ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Мнение от instinct »

Oпа, топли новини за феновете: ;)
Слагат ”черни кутии” и в колите
По-простичко е да се произвеждат автомобили с максимална скорост 120-130 км/ч (аайде, за Германия нека няма ограничения;)) и да се спазват ЗДП и тн, ама нали трябва да има тотален контрол :salute:

Убеден съм, че всички шофьори са мн зарадвани как сега вече наистина ще се погрижат за "сигурността" им :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Това е съвсем различен вид наблюдение от този в университета, тъй като колата е лична собственост. Освен това "черната кутия" в колата е идентичен метод за наблюдение с този, който представляват магнитните карти за градски транспорт, срещу които, учудващо за мен, не скачате.
Knights of the Cross
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Tommy написа:Освен това "черната кутия" в колата е идентичен метод за наблюдение с този, който представляват магнитните карти за градски транспорт, срещу които, учудващо за мен, не скачате.
Сигурен ли си? ;)
Тук темата беше за видеонаблюдението в СУ, затова не съм писал по повод на електронните карти.

И идеята ми беше, че постепенно камерите и следенето ще ги има навсякъде... Всичко е въпрос на време и закони. Какво тук значи някаква си "лична собственост" - та ние сме собственост на "държавата"...
Последно промяна от instinct на 12 Ное 2009, 13:20, променено общо 1 път.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами виждам вече над 30 страници тема за далеч по-безобидните камери в унивесритета и нито дума, или мнение за картите.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

instinct написа:
Tommy написа:Освен това "черната кутия" в колата е идентичен метод за наблюдение с този, който представляват магнитните карти за градски транспорт, срещу които, учудващо за мен, не скачате.
Сигурен ли си? ;)
Томи, те скачат, возят се в нови рейсове без билети и продължават да си мислят колко са яки, по дяволите.

Просто не ми го побира Ъкълеца. Как можете да се противите за нещо, което е за вашата сигурност. Още по-тъпо е да даваш пример с напредък в технологията и в съзнателната еволюция на човека. Кво ти пречи черна кутия в автомобил? Да не говорим, че ако продължаваш с тия изцепки и не се огледаш около себе си, може и никога да не можеш да извадиш пари за такава кола. Ама на тебе не ти трябва. Ти си безсмъртен.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Томи, темата за картите съм я пуснал където трябва. Отдавна.
allshallperish, ти сигурна ли си, че се возя без пари? И че нямам пари за такава кола? И какво значи ТЕ? Аз от кои съм?

ТИ ПОЗНАВАШ ЛИ МЕ ВЪОБЩЕ??

ПП: "Още по-тъпо е да даваш пример с напредък в технологията и в съзнателната еволюция на човека."
Изключително тъпо е да казваш, че следенето е "напредък в технологията и в съзнателната еволюция на човека". Напредък е само във все по-повсеместния контрол. Иначе и от този "напредък в технолигията" резултатите ще бъдат най-вече 2: все повече интересни клипчета в тубата и процъфтяващ бизнес със "заобикалянето" на черните кутии ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Добре, де. Ама защо ти е да ги "заобикаляш" :shock: . Обществото е по-деградирало, отколкото смятах.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

allshallperish написа:... Как можете да се противите за нещо, което е за вашата сигурност. ...
И Държавна сигурност уж беше за нашата сигурност, а пък и то всъщност затвор.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Leom написа:
allshallperish написа:... Как можете да се противите за нещо, което е за вашата сигурност. ...
И Държавна сигурност уж беше за нашата сигурност, а пък и то всъщност затвор.
Не намесвай неща от преди 100 години. И още повече - неща на толкова високо политическо ниво. Нито Ректора е шеф на ДС, нито някога ще бъде. Като сте такива хитряги - на Ректора каква му е изгодата, според вас, от тия камери? Да не би да го дават по телевизията и да му плащат хонорар?
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Ами като споменавате сигурността, ще отбележа само, че експертите в тази област знаят много добре как всеки един заснет материал може да бъде използван не само за, но и против интересите на обектите на заснемане, в зависимост от контекста, в който бива поставен и т.н.
Последно промяна от Leom на 12 Ное 2009, 13:38, променено общо 1 път.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Leom написа:И Държавна сигурност уж беше за нашата сигурност, а пък и то всъщност затвор.
Сравнението е неуместно, тъй като ДС никога не е работила за българския интерес, а единствено като сътрудничещ клон на КГБ.

Сега да започнем да говорим тук за "черните кутии", при положние, че още ги няма, е малко пресилено, макар и по-конструктивно като тема от камерите в СУ. Все пак обаче ми се струва, че ще е по-редно а го правим в отделна тема.
Иначе то една катастрофа и със сегашните способи на криминалистиката можеш да се установи виновникът. Само че засега все още сме на етапа, а който установяваме виновника, а не преустановяваме нарушението.
Последно промяна от Tommy на 12 Ное 2009, 13:46, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

allshallperish написа:Добре, де. Ама защо ти е да ги "заобикаляш" :shock: . Обществото е по-деградирало, отколкото смятах.
"Добре де". Значи ме амнистира? Кефиш :mrgreen:
Няма да ги заобикалям аз, а хората, които по рождение са безнаказани. Знаеш колко са много.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

allshallperish написа:Като сте такива хитряги - на Ректора каква му е изгодата, според вас, от тия камери? Да не би да го дават по телевизията и да му плащат хонорар?
Не е необходимо да си "хитряга", за да стоплиш какво има във всеки договор за доставка, монтаж и т.н. ;)
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Tommy написа:Сравнението е неуместно, тъй като ДС никога не е работила за българския интерес, а единствено кат сътрудничещ клон на КГБ.
...
Е каква е гаранцията, че и въпросните камери сега ще бъдат използвани в наш интерес, след като решението за тях дори не е колективно? Нали говорите за сигурност? Чрез подобна "сигурност" ще може да бъде компрометиран всеки в Университета, който е неудобен по един или друг начин.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Leom написа:Ами като споменавате сигурността, ще отбележа само, че експертите в тази област знаят много добре как всеки един заснет материал може да бъде използван не само за, но и против интересите на обектите на заснемане, в зависимост от контекста, в който бива поставен и т.н.
Добре бе, ти ако си праведен в университета и в правата си и задълженията си към него, тези "записи", които НИКОЙ не ги гледа, няма да бъдат използвани срещу тебе. Следователно - ако правиш нередности срещу университета - ти нямаш място в него. Аз съм човек, който не учи право и МОГА да го кажа това, а какво остава за тези които учат.

Значи дотук разбрахме следното : Призив се борят срещу "Видеонаблюдението" само, защото записите могат да се използват СРЕЩУ тях. Добре бе, призив, какво толкова вършите, че не искате да бъде забелязано? Май разбрах кой прави мизерии в кенефите.

Инстинкт, не те амнистирам и знам, че безнаказани има МНОГО. Но помисли пак - видеонаблюдение - страх - не се правят простотии - без наказание. Или - видеонаблюдение - простотия - местопрестъпление - доказателство - НАКАЗАН. А не БЕЗНАКАЗАН.

Абе, ЛЕОМЕ, какво има в договора? Аз не знам. Просветли ме.

И последно - дори и да имаше колективно питане дали студентите са съгласни с камерите - няма толкова малоумни хора, които да кажат "не". Разбирате ли? Пак щеше да ги има. Евала на Ректора, че не е отлагал.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”