ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (20.11. във ФФ)
Не.
Самият той не е толкова промит мозък като някои от вас и не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори. 
~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
А какво искаш по-точно да ти каже? По скоро се е опитвал да обясни малоумно на вашите промити мозъци, със здраве!Шепот написа:Не.Самият той не е толкова промит мозък като някои от вас и не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Абе ИНСЕКТ, нали не беше от призивците, кво е тва "щото ваште останаха с -1 ли?", мн сте смешни
. Въобще не ви ли беше срам да занимавате Ректора с това?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
- Видео наблюдение на важните точки на университета в реално време - безполезна глупост
- Следене за безредици на същите места, за да може да се реагира колкото се може по-бързо - ако пенсионерът-портиер, който следи камерите не си бърка в носа по време на безредицата. Ако не си бърка - и без камера би усетил какво става.
- В най - лошият случай при кражба, трошене или бой и извършителя се измъкне, за по - късно идентифициране - невъзможно на практика, както се е установило в други университети с видеонаблюдение.
- Статистически данни ако са нужни на университета - Мооля? Какви статистически данни ще събират с камери, що за смехория.
- Камерата заковава виновника и оневинява невинния - Мечтател. Айде със здраве.

~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Шепот, на всички е ясно, че "можете" да оборвате всяко твърдение, беззначение дали е вярно или не. В смисъл - важно е да е оборено, а какви са начините - няма значение. Естествено, че ще търсиш доводи, за да вървиш срещу това, което не ти изнася. Проумей най-сетне, че тия камери не са, за да гледат точно и специално тебеШепот написа:
- Видео наблюдение на важните точки на университета в реално време - безполезна глупост
- Следене за безредици на същите места, за да може да се реагира колкото се може по-бързо - ако пенсионерът-портиер, който следи камерите не си бърка в носа по време на безредицата. Ако не си бърка - и без камера би усетил какво става.
- В най - лошият случай при кражба, трошене или бой и извършителя се измъкне, за по - късно идентифициране - невъзможно на практика, както се е установило в други университети с видеонаблюдение.
- Статистически данни ако са нужни на университета - Мооля? Какви статистически данни ще събират с камери, що за смехория.
![]()
- Камерата заковава виновника и оневинява невинния - Мечтател. Айде със здраве.
Декларация за прекратяване на видеонаблюдението
в Софийски университет „Св. Климент Охридски”
"С тази декларация настояваме осъществяваното от 2001 година до момента видеонаблюдение в границите на Софийски университет „Св. Климент Охридски” да бъде прекратено, поради редица нарушения и съмнения за заплахи на личните права и свободи на студентите и преподавателите от университета, както и поради застрашаване на характера на Университета като институция на академичната свобода."
Имате и декларация
Batbayan написа:Доволен съм от днешната дискусия. ...
...
Също така и ректорът и зам.-ректорът бяха доста изчерпателни в обясненията на мотивите си за поставяне на камери ...
allshallperish написа:Важното е, че ректорът им е казал за кво става дума ...
Какво излиза отново - че вместо да постави въпроса където му е мястото и да се опита да го обоснове пред своите колеги в ръководството на Университета, освен че първо направи представление пред медиите, сега ректорът отива и на някакви неформални срещи да обяснява на студентите целесъобразността на скандалното си еднолично решение?Шепот написа:... не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори. ...
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
@allshallperish:
Виж сега, ощепенис:
Да, не съм от Призив и написах това на Бетон, защото именно във вашите (ваще
) промити глави вариантите са само два: 1.Харесвам камерите и съм нормален или 2. Не ги харесвам, значи съм от Призив и съм и малоумен. Естествено, че изречението за ваще, останали с -1, беше по-малко сериозно, отколкото следващия ред. Да, нарочно разделих хората на наши и ваши, точно както правиш ти самата
. Но "нормалните" не се усещате за тези неща.
Портиерите са пенсионери и това е факт, а не обида. Все едно да ти кажат, че си жена и ти да се обидиш. Поне аз там не видях никакъв намек и тук не вкарах никакъв намек. Вс си е в реда на нещата.
Относно "заковаването на виновника" бях питал - записите от камерите признават ли се за доказателство в съда и ако не се, тогава кого и как ще заковем?
@Ураган:
Ако има пожар, който вече се вижда на камерата, мн вероятно да е малко късничко да се гаси (пак казвам - ако го видят...). Като ми говориш за пожар, пак подсещам за друг мой въпрос - противопожарната безопасност в СУ. Колко хора знаят къде е най-близкия изход от сградата, навсякъде ли изходите са ясно обозначени, каква пропускателна способност имат вратите (ако са отключени) и най-вече колко човека ще си останат горе в Гълъбарника, откъдето се слиза по 2 тесни и неосветени стълбища.
Камерите бтв не са активна част и от противопожарната безопасност, така че...
Виж сега, ощепенис:
Да, не съм от Призив и написах това на Бетон, защото именно във вашите (ваще
Портиерите са пенсионери и това е факт, а не обида. Все едно да ти кажат, че си жена и ти да се обидиш. Поне аз там не видях никакъв намек и тук не вкарах никакъв намек. Вс си е в реда на нещата.
Относно "заковаването на виновника" бях питал - записите от камерите признават ли се за доказателство в съда и ако не се, тогава кого и как ще заковем?
@Ураган:
Ако има пожар, който вече се вижда на камерата, мн вероятно да е малко късничко да се гаси (пак казвам - ако го видят...). Като ми говориш за пожар, пак подсещам за друг мой въпрос - противопожарната безопасност в СУ. Колко хора знаят къде е най-близкия изход от сградата, навсякъде ли изходите са ясно обозначени, каква пропускателна способност имат вратите (ако са отключени) и най-вече колко човека ще си останат горе в Гълъбарника, откъдето се слиза по 2 тесни и неосветени стълбища.
Камерите бтв не са активна част и от противопожарната безопасност, така че...
- instinct
- Да живей словото
Нямам. Ако имах, в тази сграда никога нямаше да има толкова хора едновременно, защото наистина не е безопасно.
Пожар, който е твърде късно да се гаси с пожарогасител. Това имах предвид.
Вече камерите и от пожар ли пазят
?
Пожар, който е твърде късно да се гаси с пожарогасител. Това имах предвид.
Вече камерите и от пожар ли пазят
- instinct
- Да живей словото
Тогава и вие не пишете глупости как с камери ви било по-спокойно. Как ви е по-спокойно, след като те не пазят нищо?Ураган написа:Тогава не говори глупости.
Не, камерите не пазят нищо.
Това ще го напиша с големи букви ако се наложи още веднъж.
Обаче, ИНФОРМАЦИЯТА ПРЕДОСТАВЕНА ОТ ТЯХ Е САМО НА ЕДИН ПОГЛЕД И МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ РЕШАВАЩА В МНОГО МОМЕНТИ.
Трябва ли да си развиваме теории на вероятността?
Самият монтаж на камерите е базиран на теорията на вероятността - ако евентуално някой бъде нападнат в сградата, ако има посегателство на имущество и т.н. Защо това ви звучи по-вероятно, отколкото недай Боже да стане пожар?
- instinct
- Да живей словото
Чудесен отговор, не се бях сетил. Сега направи постъпки навсякъде да сложат камери, за да се чувствате по-сигурни.
Бтв не ми отговори как точно би се чувствал по-сигурен, ако знаеш, че има камера, макар че тя не те пази
Бтв не ми отговори как точно би се чувствал по-сигурен, ако знаеш, че има камера, макар че тя не те пази
- instinct
- Да живей словото
Няма да ме разочароваш, защото все още не са баш навсякъде.Ураган написа:Ще те разочаровам, но камери наистина има навсякъде![]()
Не, чувството за сигурност е на психическа основа и не си струва да го разискваме тук.
Така де, значи заради вашата зависима психика било. Ми помолете ректора да ви обособи едно резерватче с камери и си стойте само в аквариумчето. А тези, които не щем да ни е сигурно, няма да стъпваме там. Виж колко е лесно.
- instinct
- Да живей словото
Конкретно - какво не ти харесва и защо? В какъв тон да пиша и по какъв начин? Нещо конкретно по темата или по горния пост?
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Момче, спри се вече.Ставаш абсурден.
The names of the future are stamping of impatience.
- instinct
- Да живей словото
O, извинявайте. Викам направо да ми издействате един бан и да си живуркате спокойно без мен, а?
Някой ще ми отговори ли какво точно в писането си да променя, за да ви се харесам (допълних го)?
Някой ще ми отговори ли какво точно в писането си да променя, за да ви се харесам (допълних го)?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (18.11. в ИФ)
Ти продължаваш ли да се занимаваш с мене бе, идиот.instinct написа:Щото ваще останаха -1 ли?Бeтон написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Промили са ти мозъка, човече.
Смях. Тъпак. Роб. Точка.
ПП: Радвам се, че дискусията се е получила (колкото и да няма връзка с крайния резултат). Съжалявам, че не можах да дойда.
Хайде - Adagio - Archangels in Black