ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Мнение от allshallperish »

И това ми го казва човек, който прави написаното от него :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Всъщност ние тука наистина си чешем езиците, надявам се никой от опонентите в споровете да не се засяга твърде лично ( а за инстинкт, който ми спечели уважението дори и като спорим - немаш грижи - ше се уговорим за по кафе на ЛС), но реално дори и на мен да не ми харесваха камерите - при все , че обичам да се инатя над закони, конституции и правилници ,някак си не мога да намеря на какво да се захвана да ги оборя.А иначе и това ми е любимо - да оборя личните си предпочитания и убеждения по най-зверския начин.Приемам го като предизвикателство, като една тренировка на мисленето и аргументацията.Според мен човек може да назубри всички учебници по право и всички закони, но не се ли научи да се обори сам - тогава трудно може да се каже, че е овладял правото).Но в случая ако бях на мястото на антагонистите бих атакувал единствено както го казах - не със сегашни закони и правила , а с емоционална и пропита с идеите на хуманизма кампания, която в крайна сметка да промени правилата и така да се постигне желязната обосновка, защото уви така е построена съвременната ( а дори и античния Рим) цивилизация, че определените правила трябва да се сшазват, а за сега камерите, макар и не много лицеприятни на всички са сложени по правилата.Има феърплей и предупреждение, че хората са снимани.Има мотив защо са сложени.Има закон който позволява и правилник, който конституира субективно право на ректора да ги постави с еднолично решение.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Айде аз отстъпвам от дискусията за сега, после ако съм в състояние ще пиша , а междувременно един поздрав за всички с този невероятен саундтрак, свързан с най-големия стълб на европейската цивилизация - Рим:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

allshallperish написа:... при положение, че 95% от студентите им е все едно, 4% се кефят че ги има, и 1% ги дразнят. ...
Напълно измислени проценти, които не почиват на абсолютно никаква емпирична основа. И като се опитвате да ги вменявате точно вие, които сте против колективното /и всъщност нормално/ решаване на въпроса, то приличате досущ на ректора, който предпочита да прави представления пред медиите, да лъже всички, че видеонаблюдението в Университета е нещо обосновано, а фактически не го обосновава пред ръководството на институцията и се опитва да си го прокара без да разполага с легитимна подкрепа.
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

allshallperish написа:Леом имам чувството, че си дежурен с отворен форум и Notepad, и само копи&пейст :D .
Камери има - факт. Никой няма да ги махне, при положение, че 95% от студентите им е все едно, 4% се кефят че ги има, и 1% ги дразнят. Преместете се да учите другаде. Нали СУ е гаден и Ректора е гаден. Тогава чий го дирите.
Не си спряла да се заяждаш, а дори не си казала нещо по същество (за разлика например от Батбаян) - само емотиконки и нищо друго. А тия "анкетни резултати" са меко казано наивен аргумент.
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Ураган написа:Ч'и 'що да не го прави :rofl:s
Щото майтапа на гол гъз си е чисто еб@не, ако още не си се светнал.
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

instinct написа:
Как ги измисляте такива шеги. Такава простащина не е подходяща за темата, която обсъждаме.

Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, дискутирането върху законово поставени охранителни средства е такъв екзистенциален въпрос...
Knights of the Cross
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Tommy написа:Да, дискутирането върху законово поставени охранителни средства е такъв екзистенциален въпрос...
Поне не е по-маловажен въпрос от всеки друг, който те засяга като човек/личност.

prizivzaborba написа:
instinct написа:
Как ги измисляте такива шеги. Такава простащина не е подходяща за темата, която обсъждаме.
Мдаа, така е. А да виждаш какво става с темата и нещо отвъд простащината ми? ;)
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

instinct написа:
Tommy написа:Да, дискутирането върху законово поставени охранителни средства е такъв екзистенциален въпрос...
Поне не е по-маловажен въпрос от всеки друг, който те засяга като човек/личност.

prizivzaborba написа:
instinct написа:
Мдаа, така е. А да виждаш какво става с темата и нещо отвъд простащината ми? ;)

Не трябва да падаме до нивото на разни бетони, урагани и томита. Така си мисля аз.

Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (18.11. в ИФ)

Мнение от Batbayan »

А аз , макар само родово да имам връзка с православието- не не знаьеьете кого загубихме наскоро, Загубихме един от най-добрите патриарси - колкото и да съм имал български национализъм в кръвта - тия хора са ни най-близките слонвенски братья ( србите и българите- колкото и да се караме - имаме една кръв и една сондба) , а те се побориха и то толкова години в больницата- за неговия животь- за патрианрх Павле - само най-доброто и с уважение - макар и да не съм исти христьенин:все пак исто си уважвам нашего брата словянии така и щем бонде...

П.П.:
и това песнопение е допълнениье - това е поздрав баш за патриарх Павле - НА СТАРОСЛАВЯНСКИ - Мир на праха му - вече-
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Виж са призив прекаляваш комунистически - прекалено промито го раздаваш- престани с този тон и даже и може да намерим общ умерен либерален език ( :!: освевн за камерите и реститутите - тук прекаляваш и мога и лично да ти обясня защо - и не ме мисли, че ще те замерям с павета - стига :!: - не съм такъв човек), ма с такива пропаганди в стил 23-септември ( и двамата знаем за какво стаа дума ;) ) е твърде как да ти кажа - неактуално в днешно време.Искаш ли да си актуаален и социален - забележи как се дъържи ЕС сега и това си го имай като баш социален и либералени европейси поздрав
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Няма нищо либерално в инсталацията на видеонаблюдателно и записващо оборудване в Университета. Иначе, освен като комунистически прийом, в смисъл на методите, използвани по време на поддържането на строя в този смисъл, въпросното масово наблюдение може коректно да се определи и като фашистки контрол.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Леом, имам се за толерантен и уважаващ чуждото мнение човек, но сега вече и мен почна да ме дразниш. Спри с тази твоя си песен. Оф, напускам темата..... Чао ви, ще се видим в някоя друга тема 8)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мдааа, след неоспоримото заключение на prizivzaborba, какво друго ни остава - все пак всезнаещият и компетентният си каза думата. Пред него и ректорът мълчи...какво остава за нас.
ПП: Мълчи, защото губи ума и дума от глупостите му, да не си помислите нещо... :lol:
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”