ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (20.11. във ФФ)

Мнение от instinct »

Недей така с това евентуално "допускане" на насилие, че пак ще оплескаме темата. :shock:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами имаше и такива коментари на срещата ,от които аз направо останах потресен. :shock: :o
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Абе, хора, вие верно сте некви луди параноици. :shock: Кой е призовавал към окупации, насилие, революции и не знам още какви ваши параноични фантазии!? Вие в ред ли сте въобще? :shock: На вчерашната дискусия момчето, което Георги описва, наистина по едно време извика емоционално "Ми не искам да ме снимат, бре!" и не се обоснова защо. Това е единственото, за което може да бъде критикувано изкаването му, но в хода на дискусията и той, и останалите изтъкнахме един куп причини да смятаме следенето за неправилно. Но това, което никой не направи, е да призове към насилие. :shock: А пък за онази дискусия, на която беше Батбаян не мога да си спомня кога някой е бълнувал революции, ако може точен цитат, посочване кой е бил (опиши го поне приблизително) и приблизително по кое време са се случили тези "коментари" според теб.
Баяне, що така бе - на живо се държиш като нормален човек, а после бълнуваш революции. :lol: Слезте на земята и елате на себе си, защото с революционния елемент вече станахте смешни...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Ами така беше - момичето ( забравих иу името) каза - "Знаеш ли какво могат да направят 2000 студента".Аз викам "Какво- университета ли ще завземате" - а тя вика "Ми и това ще направим ако се наложи.Аре пък да ни изкарат".Викам "Ще дойде полиця" - тя "Ми да идват ако трябва ще се бием до кръв, знаеш ли какво могат студентите..." и т.н. в този стил , което лично ми се стори някак доста фанатично.Иначе друг не е споменавал окупация на университета, ма аз не съм твърдял, че само това се е говорило, а че е имало и такива коментари.Пък и всеки има право да си има всякакви възгледи, но мен това изказване ми се стори пресилено.Била е афектирана, раздразнена и т.н. - това е ясно, ма някак си ми се стори твърде странно.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Най-много да се предприеме акция за мас(к)ирано и систематично изпочупване на камерите навсякъде и веднага след като се появяват в Университета, което според мен дори ще бъде оправдано, при положение че решението за тяхната инсталация не е колективно.
Последно промяна от Leom на 21 Ное 2009, 19:44, променено общо 1 път.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Batbayan написа:Пък и всеки има право да си има всякакви възгледи, но мен това изказване ми се стори пресилено.Била е афектирана, раздразнена и т.н. - това е ясно, ма някак си ми се стори твърде странно.
Не просто пресилено - направо си е неадекватно :evil:

Все пак е изказване на един човек. Сега ако съм ректора, какво - да взема да забраня събирането по коридорите на групички над трима души, щото няква тиква била казала това ли? :P
Ураган написа:ХАХАХАХАХахХАХа
Урагане, всички четем и обикновения шрифт. По темата ли пишеш или ще ни преценяваш зрението??

На какво се смееш - да не би да има разлика между твоята толерантност и нейната? :twisted: :twisted: :twisted:

Абе що верно не ни ключнат темата? :idea:
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Leom написа:Най-много да се предприеме акция за мас(к)ирано и систематично изпочупване на камерите навсякъде и веднага след като се появяват в Университета, което според мен дори ще бъде оправдано, при положение че решението за тяхната инсталация не се взима колективно.
Не, не става така. Ако го правим ние, е самоуправство, а ако го прави ректора, са негови решения. Ние обаче не сме ректор, дай да не правим като него ;)
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Ураган написа:Я се осъзнайте преди да ви набият някъде.
Не е зле и ти да помислиш по въпроса :P
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

instinct написа:
Leom написа:Най-много да се предприеме акция за мас(к)ирано и систематично изпочупване на камерите навсякъде и веднага след като се появяват в Университета, което според мен дори ще бъде оправдано, при положение че решението за тяхната инсталация не се взима колективно.
Не, не става така. Ако го правим ние, е самоуправство, а ако го прави ректора, са негови решения. Ние обаче не сме ректор, дай да не правим като него ;)
Аз имам предвид до къде може да се стигне, тъй като преди това се пишеше за някакви кръвопролития.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Ураган написа:Аз не говоря на никого конкретно, а ти събери си перките да не ти ги свият.
Неделя съм на стълбите на ректората, там ме заплшвай колкото искаш. Тука ня'я смисъл да се правим на голямата работа.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Заплашвам те точно толкова, колкото и ти мен. Вместо да си обясним позициите и всеки да се опита да разбере защо другия протестира, си пишем глупости. ОК, така да бъде. Стипендиите ви са орязани обаче, нали? Що не се смееш както по-горе?

ПП: Между другото - успех в неделя. Стана ми интересно каква ще бъде реакцията "отгоре" ;)
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

От мухата направихте слон. Никой не е призовавал за насилие, хаос и тн. Какво ще се случи с камерите, не зависи от "Призив" или от Батбаян или от който и да е поотедлно. Зависи от цялата университетска общност. Тъй като г-н ректорът отказа (макар че беше обещал!) да организира дискусии по въпроса, ще се помъчим да направим ние сами, със собствени сили. След трите дискусии, които протекоха досега (според мен - сравнително успешно), се подготвят още две нови. Като има нещо конкретно по тях, ще го съобщим.
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ураган, ако не ти е станало ясно досега, в неделя няма протест. А среща на група недоволни от орязването на стипендиите студенти, които вероятно ще се организират за някаква форма на протест на 25-ти или друга дата. Но ако се слушат параноиците във форума, всъщност вероятно в неделя ще е протест и той ще бъде под формата на чупене на Паричния салон. В това време недоволните от камерите могат също да се присъединят, за да чупят камерите по коридорите, а тия, които са недоволни и от двете - да чупят камерите в Паричния салон (ако има такива). Добавете няколко хиляди окупатора, скандиращи "Революция" и обезумяла налагаща ги полиция и ето го най-големият ужас на Батбаян в действие. :mrgreen: Така е, Илчев сънува луди с калашници, Батбаян сънува революции. :lol: Сериозно, Баяне, дръж се както се държеше на живо, по ме кефеше без параноите. :P

prizivzaborba, от мухата направиха пет слона мен ако ме питаш, ама нейсе. :lol:
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Тцтц, Леом - това което го написа да правите с камерите е незаконно.Даже не е самоуправство, а директно хулиганство + посегателство над държавна собственост.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Наистина е незаконно, затова и никой не е тръгнал да го прави. Доколкото вероятно вече си забелязал, действията срещу камерите не включват никакви хулигански прояви, както и ако не те гонеше параноя сам щеше да си се досетил, че и не предстои да включват. ;) Най-голямото посегателство върху камерите, което би могло да се случи според мен, е до някоя необозначена камера да се лепне флайерче срещу видеонаблюдението, наместо несложената табела. Самата аз бих лепнала. До по-голямо посегателство от това не бих стигнала. Все ми се струва, че това не е незаконно, нали?
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Шепот не говорех конкретно на теб, а на потребителя, който предложи чупене на камери.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”