Какво да уча - съвети?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Какво да уча - съвети?

Мнение от morfei »

Моля, моля... :P Може и да отпусна каиша при добро държание... :twisted:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Специалност: Социология

Мнение от khhh »

Pandoraaa написа:Е,дано и на мен някой да помогне.. :) Така..аз знам какво обичам като предмети-история,психология,философия,литература..Бих искала да работя като криминален психолог,археолог..имам и мечта да ряботя за ООН,за да бъда полезна на хора..но знам,че желянията ми са леко различни.. а следващата година трябва да съм студентка..и не знам какво да уча-история,право,психология..или пък нещо друго..
Аз съм новичка тук.. и може да изглеждам леко тъпичка и неоприентирана..за което искам да се извиня..Така де,ако някой може някак да ме улесни.. плииййз да дране нещо :( :(
1во - съветите които ще получиш тук не биха могли да са особено компетентни - всеки ще ти препоръча собствената си специалност или такава за която само е чувал някакви неща.
Аз не виждам защо те посъветваха право...Това е точно специалността която аз не бих те посъветвала - защо? - защото квотите за прием се увеличават,а пазара - не. С други думи няма нужда от още. И защото си писала като възможни професии криминален психолог и археолог.
Под "криминален психолог" предполагам имаш предвид правене на психоекспертизи за съдебни дела и подобни неща - за това се учи психология или социология - последната си има цял дял посветен на т.нар. отклоняващо се поведение и криминология.За археолог - има специалност археология. Можеш да се замислиш и за някоя специалност в ИФ като примерно МСЮИЕ. Колкото до желанието ти да работиш в ООН - не мисля 4е това е начин да помагаш на хората и е мн наивно да си мислиш 4е ООН е организация която помага на хората.
Не знам какво да ти кажа още (: и аз не съм компетентна,както споменах в началото на поста - това не е мястото да търсиш съвет. Трябва сама да откриеш "призвание".
Мисли си за това което обичаш да правиш,представи си се след 10 години примерно и се опитай да усетиш какво точно искаш,мисли за това което обичаш да правиш сега и това което си обичала като дете.
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Мдааа...и аз реших да се включа в тази дискусия,търсейки съвет и донякъде ориентация.Винаги съм била нерешителна и това е един мой доста голям проблем.Предстои ми кандидатстване след 2 години (11 клас съм) и толкова чистосърдечно искам да реша с какво ще се занимавам,че няма накъде повече.Уча в езикова гимназия с първи езиков профил АЕ,а втори-НЕ,което ме навежда на мисълта да подхващам здраво Английския.Майка ми е преподавателка по математика и никога не съм имала затруднения дори си мисля,че ми се отдава доста.И като имам предвид тези неща започвам да клоня към евентуално кандидатстване с АЕ и математика.Като всички млади момичета имам огроооомно влечение към мода,дизайн,козметика и смея да твърдя,че съм веща.Погледнато от друга страна кандидатстване вътрешен/моден дизайн при мен е немислимо,защото рисуването тотално ми куца.За мен унивеститетът е един и той е УниверситетЪТ.Винаги съм искала да влезна в тази огромна сграда,всяваща респект.Твърде предубедена съм към варианти като УНСС и т.н. Напоследък се замислих каква работа би ме удовлетворила,а от друга страна и би била свързана с едно добро и елитно обучение.Обичам да комуникирам...ОБОЖАВАМ всъщност.Винаги съм искала да работя в рекламна фирма или като редактор на списание.Искам да съм в жива среда,а не да се занимавам със сухи материи.И такааа,чудейки се разгледах учебния план на специалност "Стопанско управление",за което знам отдавна.Брат ми възнамеряваше да кандидатства там,но впоследствие се отказа от немския и кандидатства само с математика резултата-1-во класиране "Компютърни науки".Гордея се с него.Мисълта ми беше:мислите ли,че това е моята специалност според описанията,които съм дала?Малко ви отегчих,но съм доста многословна.Очаквам съвети както и впечатления от специалността.Благодаря предварително.
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

не знам защо мислите, че тука съветите, които ще получите, са некомпетентни.. даже малко ме обиждате така
само ше ви кажа, че кака ви Пандора дойде момичето, поговорихме си тва онова, послуша ме и преуспя в живота, а вие продължавайте да си търсите "призвание"
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

МСЮЕ е удачен избор!
DGenov
В началото бе словото

Мнение от DGenov »

Здравейте, нов съм в този форум. Сега съм 12 клас и предметите, които готвя са български и английски език. Можете ли да ме насочите към някои специалности, свързани с тях? Засега си мисля за Международни отношения, но не знам какви изпити точно се полагат за това. Моля за малко помощ :D
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

За МО се полага изпит по чужд език и история.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

за МО - история + език.. може ли да искаш да кандидатстваш нещо и да не знаеш кви изпити ще ти трябват
в сайта на СУ влизаш в секцията Прием и почваш едно по едно изчиташ всичко и ще разбереш кое е за тебе
DGenov
В началото бе словото

Мнение от DGenov »

А с български и английски какви специалности има?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Компютърни науки 1 курс
DGenov
В началото бе словото

Мнение от DGenov »

Добре де, а оценките от матурите имат ли някакво значение за приема, или се гледа само дали са издържани? :roll:

Мерси за линка! :P
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

По принцип трябва и двете ти матури да са издържани или няма да вземеш диплома, от което следва, че не можеш да кандидатстваш. А иначе за балообразуването се взима по-високата оценка от матурата и тази от дипломата.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

На мен пак никой не ми отговори чувствам се изолирана :(
petromirkolev
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от petromirkolev »

Да попитам.
Каква реализация може да има човек завършил специалност:

Френска филология, Психология, Социология, Педагогика
Като оставим настрана - учителството...
Изображение
Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Компютърни науки 1 курс
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”