Естествено, че съм прав. Пример вземам само от професионалисти в бранша. Познавах всички от състав 2007 на гараж Малашевци. Колегата ми в БУС Медия беше професионален състезател, не самозван такъв. На всяко пътуване с автобус винаги се сприятелявах с шоферите. Обожавах да го играя "GPS навигация" из Европата. Тогава не бяха така навлезли навигациите и устройството е хартиен атлас с много страници и отделно карти за големите градове - Виена, Париж... Хамалогии общо взето и се упражнява събиране и изваждане на числата от 1 до 5-6 000. Тогава видях Тахограф (с хартиена шайба, те сега навлизат електронните), когато нашенските катаджии въобще не знаеха какво се прави с това животно. Или пък да проверяват ограничителя на дизеловата помпа... Абсурд. Дори още на Калотина, ограничителя трябва да си действа. Чуждите куки ако видят автобус с повече от 100 на магистрала или 80 извънградско... Или повече часове шофиране, или по-малка почивка... Кръщелното ще ти разкатаят. Паркингите на бензиностанциите вечерно време бяха пълни с ТИР-ове. И на всеки десет кабината се тресе и перденцата помръдваха. Това се нарича изпускане на цял ден събрано напрежение
А през България се караше с колкото държи рейсо. 120-130 на места.
Сега разбира се и тука вече има контрол по пътищата специален за ТИР-ове и автобуси.
Оф, сега гледам времето навън... Вечерта трябва да слизам към ФМИ. Направо подскачам от радост
Вчера тъкмо се изкефих на сухото време, ходих на мивка, че цялата кола беше оакана от пясъците из Боровец, след това разбрах, че има организационна сбирка.
Дано да не наръсят сол по улиците. А вечерта може да има заледявания и сега тъкмо е най-кофти времето, защото не всички са си сменили гумите, не всички са стъпили на лед/сняг от началото на сезона и всякакви подобни могат да се очакват. С една дума - аматьори.
Професионалиста се подготвя специално, докато аматьора "се подготвя" в движение.
Много се отворих да пиша, но на тази тема до сутринта да говоря, няма да ми омръзне.