ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
-
Acho
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Курс: първи
Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009
искам да се въведе декларция за отказ да отива този 1 процент от таксата ми, в некви измислени организацийки! Предпочитам този процент да отиде за ремонт на сградата, или за залесяване на някоя гора, отколкото в устата на някой!
Абе какво представителство може да има което да е полезно за нас студентите??? Когато имаш проблем, се обръщаш или към курсовия ти, или към секретарките, или най - много до ръководителя на катедрата. Не виждам къде може да се вмести, подобен СС, за решаването им. тъй като проблемите , които вазникват в течение на следването са предимно на академично ниво, и за разрешаването им помагат горепосочените лица, а не СС.
Абе какво представителство може да има което да е полезно за нас студентите??? Когато имаш проблем, се обръщаш или към курсовия ти, или към секретарките, или най - много до ръководителя на катедрата. Не виждам къде може да се вмести, подобен СС, за решаването им. тъй като проблемите , които вазникват в течение на следването са предимно на академично ниво, и за разрешаването им помагат горепосочените лица, а не СС.
подкрепям! аз лично не се сещам нещо да ми е помогнал ССAcho написа:искам да се въведе декларция за отказ да отива този 1 процент от таксата ми, в некви измислени организацийки! Предпочитам този процент да отиде за ремонт на сградата, или за залесяване на някоя гора, отколкото в устата на някой!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Лошото е, че СС на никой не помага. Даже си помагат на самите тях. Все едно.issoax написа:подкрепям! аз лично не се сещам нещо да ми е помогнал ССAcho написа:искам да се въведе декларция за отказ да отива този 1 процент от таксата ми, в некви измислени организацийки! Предпочитам този процент да отиде за ремонт на сградата, или за залесяване на някоя гора, отколкото в устата на някой!
Мартине, не съм от твоя факултет иначе бих дала гласа си за тебе
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Тъй като постовете тук явно пораждат някакви дискусии и конфликти, искам да повторя и да изясня смисъла на тая тема.
Темата е Избори за СС. Има други теми за предложения, мнения, подписки, кампании и каквото още искате. Тая тема е за изборите. Бюджетът на СС е важно нещо и може да се дискутира в някоя от останалите теми.
Както някои пишещи виждат, мненията които излизат извън етичните и моралните норми изчезват безследно.
След това: тази тема е за представяне на всички кандидати, които желаят това. Няма значение кой какъв е - социалист, фашист, консервист, правист, активист или каквото и да е. Не мога да давам или отнемам предимство на никой кандидат заради подобно нещо. ВСЕКИ може да се представи като кандидат. Разбира се, фрапиращи случаи не се допускат. Студентите не са безмозъчни и могат да преценят кой си струва подкрепата. После ако съответния човек не върши достатъчно работа, студентите които са го избрали имат пълно основание да го запитат - какво правиш ти там, избрахме те, пък??
Темата е Избори за СС. Има други теми за предложения, мнения, подписки, кампании и каквото още искате. Тая тема е за изборите. Бюджетът на СС е важно нещо и може да се дискутира в някоя от останалите теми.
Както някои пишещи виждат, мненията които излизат извън етичните и моралните норми изчезват безследно.
След това: тази тема е за представяне на всички кандидати, които желаят това. Няма значение кой какъв е - социалист, фашист, консервист, правист, активист или каквото и да е. Не мога да давам или отнемам предимство на никой кандидат заради подобно нещо. ВСЕКИ може да се представи като кандидат. Разбира се, фрапиращи случаи не се допускат. Студентите не са безмозъчни и могат да преценят кой си струва подкрепата. После ако съответния човек не върши достатъчно работа, студентите които са го избрали имат пълно основание да го запитат - какво правиш ти там, избрахме те, пък??
-
baidalai
- В началото бе словото
- Специалност: political economy
- Курс: друг
национал социалист.. бог, родина, цар... как е възможно толкова млад и толкова фашизиран/консервативен?Ураган написа: Национал-социалист съм, да. Под крайно националистически не знам какво имаш предвид, но аз не се чувствам такъв![]()
Не виждам как политическите ми възгледи биха повлияли на работата ми, както казах, не членувам в организация ( каквато и да е ) и не бих преследвал нейни интереси. Благодарение на личностните ми качества и характеристики, аз съм способен да разгранича морално и етически личните ми политически възгледи и работата на Студентският Съвет.
кажи ми как свръх консервативната ти политика няма да ти се пречка на работата в съвета, ако те изберат? 100% ще натискаш за камери и подобни.
не знам какво ви учат в английската филология, но е смешно да мислиш, че можеш да разделиш политическите ти убеждения от работата ти в една предсатвителна и политическа организация. в СС не сте просто мениджъри, които решавате ежедневни проблеми по най-ефективния и неутрален начин. напротив, всяко действие и решение е оцветено политически. жалко че не искаш/можеш да го видиш. остави тези празни лозунги за 'деградацията в университета'. те не казват нищо.
не бих гласувала за теб. даже не мисля, че въобще имаш право да се кандидатираш да представляваш който и да е, защото си носител на идеология (фашизъм) насочена против всички.
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Димитър Петров
Юридически факултет, право, II курс.
Драги колеги,
както и сами виждате, скъпият ни Софийски университет от известно време не върви нагоре, а се е устремил само надолу или тъпче на едно и също място. Аз лично бих желал да бъда представляван или да представляван студентите адекватно пред Академични съвет и Ректора. Досега не съм забелязал това да се случва. Общо взето цялата история с действията на Студентски съвет са обвити в една голяма мъгла, през която само просветените могат да преминат и да видят. На мен лично ми писна да чувам за СС само, когато се организира дискотека в Авеню,Плаза и т.н. Не ми е понятно как точно СС помага на студентите с тези си акции и мероприятия. Вярвам, че мога да бъда полезен както на СС така и на студентите с моите деиствия и енергия ( която все още не е изчезнала поради една или друга причина). Ето част от моите предложения за реални деиствия:
- Обновяване на компютърната база в различните библиотеки на съответните факултети или поне там където има нужда. (изцяло спонсорирано от СС - просто ще се лишим от една две дискотеки.)
- Спонсориране на хора от различни специалности за международни/ и в България стажове и проекти, чрез изготвяне от тяхна страна на програми и прозрачност при финансирането. ( етнолози, археолози, социолози, прависти и т.н).
- Прозрачност що се касае за всяка една стотинка изхарчена за потребностите на СС.
- Срещи със студенти поне веднъж в месеца, за да се чуе тяхното мнение и глас по наболели проблеми или просто по неща, които ги вълнуват.
- Възстановяване и редовно актуализиране на интернет страницата на СС.
- Помощ, информация, по-ясен и лесен достъп до оперативни програми на Европейския съюз за обмяна на студенти. Пример: Програмата ''Еразъм''.
Една от по-смелите ми идеи е да предложа на Академичен съвет всеки преподавател да си има собствена интернет страница, в която да качва последна ифнормация относто лекции, оценки и всички въпроси, които вълнуват студента.
За един по-добър и честен университет!
Може да се свържете с мен по скайп или фейсбук:
facebook: Dimitar Petrov
Драги колеги,
както и сами виждате, скъпият ни Софийски университет от известно време не върви нагоре, а се е устремил само надолу или тъпче на едно и също място. Аз лично бих желал да бъда представляван или да представляван студентите адекватно пред Академични съвет и Ректора. Досега не съм забелязал това да се случва. Общо взето цялата история с действията на Студентски съвет са обвити в една голяма мъгла, през която само просветените могат да преминат и да видят. На мен лично ми писна да чувам за СС само, когато се организира дискотека в Авеню,Плаза и т.н. Не ми е понятно как точно СС помага на студентите с тези си акции и мероприятия. Вярвам, че мога да бъда полезен както на СС така и на студентите с моите деиствия и енергия ( която все още не е изчезнала поради една или друга причина). Ето част от моите предложения за реални деиствия:
- Обновяване на компютърната база в различните библиотеки на съответните факултети или поне там където има нужда. (изцяло спонсорирано от СС - просто ще се лишим от една две дискотеки.)
- Спонсориране на хора от различни специалности за международни/ и в България стажове и проекти, чрез изготвяне от тяхна страна на програми и прозрачност при финансирането. ( етнолози, археолози, социолози, прависти и т.н).
- Прозрачност що се касае за всяка една стотинка изхарчена за потребностите на СС.
- Срещи със студенти поне веднъж в месеца, за да се чуе тяхното мнение и глас по наболели проблеми или просто по неща, които ги вълнуват.
- Възстановяване и редовно актуализиране на интернет страницата на СС.
- Помощ, информация, по-ясен и лесен достъп до оперативни програми на Европейския съюз за обмяна на студенти. Пример: Програмата ''Еразъм''.
Една от по-смелите ми идеи е да предложа на Академичен съвет всеки преподавател да си има собствена интернет страница, в която да качва последна ифнормация относто лекции, оценки и всички въпроси, които вълнуват студента.
За един по-добър и честен университет!
Може да се свържете с мен по скайп или фейсбук:
facebook: Dimitar Petrov
Последно промяна от Митре_Влаха на 25 Ное 2009, 22:33, променено общо 2 пъти.
- zvezdichka
- В началото бе словото

Здравейте и от мен, колеги!
Казвам се Зорница Стойкова и съм студентка втора година, в специалност Португалска филология. Миналата седмица ме избраха като представител на специалността в Академичния съвет и реших, че трябва да се кандидатирам и за СС. В момента, в четирите курса сме около 30 души, но макар и малко, смятам, че имаме право на представител и на глас в СС. Мисля, че е абсолютно излишно да давам някакви предизборни обещания - обещавам нещо, само когато съм сигурна, че мога да го изпълня. В момента не мога и не искам да обещая каквото и да било, тъй като за мен евентуалната работа в СС е нещо съвсем ново и различно, но съм сигурна, че бих се справила!
Искрено се надявам да гласувате, независимо за кого, и да изберем отговорни и сериозни хора в СС. Смятам, че заедно ще постигнем много повече от това, което бихме обещали сега. Но също така знам, че ще открием много повече проблеми от тези, за които в момента предлагаме решения. Когато се сформира новият СС, ще мине известно време, докато членовете се сработят, запознаят с нови проблеми и други гледни точки, видят как стоят нещата, както се казва, "от другата страна". Всичко, което обеща колегата от Английска филология (и с което съм напълно съгласна) можем да постигнем заедно и с много усилия.
Затова за мен е важно да знаете единствено, че съм наистина упорит, сериозен и отговорен човек. За щастие досега не ми се е случвало да се захвана с нещо, което не съм успявала да довърша. Обичам да съм винаги информирана, много критична съм към себе си и също така ценя мнението и критиката на другите.
Може би изслушването между студентите е една от най-важните стъпки за постигане на консенсус и на по-добри резултати, които да удовлетворяват почти всички. Казвам "почти всички", тъй като не се стремя към максимализъм, а да кажа, че като стана член на СС ще са доволни всички означава, че нямам реална преценка за действителността. Може би не е от такова значение, но споделям, че успехът ми от първата година е 6,00, като не искам да парадирам с това (смятам, че всеки може да го постигне с много желание и труд), а искам да покажа, че много държа на образованието, което за съжаление днес малко хора ценят. Не работя и смятам да се отдам много сериозно на дейността си в СС.
Последно искам да ви информирам, че се грижа за книгите в библиотеката на Португалска филология, която се намира в сградата на Стопански факултет. Така че, ако бъда избрана, мога да гарантирам, че там лесно би могъл да ме открие всеки, да даде мнение или да получи каквато и да било информация за дейността на СС.
Благодаря за вниманието и се надявам, че мога да разчитам на
гласовете ви!
Няма невъзможни неща!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Да ... би било тъжно да изберат национал - социалист за опорна точка.
Нищо лично против човека, а против тези му възгледи.Иначе може да е много интелигентен, но хората с каквито и да е по-крайни възгледи трябва да се пазят от власт и управническа дейност.
От Историческия факултет нямаме ли си желаещи ? Че не зная за кого да гласувам и дали изобщо ще има за кого да гласувам.
Ако не бях първи курс бих се кандидатирал и аз честно казано.
Нищо лично против човека, а против тези му възгледи.Иначе може да е много интелигентен, но хората с каквито и да е по-крайни възгледи трябва да се пазят от власт и управническа дейност.
От Историческия факултет нямаме ли си желаещи ? Че не зная за кого да гласувам и дали изобщо ще има за кого да гласувам.
Ако не бях първи курс бих се кандидатирал и аз честно казано.
The names of the future are stamping of impatience.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е какво като си първи курс. Ако няма желаещи, кандидатирай се. Нищо не ти пречи.
За да се приключи въпроса с национал-социализма, да попитам колегата Мартин - какво разбираш ти под това. Доколко смяташ, че кореспондира с целта и идеите на Студентски съвет?
Не знам откъде останалите са направили извода за това, но след като ти сам си признаваш, явно не смяташ това убеждение за нещо лошо.
Направих си труда да изчета по-задълбочено мненията, стигам до извода че поставяш пред себе си задачи, които за сам човек са абсолютно непосилни, смяташ ли че можеш да привлечеш 31 човека в СС които да застанат зад тези идеи и да намерите заедно пътищата за решаването им? Задачите, които си поставяш, по принцип са за председател на СС. Не знам дали смяташ да се кандидатираш и за това. Използвам случая да призова останалите колеги - хората, които се кандидатират, излизат с идеи и предложения. Следете за тяхното изпълнение.
За да се приключи въпроса с национал-социализма, да попитам колегата Мартин - какво разбираш ти под това. Доколко смяташ, че кореспондира с целта и идеите на Студентски съвет?
Не знам откъде останалите са направили извода за това, но след като ти сам си признаваш, явно не смяташ това убеждение за нещо лошо.
Направих си труда да изчета по-задълбочено мненията, стигам до извода че поставяш пред себе си задачи, които за сам човек са абсолютно непосилни, смяташ ли че можеш да привлечеш 31 човека в СС които да застанат зад тези идеи и да намерите заедно пътищата за решаването им? Задачите, които си поставяш, по принцип са за председател на СС. Не знам дали смяташ да се кандидатираш и за това. Използвам случая да призова останалите колеги - хората, които се кандидатират, излизат с идеи и предложения. Следете за тяхното изпълнение.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Май няма още кандидат от моя факултет? ФСлф...
Искам да попитам, ако няма достатъчно кандидати какво става? Преизбиране на старите?
Искам да попитам, ако няма достатъчно кандидати какво става? Преизбиране на старите?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Митре_Влаха написа:Димитър Петров
Предложенията ти са добри.
За сайтовете на преподавателите - не знам дали АС може и ще пожелае да задължи всички да си направят такива. Има преподаватели, които го правят и сами. Важно е желанието. Най-малко можеш да говориш с преподаватели от твоя факултет да направят нещо такова. В ГГФ имаше, с малко повече усилия може да се възроди идеята.
За компютърната база - имай предвид, че това става с обществена поръчка, може да се финансира като проект от бюджета на СС. Наведнъж обаче няма да стане, а процесът е бавен. Съветвам те да събереш екип, да установите в кои места е най-належащо и да започнете оттам.
Можеш да осигуриш прозрачност на разходите на СС само ако имаш достъп до вътрешните финансови отчети.
Спонсорирането за стажове и обмени може да става като проекти. За обмени по Еразъм и подобни няма нужда от финансиране, по-скоро от информиране. СС може да подпомага студенти с опит и информация за участие в международни програми и инициативи.
За сайта - имаш ли умения или контакти с хора, които биха се занимавали, ако ще и доброволно, с поддръжката на сайта на СС.
Като представител в АС си задължена, даже и да не те изберат, да комуникираш със Студентски съвет, както и със студентите и даже преподавателите от твоя факултет. Сама ще решиш чии идеи да подкрепяш. Поздравления за инициативата ти в библиотеката и си абсолютно права, че самостоятелните усилия не дават толкова резултати, колкото работата заедно.zvezdichka написа:Зорница Стойкова
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм имал такъв случай и не знам какво се прави. Ако смяташ да се кандидатираш, намери си и приятел. Ако не - призовавай хората да се кандидатират, това е тяхно право.allshallperish написа:Май няма още кандидат от моя факултет? ФСлф...
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
За сайтовете така си и мислех, но все пак ще говоря с преподаватели, асистенти и т.н дали е възможно да го направиме, и да спрем да живеем в памти века
За компютърната база - ясно. Естествено живот и здраве да успея да вляза в СС - тогава ще събера екип от хора, за да се види къде е най-наложително. Процесът на подмяна е съвсем реалистично да стане в близките 3 години според мен.
Не съм споменавал финансиране по Еразъм, а чисто и просто информиране, защото сега като че ли доста малко хора знаят или поне разбират значението на тази програма, а това е нещо наистина велико. Имам познати в някои от оперативните програми на ЕС като например ,,Младежта напред 2007-2013'', които винаги мога да поканя за една - две лекции в СУ, за да разкажат и за други подобни събития/програми ( Европкейска доброволческа служба).
Именно като проекти ми е идеята да става. Нещото, за което си мислех - примерно хората от специалност Етнология да бъдат спонсорирани за едни 10-14 дена, в които да обиколят малки села(Родопите е идеална дестинация) и да събират народно творчество, което в последствие ще бъде публикувано в списания, интернет или вестници.
За сайта на СС - ако няма, никой от СС, който да разбира - имам достатъчно познати, които биха изградили напълно наново сайта, а подръжката вече мога и аз да се оправям с нея ( актуализиране на информацията).
За прозрачността си напълно прав.
За компютърната база - ясно. Естествено живот и здраве да успея да вляза в СС - тогава ще събера екип от хора, за да се види къде е най-наложително. Процесът на подмяна е съвсем реалистично да стане в близките 3 години според мен.
Не съм споменавал финансиране по Еразъм, а чисто и просто информиране, защото сега като че ли доста малко хора знаят или поне разбират значението на тази програма, а това е нещо наистина велико. Имам познати в някои от оперативните програми на ЕС като например ,,Младежта напред 2007-2013'', които винаги мога да поканя за една - две лекции в СУ, за да разкажат и за други подобни събития/програми ( Европкейска доброволческа служба).
Именно като проекти ми е идеята да става. Нещото, за което си мислех - примерно хората от специалност Етнология да бъдат спонсорирани за едни 10-14 дена, в които да обиколят малки села(Родопите е идеална дестинация) и да събират народно творчество, което в последствие ще бъде публикувано в списания, интернет или вестници.
За сайта на СС - ако няма, никой от СС, който да разбира - имам достатъчно познати, които биха изградили напълно наново сайта, а подръжката вече мога и аз да се оправям с нея ( актуализиране на информацията).
За прозрачността си напълно прав.
Последно промяна от Митре_Влаха на 26 Ное 2009, 16:09, променено общо 1 път.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
peterdi написа:Е какво като си първи курс. Ако няма желаещи, кандидатирай се. Нищо не ти пречи.
Зная, но смятам, че ще бъде грозно от моя страна.
Все още съм нов в университета и не мога да претендирам, че имам каквато и да е идея как стоят нещата за това би било некоректно от моя страна да се кандидатирам.
Edit :
А и вече (от днес) подкрепям човек, който според мен ще си свърши работата , както трябва.
The names of the future are stamping of impatience.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ураган не отговори на въпроса на Петър.
Ураган, никой не иска да те изкара нацист, който пие кръв на бебета*. По темата, понеже ти спомена думата кръв и понеже се кандидатираш за член на институция, имаща претенциите да е представителство на студентската общност, ще цитирам едно твое мнение, две думички от него бяха цензурирано от модератора, но го има сейвано отпреди това:
И повтарям въпроса на Петър, какво разбираш ти под национал-социалист и как смяташ, че това би кореспондирало с работата ти като член на СС. Понеже все повтаряш, че няма да политизираш: всяко взето решение е политика. (:
Подчертавам, че това мнение НЕ е заяждане, а част от предизборния дебат. (:
*Аз все пак бих се радвала, ако в друга тема или в скайп ми разясниш точните разлики между фашист, нацист и национал-социалист. Защото винаги, когато попитам някой с такива убеждения, почва да ми се отваря, но не казва нищо смислено по въпроса.
Ураган, никой не иска да те изкара нацист, който пие кръв на бебета*. По темата, понеже ти спомена думата кръв и понеже се кандидатираш за член на институция, имаща претенциите да е представителство на студентската общност, ще цитирам едно твое мнение, две думички от него бяха цензурирано от модератора, но го има сейвано отпреди това:
Болдванията са мои, позволих си да публикувам това, за да те попитам смяташ ли, че мнението ти за студентската общност и проливането на кръв са удачни за един член на СС?Ураган Заглавие: Re: Студентските окупации в Австрия продължаватПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 9:56 am Шпицкомандиръ Регистриран на: Пон Сеп 28, 2009 4:00 pm
Да не бяха червено-черни, да кажете, че съм, но когато видя нещо - аз го казвам.
alter ego не ви ли го каза?
Това, че на скапания 1-во майски протест имаше знамена на СССР, пак ли ми е от промития мозък?
Или ме опровергайте с факти или си спестете простотията за вас.
Не съм скинар, НАционален соЦИалист съм. Расизъма ще го оставя за РСФСР и донските казаци, воложките българи и азиатците които тънат под руското иго и до днес.
Протеста не го провалихме ние, протеста беше провален от самото начало.
Хора умряха, жени пищяха, деца ги биха, а аз съм с промит мозък
Студентите са тъпи копелета и ако не бяхме будните националисти (приятелчета нямам и до текущия момент не членувам и не съм членувал в каквато и да е организация ) да раздвижим политическия живот на българина, щеше да си е поредната дата.
Кръвта обаче, която лично аз разсипах на паветата в подножието на Царя Освободител винаги ще е там.
И повтарям въпроса на Петър, какво разбираш ти под национал-социалист и как смяташ, че това би кореспондирало с работата ти като член на СС. Понеже все повтаряш, че няма да политизираш: всяко взето решение е политика. (:
Подчертавам, че това мнение НЕ е заяждане, а част от предизборния дебат. (:
*Аз все пак бих се радвала, ако в друга тема или в скайп ми разясниш точните разлики между фашист, нацист и национал-социалист. Защото винаги, когато попитам някой с такива убеждения, почва да ми се отваря, но не казва нищо смислено по въпроса.