Стипендии 2009/2010
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Стипендии 2009/2010
още нищо. В моя факултет имаше бележка с ГОЛЕМИ БУКВИ, че няма информация

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- insp.^Gadget
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: завършил
Как да няма информация, бре народе!?
Я, какво е това:
"Евро стипендии за учебната 2009/2010
Днес, 04 Ноември 2009 година, Председателя на Националното представителство на студентските съвети в Република България - Георги Илиев участва в среща на надзорната комисия по проекта за Евро стипендиите, където беше обсъдено стартирането на кампанията по проект „Студентски стипендии и награди”, съфинансиран от Европейския социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 година”.
От 16 ноември 2009 година Министерството на образованието, младежта и науката ще открие кампанията по кандидатстване за стипендии и награди за зимен семестър на учебната 2009/2010 година. В срок до 30 ноември 2009 година студентите ще имат възможност да кандидатстват за стипендии и награди по електронен път чрез специално разработена за целта интернет страница, която ще бъде официално оповестена с допълнителни указания преди започването на кампанията на интернет страниците на МОМН и на Висшите училища. Амбицията на МОМН е студентите да получат стипендиите си преди настъпването на Коледните и Новогодишни празници, като за това ще бъде необходимо пълно съдействие от Висшите училища, които извършват верифицирането на данните, както и спазване на срока от студентите, сподели доц. Марияна Георгиева, Директор на Дирекция „Студенти, докторанти и специализанти” към Министерството на образованието, младежта и науката."
Живеете в ераната на НЕТ-а, не бъдете толкова консервативни, че да разчитате все още на разлепени бележки по стените и платната във факултетите си
Ае, дерзайте 
Я, какво е това:
"Евро стипендии за учебната 2009/2010
Днес, 04 Ноември 2009 година, Председателя на Националното представителство на студентските съвети в Република България - Георги Илиев участва в среща на надзорната комисия по проекта за Евро стипендиите, където беше обсъдено стартирането на кампанията по проект „Студентски стипендии и награди”, съфинансиран от Европейския социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 година”.
От 16 ноември 2009 година Министерството на образованието, младежта и науката ще открие кампанията по кандидатстване за стипендии и награди за зимен семестър на учебната 2009/2010 година. В срок до 30 ноември 2009 година студентите ще имат възможност да кандидатстват за стипендии и награди по електронен път чрез специално разработена за целта интернет страница, която ще бъде официално оповестена с допълнителни указания преди започването на кампанията на интернет страниците на МОМН и на Висшите училища. Амбицията на МОМН е студентите да получат стипендиите си преди настъпването на Коледните и Новогодишни празници, като за това ще бъде необходимо пълно съдействие от Висшите училища, които извършват верифицирането на данните, както и спазване на срока от студентите, сподели доц. Марияна Георгиева, Директор на Дирекция „Студенти, докторанти и специализанти” към Министерството на образованието, младежта и науката."
Живеете в ераната на НЕТ-а, не бъдете толкова консервативни, че да разчитате все още на разлепени бележки по стените и платната във факултетите си
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Not yet... Ама те по принцип нали са по-късно...Bety_ написа:А някой чувал ли е нещо за европейските стипендии?![]()
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
insp.^Gadget,
би ли дал линк към сайта, от който си почерпил информацията?
би ли дал линк към сайта, от който си почерпил информацията?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Най-малкото тука
, най-хубавото е, че ще може да се кандидатства онлайн:
http://www.minedu.government.bg/opencms ... endii.html
Абе, днес като подавах молба за стипендия се оказа, че от октомври до март ще бъдат изплащани 360лв
. Видях, че тая дето ми взе молбата изписа в полето "СУМА" 360лв, в "ДОПЛАЩАНИЯ" - нищо, и съвсем ясно видях срокът 1.10.2009 - 1.03.2010. Нещо да знаете да са понижили стипендиите?
http://www.minedu.government.bg/opencms ... endii.html
Абе, днес като подавах молба за стипендия се оказа, че от октомври до март ще бъдат изплащани 360лв
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Някак си е... хм... ако се раздели на 5, се получават по 72 лв... Поне биха я направили кръгло число.
Може лелката да е недовидяла и после да е дописала и останалата сума, защото
1)във всички разпореждания из университета пише 120...;
2) => за 3 месеца сумата би била 360 лв

Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
- allshallperish
- Легендарен флуудър
El написа:Някак си е... хм... ако се раздели на 5, се получават по 72 лв... Поне биха я направили кръгло число.
Написа го на две момичета пред мене + на мене и на една колежка.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Една колежка биоложка ми казва, че досега винаги се изплащали 360 лева до декември, че може би това се имало предвид. Сигурни ли сте, че сумата е написана в графа за целия семестър или само до края на годината?
~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Сигурна съм единствено в това, че попълни първо датата 1.10.2009 - 1.03.2010, и то я попълни на 4 човека такава. В сума за доплащане не написа нищо. Ако ги бяха намалили все щеше да се чуе нещо.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Добре, това е безумие. Изрично са посочили, че стипендията е по 120 лева на месец. Изплаща се пет месеца, или поне на мен ми се струва, че периодът 1.10.2009 - 1.03.2010 е от пет месеца - октомври, ноември, декември, януари и февруари. 120 умножено по 5 прави 600 лева за целия семестър, а не 360. 360 разделено на 5 прави 72 лева на месец, което е доста далеч от 120!
Аз разбирам, че парите за образование са намалени, но нали заради това всяка година се вдигат такси. И как може икономията да се прави точно от стипендиите на студентите, които за доста хора са жизнено важни да си платят семестъра например! И тези стипендии не се подаряват, а се спечелват за висок успех, тоест хората са си ги заслужили, какво е това нещо!
Аз разбирам, че парите за образование са намалени, но нали заради това всяка година се вдигат такси. И как може икономията да се прави точно от стипендиите на студентите, които за доста хора са жизнено важни да си платят семестъра например! И тези стипендии не се подаряват, а се спечелват за висок успех, тоест хората са си ги заслужили, какво е това нещо!
~ Кътчето ~
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
и на мен ми писа 360 лева... мислех си да я попитам, ама си реших, че нещо аз не съм видяла...

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ако някой още не си е пуснал документи за стипендия, моля нека попита защо пишат 360лв и за какъв срок от време са те. Накратко - намалени ли са стипендиите?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ми аз ще мина в понеделник да попитам като няма никой пред Касата - ако се сетя изобщо. Но ако и някой друг попита ще е добре. >.<

Миналата година, когато излязоха класиранията, срещу "сума" пишеше 360лв. , което беше сумата, която преведоха първоначално за първите 3 месеца. Предполагам, че става въпрос за същото. Пък и нали в заповедта пише 120лв., нямате грижи. 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
абе сигурно
сега като се замисля, моите колеги още не са си подали молбите - като подават ще им кажа да питат в касата.
сега като се замисля, моите колеги още не са си подали молбите - като подават ще им кажа да питат в касата.