Английска Филология

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Dictation - 10т.
Summary - 10т.
Reading Comprehension - два текста по два въпроса, всеки по 5т. Общо 20т.
Vocabulary (multiple choise) - 40 въпроса всеки по 0.5 точки. Общо 20т.
Grammar - 40т. (упражненията бяха разнообразни)

Минавате около 54/100 точки. Има поправка септември, а тази година даже имаше 2 поправки. :D

Изпита е гаден, но не е като да не може да се вземе (щом аз го взех, пък минавам за глупаФ) :lol: Залагайте много на граматиката, че там са най-много точки. Vocabury-то не е само от модулите, така че зависи много от това, до колко сте си вадили думите от книгите които сте чели и etc. Reading-a e лесен, там се взимат точки, просто трябва да сучете добре локуми. Summary-то не е толкова страшно колкото звучи, един текст около 800 думи, който ви четат един път и после трябва да напишетее около 300 думи по него(1 страничка). Диктовката....няма да я коментирам. :?
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Колеги, някакъв напредък със стипендиите? Би трябвало да излезне списък пред отдел стипендии, нали?
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Списъка се появи, но кога ли ще залепят листа с "инструкции" ?
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Ами има най-различни въпроси. 99% ще има две статии от различни вестници да ги сравните и на този въпрос може да се вземат 5т. максимално. Иначе въпросите са общи, в смисъл този предмет не може точно да се..."назубри", ако сте ходили на упражнения и лекции и сте си чели всичко, няма да имате проблем.

Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

galkataa написа:Стипендиите над 5.40.......Честито на печелившите:))
Е печеливши...когато се докоснем до стипендията реално :) с тея списъци не можеш да си купиш нищо хехе. Та някой знае ли какво се прави сега?
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Както си и мислех..мерси :)
Xayzer
В началото бе словото

Мнение от Xayzer »

Знам че питам в последния момент, но чак онзи ден се връщам от едно малко пътешествие, и имам само днеска да уча за изпита по общество и култура на Вб.
Та исках да попитам, въпросите които спомена Wisp дали са multiple choice (освен този със статиите разбира се)? Или ще трябва ние писменно да отговаряме на дадените въпроси.
Благодаря ви предварително.
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Трябва писмено да отговаряте, общо взето с 4-5 изречения, не повече, стига да сте казали най-важното и да не сте писали глупости :)
Успех. :D

Xayzer
В началото бе словото

Мнение от Xayzer »

Мерси много! :D
he_xe
В началото бе словото

Мнение от he_xe »

а на самия изпит по об6тество и култура как е положението?по тръдно ли е отлокото на контролната или...?
Аватар
Dark_Angel
В началото бе словото

Мнение от Dark_Angel »

Айде стига с тия изпити бе хора, ще зазубреете съвсем. :D
Кой колкото изкарал-толкова.
По-добре се радвайте че остава още един месец до края на семестъра. :thumbleft:
Аватар
nomadd
В началото бе словото

Английски филолог търси житейски съвет :)

Мнение от nomadd »

Здравейте, колеги и колежки!
Днес за пръв път открих този форум (хм, крайно време беше) и тъй като тези дни цикля да реша живота си занапред в академично отношение - може пък да е добро съвпадение... Значи, ситуацията е следната: сега съм втори курс английска филология, записах се тази специалност, за да ми е лесно и да ми остава повече време за работа (аз съм професионален преводач от 7 години). Само че сега умирам от скука, не виждам какво интересно бих могъл да науча (лингвистиката и латинският изчезнаха след първата година...) и поради тези причини не посещавам почти съвсем нищо... и наскоро започнах да се чудя - ами то ако е така, за едната диплома, без да науча нищо, какъв е смисълът... Та се замислих дали да не се прехвърля нещо, което повече ме влече - примерно "Реклама", което исках едно време... Само че специалностите, които ми харесват, ги няма в СУ, а и нямам време да се подготвя качествено за изпитите тази година... от тези двете неща следва, че ако се местя, се местя в частен университет - най-вероятно НБУ, за който пък чувам най-противоречиви мнения... а ако се прехвърля нещо, започвам от нулата - и двете ми години филология са, чисто и просто, похабени...

Бих се радвал да чуя мненията ви за следното: заслужава ли си или не да се прехвърля в НБУ, или да остана английска? И - ако остана, мога ли поне да взема две години в една, или нещо от сорта?

Ще се радвам на всяко външно мнение, че аз толкова вече съм мислил по темата, че зациклих и като се опитвам да стигна до някакъв извод, изводът после не прави смисъл :P

Ами, благодаря предварително... :D
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”