НБУ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Re: НБУ

Мнение от Prudence »

Не, с удостоверение за завършен 4-ти клас.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Отива ли ви да се лигавите?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen:
la douleur exquise
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

FightForFreedom написа:Отива ли ви да се лигавите?
Не се лигавим. Като не знаеш, мълчи.
Просто ми направи впечатление темата на болен кандидатстудент - от грипен вирус с неизвестен щам, къде може да кандидатства след 11 клас и му беше посочено НБУ.
Това ме учуди и затова питах.
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Prudence написа:Не, с удостоверение за завършен 4-ти клас.
С акт за раждане.... :!:

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
spirit_of_kris
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от spirit_of_kris »

Ауууу , нещата са се поуспокоили , а аз ще рискувам да разгорещя страстите....все пак идеята на всеки спор е да бъде градивен :)

Моля , ако някой има идея , да им отговори защо преподавателите ,които преподават едновременно в СУ и НБУ...не се откажат от единия ВУЗ?!?!?...
За НБУ - ясно...без пари няма как,но защо продължават да преподават и в този "университет ,който лежи на стари ларви" - СУ!?!?Заради нищожната заплата? :roll:
Soulmates Never Die !!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

заради старите Лаври сигурно..
:wink:
la douleur exquise
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Криска,
Щото в СУ виждат много повече мозък в главите на децата, за разлика от фолкаджийките и футболистите в НБУ. Друго си е да преподаваш на хора които те разбират и не гледат празно...
Това е мнение на един от преподавателите които преподават и на двете места.
Последващи изказвания няма да коментирам :mrgreen:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

spirit_of_kris написа:Ауууу , нещата са се поуспокоили , а аз ще рискувам да разгорещя страстите....все пак идеята на всеки спор е да бъде градивен :)

Моля , ако някой има идея , да им отговори защо преподавателите ,които преподават едновременно в СУ и НБУ...не се откажат от единия ВУЗ?!?!?...
За НБУ - ясно...без пари няма как,но защо продължават да преподават и в този "университет ,който лежи на стари ларви" - СУ!?!?Заради нищожната заплата? :roll:
Най-простият отговор е, че няма нещо, което да ги задължи да избират. А тъй като преподаването на повече места, особено НБУ е във финансов плюс, преподаването в СУ е доказана школа и престиж, без който по-трудно щяха да са и в НБУ.
Knights of the Cross
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Уча в НБУ и не е "пълен гъз". Ако ви се чете, ето:

Преподавателите ми са ерудирани, ентусиазирани, стимулирани от високото заплащане и натискани от университета заради високото заплащане, което аз осъществявам.

Получавам голямо количество информация, предоставена по приятен начин, върху който мога да оказвам влияние, без дори да се разхождам до администрацията, а като попълвам съответните анкетни карти, които ми връчват във всяка лекция периодично и в които казвам какво мисля за обучението и извършващите го.

Всичките ми лекции се побликуват в интернет-платформите на университета, получавам известия при предварително заявено отсъствие на преподаватели.
Материалната база е модерна и удобна, съобразена с нуждите на хора в неравностойно положение (незрящи и инвалиди). Залите са чисти и добре оборудвани.

Библиотеката на НБУ е богата и поддържана. Има прекрасна читалня.
Има няколко компютърни центъра с безплатен достъп и интернет.
На студентите се полага безплатни карти с определен заряд за ксероксите и за копирния център.

Тоалетните са чисти и неиздраскани, благодарение на големите кадастрони в кабинките, върху които графоманите пишат, а понякога и аз. Кадастроните се сменят често, а и никой от "футболистчетата и чалгаджиите" не пише по стените.

Постоянно се случва нещо - всеки ден семинари, кръгли маси, прожекции, гости, постановки, концерти, изложби, пърформанси, пътуващи обучения и пр. прояви, в които студентите взимат активно участие.

Често влизам в чужди лекции и преподавателите нямат нищо против. Понякога влизам и в музикални или театрални уроци и винаги съм посрещан радушно, често пъти взимам и участие.

Университетът си има хорове, театрални трупи, спортни отбори, клубове по интереси, в които всеки може да участва и да създава.

В и около университета, въпреки на-майка-си-в-гъза-разположението му, има кафенета и ресторнтчета, в които можеш да хапнеш, пийнеш и размениш някоя приказка с приятели.

На 5 минути има банка, представителства на мобилните оператори, пазар, търговски център и разни други чудесийки, чиито услуги не ползвам и затова не знам.

Атмосферата в сградите и извън тях е много приятна, въздухът е чист, хората са усмихнати, щъкат и си лафят.

Има паркинг, а и около университета има предостатъчно места за паркиране.

Администрацията е добре организирана, светкавична и компютъризирана. Няма брадати лелички, които мразят света, работата си и теб, а има приветливи хорица, които с радост ти помагат и веднага ти дават нужната информация или пък ти издават нужния документ.

Хората, заемащи по-високи постове в университетската йерархия, са усмихнати, човечни, отзивчиви, готови веднага да те изслушат, да ти помогнат и да ти дадат разрешение за осъществяване на всякакви инициативи и мероприятия, които ти хрумнат.

Индивидуалността и креативността са ценени насърчавани.

Има, разбира се, някои трески за дялкане (по-достъпен транспорт, студентски стол, общежития), но върху тях се работи активно от години и ви уверявам, че проблемите са външни, т.е. идват от общинари и управници.

НБУ ми напомня повече от другите университети на модерните висши училища, които съм виждал в чужбина и които имат добро име в академичните среди.

АЗ съм доволен.

Ако съм пропуснал нещо, моля някой колега да ме допълни. :D
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Току що изброи доста фактори , по които повечето висши учебни заведения си приличат. ;)

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Дай, Боже! ;)

ПП: Вярвам, че има доста несъгласни с теб студенти. Не, по-скоро го знам. :?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Зависи от критерия на човек.

На мен не ми трябва тоалетна, която да прилича на самолет, примерно. ;)

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Zahariev написа:Зависи от критерия на човек.

На мен не ми трябва тоалетна, която да прилича на самолет, примерно. ;)
Нито пък на мен, макар че би било забавно. :D Но не ми трябва и такава, която напомня постапокалипчична антиутопия (и на външен вид, и на ухание).

Но нека оставим лаконичността за скайп ;)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Мамин сладък, тръгнал да ми плюе.
Единственото по-яко нещо от чудната ви база, което го няма в моя университет са "безплатни карти с определен заряд за ксероксите и за копирния център", лол. Ние просто си записваме кой колко е принтирал. (тия ваш'те карти малко ми напомнят на магнитните карти в градския транспорт xD, но както и да е, може пък и да е умна инвестиция балиго). Всичко друго е същото (ако не и по-добро*) при мен.
Прави ми впечатление, че много си хвалите базата, парите, преподавателите и т.н...
А ефект?
Докато не почнат постиженията на студенти/завършили НБУ да ви правят името, можете да си пишете съвсем спокойно колко ви е красиво всичко, пиейки си кафенцето до някоя банка, браузвайки фейсбук и туитър :flower:

*Паркингът ни е с бариера, което гарантира, че имаш място, където да паркираш. Но това не е проблем отвъд Овча купел. Така че може би е еднакво положението с паркинга (все пак ние трябва да чакаме докат се вдигне некфа бариера :? ).
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Заключено

Обратно към “Мнения”