Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Rodd1ck
Да живей словото

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от Rodd1ck »

Търговецът на кристал написа: Да не говорим и че имах натрапчивото усещане, че гледам историята на мой познат - че и актьорът прилича на него, на всичкото отгоре.
Само това до някаква степен прави филмът успешен. Не разбирам какъв е проблемът, че не показва нещо ново. Може би за повечето е хора е нещо различно, но за мен примерно с многото си малки моменти е клише, но клише, на което до голяма степен му се получават нещата. Наред с мекия филтър и музиката, приятен филм, който тъкмо изгледах и си намери добро време около 5 сутринта.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Проблемът е, че има претенцията да показва нещо ново. Иначе който и романтичен филм, направен с малко старание и без много претенции да хванеш, вероятността да ми хареса е сравнително голяма (веднага давам пример с "The Truth About Love" или "My Best Friend's Girl", или... много са - а за повечето от тях съм писала дори тук).
Дразня се обаче, когато Холивуд почне да тръби колко различно нещо били направили тоя път. И накрая пак стигат до една граница, която не могат да преминат - все едно ги удря ток. Токът на бездарието, хехе.
Разбираш ли, имам чувството, че колкото и да се напъват, явно в общия случай за толкова им стигат силите и не могат дори да си представят нещо, истински различно от това. Защото за да го направят, първо някой трябва да го измисли. И там вече европейското кино води с много - ама така е, явно повечето болни мозъци са тук.

А филмът наистина не ми хареса. Никак. Пак казвам - буквално последните 30 секунди имаха смисъл - останалото беше "той я обича, тя него - не", като в онова стихче, дето редовно го пишеха из лексиконите едно време :| Пък това, че прилича на историята на мой приятел.... ох, не беше комплимент. :lol: В смисъл... не го казах като нещо позитивно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Може би си имала такива очаквания, защото са ти казали така. За обявяването не знам, но си трябва маркетинг. Все пак има претенция наистина, претенция да е инди, но въпреки това да стане класика, нещо като модерен "Ани Хол" да речем, като дори препратките с Уди Алън май не са толкова малко. Приличаше ми на фотоалбум от характерните познати снимки с определена светлина, ъгъл, цвят, които всъщност са красиви. +някои съвсем характерни моменти, каквито трябва да са наистина, тук и желание да е по-реален от живота, но в това няма нищо лошо при положение, че не задълбава толкова.
За напъване ще дам пример с "Източни пиеси", където камерата пак се движи по един познат начин, показва ни определени картини и се старае към определено усещане, но така и не се получава наистина.
Но все едно.. ;]
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

В неделя ще ходя да гледам на кино 2012
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

"Ледена смърт". От трейлъра бях останал с добри впечатления, но уви. Слаба работа - трилър, който така и не успява да те "трилне". Глупава история, лоша режисура и актьорска игра, даже ефектите бяха зле.
Най-хубавото в целия филм е близкият кадър на един задник в бикини, който обаче дори не принадлежи на Кейт Бекинсейл, а на някаква дубльорка.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Ангели и Демони.
Доста по-добър от Шифърът.Няма как да се пресъздаде 600 страници книга в 2 часа и нещо,но този път се беше получило що-годе добре.Интересен филм.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Spread- Не го гледайте,супер безсмислен е :pukeleft: ..Само Аштън Къчър го спасява донякъде..
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хахаха, 1:1 с моето мнение, но написано доста по-кратко.
Ама да уточним - дори не толкова играта, колкото фасона му. :rabbit:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

The boat that rocked.
Невероятен филм,има си от всичко и най-вече рок класика. :mrgreen:
Силно препоръчвам на ценителите на хубавата музика и английския хумор.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

"Облачно с кюфтета" на 3D, леле как огладнях после... :flower:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Мнение от britdamage »

(500) days of summer... бях много надъхана и го чаках с нетърпение.Може би ми хареса, но и аз, подобно на теб, имах чувството, че гледам историята на един познат...което не съм сигурна, че ми хареса.Има добър soundtrack.The Smiths :bounce:

Искам и аз да кажа на някого I love the Smiths :]

Последният филм, който гледах:

Coco avant Chanel

Прекрасен.Истинска наслада за сетивата.Одри Тоту е една малка голяма актриса.Брилянтна.Нацупила устни, като малко момченце с цигара в устата.Този филм е произведение на изкуството, след време ще отида и ще го гледам отново :)
Водата също би могла да се измие.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хахаха, да не се окаже, че говорим за един и същ човек? Друг мъж, способен да зацикли толкова, не познавам. :roll: Обикновено цикленето е прерогатив на жените.

За "Коко" чух само и единствено чудесни неща и много искам да го видя, ама съм обещала на Санктус Еспиритус, че ще го гледаме заедно скоро. И засега удържам.
И вече ми писна да чакам да пуснат "Жената на пътешественика във времето" - кърпичките си седят до монитора от месеци. Онзи ден го дръпнах - викам си, лошо качество, ама ми омръзна вече - ще го гледам. Ама не бях предвидила ужасното аудио, та се отказах на втората минута. Все пак ще чакам. Не мога да разбера защо им отне толкова време да го качат с нормално качество? И ако се разочаровам от него, ще ми бъде тъпо. Но аз съм си виновна - позволих си да си създам твъъърде високи очаквания, а четох, че бил от типа на "Тетрадката", което вече почва да трупа минуси.

По темата - "Good Luck Chuck"
Само и единствено заради Дейн Куук, който не е добър актьор; който не е и смешен, а минава за комик, обаче пък е чаровник. И ме хвана яд - историята е симпатична и забавна: защо не са успели да я направят като хората! По едно време ми биеше на един от най-най-най-идиотските филми, които съм гледала, а това е много лошо, честно. :| Иначе историята наистина си я бива, стига да бе попаднала в ръцете на хора, дето могат.

* И имам нужда от някое романтично, бозаво, но добре направено филмче. Ужасно ми се гледа нащо читаво, но ненатоварващо.
В края на ноември
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Мнение от britdamage »

Ох, аз си мислих, че моето момче е единствено.Той милият успя да намери the one, да загуби the one, да се пропие, да изтрезнее и сега живее в някаква абсолютна емоционална кома...забил :roll:

Гледайте го, наистина си струва :] Гледала ли си други филми на Тоту?Също, след като ти хареса (несъмнено ще се случи), гледай и La vie en rose, ако не си го направила, разбира се.

А аз сега ще видя какво imdb казва за "Жената на пътешественика във времето" :]
Водата също би могла да се измие.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, гледала съм "Амели Пулен", разбира се - там я видях за пръв път, там я и харесах. Гледала съм още и "Шифърът на Леонардо" - ама него го гледах заради Том Ханкс. Продължавам да не смея да пропусна филм с негово участие, защото винаги може да се окаже шедьовър. Е, не и ако е по книга на Дан Браун, ама пък човек никога не знае. :) Все пак, говорим за Том Ханкс. 8)

Филма за Едит Пиаф също го гледах, мдааааааа... Ако ги харесваш, ще харесаш и "Модилиани" ("Modigliani") - препоръчвам го на определени хора. Ти явно ще се окажеш сред тях. Но го виж някой ден и... ще се радвам да споделиш. :)

Колкото до "Жената..." - вече съм почти убедена, че няма да ми хареса - твърде дълго му се точа. Ако наистина има общо с "Тетрадката" - знам, че няма да ми хареса. Но толкова ми се иска да се окаже добър!
В края на ноември
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Търговец, ако не си гледала A Very Long Engagement го гледай. Романтичен е, френски е и е с Одри Тоту. :) Мисля, че ще ти хареса.
I speak sarcasm as a second language.
Заключено

Обратно към “Други”