Време има предостатъчно, зависи дали си сериозна и колко силно искаш да влезеш. А и има 2 изпита, т.е 4 теми от 15, което е доста добре.Mirellla написа:Еми надявам се да имам време да се подготвя достатъчно добре,пък по-натам каквото стане
География-програма
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: География-програма
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
С изпит по география може да се кандидатства за доста специалности
А и балът за географията не е много висок.[/q
доста друг път 3- геология (тук пък има химия), география, логопедия (което пък е...)
споко, ако ти е голямо желание с 3 си вътре
А и балът за географията не е много висок.[/q
доста друг път 3- геология (тук пък има химия), география, логопедия (което пък е...)
споко, ако ти е голямо желание с 3 си вътре
Всъщност са повече от 3samanta_ написа:доста друг път 3- геология (тук пък има химия), география, логопедия
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
-
Mirellla
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Е тоя учебник се намира много трудно явно! Някои може ли да ми каже къде мога да го намеря със сигурност,защото в доста от извсетните книжарници е изчерпан 
Аз от Славейков си го взех. Провери, може да го имат.Mirellla написа:Е тоя учебник се намира много трудно явно! Някои може ли да ми каже къде мога да го намеря със сигурност,защото в доста от извсетните книжарници е изчерпан
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Аз започнах да пиша темите по география сама (тъй като няма как да дам 900лв за уроци) и просто намерих в нета, взех си учебника от миналата година и събирам в 1, опитвайки се да не пропусна нищо. Хубавото на СУ е, че темите са малко. 15-16... Аз уча едновременно и за УНСС и СУ, пък където стане. Така ми се събраха 20-25 теми за учене. Чудя се дали ще успея.. времето ми се струва изключително малко. А голямо значение ли има това от какъв учебник ще намирам информацията?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
Mirellla
- В началото бе словото
Ех, и на мен времето ми се струва много малко и дано да успея. Иначе учебника го намерих вече 
Както вече казах времето не е малко. Ако не успеете да се подготвите за пробния изпит ( който наистина е доста рано
), тогава за редовния.
Относно темите, моята учителка обичаше да казва : " седмица - тема, седмица - тема..."
Не чакайте последния момент, за да седнете да учите. Идват Коледа и НГ, после матури, изпращане, бал, знам какво е и как на човек не му се учи тогава
...най-добре да започнете отсега и като ги минете веднъж - после само да си ги преговаряте.
Аз също кандидатствах и в СУ, и в УНСС, като второто беше резервен вариант и не си давах много зор.
Най-добре всеки да си прецени какво иска и да си се подготвя за изпита в съответния университет.
Има голямо значение от какъв учебник учите. За УНСС е на Д. Дончев и Каракашев. Той няма да ви свърши никаква работа за СУ. И обратното.
Относно темите, моята учителка обичаше да казва : " седмица - тема, седмица - тема..."
Аз също кандидатствах и в СУ, и в УНСС, като второто беше резервен вариант и не си давах много зор.
Има голямо значение от какъв учебник учите. За УНСС е на Д. Дончев и Каракашев. Той няма да ви свърши никаква работа за СУ. И обратното.
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Ами на моя пишеее В.Бояджиев, на Булвест е.. хм, ще си потърся друг значи. За темите - съгласна съм, че трябва да се започнат от сега, обаче как като в момента ги пиша? Старая се да става максимално бързо 
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
Mirellla
- В началото бе словото
Прегледах специалностите,за които може да се кандидатства само с изпит по география и те са "география" ; "геология" ; "география и история"; "география и биология" и се чудя тея специалности един ден човек като ги завърши какви перспективи има с тях освен да стане учител
Затова се интересувам как стоят нещата с прехвърлянето в геолого-географския факултет. Готвя се за изпита по география и ако случайно вляза с тея специалности ме интересува как мога да се прехвърля следващата година в друга специалност като например "регионално развитие и политика"
Колеги, искам да ви кажа нещо, което мен лично много ме очуди. Когато бях 11клас, бях твърдо решена да кандидаствам с география. Купих си въпросният учебник на Златунова и Славейков и, когато се разтърсих из нета за теми по география, за мое най- голямо очудване установих, че темите в нета, са темите от този учебник. Набутах се тогава с 15лв, но поне книжката добре ми стои на рафтовете сега.
Става въпрос за тези теми
http://geografia.kabinata.com/
който има книгата, да провери и да каже после
Става въпрос за тези теми
http://geografia.kabinata.com/
който има книгата, да провери и да каже после
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
-
dunavfc
- В началото бе словото
- Специалност: География
- Курс: първи
Разпространяваш авторски права

Разпространявам разпространявам, колко да ги разпрострявам- първи резултат в googlе са 
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
И аз търсих теми по география в нета и попаднах тук. http://www.geoalex.com/