Ами много просто. Академичният съвет представлява хората, които се занимават години с университета, познават го и работят в него. Демократичният път в избирането на ръководител следователно минава през тях. Т.е. хората, които работят в и за университета, могат да изберат ректора, тъй като те имат по-ясната представа за бъдещето развитие и нуждите му от всеки втори словоблудстващ многознайковец. Нищо лично, не визирам никого конкретно.instinct написа:На мен не ми е ясно какво представлява "академичен съвет" и какво значи "демократичен път".
С другите въпроси - по-натам
ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)
Knights of the Cross
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Именно това е идеята, Томи. Колко от студентите познават някого в академичния съвет? Виждаш ли как се губи връзката?
Не мисля, че губи е точната дума. Не е нужно, за да си студент, да се задълбочаваш във вътршните проблеми на ВУЗ-а си, или да ги разбираш. Това, че определен брой студенти не одобряват едно, или друго решение на ръководството, това не значи, че те правилно тълкуват мотивите и целите му.
Промери с последното в обществото ни мога да дам в особено големи количества, обаче ще дойде много офф. Те са за друга тема, ама аз там вече съм ги писал многократно.
Промери с последното в обществото ни мога да дам в особено големи количества, обаче ще дойде много офф. Те са за друга тема, ама аз там вече съм ги писал многократно.
Knights of the Cross
- instinct
- Да живей словото
Сега - признавам, че няма да ровя, щото малко съм зле с времето, в момента правя и други неща. Та, накратко - ако на теб някое решение не ти е ясно или не си съгласен с него, има ли към кого от академичния съвет да се обърнеш?
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Batbayan написа:Ехххххх , колеги, колеги - само ако имаше все още клуб по дегати в СУ - мисля, че щяхме да сме най-редовните участници...![]()
![]()
![]()
Ако толкова дискусии се развиват в интернет - да вземем да подновим клуба по дегатиране и да правим нашия малък вариант на "световна говорилня".![]()
![]()
Ако има подобно нещо, би било много добре
The names of the future are stamping of impatience.
- instinct
- Да живей словото
Ураган написа:Той иска пълна демокрация, куцо и сакато да има глас в управлението, защото изпитва непълноценност.
Те делят света на власт-имащи ( империалистите ) и бедни, онеправдани ( вижте Вапцаров тука ) революционери. Та за това искат легално да загнявят колкото се може повече власт.
Ако имаш мен предвид, си мн далече от истината
Съгласно Правилника, самият Академически съвет е съставен и от студенти:instinct написа:... Колко от студентите познават някого в академичния съвет? ...
А делът на студентите в състава на Общото събрание е 13 на сто.Академически съвет
Членове
...
Антонина Динева - студент
Факултет по математика и информатика
Момчил Момчилов - студент
Философски факултет
Гален Монев - студент
Исторически факултет
Георги Мицов - студент
Факултет по математика и информатика
Диана Мирлева - студент
Стопански факултет
Валентина Соколова - студент
Факултет по начална и предучилищна педагогика
...
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... eski_s_vet
instinct: Тоест излиза, че ако не си съгласен с някое решение, би могъл да се обърнеш към някои от тези студенти.
Ураган: Съгласен съм. Това, което иска той, както и другият лумпен, prizivzaborba, не е демокрация, а глупаво изказване, следствие от непознаването на демокрацията като система, история и развитие.
Ураган: Съгласен съм. Това, което иска той, както и другият лумпен, prizivzaborba, не е демокрация, а глупаво изказване, следствие от непознаването на демокрацията като система, история и развитие.
Knights of the Cross
Според мен е редно да се търси съдействието и на останалите членове от Академичния съвет, след като в случая проблемът очевидно е в едноличното решение на ректора, който иска да наблюдава и записва цялата активност в Университета. Иначе, ако действително имаше основания за тези камери, той просто сам щеше да потърси обсъждането и решението в съвета.
Колко пъти още ще трябва да се повтори, че след като академичният съвет не оспорва решението му, значи го приема?
Разбирам комплекса ти, да зависи нещо от теб, да можеш да кажеш някъде "виждате ли, еди-какво-си зависи от мен, значи не съм толкова дребен и незначителен" и да си повярваш, обаче искрено те съветвам да го преодолееш, или поне да насочиш другате въжделенията си. В този случай просто си губиш времето и пълниш абсолютно с едни и същи приказки темата.
Разбирам комплекса ти, да зависи нещо от теб, да можеш да кажеш някъде "виждате ли, еди-какво-си зависи от мен, значи не съм толкова дребен и незначителен" и да си повярваш, обаче искрено те съветвам да го преодолееш, или поне да насочиш другате въжделенията си. В този случай просто си губиш времето и пълниш абсолютно с едни и същи приказки темата.
Knights of the Cross
Е нали някой първо трябва да постави въпроса пред Академичния съвет? Нормално беше това да е самият ректор.
Не е вярно. Той има правото, дадено му от съвета, да взима еднолично решения. Съветът може да изрази несъгласие, което явно не прави.
Knights of the Cross
Вие явно дори не сте чел Правилника. Общото събрание избира ректор и то определя какви са му правата. Но по отношение на видеозаписващото оборудване, както вече отбелязах - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 11#p676611, http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 17#p676617, http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50#p676650 - става въпрос за прецедент, за да се вписва това в едноличните му правомощия по Чл. 29 (2) 10. Не е допустимо онзи, който ще може да наблюдава всички останали посредством въпросните камери, сам да си решава и за тяхната инсталация.Tommy написа:Не е вярно. Той има правото, дадено му от съвета, да взима еднолично решения. Съветът може да изрази несъгласие, което явно не прави.
Отново ли...
Дори Батбаян, който е правист, какъвто ти явно не си, ти обясни как се процедира при прецеденти, ако приемаш това за такъв. Върни се и прочети поста му отново, ако не си го разбрал.
Още повече, не ректорът те наблюдава с камерите, все пак не мисля, че има толкова малко работа, за да гледа да мляскате банички по коридорите. Прочете ли, че става въпрос за охранителни камери? Това значи, че се правят записи, които се гледат от полиция, при съмнения за нарушение.
А що се отнася до правомощията на ректора - ами дал му ги е съветът и досега не му ги е отнел, следователно не се противопоставя на работата му. Толкова ли си нямаш други занимания, та търсиш под вола теле?
Дори Батбаян, който е правист, какъвто ти явно не си, ти обясни как се процедира при прецеденти, ако приемаш това за такъв. Върни се и прочети поста му отново, ако не си го разбрал.
Още повече, не ректорът те наблюдава с камерите, все пак не мисля, че има толкова малко работа, за да гледа да мляскате банички по коридорите. Прочете ли, че става въпрос за охранителни камери? Това значи, че се правят записи, които се гледат от полиция, при съмнения за нарушение.
А що се отнася до правомощията на ректора - ами дал му ги е съветът и досега не му ги е отнел, следователно не се противопоставя на работата му. Толкова ли си нямаш други занимания, та търсиш под вола теле?
Knights of the Cross
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Те доказаха, че си нямат други занимания.Tommy написа:Толкова ли си нямаш други занимания, та търсиш под вола теле?
Та дори не са правили опити да ни убеждават в противното.
Като се потуши въпроса с камерите... т.е. инсталират се (за справка във ФМИ има във ВСЯКА АУДИТОРИЯ), те ще тръгнат да търсят теле под друг вол