Дам.
От АСССУ (Асоциация на студентите по социология в СУ) започнаха подписка срещу камерите и 6-те точки от декларацията им. Документът е оформен от преподавателката по Медийно право Нели Огнянова, преподава на европеистика, журналистика, ВО и книгоиздаване (на нас -> чак четвърти курс). Тя самата не взе участие в дебата снощи, но е твърдо зад нас. Техни преподаватели, които присъстваха, ни посъветваха да привлечем на своя страна и преподавателския състав на факултетите си, защото и те са точно толкова потърпевши, колкото нас. Нека някой да им цитира имената, че не съм ги записала, а паметта ми за имена е късичка, мисля, че мъжът се казваше Пожарлиев, но на жените от имената нямам спомен.
АСССУ и Призив са решили да дадат началото на студентско обединение срещу видеонаблюдението и недемократичния начин на взимане на решения в университета. Към тях се очаква да се включат и други студентски организации, както и преподаватели и студенти, които не са в никакви организации. Факултетният студентски съвет на ФЖМК вероятно също ще се включи, ще обсъдим въпроса в понеделник (аз съм в него трета година). Във всеки случай, освен мен присъстваха и други членове на ФСС-то на ФЖМК вчера.
Друг важен въпрос, който се обсъди към края на дискусията е този за стипендиите. Бяха дошли хора от
тази инициатива и ти поканиха да ни поканят да се включим. Те са форумци, ако искат могат да се обадят и също да разкажат.
Мисля, че беше една полезна среща, защото освен, че обсъдихме камерите отново, този път и с участието на преподаватели, започнахме и обсъждане на конкретни мерки, което ме радва и ще се включа на драго сърце. Освен това събитието помогна различните студенти и студентски групи да установят по-голям контакт и това е вероятност за по-добро сътрудничество в по-нататъшните действия.
Та така^^ Не беше съвсем накратко, ама...