ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (20.11. във ФФ)

Мнение от Шепот »

Не. :) Самият той не е толкова промит мозък като някои от вас и не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори. :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Шепот написа:Не. :) Самият той не е толкова промит мозък като някои от вас и не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори. :lol:
А какво искаш по-точно да ти каже? По скоро се е опитвал да обясни малоумно на вашите промити мозъци, със здраве! :)
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Абе ИНСЕКТ, нали не беше от призивците, кво е тва "щото ваште останаха с -1 ли?", мн сте смешни :mrgreen: . Въобще не ви ли беше срам да занимавате Ректора с това?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

• Видео наблюдение на важните точки на университета в реално време - безполезна глупост
  • Следене за безредици на същите места, за да може да се реагира колкото се може по-бързо - ако пенсионерът-портиер, който следи камерите не си бърка в носа по време на безредицата. Ако не си бърка - и без камера би усетил какво става.
  • В най - лошият случай при кражба, трошене или бой и извършителя се измъкне, за по - късно идентифициране - невъзможно на практика, както се е установило в други университети с видеонаблюдение.
  • Статистически данни ако са нужни на университета - Мооля? Какви статистически данни ще събират с камери, що за смехория. :lol:
  • Камерата заковава виновника и оневинява невинния - Мечтател. Айде със здраве. :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Шепот написа:
  • Видео наблюдение на важните точки на университета в реално време - безполезна глупост
  • Следене за безредици на същите места, за да може да се реагира колкото се може по-бързо - ако пенсионерът-портиер, който следи камерите не си бърка в носа по време на безредицата. Ако не си бърка - и без камера би усетил какво става.
  • В най - лошият случай при кражба, трошене или бой и извършителя се измъкне, за по - късно идентифициране - невъзможно на практика, както се е установило в други университети с видеонаблюдение.
  • Статистически данни ако са нужни на университета - Мооля? Какви статистически данни ще събират с камери, що за смехория. :lol:
  • Камерата заковава виновника и оневинява невинния - Мечтател. Айде със здраве. :lol:
Шепот, на всички е ясно, че "можете" да оборвате всяко твърдение, беззначение дали е вярно или не. В смисъл - важно е да е оборено, а какви са начините - няма значение. Естествено, че ще търсиш доводи, за да вървиш срещу това, което не ти изнася. Проумей най-сетне, че тия камери не са, за да гледат точно и специално тебе :) . Не сте някви звезди небесни, за да искат специално по вашите следи да вървят и Ректора и охраната... И още нещо - малко е неетично да обиждаш охраната на възраст... Не мислиш ли? И те трябва да се издържат по някакъв начин... Доста грозно от твоя/ваша страна.

Декларация за прекратяване на видеонаблюдението
в Софийски университет „Св. Климент Охридски”

"С тази декларация настояваме осъществяваното от 2001 година до момента видеонаблюдение в границите на Софийски университет „Св. Климент Охридски” да бъде прекратено, поради редица нарушения и съмнения за заплахи на личните права и свободи на студентите и преподавателите от университета, както и поради застрашаване на характера на Университета като институция на академичната свобода."

Имате и декларация :roll: . "Редица нарушения и съмнения за заплахи на личните права..." не долавяте ли колко безумно звучи??
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Batbayan написа:Доволен съм от днешната дискусия. ...
...
Също така и ректорът и зам.-ректорът бяха доста изчерпателни в обясненията на мотивите си за поставяне на камери ...
allshallperish написа:Важното е, че ректорът им е казал за кво става дума ...
Шепот написа:... не посмя да ни обясни колко прекрасно е (защото чудесно разбира колко неправилно и недемократично е), а се опита да ни го опише като необходимото зло като пак приведе като пример лудия с калашника. Когато се обадих, че един луд няма да го спрат камерите, нямаше ефект, не ми отговори. ...
Какво излиза отново - че вместо да постави въпроса където му е мястото и да се опита да го обоснове пред своите колеги в ръководството на Университета, освен че първо направи представление пред медиите, сега ректорът отива и на някакви неформални срещи да обяснява на студентите целесъобразността на скандалното си еднолично решение?
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

@allshallperish:
Виж сега, ощепенис:
Да, не съм от Призив и написах това на Бетон, защото именно във вашите (ваще :mrgreen: ) промити глави вариантите са само два: 1.Харесвам камерите и съм нормален или 2. Не ги харесвам, значи съм от Призив и съм и малоумен. Естествено, че изречението за ваще, останали с -1, беше по-малко сериозно, отколкото следващия ред. Да, нарочно разделих хората на наши и ваши, точно както правиш ти самата :wink: . Но "нормалните" не се усещате за тези неща.

Портиерите са пенсионери и това е факт, а не обида. Все едно да ти кажат, че си жена и ти да се обидиш. Поне аз там не видях никакъв намек и тук не вкарах никакъв намек. Вс си е в реда на нещата.

Относно "заковаването на виновника" бях питал - записите от камерите признават ли се за доказателство в съда и ако не се, тогава кого и как ще заковем?

@Ураган:
Ако има пожар, който вече се вижда на камерата, мн вероятно да е малко късничко да се гаси (пак казвам - ако го видят...). Като ми говориш за пожар, пак подсещам за друг мой въпрос - противопожарната безопасност в СУ. Колко хора знаят къде е най-близкия изход от сградата, навсякъде ли изходите са ясно обозначени, каква пропускателна способност имат вратите (ако са отключени) и най-вече колко човека ще си останат горе в Гълъбарника, откъдето се слиза по 2 тесни и неосветени стълбища.

Камерите бтв не са активна част и от противопожарната безопасност, така че...
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Нямам. Ако имах, в тази сграда никога нямаше да има толкова хора едновременно, защото наистина не е безопасно.

Пожар, който е твърде късно да се гаси с пожарогасител. Това имах предвид.

Вече камерите и от пожар ли пазят :mrgreen: :mrgreen: ?
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Ураган написа:Тогава не говори глупости.

Не, камерите не пазят нищо.
Това ще го напиша с големи букви ако се наложи още веднъж.

Обаче, ИНФОРМАЦИЯТА ПРЕДОСТАВЕНА ОТ ТЯХ Е САМО НА ЕДИН ПОГЛЕД И МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ РЕШАВАЩА В МНОГО МОМЕНТИ.
Трябва ли да си развиваме теории на вероятността?
Тогава и вие не пишете глупости как с камери ви било по-спокойно. Как ви е по-спокойно, след като те не пазят нищо? ;)

Самият монтаж на камерите е базиран на теорията на вероятността - ако евентуално някой бъде нападнат в сградата, ако има посегателство на имущество и т.н. Защо това ви звучи по-вероятно, отколкото недай Боже да стане пожар?
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Чудесен отговор, не се бях сетил. Сега направи постъпки навсякъде да сложат камери, за да се чувствате по-сигурни.

Бтв не ми отговори как точно би се чувствал по-сигурен, ако знаеш, че има камера, макар че тя не те пази :shock:
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Ураган написа:Ще те разочаровам, но камери наистина има навсякъде :)
Не, чувството за сигурност е на психическа основа и не си струва да го разискваме тук.
Няма да ме разочароваш, защото все още не са баш навсякъде.
Така де, значи заради вашата зависима психика било. Ми помолете ректора да ви обособи едно резерватче с камери и си стойте само в аквариумчето. А тези, които не щем да ни е сигурно, няма да стъпваме там. Виж колко е лесно.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Конкретно - какво не ти харесва и защо? В какъв тон да пиша и по какъв начин? Нещо конкретно по темата или по горния пост?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Момче, спри се вече.Ставаш абсурден.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

O, извинявайте. Викам направо да ми издействате един бан и да си живуркате спокойно без мен, а?

Някой ще ми отговори ли какво точно в писането си да променя, за да ви се харесам (допълних го)? :twisted:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (18.11. в ИФ)

Мнение от Бeтон »

instinct написа:
Бeтон написа: :shock: :shock: :shock: :shock:
Промили са ти мозъка, човече.
Щото ваще останаха -1 ли?
Смях. Тъпак. Роб. Точка.

ПП: Радвам се, че дискусията се е получила (колкото и да няма връзка с крайния резултат). Съжалявам, че не можах да дойда.
Хайде - Adagio - Archangels in Black
Ти продължаваш ли да се занимаваш с мене бе, идиот.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”