Анулиране на изпита?!

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Анулиране на изпита?!

Мнение от ugly_girl »

Уж търсих,но нещо не можах да намеря някъде да е писано по този въпрос...
По принцип уча в ПМГ специалност биология,но ще кандидатствам с литература.Та класната от 8ми клас ни надува главите как не бива да се оставят знаци,какви скоби трябвало да ползваме,да не вмъкваме нищо отгоре,номерацията на страниците еди си как си да била...Абе всякакви фантасмагории....Но това е за биологията,която мен не ме интересува...
Мисълта ми е как стоят нещата по литература??Има ли ги тези фанатизирани правила за знаци и такива глупости,кои са нещата които задължително не трябва да правим и такива,които са без значение??Някой запознат има ли??
Също така учителката ми ми каза че при цитат на поезия кавичките не са задължителни,но това установено ли е вече,да не би някой да му скимне че е знак...
Тази биология ме направи много мнителна по тези въпроси,ама по-добре да питам сега,отколкото да се вайкам после...
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Анулиране на изпита?!

Мнение от everyday_ »

ugly_girl написа:По принцип уча в ПМГ специалност биология,но ще кандидатствам с литература.
значи все пак имало такива като мен :D

та по темата: от моя страна, аз от учителката ми по БЕЛ (при тази при която ходя на уроци де) знам като теб, че пак мнооого трябва да се внимава с тези неща, защото така, защото пък иначе...обикновено след като се изприказва какво трябва и какво не трябва традиционно да пиша върху белите листа думите са й:"би трябвало да ви кажат как и къде да номерирате, как да поправяте при грешка и т.н. Но ако не ви кажат питай!" та мисълта ми е, че според мен наистина например не трябва да хванем да си драскаме по листа или да правим някакви кръгчета и рисунчици, докато чакаме вдъхновението да ни дойде (като е при мен например :oops: ), а просто да си пишем както по принцип си правим, с опита разбира се за по-малко драскане (и то драскането ако не се лъжа е с една черта, а не както мнозина от нас правят с много и дебело-плътни черти и оцветяване, за да не се вижда какво сме написали...обикновено като види нещо такова в работата ми пак същата гореспоманата учителка ми казва:"Повярвай ми, едва ли някой вещо се интересува какво пише под задрасканото")...та в общи линии казано с две думи - пишем си нормално, както например на едно класно и няма проблем... :D и мисля, че е така де, просто учителите понякога за такива неща преувеличават (друг е въпросът, че го правят защото има всяка година и заблудени, които правят тъпи, безмислени грешки и това им проваля изпита) :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Много филми гледате...
Дали ще номерирате страниците само с цифри, ще оградите цифрите с кръгчета и тем подобни, е все едно. Но естествено недейте да рисувате колибки и къщурки по изпитните листа!
А дали ще задрасквате с плътни или тънки линии, няма никакво значение. :D
бтв, скобите служат за прилагане на допълнителна информация, така че ако сгрешите, не ограждайте в скоби.
Най-важното е да пишете със СИН химикал. Лично аз не съм чул на някого да са анулирали работата заради знаци. Но преписвачи има, колкото щеш.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

И мен ме тресеше подобна истерия миналата година - спокойно, don_angelittо много точно се изрази. :D
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

То много ясно че няма да има къщички,слънчица и такива джаджи на изпитните листи,но черновата..не че там ще има,но аз там пиша страшно разхвърляно,думите летят навсякъде,драскам,правя се последователност на писане и всевъзможни глупости,а понякога ако забия нещо и почвам да драскам нещо на черновата...С нея няма никакъв проблем нали??Всъщност на изпита мойе ли да имаме чернова??
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

Може, но и тя се предава заедно със "беловата".
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Създайте си навик да задрасквате само с една линия и не рисувайте по листата (били те черни или бели :wink: ) и няма да имате проблем. Ако искате да вмъквате нещо, най-добре питайте на място как точно да го направите, но гледайте да не ви се налага.
Изображение
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Re: Анулиране на изпита?!

Мнение от Johana Jotkova »

ugly_girl написа:Също така учителката ми ми каза че при цитат на поезия кавичките не са задължителни,но това установено ли е вече,да не би някой да му скимне че е знак...
Ами аз за кавичките знам, че когато цитатът е на нов ред, не се слагат, а когато е на същия, т.е. вмъкнат в изречението кавички задължително има. :wink:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Цитирането по принцип е свързано с пунктуацията , а не е някакъв знак. Така че солено ще ви обрулят, ако не спазвате правилото при всички положения :)
No more turning away?
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

coup написа:Цитирането по принцип е свързано с пунктуацията , а не е някакъв знак. Така че солено ще ви обрулят, ако не спазвате правилото при всички положения :)
А ,точно така, и аз тва викам. :wink:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

По принцип знам правилата за цитиране и това,което ми каза учителката ми много ме изненада...И затова се чудя кое е вярно,защото ако вече е така,ако сложа кавички също ще е грешка..Нали разбрахте за кои цитати говоря?Имам предвид ако цитирам част от стихотворение на Смирненски примерно на нов ред,все едно го преписвам от стихосбирката...Та тя ми каза че в този случаи кавички не трябвали.Иначе вътре в текста,които аз пиша,или пряква реч,за там кавичките си остават мн ясно...
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Правилно ти е казала учителката :D
No more turning away?
Spy_Smile
В началото бе словото

Мнение от Spy_Smile »

А по отношение на анулирането на изпитните работи и то конкретно по математика..ако по случайност не си написал всяка една задача на нова страница, каква е вероятността да ти се анулира работата?
Smile!:)
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Това за първи път го чувам. :shock:
Spy_Smile
В началото бе словото

Мнение от Spy_Smile »

Ами сега , на този изпит дето мина, трябвало задачите да са на отделна страница: всяка една задача да почвала на нова страница. проблема е че аз без да искам пропуснах този факт, и сега съм на тръни направо, а толкова чисто и подредено ги писах иначе.. :?
Smile!:)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”