Анулиране на изпита?!
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Анулиране на изпита?!
Уж търсих,но нещо не можах да намеря някъде да е писано по този въпрос...
По принцип уча в ПМГ специалност биология,но ще кандидатствам с литература.Та класната от 8ми клас ни надува главите как не бива да се оставят знаци,какви скоби трябвало да ползваме,да не вмъкваме нищо отгоре,номерацията на страниците еди си как си да била...Абе всякакви фантасмагории....Но това е за биологията,която мен не ме интересува...
Мисълта ми е как стоят нещата по литература??Има ли ги тези фанатизирани правила за знаци и такива глупости,кои са нещата които задължително не трябва да правим и такива,които са без значение??Някой запознат има ли??
Също така учителката ми ми каза че при цитат на поезия кавичките не са задължителни,но това установено ли е вече,да не би някой да му скимне че е знак...
Тази биология ме направи много мнителна по тези въпроси,ама по-добре да питам сега,отколкото да се вайкам после...
По принцип уча в ПМГ специалност биология,но ще кандидатствам с литература.Та класната от 8ми клас ни надува главите как не бива да се оставят знаци,какви скоби трябвало да ползваме,да не вмъкваме нищо отгоре,номерацията на страниците еди си как си да била...Абе всякакви фантасмагории....Но това е за биологията,която мен не ме интересува...
Мисълта ми е как стоят нещата по литература??Има ли ги тези фанатизирани правила за знаци и такива глупости,кои са нещата които задължително не трябва да правим и такива,които са без значение??Някой запознат има ли??
Също така учителката ми ми каза че при цитат на поезия кавичките не са задължителни,но това установено ли е вече,да не би някой да му скимне че е знак...
Тази биология ме направи много мнителна по тези въпроси,ама по-добре да питам сега,отколкото да се вайкам после...
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Анулиране на изпита?!
значи все пак имало такива като менugly_girl написа:По принцип уча в ПМГ специалност биология,но ще кандидатствам с литература.
та по темата: от моя страна, аз от учителката ми по БЕЛ (при тази при която ходя на уроци де) знам като теб, че пак мнооого трябва да се внимава с тези неща, защото така, защото пък иначе...обикновено след като се изприказва какво трябва и какво не трябва традиционно да пиша върху белите листа думите са й:"би трябвало да ви кажат как и къде да номерирате, как да поправяте при грешка и т.н. Но ако не ви кажат питай!" та мисълта ми е, че според мен наистина например не трябва да хванем да си драскаме по листа или да правим някакви кръгчета и рисунчици, докато чакаме вдъхновението да ни дойде (като е при мен например
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Много филми гледате...
Дали ще номерирате страниците само с цифри, ще оградите цифрите с кръгчета и тем подобни, е все едно. Но естествено недейте да рисувате колибки и къщурки по изпитните листа!
А дали ще задрасквате с плътни или тънки линии, няма никакво значение.
бтв, скобите служат за прилагане на допълнителна информация, така че ако сгрешите, не ограждайте в скоби.
Най-важното е да пишете със СИН химикал. Лично аз не съм чул на някого да са анулирали работата заради знаци. Но преписвачи има, колкото щеш.
Дали ще номерирате страниците само с цифри, ще оградите цифрите с кръгчета и тем подобни, е все едно. Но естествено недейте да рисувате колибки и къщурки по изпитните листа!
А дали ще задрасквате с плътни или тънки линии, няма никакво значение.
бтв, скобите служат за прилагане на допълнителна информация, така че ако сгрешите, не ограждайте в скоби.
Най-важното е да пишете със СИН химикал. Лично аз не съм чул на някого да са анулирали работата заради знаци. Но преписвачи има, колкото щеш.
То много ясно че няма да има къщички,слънчица и такива джаджи на изпитните листи,но черновата..не че там ще има,но аз там пиша страшно разхвърляно,думите летят навсякъде,драскам,правя се последователност на писане и всевъзможни глупости,а понякога ако забия нещо и почвам да драскам нещо на черновата...С нея няма никакъв проблем нали??Всъщност на изпита мойе ли да имаме чернова??
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социални дейности
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Re: Анулиране на изпита?!
Ами аз за кавичките знам, че когато цитатът е на нов ред, не се слагат, а когато е на същия, т.е. вмъкнат в изречението кавички задължително има.ugly_girl написа:Също така учителката ми ми каза че при цитат на поезия кавичките не са задължителни,но това установено ли е вече,да не би някой да му скимне че е знак...
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
А ,точно така, и аз тва викам.coup написа:Цитирането по принцип е свързано с пунктуацията , а не е някакъв знак. Така че солено ще ви обрулят, ако не спазвате правилото при всички положения
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
По принцип знам правилата за цитиране и това,което ми каза учителката ми много ме изненада...И затова се чудя кое е вярно,защото ако вече е така,ако сложа кавички също ще е грешка..Нали разбрахте за кои цитати говоря?Имам предвид ако цитирам част от стихотворение на Смирненски примерно на нов ред,все едно го преписвам от стихосбирката...Та тя ми каза че в този случаи кавички не трябвали.Иначе вътре в текста,които аз пиша,или пряква реч,за там кавичките си остават мн ясно...