Здравейте,имам да пиша една курсова работа на С++,обаче ми е малко зор.Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.Трябва ми блок-схема на алгоритъма за ре6аване на задачата.Става въпрос за чертеж на алгоритъм.Ако някой знае някаква програма,която да ги решава,моля да ми каже. Задачата е следната:
Дадени са четири таблици,в които са записани цели шест цифрени положителни числа.Таблиците имат M реда и N колони(3 ≤ M≤10 и 3≤ N≤5).Напишете програма,с която от
тях да се създадат нови четири таблици.новите таблици да
включват на съответното място число,което е получено от това в дадената таблица по следния алгоритъм:
• записва се произведението от цифрите на числото,ако то е четно и в някои от разрядите му не се съдържа цифрата 0;
• записва се сборът от цифрите на числото,ако то е нечетно.
Програмата за всяка таблица да определя най-малкото число по редове и най-голямото число по колони и тяхното място в таблицата.
Мерси предварително
Помощ за курсова задача
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Помощ за курсово задача
Ти не искаш помощ, а искаш някой да ти направи задачата.
Ако не ти е известно БГ мапс за решаването на сериозната задачата - намиране на оптимален път през София от произволна т. А до произволна т.Б чрез средствата на градския (или пеша) обещават символичните награди съответно за първо, второ и трето място: лаптоп, ХБокс и преносим хард за такава задача.
Е ти по-символични и от техните награди не си обявила за твоята, която е в пъти (1000) по-лесна от задачката на БГ мапс.
Съотнесено наградите биха изглеждали така:
близалка
бонбон
дъвка
Оттам нататък успех пожелавам на този, който се бори за близалката.

Ако не ти е известно БГ мапс за решаването на сериозната задачата - намиране на оптимален път през София от произволна т. А до произволна т.Б чрез средствата на градския (или пеша) обещават символичните награди съответно за първо, второ и трето място: лаптоп, ХБокс и преносим хард за такава задача.
Е ти по-символични и от техните награди не си обявила за твоята, която е в пъти (1000) по-лесна от задачката на БГ мапс.
Съотнесено наградите биха изглеждали така:
близалка
бонбон
дъвка
Оттам нататък успех пожелавам на този, който се бори за близалката.
Последно промяна от Бeтон на 09 Ное 2009, 18:29, променено общо 1 път.

- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
От обяснението не се разбира много добре, хем таблици, пък в една таблица само едно число???? Ако може един пример да дадеш и ще ти я напиша. Ще предположа, че леснотата на задачата клони към нула и не ми трябва бонбон

Компютърни науки I курс
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Много добре си е измислена (явно за специалности, на които програмирането им е междудругото).
С визуална среда е чудно да се направи.
4 табици с максималните размери правиш в един панел в прозореца (Grid Layout му се вика), задаваш от менютата конкретните размери, останалите полета ще бъдат неактивни или невидими.
Попълваш текстовите полета, натискаш един бутон resolve, ли както искаш го кръсти и резултатите се изписват - може в същите полета, може един панел отдолу да сложиш с 4 таблици там със същите размери като горните.
Пък алгоритъмчето за изчисляване на новите числа е обидно да го коментираме.
едит: сега се зачетах подробно.
То е умножение на цифрите на четните числа.
Е, ако има 0 в цифрите, то нула ще бъде новото число.
С визуална среда е чудно да се направи.
4 табици с максималните размери правиш в един панел в прозореца (Grid Layout му се вика), задаваш от менютата конкретните размери, останалите полета ще бъдат неактивни или невидими.
Попълваш текстовите полета, натискаш един бутон resolve, ли както искаш го кръсти и резултатите се изписват - може в същите полета, може един панел отдолу да сложиш с 4 таблици там със същите размери като горните.
Пък алгоритъмчето за изчисляване на новите числа е обидно да го коментираме.
едит: сега се зачетах подробно.
То е умножение на цифрите на четните числа.
Е, ако има 0 в цифрите, то нула ще бъде новото число.