House m.d.
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: House m.d.
Е, то това не зависи точно от сценарния екип и продуцентите на сериала....leia_loves_cats написа: Да, затова и пращат войници отвъд граница. Да се месят в чуждия живот.
Не си първата - макар че точно по отношение на епизод от сериал не виждам нищо толкова страховито в разсъжденията ми - освен че опитах да изложа каква беше дилемата според мен. И тъй като това е медицински сериал (не е чисто медицински, защото не би могъл да просъществува - дори в ER вкарваха подобни морални дилеми и прочее лични драми) а не политически такъв, смятам за ненужно да търсим под вола теле. Ако е заради заявлението, че знам как вероятно бих постъпила на мястото на Чейс - то не е ли това един от плюсовете на всеки филм? Да те накара да се замислиш и, евентуално, да съпреживееш до някаква степен ставащото? Бих го лекувала. Понеже (в позицията на Чейс) бих била лекар, а не Бог. Това ли те плаши?Но да, вече разбирам гледната ти точка. И се плаша
Фак, става дума за епизод 3 от новия сезон. Виж го, ако имаш време - ще ми е интересно да прочета повече мнения, щом явно е възможно и подобно политизирано тълкуване на нещата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Политизирането продължаваш да го повтаряш, което малко ме плаши.Търговецът на кристал написа: Фак, става дума за епизод 3 от новия сезон. Виж го, ако имаш време - ще ми е интересно да прочета повече мнения, щом явно е възможно и подобно политизирано тълкуване на нещата.
Аз не говоря за политика, а за мироглед. Плаши ме, че ти казваш "то това е сериал за ER, не за политика", и това ти е достатъчно да гледаш в друга посока и тотално да игнорираш опитите за промиване на мозъка, срещу които аз роптая в тоя епизод.
Не ме разбирай грешно - явно умееш да мислиш. Непонятно ми е защо го избиваш на политизиране - темата за войници в чужбина не е засегната, но аз не съм и казала, че е. Казвам, че този типично американски мироглед - имаме ПРАВОТО да решаваме вместо останалите ме дразни от "Мъртвата зона" на Стивън Кинг насам. И доста си изби (по абсолютно същия начин) в тази серия. Австралиец, бивш свещеник, претопен да разсъждава по този начин. Странното е, че ми обърна внимание на тази пропаганда приятел 100%-тов американец, който не одобрява подобни политически напъни в сериали
Единственото, което ми харесва в развитието на историята е, че Чейс се оказва страхливец, който няма смелостта да поеме отговорност за убежденията си. Поне натам сценаристите го водят. Засега.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Окей, така те разбирам по-ясно. Обаче. Никой не е казал, че имаме правото да вземаме въпросните решения: Чейс направи избор. Толкова. И като гледам какво става в следващите серии, си носи последиците от него. Сериалът не пропагандира това като правилно, а просто като факт; като резултат от направен избор (обмислен или не). Самото развитие на историята нататък показва, че не се изживяват като съдници, напротив. Виж, ако бяха приключили случката в същия епизод или в следващия пред комисията, щях да се ядосам и да мисля като теб. Сега вярвам, че е морална дилема, която разгръщат нелошо.
Мен ме е яд, че ще каже на Камерън - рано или късно. Изобщо не смятам, че й трябва да знае - защото да, окей, жена му е. Но трябва ли да натовари и нейната съвест със знанието за подобно престъпление? Иначе си права - за пореден път се проявява като страхливец; никога не съм го харесвала точно поради тази причина.
И все пак, продължавам да твърдя, че този сезон (дотук поне) е силен - точно защото поражда дискусии като тази. Докато, да речем, първите 2 сезона (или ужасно слабият 3-ти) - Хаус е задник; абе, няма ли накрая да се съберат с Къди и защо Камерън е такава блейка? И толкова. Радвам се, че разширяват обхвата, без да бягат от медицината.
Мен ме е яд, че ще каже на Камерън - рано или късно. Изобщо не смятам, че й трябва да знае - защото да, окей, жена му е. Но трябва ли да натовари и нейната съвест със знанието за подобно престъпление? Иначе си права - за пореден път се проявява като страхливец; никога не съм го харесвала точно поради тази причина.
И все пак, продължавам да твърдя, че този сезон (дотук поне) е силен - точно защото поражда дискусии като тази. Докато, да речем, първите 2 сезона (или ужасно слабият 3-ти) - Хаус е задник; абе, няма ли накрая да се съберат с Къди и защо Камерън е такава блейка? И толкова. Радвам се, че разширяват обхвата, без да бягат от медицината.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Да ти кажа, аз мисля точно обратното - първите сезони ми откриваха много повече морални дилеми. Особено силна ми беше серията с малкото момиченце, което на въпроса "ще се мъчиш ли с рак, или да те приспиваме" каза "имам ли някакъв избор - естествено, че ще си изживея всеки останал ми ден".Търговецът на кристал написа: И все пак, продължавам да твърдя, че този сезон (дотук поне) е силен - точно защото поражда дискусии като тази. Докато, да речем, първите 2 сезона (или ужасно слабият 3-ти) - Хаус е задник; абе, няма ли накрая да се съберат с Къди и защо Камерън е такава блейка? И толкова. Радвам се, че разширяват обхвата, без да бягат от медицината.
Никога не съм харесвала събирането им с Къди и винаги съм гледала на тях като на двама дръвници, които просто си се заяждат - винаги съм отричала, че сценаристите пускат флиртове между образите. Затова и не са ме дразнили. В последно време сезоните (особено пети, там даже бях спряла да го гледам, но в крайна сметка ги изгледах) стават прекалено плоски откъм мисъл и съответно прекалено крайни като герои - всичко е в крайности, за да се преглъща по-лесно. 13 с нейната неизлечима болест например.
Слаби ми се струват последните сезони просто
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
7-ми. На мен не ми хареса много, честно казано - предишните ми допаднаха повече. Ама аз имам особено отношение към Камерън, която чаааааааак тук, в 7-ми епизод, успя да постъпи като пич. Време беше - след 6 сезона, в които ме дразнеше ужасно много.
Но сценаристите няма да я оставят да се измъкне така, пак ще измислят някаква врътка. И пак ще я намразя.
С риск да излезе като спойлър - не ми харесва екипът, който се заформя. Никак не са ми приятни - твърде много игрички за Хаус, а те в един момент писват.
"Taub's problem is his wife, 13's problem is you, Chase and Cameron's problem is the dead African dictator."
Страшен цитат, много се смях.
А днес пуснаха и новата серия на "Двама мъже и половина". Няма такъв смях - но си беше и образователен: ако мъжете наистина функционират по този начин, е полезно да се има предвид. Почти научно-популярен епизод.
Но сценаристите няма да я оставят да се измъкне така, пак ще измислят някаква врътка. И пак ще я намразя.
С риск да излезе като спойлър - не ми харесва екипът, който се заформя. Никак не са ми приятни - твърде много игрички за Хаус, а те в един момент писват.
"Taub's problem is his wife, 13's problem is you, Chase and Cameron's problem is the dead African dictator."
Страшен цитат, много се смях.
А днес пуснаха и новата серия на "Двама мъже и половина". Няма такъв смях - но си беше и образователен: ако мъжете наистина функционират по този начин, е полезно да се има предвид. Почти научно-популярен епизод.
В края на ноември
В края на ноември
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Ама вие сериозно правите пространни анализи на някакво сериалче и героите в него 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да. Сериозно. Проблем?tamerlan написа:Ама вие сериозно правите пространни анализи на някакво сериалче и героите в него
Не, честно - не ти ли е кофти да си чак такъв хейтър?
Че то ако няма какво да си кажем за някой сериал, каква е ползата от това да го гледаме? Давам пример с "Двама мъже и половина" - гледаш, хилиш се, забравяш. То той няма и други претенции. "Хаус" е различен и се радвам, че има какво да се каже за него след цели 5 сезона (и шести, който върви в момента).
Толкоз.
А, впрочем, на последните сезони на "LO:CI" какви анализи мога да дръпнаааа (макар че дори не предразполага особено към такива, 'ма пуста любов)... ами няма с кого да ги разнищим. А "Хаус" се радва на (заслужена) популярност тук.
Няма лошо. Дишай.
В края на ноември
В края на ноември
само да вметна, че моят трети епизод на тоя сезон не съдържа в себе си никакви чернокожи диктатори от слаборазвитите страни, както е във вашия трети епизод. 
сичките ли сваляте от замундата
в моя трети епизод има един дето прави някаква игра и влиза в нея
сичките ли сваляте от замундата
в моя трети епизод има един дето прави някаква игра и влиза в нея
la douleur exquise
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Този с играта е във втория епизод. Диктаторът е в третия, серията се казва "The Tyrant".
И да знаеш, че май първият епизод е двоен, та вероятно оттам идва объркването. Не знам - аз лично свалям от Замунда и първата серия беше подозрително дълга.
Т.е. пробвай да свалиш четвъртия - вероятно са разделили първия на две и оттам номерацията им върви с едно нагоре.
И да знаеш, че май първият епизод е двоен, та вероятно оттам идва объркването. Не знам - аз лично свалям от Замунда и първата серия беше подозрително дълга.
Т.е. пробвай да свалиш четвъртия - вероятно са разделили първия на две и оттам номерацията им върви с едно нагоре.
В края на ноември
В края на ноември
Първият епизод в ДВД версия е двоен, т.е. съдържа излъчените по ТВ като 1 и 2 епизод истории.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Не аз пиша дълбокомъдри анализи за сериал, чийто главен герой е... абсолютен хейтърДа. Сериозно. Проблем?
Не, честно - не ти ли е кофти да си чак такъв хейтър?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нямам проблем с хейтърите в сериалите. Нито с женкарите, да речем (пак пример с "Двама мъже и половина" - Чарли Харпър много ме радва, стига да не ми е в къщата).
И не мисля, че точно при "Хаус" сценаристите се събират преди всяка серия и решават в движение какво ще се случи. Отделните медицински казуси - да, те не са свързани един с друг и биха могли да бъдат абсолютно всякакви. Но мисля, че основната сюжетна линия, взаимодействията и отношенията между героите, се решават предварително за доста време напред. Естествено, може и да бъркам, но така ми изглежда.
А "LO:CI" е любимият ми сериал, който обаче тук няма особено много фенове (да не кажа и хич): "Law and Order: Criminal Intent". Ама ме мързи да го изписвам и съм го съкратила дори под стандартното фен-съкращение, което е "L&O:CI"
Със сигурност си го мяркал някъде по каналите, ако гледаш телевизия изобщо - вървеше по Холмарк, Нова ТВ (Носферату го превежда, а аз го тормозех), Фокс Крайм, даже едно лято го даваха и по бТВ Е, там последните 2 (даже 3) сезона вкараха много психология - в началото само си решаваха заплетени случаи. Резултатът е, че май сериалът просто "прегоря" и сега 4 от 5-мата главни актьори го напускат - което, на практика, е и краят му, защото каквото и да правят оттук насетне, след 8 сезона с доволно постоянен каст си имат и съответните die hard фенове. И аз като такава, съм заявила, че няма да гледам новите епизоди, защото това, реално, ще бъде друг сериал. Досега всички промени ги понасяхме с разбиране, но да изкарат главните герои така...
Да не говорим, че обяснението на филмовата компания е нелепо - и показва, че явно НЕ четат форумите. Както и да е.
Обаче Винсънт д'Онофрио е няяяяма такъв актьор.
Сори за офтопика, аз го почнах неволно.
И не мисля, че точно при "Хаус" сценаристите се събират преди всяка серия и решават в движение какво ще се случи. Отделните медицински казуси - да, те не са свързани един с друг и биха могли да бъдат абсолютно всякакви. Но мисля, че основната сюжетна линия, взаимодействията и отношенията между героите, се решават предварително за доста време напред. Естествено, може и да бъркам, но така ми изглежда.
А "LO:CI" е любимият ми сериал, който обаче тук няма особено много фенове (да не кажа и хич): "Law and Order: Criminal Intent". Ама ме мързи да го изписвам и съм го съкратила дори под стандартното фен-съкращение, което е "L&O:CI"
Обаче Винсънт д'Онофрио е няяяяма такъв актьор.
В края на ноември
В края на ноември