Размисли и страсти: Норвегиън

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти: Норвегиън

Мнение от Norwegian Wood »

britdamage написа:1. Знаеш ли кой композира музиката за пиесата "Пер Гинт"? - всичко съм забравил, но да кажем, че е Григ, който бил обещал и на Бьорнсон да му пише нек'ви партитури, и понеже приел поканата на Ибсен, Бьорнсон се разсърдил и на Григ (той на Ибсен си бил сърдит и преди това, само дето после дъщерята на единия и синът на другия се оженили).
Да ме поправи някой, ако греша.
2. Бийтълс фен ли си? Каква е историята на ника ти? - Ами да. Историята е, че лятото след 11 клас (когато се регнах НА ФОРОНА) четях много Харуки Мураками и исках да уча японистика (и слушах "Бийтълс", закъде без тях!), после ми мина. А още по-после решиха да отворят прием с норвежки като първи чужд в Скандито и ето как никът ми ми пасна идеално. :mrgreen:

3. Хироус III или Хироус V - бягам от компютърни игри като дявол от тамян, но "Хироус 3" е супер. "Хироус 5" не съм я виждал даже май. Най-хубавото е, че видео картата ми е много зле и не ми тръгва почти нищо, та не мога да си губя времето, поне не с това. :flower:

Благодаря ти :] И аз на теби!
ед: оу, ти си била колежка на гогиагагагагигаогаго и Ураган, сега виждам
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Кога ще ми отговориш на останалите въпроси? :P
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Оф, забравих, сори. :P
Lord написа:1. Коиса трите книги, които отвори последно? - "Мимесис", руски превод на много фундаментално издание по литературна теория от Ерик Ауербах; един роман на норвежки, зовящ се "Frost" (ха познай какво значи) и разправящ се за викинги; аъъъъъъ... третата да кажем, че е "Речник на литературните термини" от Тодор Беров, по-малкото издание. Почти сигурен съм, че ще да е то.
2. А трите последни клипчета, които гледа в ютюб? Сложи линкове.
people are strange, CUR, COLLEGA?? - http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw
"Искам вкъщи" - мегаяка песен, все едно "Ди Алън Парсънс прожект", ама на норвежки - http://www.youtube.com/watch?v=PWMOmM8SEpM
една песня, дето я пяхме днес в час, суперкрасива и на хубав диалект (много важно нещо при норвежките песни :lol: ) - казва се "любовна песен" - http://www.youtube.com/watch?v=nh23KWgbGxw
3. Кога последно беше у ваше село (Брягово)? Преди шест-седем години. Като малък не обичах да ходя, сега си умирам да ида.
4. Може ли да има музикално мислене? Как си я представяш тая работа? - Има, даже и по учебниците го пише.
5. Какво е наказанието за смесване на портокалов сок и кока кола по каноните на жмудизма? - Каквото жмудите искат, много ясно, но в доста случаи - наказване с изключително мощно разстройство, при което зверски ти се дохожда по голяма нужда точно когато имаш лекции при най-големия тупан от преподавателите си.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

1 Скандинавистиката е породена от интерес към северната култура или ? Ако, да - то тогава интерес към кой аспект на културата ?

2 Кой е любимия ти език и кой би искал да научиш ?

3 Спорт ? :)

4 Любима музка - стилове, групи и т.н. ?

5 Какво мислиш за северняшката народопсихология и начин на възприятия на нещата ?

6 Би ли искал някой ден да се преместиш от България и съответно , ако "да' , къде ? :roll:

7 Кой строй според теб е най-правилен ? Кой строй според теб се справя най-добре?

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

За жмудите- правилен отговор.
За мисленето- мислиш ли за възможно да се самоубиеш с мисъл?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

А да се нахраниш с мисъл? Приемам практически съвети в тази посока.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

помисли си за приятел с храна, който е свикнал да черпи, изпрати итко при него по обедно време.
Изключваме мене щото следващия път когато това се случи мама ще сготви мене
My will be done!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Абе, Дърво, посвети ми стихотворение. И не споменавай в него думите "жмуди" и "Брягово" :| :mrgreen:
Втора творческа задача: погледни книгите си. Състави кратка история, използвайки техните заглавия.
Как е "Курс по творческо писане"?
Кой ти е любимия момент от "Ела при мен"?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Здравей, Норвежец! :D

1. Кажи ми рима на "цилиндър"
2. Якият норвежки блекметъл много хора ли е завлякъл в специалността ти?
3. Какво е първото, което ти привлича погледа в красива жена?
4. Какво мислиш за Бай Тошо?
5. Тия финландци са егати шофьорите, как става тая работа?
6. Ама ти си бил turtleFLOYD!! Разкажи :P
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

FightForFreedom написа:За жмудите- правилен отговор.
За мисленето- мислиш ли за възможно да се самоубиеш с мисъл?
Ако ти е много остра мисълта - що не? :mrgreen:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Lord написа:А да се нахраниш с мисъл? Приемам практически съвети в тази посока.
Самовнушаваш си, че краденето не е престъпление, след което прескачаш до съседния балкон и гепиш салама, оставен в кухнята.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

gogigagagagigo написа:помисли си за приятел с храна, който е свикнал да черпи, изпрати итко при него по обедно време.
Изключваме мене щото следващия път когато това се случи мама ще сготви мене
Мисля, че сам си отговори на въпроса. :mrgreen:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Абе, Дърво, посвети ми стихотворение. И не споменавай в него думите "жмуди" и "Брягово" :| :mrgreen:
стихотворението посветено на мила
не е лесна работа
в стихотворението посветено на мила
трябва да вложите любов
бира
и искреност
(най-добре се напийте с иво преди да го напишете)
в стихотворението посветено на мила
трябва да пишете за душеспасение
и за всичко онова което ви липсва като отсъстваща любовница
когато сте трезвен като минзухар
посветите ли стихотворение на мила
запомнете -
тя ще усети лицемерието ви
(особено ако се е сдухала)
разбира се тези съвети е добре да се спазват
ако посвещавате стихотворение и на друга мадама
но важат
особено
за мила
затова
посветите ли стихотворение на мила
ВНИМАВАЙТЕ
лицемерни ли сте
тя ще ви усети

Втора творческа задача: погледни книгите си. Състави кратка история, използвайки техните заглавия.
Кнут Хамсун и България не оставят аспидистрата да увехне. В края на ноември - глад. Куцата съдба и силата и морала у Кнут Хамсун не вярват в приказки и поемат на мисия "Лондон". Там последният еднорог е нощна - и последна - стража. Жени по китайската стена му служат за въведение в психоанализата, но всичко се свежда до моторни песни, балади и разпади. Сто години самота. "Защо обичаме жените?" - пита Хамсун Виктория. "Езикова демагогия!" - отвръща тя.

Как е "Курс по творческо писане"? - добре, изпълних една "творческа задача", утре ще продължавам. Чудно дали ще работя систематично по нея, или ще си пиша каквото ми скимне.
Кой ти е любимия момент от "Ела при мен"? - копелееее.... -
- когато говори за Гълъбарника и за Студентски. И за Велико Търново, за починалия си приятел и за баща си
- когато си говорят с мацката (Деница) си как ще се върнат в България - това си спомням и къде го четох - в рейс номер 94 , - и.... абе, както и да е
- и, естествено, най-любимото - все едно е писано за мен:
"Освен това татко е толкова слаб, че дори аз не се събирам в кожените му сака от онова време, а когато веднъж се е подпрял на стената на закусвалнята в университета, край него минава Богдан Богданов - годината е нещо като 1970 и бъдещият ми неволен кръстник е млад асистент по древногръцка литература във Велико Търново - и с престорено хладно учудване възкликва:
- Борислав? Та нима вие се храните?"
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

1. Разкажи за CUR, COLLEGA? и кажи какво мислиш по този въпрос.
2. Разкажи за "Cur, collega?" и кажи какво мислиш да правиш с него?
3. Спомни си бълвоча, който излезе от мен във вид на неколкочасово слюнчесто слово тази вечер. Помисли и кажи какво мислиш като цяло. За всичко. Въпросът е тъп и абстрактен, ако искаш можеш и така да отговориш, но бих предпочел разбираема, нормална и подредена реч. :P
4. Cur, collega? :cat:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Zahariev написа:1 Скандинавистиката е породена от интерес към северната култура или ? Ако, да - то тогава интерес към кой аспект на културата ?
Горе-долу да. Не съм имал нещо особено наум, като кандидатствах - виках си, това все пак са западни, добре уредени, красиви и богати държави... бла-бла. И исках да уча нещо литературно.
Ако кандидатствах сега, сериозно бих се замислил за българска филология или философия. Но не съжалявам изобщо за избора си.
2 Кой е любимия ти език и кой би искал да научиш ? Доста сложни въпроси. Във всеки случай, много харесвам норвежки и бих искал да понауча латински и руски като хората. И исландски, понеже е адският. :twisted:

3 Спорт ? :) Шахмат, футбол.

4 Любима музка - стилове, групи и т.н. ? - рокче основно. Marillion, Pink Floyd, Beatles. "Пикник", "Ария", "Наутилиус Помпилиус". И квото още дойде. И мьетъл тоже. И каквото още ми хареса. :Р
ed: а,да, и "Клуб НЛО" - най-големите ;р

5 Какво мислиш за северняшката народопсихология и начин на възприятия на нещата ? - че искам да ги опозная по-добре. ;р Иначе съм със силно положително впечатление засега, макар това да е тооолкова далеч от моя d
див балкански сангвинизъм.

6 Би ли искал някой ден да се преместиш от България и съответно , ако "да' , къде ? :roll: - засега уклончиво отговарям на такива въпроси с "не знам", но подозирам, че след някоя и друга година може да почна да клоня към "да". А може и да не почна. Болна тема.
Ако "да" - в Норвегия, ест. ;р

7 Кой строй според теб е най-правилен ? Кой строй според теб се справя най-добре? - оха. Ами аз съм привърженик на демократичния строй, който и се справя най-добре. Иначе по убеждения май се падам уеко вуево. Но тия убеждения нямат много общо с това, за кого гласувам. :P
Последно промяна от Norwegian Wood на 18 Ное 2009, 12:39, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”