За епидемията
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Shockwave
- В началото бе словото
Re: Ваканция ?!
Няма повод за паника — охранителите ще спират вируса. 
You just lost the game. U jelly?
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: За епидемията
Чавдар Стоянов е взел повече жертви от свинския грип : (
Както винаги ще се чака ситуацията да стане сериозна и тогава ще взимат мерки.
Не е казано, че след една седмица грипът няма да го има, но според мен най-добрият вариант е да не учим идващата седмица, няма кой знае какво да изпуснем.
Не е казано, че след една седмица грипът няма да го има, но според мен най-добрият вариант е да не учим идващата седмица, няма кой знае какво да изпуснем.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Стига бе. В университетите хората взимат по-сериозно мерки от децата в училище. Ние не си кашляме в лицата нарочно, най-малкото.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Съжалявам, че имаш такова мнение за мен без реално да ме познаваш, но уви - не може всеки да е добронамерено настроен.aL` написа:Batbayan отново се прояваваш като капацитет, този път в областта на медицината. Мисля, че вече натрупа достатъчно форумен опит за да издадеш някаква книжка с творчеството си. Сигурно ще ти е трудно да определиш заглавието, знам, толкова много постове, в толкова различни области на познанието. Предлагам ти нещо по-абстрактно - "Мисли", "Празни мисли", такива неща. Относно формата на книгата - например 84/108/32. Върши работа, но мисля, че клозетния формат ще е по-удобен, а и полезен за аудиторията. Сещаш се - 100мм на 3-4 м, прилежно навити на руло.
Нещата които съм написал са неща, които зная или чум научил.Не претендирам да съм лекар или нещо подобно.Миналата година нямах и една настинка благодарение на чесън/лук всяка зимна вечер - това съм го изпитал, това мога да споделя.Както и , че лично на мен осцилококцинума ми е помагал за грипни състояния,л но дали с всеки е така - не знам.
И въобще - защо се заяждаш вместо да си кажеш мнението по темата?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
При нас във ФМИ никой не следиFoxyGirl написа:От Информационно-рекламния център на Софийския университет заявиха, че са разговаряли с ръководствата на всички факултети на висшето училище и оттам са им съобщили, че засега няма голям брой отсъстващи студенти. Нямало и болни преподаватели и затова от 9 ноември няма да има грипна ваканция в СУ.
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=144538
Иначе медиите всяват излишна паника, но не е и да кажем с лека ръка, че грипа е безобиден
Най-добре ще е и университетите да не се цепят от държавата - все пак е обявена епидемия, но детските градини?? и висшите училища ще учат.
1 седмица няма да ги сбърка ( аз искам да ходя на лекции ! ) и след тази седмица ще отмине целият шум, ще намалеят заболелите и т.н.
Сега ще изкараме тази седмица и от по-другата най-вероятно ще ни пуснат. Просто излишно проточват.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
Извинявам се, но това е идиотщина от всякъде! Защо нещата трябва да стигат до там, че почти всички да се разболеят, за да се мисли тогава ?! Масата народ е болен в момента (има и колеги които са болни за 2ри път този месец...не са на лекции) и се усеща...нз какво си мислят преподавателите
Аман от простотии
Аман от простотии
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Масата народ ще се разболее така или иначе. Това е нов вирус, никой няма имунитет срещу него, затова и се стигна до национална епидемия - нормално е! Не е нещо страшно, нито смъртността му е различна от тази на обикновените грипни вируси, които връхлитат всяка година. Просто всички ще го преболедуват.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Аман от паника и то излишна, грип като грип,
всяка година го има, това че са му пришили
името "свински" и се опитват, при това успешно,
да си пробутат ваксините и останалите боклуци,
не значи, че всички трябва да легнат да умират.
Според мен, грипна ваканция не трябва да има,
зрели хора сме/сте, който смята, че е застрашен,
може да си отсъства. А и всяка година от октомври
до април се влачим с настинки и сополи.
всяка година го има, това че са му пришили
името "свински" и се опитват, при това успешно,
да си пробутат ваксините и останалите боклуци,
не значи, че всички трябва да легнат да умират.
Според мен, грипна ваканция не трябва да има,
зрели хора сме/сте, който смята, че е застрашен,
може да си отсъства. А и всяка година от октомври
до април се влачим с настинки и сополи.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Ще има ли грипна ваканция за СУ?
Вие луди ли сте? За да обяви СУ грипна ваканция, трябва да няма останал здрав преподавател. Или студент. Замислете се колко факултета са това - и, съответно, колко студенти. Варненският университет е пуснал кепенците още преди дни - доколкото разбрах - но не разчитайте това да се случи в СУ.
* Впрочем, ще се радвам да греша, защото подобни ограничителни мерки все пак имат своята, макар и незначителна, роля. Ама ми се струва, че няма да стане. Вчера бях на лекция с почти 200 души - дори не е необходимо някой от тях да кихне или да се закашля.
* Впрочем, ще се радвам да греша, защото подобни ограничителни мерки все пак имат своята, макар и незначителна, роля. Ама ми се струва, че няма да стане. Вчера бях на лекция с почти 200 души - дори не е необходимо някой от тях да кихне или да се закашля.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
...а ние от 150-те, които трябваше да бъдем, дали имаше 40-50 човека, не знам. А и аз не съм особено здрава в момента, така че предпочитам да ни пуснат във ваканция донякъде.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
- Курс: първи
Пълен смях !
Как така разбраха че нямало болни и отсъстващи ?!!!?
В Стопански Факултет никой не следи нищо и повечето лекции ги караме 50% хора, отделно че всички сме с температура, кашляме и се сополивим
Как така разбраха че нямало болни и отсъстващи ?!!!?
В Стопански Факултет никой не следи нищо и повечето лекции ги караме 50% хора, отделно че всички сме с температура, кашляме и се сополивим
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Като те тресне пневмония, да те видя как ще се оправиш с шкембе-чорбата ти.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Пхъ, при нас като от 150 човека на лекция по програмиране редовно ходят 5-6 човека по вашата логика излиза че всички сме измрели 
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И аз точно това се питах - как пък са разбрали има ли отсъстващи студенти и ако има, каква е причината за отсъствието им? Щото при нас си имаме перманентно отсъстващи - кажи-речи, половината курс.
Мярка като обявяването на грипна ваканция несъмнено би имала ефект, но само при едно условие - ако същият тоя народ не се юрне по клубове и дискотеки, да речем. Защото дали ще се разболееш в университета, или докато си на купон, разлика няма. Но иначе би помогнало - ето, днес бях на лекция във ВИАС. Имаше около 100 души в залата (като ви казвам 100, вие ги сметнете да са били 70, но вчера определено бяха значително над 100). Е, едно момиче зад мен просто не спря да кашля, чак ме хвана яд, че толкова не се сеща не само да се погрижи за околните, ами и за себе си.
Обаче ако по тоя предмет няма заверки, по други има - затова и трябва да има ваканция, иначе бая болен народ се влачи по упражнения и ръси вируси.
Колкото до самото заболяване - доколкото разбрах, заболеваемостта е малко по-висока, отколкото при стандартния сезонен грип и наистина протича тежко, ако имаш съпътстващи/хронични заболявания или просто не извадиш късмет. От настинка не става пневмония за - цифром и словом - 2 (ДВА!!!) дни, през втория от които вече бях почнала антибиотик. С други думи, стискайте палци да не ви хване или ако ви хване, да го изкарате леко. И не се надявайте на ваканция.
А, последно - баща ми каза, че нямат средствата и възможността да изследват всеки, така че от Министерството им били казали да приемат, че 80% от болните от грип са хванали свинския "вариант".
Мярка като обявяването на грипна ваканция несъмнено би имала ефект, но само при едно условие - ако същият тоя народ не се юрне по клубове и дискотеки, да речем. Защото дали ще се разболееш в университета, или докато си на купон, разлика няма. Но иначе би помогнало - ето, днес бях на лекция във ВИАС. Имаше около 100 души в залата (като ви казвам 100, вие ги сметнете да са били 70, но вчера определено бяха значително над 100). Е, едно момиче зад мен просто не спря да кашля, чак ме хвана яд, че толкова не се сеща не само да се погрижи за околните, ами и за себе си.
Колкото до самото заболяване - доколкото разбрах, заболеваемостта е малко по-висока, отколкото при стандартния сезонен грип и наистина протича тежко, ако имаш съпътстващи/хронични заболявания или просто не извадиш късмет. От настинка не става пневмония за - цифром и словом - 2 (ДВА!!!) дни, през втория от които вече бях почнала антибиотик. С други думи, стискайте палци да не ви хване или ако ви хване, да го изкарате леко. И не се надявайте на ваканция.
А, последно - баща ми каза, че нямат средствата и възможността да изследват всеки, така че от Министерството им били казали да приемат, че 80% от болните от грип са хванали свинския "вариант".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември