное 2009, 13:58, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Leom написа:
issoax написа:нека ме записват и подслушват какво ще разберат .. къде съм се напил снощи ли ...
Аз и по-рано в темата посочих, че хора, които са в Университета за да ядат банички или да изтрезняват от снощното напиване, естествено, няма от какво да се притесняват. Но в институцията работят редица интелектуалци, заети активно не само в академическия, но и в обществения и дори политически живот на страната.
и с какво ще им попречат камерите на тия хора
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”