Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Re: Театър
ходих на "Родилно петно" в Сфумато. много ми хареса. изключително изцеждащо представление! след това се чувстваш като дупка. хареса ми 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Снощи гледках "Секс, наркотици и рокендрол" в 199. На тая постановка и се каня от едно поне 4-5 години! Хареса ми. По принцип, винаги съм била леко предубедена към моноспектакли, но Андрей Баташов успяваше да ми поддържа интереса през цялото време
Горещо препоръчвам да го гледате, ако не сте.
Сега гледам в нета, че има същото представление , но в изпълнение на Асен Блатечки в Модерен театър. Малко ми е трудно да си го представя в тази роля, ама вероятно трябва да се гледа за да сравнявам
Сега гледам в нета, че има същото представление , но в изпълнение на Асен Блатечки в Модерен театър. Малко ми е трудно да си го представя в тази роля, ама вероятно трябва да се гледа за да сравнявам
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оооо... Баташов.... снощи си мислех, че отдавна не съм гледала спектакъла. Най-готино е да си някъде на първите два реда, тогава шоуто е гарантирано.
Вариантът на Пелтечки (сорииии) ще го изглeдам някога, защото режисьор му е Ивайло Христов, който преди играеше същото заглавие в Армията и - поне по мое скромно мнение - изобщо не му се получаваше. Баташов е човекът за това заглавие.
Забавното е, че aвторът на текста се задържа цели 3 сезона в главна роля в любимия ми сериал - направо хлъцнах, като разбрах, че ще играе.
Вариантът на Пелтечки (сорииии) ще го изглeдам някога, защото режисьор му е Ивайло Христов, който преди играеше същото заглавие в Армията и - поне по мое скромно мнение - изобщо не му се получаваше. Баташов е човекът за това заглавие.
Забавното е, че aвторът на текста се задържа цели 3 сезона в главна роля в любимия ми сериал - направо хлъцнах, като разбрах, че ще играе.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
О, аз съм много щастлива, че не бях на първите редове! Тези импровизации с публиката са много забавни, но когато ги гледаш отстрани. Не искам да съм част от тях 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Бяхме скоро на Оперета. Още ми се драйфа. 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ау, Ол, какво гледахте? Там са възможни сериозни грешки.
Аз препоръчвам само "Царицата на чардаша" и то заради музиката. В Музикалния театър огромен процент от нещата са МНОГО зле. Знам, че тук има фенове, но не съм от тях. Ъ-ъ. Иначе ако мернеш въпросното заглавие из афишите, отиди - няма да съжаляваш. Пък и е класика в жанра.
Мушмулка, някой път ще ти разправям как на един спектакъл на Баташов се бях превърнала в основна атракция в една от историите (тази за ергенското парти, което приключи с бой с рокери в Макдоналдс). Ама аз си бях виновна, изпросих си го.
"И тя, без да си свали очилата дори..." ... "И после тя си намести очилата и...."
Голям майтап беше. Но задължително трябва да имаш чувство за хумор, иначе може да му налетиш на бой по някое време.
Мушмулка, някой път ще ти разправям как на един спектакъл на Баташов се бях превърнала в основна атракция в една от историите (тази за ергенското парти, което приключи с бой с рокери в Макдоналдс). Ама аз си бях виновна, изпросих си го.
Голям майтап беше. Но задължително трябва да имаш чувство за хумор, иначе може да му налетиш на бой по някое време.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Знам ли. Вече като чуя оперета и много ще внимавам. Гледахме "Мадам дьо Туш", ако правилно си спомням. Разбирах само на г-н Флоридор, на жените - почти нищо. Направо... 2 часа мъчение. Нито пееха както трябва, нито нищо! Не ми хареса. Друг път ще помисля много добре преди да отида. Но веднъж като си бил на опера, оперетата много ти бледнее 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не си права. И ти го казвам директно, защото иначе цял живот няма да повториш преживяването с това "оправдание". Слагам го в кавички, защото съм абсолютно убедена, че за това конкретно нещо пък си съвършено права. Гледала съм 4-5 неща в Музикалния театър и не изгарям от желание да стъпя пак там.
Истината обаче е, че оперетата е много симпатичен жанр и ако се направи както трябва, може да задмине операта по пищност и особено по достъпност. Я да отидеш на оперета въъъъв.... примерно... Виена... Ама спектакълът да е изпипан с достатъчно пари, да пеят наистина читави артисти и, разбира се, да има субтитри (това с преводите е много мътна работа, действително нищо не им се разбира!
) - няма да искаш да излезеш от салона, гарантирам ти. Понеже, в добавка към горното, оперетата по принцип е увличащ жанр.
Ето и един поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=TIWw1ls4QwY. Това е първата ария от "Царицата на чардаша". Представи си я на сцена, с всичките му там танци, костюми и пр., със субтитри и в малко по-добро изпълнение (Нетребко не ми е любимка, но е абсолютната дива на съвременната опера, какво да се прави...). Пожелавам ти да го видиш. То и на себе си си го пожелавам, впрочем.
А, да - мацката, както можете да се убедите, е бременна в осмия месец.
А, последно - още едно "нещо" от още една изключително популярна оперета - пак в изпълнение на оперна певица (този път моя голяяяяяма любимка): http://www.youtube.com/watch?v=Ljkf1VdxedI Това си го чувала, сигурна съм. Ария на Адела от "Прилепа" - визитката на оперетите.
Истината обаче е, че оперетата е много симпатичен жанр и ако се направи както трябва, може да задмине операта по пищност и особено по достъпност. Я да отидеш на оперета въъъъв.... примерно... Виена... Ама спектакълът да е изпипан с достатъчно пари, да пеят наистина читави артисти и, разбира се, да има субтитри (това с преводите е много мътна работа, действително нищо не им се разбира!
Ето и един поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=TIWw1ls4QwY. Това е първата ария от "Царицата на чардаша". Представи си я на сцена, с всичките му там танци, костюми и пр., със субтитри и в малко по-добро изпълнение (Нетребко не ми е любимка, но е абсолютната дива на съвременната опера, какво да се прави...). Пожелавам ти да го видиш. То и на себе си си го пожелавам, впрочем.
А, последно - още едно "нещо" от още една изключително популярна оперета - пак в изпълнение на оперна певица (този път моя голяяяяяма любимка): http://www.youtube.com/watch?v=Ljkf1VdxedI Това си го чувала, сигурна съм. Ария на Адела от "Прилепа" - визитката на оперетите.
В края на ноември
В края на ноември
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Пищност. Точно това й липсваше на тази "френска оперета". Точно и за това не ми хареса. Много плоско беше направена. Предполагам, че си права. Ще я чуя, когато се прибера 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Програмата на Народния театър за този месец е много добра. Ще се посети минимум 2-3 пъти. 
The names of the future are stamping of impatience.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
Гледах премиерата на "Лятна история" в Сфумато - ррежисура и сценография супер, но актьорска игра
иначе утре ще гледам "Колекцията" пак там. Да видим това как ще е
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оооо, Пинтър.... ахахаха...
* Не ми се връзвай. С Пинтър сме в (много) особени отношения, но това е един от любимите ми текстове. А реакцията - обикновена истерия.
* Не ми се връзвай. С Пинтър сме в (много) особени отношения, но това е един от любимите ми текстове. А реакцията - обикновена истерия.
В края на ноември
В края на ноември
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
На мен много ми хареса представлението. текстът не е кой знае какво според мен лично, но като цяло решенията и актьорската игра много ми харесаха 
иначе вчера гледах Мъртвешки танц пак в сфумато, много ми допадна, само да не крещяха толкова, че на втория ред останах без уши, но това бепе интересно решение. На моменти малко дотегваше, но като цяло е доста интересна, препоръчвам я за хора, които си падат по драмата.
иначе вчера гледах Мъртвешки танц пак в сфумато, много ми допадна, само да не крещяха толкова, че на втория ред останах без уши, но това бепе интересно решение. На моменти малко дотегваше, но като цяло е доста интересна, препоръчвам я за хора, които си падат по драмата.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
И аз бях там, и аз видях това.bubbly_water написа: иначе вчера гледах Мъртвешки танц пак в сфумато, много ми допадна, само да не крещяха толкова, че на втория ред останах без уши, но това бепе интересно решение. На моменти малко дотегваше, но като цяло е доста интересна, препоръчвам я за хора, които си падат по драмата.
Хареса ми!
Благодарско за театрото
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Алееее
"Престъпление и наказание" е изключителна постановка
Ще отида отново