WTF?! Романтични жестове?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: WTF?! Романтични жестове?

Мнение от fak »

ми пробвах мирно да се разберем :)
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Kristo написа:Чудя се, вместо жените ... да дават мило и драго, да ни угаждат и да ни лигавят...
А ако това се случи, какво правите тогава? :scratch: Почвате да го приемате за даденост, да очаквате винаги само и единствено такова отношение и да не си давате сметка колко свестен човек имате до себе си. Ей така се възпитават егоисти.

ОБАЧЕ! Това важи и за двата пола - колкото повече дава единият, толкова повече иска и очаква другия. И толкова по-малко дава. Сякаш има някакъв въображаем баланс. който трябва да се постигне.
Но както мъжеството и курвалъка не са качества на пола, а на характера, така и тук не можем да говорим "жените това, а мъжете онова..." Зависи си от човека.

Абе, хора... 13 нови мнения, докато се чуя с мама по телефона? :shock: Come on... :roll:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Глупости на търкалета, мишки карат колелета.

Не са състояния на характера, а идват от пола. Така, както дадени неща се отнасят за определени хора, на признак - зодиите, така има и на признак - половете. И на признак - възрастта.

Ако сте рогата зодия, сигурно сте инат по характер. Ако сте близнаци, сте двойнствен и непостоянен, ако сте скорпион сте своенравен... има си такива правила, които си важат - същото е и за половете. Ако сте мъж - това и това, ако сте жена - еди кое си... Не можем да избягаме от тези житейски истини, сори..
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Много дълго приказвате :P
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа:Явно не си чела пасажа ми, дето обяснявам, че жените не бива да зарязват, защото без нас ще са.... сами... :lol:
Сори, че пускам поредни мнения, ама като гледам скоростта, с която пишете, едва ли и ще са поредни.
Ето един цитат от една друга моя много любима Мила по повод на написаното от Кристо:

"Единственото по-страшно от страхът от обвързване е манията за обвързване. Това да не можеш да живееш като единица. Да те е срам да се наречеш single, да скачаш от връзка във връзка без транзитен период, в който да се отърсваш, защото ти всъщност нямаш нужда от отърсване, просто имаш нужда да знаеш, че не си сам и за теб не е толкова важно КОЙ ще е гаджето ти, по-важно е да имаш гадже, щото така е по-окей. ПО-ОКЕЙ СПОРЕД КОГО????????"

Аз обикновено го формулирам по друг начин, но съм съгласна и така. Какъв е проблемът да си САМ?
Впрочем, любимото ми новогодишно пожелание е пак нейно творение и пак е на тая тема. Но него съм ви го казвала.

А, окей, Кристо - айде дай да видим кое от изброените (мъжеството, курвалъка и желанието да направиш другия щастлив - защото аз говорех конкретно за тия 3 неща) са присъщи за мъже и кои - за жените. И без да ми изтъкваш еднаквия корен, щото това е социално обусловено.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 07 Ное 2009, 17:02, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Тва е много хубаво, но няма отношение към моето мнение и това, което исках да кажа. Иначе съм съгласен. И кво правим ся?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Напротив - има. И има, защото ти казваш, че не трябва да ви зарязваме, за да не останем сами. И аз те питам - какво става, ако си сам? Нищо лошо, струва ми се. Или поне е значително по-добре, отколко ако си с някого, само за да си... еми... с някого. И да не си сам.

Кое е по-лошо?
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Въпроса не е дали ще си сама или не. Въпросът е, че като не си си с МЪЖ, без значение дали е койдае или специален. Няма такова положение, в което да си постоянно с някого или постоянно сам. Всичко е микс, заплетено, сложно.

Това което аз казвам е - в случая, когато си с някого, който СИ ИЗБРАЛА по начин, който ти си решиш, тогава кво става. А не ако си в ситуация да си сама.

Щото иначе - приемаме, че си избрала ИДЕАЛНИЯ, кво правиш за да го задържиш до теб, да те търпи, да ходи на опери, оперети и оперини и операции, и да ти е верен? И като те зареже с тва ли се утешаваш - че няма лошо да си сама...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа:Това което аз казвам е - в случая, когато си с някого, който СИ ИЗБРАЛА по начин, който ти си решиш, тогава кво става.
Тогава принципно става хубаво. Проблеми има навсякъде, но не знам защо все залитате към "търпене". Аз не искам да "търпя" някого и не искам никой да ме "търпи" мене. Искам да обичам и да ме обичат. Толкова. А това не се доказва с тия вашите романтични жестове, за които толкова говорите, с плащането на сметки и кво беше там още из темата.
Щото иначе - приемаме, че си избрала ИДЕАЛНИЯ, кво правиш за да го задържиш до теб, да те търпи, да ходи на опери, оперети и оперини и операции, и да ти е верен? И като те зареже с тва ли се утешаваш - че няма лошо да си сама...
Айде пак с това търпене. Ама аз не държа някой да ме търпи. Ако сме стигнали дотам да се чудим как да се търпим (взаимно и да накараме другия да ни търпи), какъв е смисълът изобщо?

И... какво правя, за да ми е верен? :shock: Понякога много ме изумяваш. Това е въпрос на съвест. На съвестта на съответния мъж. Ако се издъни - срамът си е негов. Аз отговарям само и единствено за себе си. :salute: Не бих могла да го "опазя", ако ще и да го вържа за радиатора.
...
Последно, щото въпросите ти бяха доста конкретни, но един изпъква. Кво правя, ако ме зарежат: нали ти казах, че особено обичам "Just Like Jesse James" на Шер? Е, там има един стих (два, всъщност): "...'cause if this heart's gonna break it's gonna take a lot to break it." Мен не можеш да ме уплашиш - преживяла съм достатъчно, за да се усмихвам умилително на драмите, на които ставам свидетел наоколо - пък зарязани, пък били говеда, пък намигнали на някоя, пък излезли с приятели, пък какво ли още не. Почти всеки ден чувам някакви подобни истории. Детска радост. Живи и здрави и толкова. Не можеш да принудиш никого да бъде с теб, ако не е влюбен, ако не те обича и, най-вече, ако самият той не желае да остане.
Много странно разсъждавате - понякога си мисля, че или съвсем не съм в ред, или съм една от малкото пишещи тук, които все още разсъждават нормално. :shock:
В края на ноември
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

pora_e_priqtel написа:Кристо, мъжете под чехъл сами са си виновни за това. Нека не стоварваме вината за всички нещастия във връзките върху жените! Ако ти мразиш операта, но смяташ, че ако приятелката ти те накара да отидете нямаш друг избор, сам си си виновен. Човек винаги има избор.
Именно.

Хора, ще ме уморите. Къде започнахме, накъде тръгнахме и къде стигнахме.
В темата досега бяха казани няколко истини - романтиката за всяка двойка е абсолютно индивидуална, това което е романтично за една жена не е задължително да е романтично за един мъж, романтиката е нещо, което правиш не за да се покажеш, за за да зарадваш човека до теб.

А колкото до това, какви романтични неща правят жените - еми това супер много зависи от мъжа до тях. И ники, наистина съжалявам, че момиче досега не те е канило на шкембе и футбол. Честно казано, аз също не съм канила мъж на нещо такова, ама то предимно защото никога не съм била с мъж, който да се кефи точно на тези работи. Както и да е. Цялата драма идва от това, че Кристо обобщава и слага ВСИЧКИ жени под общ знаменател - те са, цитирам по памет, лицемерки, материалистки, използвачки и не знам още какво. Което показва само и единствено лошия опит на Кристо във връзките му с жени, поне аз такива изводи си правя - а ако говри хипотетично, показва ограничено сексистко мислене, тесногръдие и огромна доза правеж. Лично на мен ми е тъпо, мъж/момче който нямам никаква представа каква жена съм аз и как реагирам във връзка да ме поставя под общ знаменател със всяка random патка, която се е опитал да забие в местната дискотека. Тук не говорим за първични/вторични полови белези, говорим за характеристики присъщи на ХОРА, на индивидуални личности. Ако Пенка е уличница, която се среща със селските ергени и гледа в тях голфа, ланеца и телефона, това не значи че и Станка е такава.

Още нещо към ники - никога, не съм споменавала, че държа някой да ми плаща сметката. Това, в така наречения етикет се смята за признак на внимание, уважение и пр. Определено ми прави добро впечатление, но много по-добро прави нормалността, чувството за хумор и акъла на човека от другата страна на масата.

Така, Кристо считай това за предупреждение от модератор - ако продължиш да обиждаш и дискриминираш потребители по полов белег, ще бъдеш предложен за бан. Придържайте се към темата и спазвайте добрия тон.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Много обичам да ми слагат думи в устата, така си спестявам труда да говоря лично... Не съм използвал думите "материалистки" и "лицемерки", още повече, че специално тези 2 важат и за двата пола от личния ми опит, казано.

Но за да съм политически коректен, ще използвам един стар лаф, който често употребявам, за съжаление, не и във форума:
Мъжете са свине
Сега, чувствам, че не съм поставил някой от половете на по-ниско ниво от другия/те. И че горното, изравнява мненията ми за всички полове, по-конкретно - за популярните 2 пола... Според ЕК са 7 пола, но стига информации...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Сега изказването ти дискриминира мъжете и жените в полза на хермафродитите и транссексуалните :mrgreen:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Мила, права си. Аз все пак да кажа, че това за шкембето беше само пример. Дори по-скоро алегория, ако не бъркам значението на термина. И то имам предвид в най-общ смисъл. Моето лично мнение е, че в една връзка мъжът е този, който би трябвало да прави романтичните жестове, но пък жените също трябва да правят някои неща за партньора си. И доколкото има наложени стереотипи за плащане на сметката, отваряне на вратите, ходене на кафета, държене на якета, правене на подаръци/цветя, изпращане до вкъщи и подобни форми на кавалерство, то някакси не мога да се сетя за нещо, което жените "по правило" правят.

Наблюденията ми в тази посока са общо взето от страната на трето лице, защото смятам, че при една "правилна" според мен връзка постепено се налагат компромиси и такива въпроси отпадат. И тука към Търговецът на кристал: естествено, че трябва да се търпите. Та това е едва ли не най-важното. Всеки си има недостатъци и каквото и да си говорим не може да обичаш абсолютно всичко.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Много ясно, че не можеш да обичаш всичко - т.е. можеш, ама тогава вероятно има нещо сбъркано по жицата. Обаче вие говорите така, сякаш става дума само и единствено за това в една връзка (любов, уважение... хълоу?). Ми не, не става. Защото като се впрегнеш за нещо дребно и се сетиш за незнамсиколко други неща, които правят този човек прекрасен в твоите очи, не си казваш: "Карай, ще търпя." Или поне аз не правя така - обикновено по някое време обиквам и недостатъците му, защото те го правят уникален.

Примерът е много тъп и го знам - затова моля да не се хващате за него: имам си едно керамично мече-коледна украса. Част от едното му краче е отчупено - обаче аз не го търпя, а си го обичам, защото за мен това е най-чаровното и уникално мече на света. То си стои целогодишно "на пост", не го прибирам като останалите играчки и украси. Таааа... макар и с особен пример - смятам, че ме разбрахте. Не е нужно да припадате по нечии недостатъци, ама ако навремето сте гледали както трябва, няма да се налага да търпите особено много неща - камо ли пък да ги изтъквате така.

Както и да е - извинявам се за отклонението, трябваше да уточня. Оставям ви да се разправяте какво трябва да правят жените и какво трябва да правят мъжете - аз ще гледам сеир отстрани. :lol:
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Абе, недостатъците са си недостатъци, каквото и да си говорим. Ако ги обикнеш(да бе!) е добре, ако не ги обикнеш, ги търпиш.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”