Нямах никаква идея, че си му привърженик. Мога да компенсирам с негова литература, ако искашhappyswift написа:Трябваше да ми кажеш ! хаха
Наистина, предаването беше много добро
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК- История 2010/ 2011
1968 - 1999 - 2008 - ?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ще си помисля
То сега с тая сесия дето ни чака, първо учебниците (училището в контекста на оная мисъл), после образованието
То сега с тая сесия дето ни чака, първо учебниците (училището в контекста на оная мисъл), после образованието
Да бе, по-голяма агония от това нема. Иначе изпитите за идната сесия не са малко. Не трябва да се даваме да ни индоктринират и да ставаме техни верни васали. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Недей, че аз не съм прочел нищо още, а си "губя" времето да чета някакви неща, нямащи нищо общо с учебния план 
Сторме, (ей кей ей Раина), знаех си, че ще ме подкрепиш

Сторме, (ей кей ей Раина), знаех си, че ще ме подкрепиш
Значи си точно като мен.
Още не съм отварял по-сериозно, ама мисля, че има време да се оправим.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
Сега в КСК История ще започнем и с ционистката пропаганда на Ифандиев ли?Недейте!!! Дайте да коментираме любовните авантюри през средновековието.Попаднах на една извънредно интересна книжка и ми стана интересно какъв любовник само е бил Ивайло-свинаря

Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Diegooо, тази книга на Й. Андреев (мисля, че беше негова) ще ти позволи да навлезеш по-надълбоко в реалността на брачните неволи и кръмоли на нашите средновековни владетели. Но бингооо, ето че и тук се натъкваме на опити за "антисемитисване", щом стигнем до Иван-Александър и съпругата му еврейката Сара, която допринесла немалко за последвалата дестабилизация и разложение на държавата ни.
Относно изказването ти за Ифандиев - в съзнанието ми изникват две хипотези. Или масовият непрестанен целенасочен поток от нагодена информация не те е оставил незасегнат, вследствие на което съзнанието ти е поробено от слугите - вълците, носещи овчи кожи, на Молоха, или не си направил ни най-малко усилие да вникнеш и проучиш по-детайлно тезите и вижданията на Ифандий, които са подкрепени със завидно солидна аргументация от първокласни източници (най-вече от еврейски произход). Надявам се да не си паднал жертва пред олтара на юдейския Молох, а просто сипеш и лепиш такива етикетни стереотипи вследствие на проявеното ти моментно небрежие.
Предлагам ти едно мнението за ционизма на един от водещите израелски историци Шломо Авинери: "Революциите са явните проявления на еврейския национализъм. Идеите и структурите, отприщени от Френската революция - модернизъм, атеизъм (те са предназначени за гоите (християните) - нима това не бяха, а и все още са част от техните оръдия за обсебване съзнанието и превръщането на всички нас в кротки животинки) са специфичен аспект на еврейския национализъм. Ционизмът по-скоро бе отговор предизвикателствата на либерализма и национализма (към средата на XIX век болшинството от евреите в странство са на прага на пълна асимилация), отколкото на антисемитизма. И по тази причина можеше да възникне преди деветнадесети и двадесети век, но не го направи. Ционизмът е най-фундаменталната революция в еврейския живот. Той замени светското самоопределение на евреите като ''нация" (от мен е) с традиционна и ортодоксална самоидентификация, съгласно религиозните изисквания. Той промени една тиха, пасивна и набожна надежда за завръщане в Цион в ефективна обществена сила, която премества милиони хора в Израел. Той промени един език, оставен само за религиозна употреба, в съвременен метод за общуване в една национална държава"
Нима това твърдение на известната Неста Уебстър е също ''антисемитско" ?: "Нека се вгледаме как социалистическият план за "национализация на всички средства на производство, разпределение и размяна" се съгласува с интересите на еврейския интернационален капитал. Колкото повече изследваме тази вълшебна формула, която трябва (книгата й "The Secret Societies and Subversive Movements" е от двайсетте години на миналия век) да превърне света в рай за работниците, толкова повече ще виждаме как тя се доближава до системата на суперкапитализма, чиито първоначални изобретатели, както показва Вернер Зомбарт, са евреите. Социалистите са горди като обясняват, че ''капитализмът'' започва с впрягането на парата; разбира се, капитализмът, в смисъл на натрупаното в частни ръце състояние, е съществувал винаги от времето на, когато първият дивак си е натрупвал зимнина. Онова, което социалистите в действителност разбираване ат от капитализъм, е съвременната система на индустриализация, която проявява тенденции да съсредоточи всички средства за производство и разпределение в ръцете на линости и групировки, които, ако се окажат безскрупулни, са в състояние систематино да изцедят потта на работника и кръвта на потребителя, като ръководят толкова широкомащабни опреции, та да съкрушат цялата конкуренция на домашния производител или на дребния търговец...По този начин е еврейският промишлен капиталист може да съзира в националнализацията на индустрията предпочитана алтернатива за ограничаване на на печалбите на частните предприятия. Същата финансова находчивост и умения в управлението, която в миналото му даде възможност да контролира кръгове и тръстове, ще му осигури място начело на национализираните индустрии, които на свой ред ще бъдат нищо друго освен гигантски тръстове, номинално под държавен контрол, но в дейсвителност, като държавни предприятия , в ръцете на на шапа люде. При социализма положението на тези тръстове може да се окаже уязвимо. Защото при сегашната система всяка отделна групировка може да разруши един тръст, но подобна конкуренция ще бъде невъзможна в държава, в която частните предприятия за незаконни. По този начин хората, които контролират национализираната промишленост, ще бъдат в състояние да осъществяват абслютната власт както над работниците, така и над потребителите."
Относно изказването ти за Ифандиев - в съзнанието ми изникват две хипотези. Или масовият непрестанен целенасочен поток от нагодена информация не те е оставил незасегнат, вследствие на което съзнанието ти е поробено от слугите - вълците, носещи овчи кожи, на Молоха, или не си направил ни най-малко усилие да вникнеш и проучиш по-детайлно тезите и вижданията на Ифандий, които са подкрепени със завидно солидна аргументация от първокласни източници (най-вече от еврейски произход). Надявам се да не си паднал жертва пред олтара на юдейския Молох, а просто сипеш и лепиш такива етикетни стереотипи вследствие на проявеното ти моментно небрежие.
Предлагам ти едно мнението за ционизма на един от водещите израелски историци Шломо Авинери: "Революциите са явните проявления на еврейския национализъм. Идеите и структурите, отприщени от Френската революция - модернизъм, атеизъм (те са предназначени за гоите (християните) - нима това не бяха, а и все още са част от техните оръдия за обсебване съзнанието и превръщането на всички нас в кротки животинки) са специфичен аспект на еврейския национализъм. Ционизмът по-скоро бе отговор предизвикателствата на либерализма и национализма (към средата на XIX век болшинството от евреите в странство са на прага на пълна асимилация), отколкото на антисемитизма. И по тази причина можеше да възникне преди деветнадесети и двадесети век, но не го направи. Ционизмът е най-фундаменталната революция в еврейския живот. Той замени светското самоопределение на евреите като ''нация" (от мен е) с традиционна и ортодоксална самоидентификация, съгласно религиозните изисквания. Той промени една тиха, пасивна и набожна надежда за завръщане в Цион в ефективна обществена сила, която премества милиони хора в Израел. Той промени един език, оставен само за религиозна употреба, в съвременен метод за общуване в една национална държава"
Нима това твърдение на известната Неста Уебстър е също ''антисемитско" ?: "Нека се вгледаме как социалистическият план за "национализация на всички средства на производство, разпределение и размяна" се съгласува с интересите на еврейския интернационален капитал. Колкото повече изследваме тази вълшебна формула, която трябва (книгата й "The Secret Societies and Subversive Movements" е от двайсетте години на миналия век) да превърне света в рай за работниците, толкова повече ще виждаме как тя се доближава до системата на суперкапитализма, чиито първоначални изобретатели, както показва Вернер Зомбарт, са евреите. Социалистите са горди като обясняват, че ''капитализмът'' започва с впрягането на парата; разбира се, капитализмът, в смисъл на натрупаното в частни ръце състояние, е съществувал винаги от времето на, когато първият дивак си е натрупвал зимнина. Онова, което социалистите в действителност разбираване ат от капитализъм, е съвременната система на индустриализация, която проявява тенденции да съсредоточи всички средства за производство и разпределение в ръцете на линости и групировки, които, ако се окажат безскрупулни, са в състояние систематино да изцедят потта на работника и кръвта на потребителя, като ръководят толкова широкомащабни опреции, та да съкрушат цялата конкуренция на домашния производител или на дребния търговец...По този начин е еврейският промишлен капиталист може да съзира в националнализацията на индустрията предпочитана алтернатива за ограничаване на на печалбите на частните предприятия. Същата финансова находчивост и умения в управлението, която в миналото му даде възможност да контролира кръгове и тръстове, ще му осигури място начело на национализираните индустрии, които на свой ред ще бъдат нищо друго освен гигантски тръстове, номинално под държавен контрол, но в дейсвителност, като държавни предприятия , в ръцете на на шапа люде. При социализма положението на тези тръстове може да се окаже уязвимо. Защото при сегашната система всяка отделна групировка може да разруши един тръст, но подобна конкуренция ще бъде невъзможна в държава, в която частните предприятия за незаконни. По този начин хората, които контролират национализираната промишленост, ще бъдат в състояние да осъществяват абслютната власт както над работниците, така и над потребителите."
Последно промяна от GBog на 01 Ное 2009, 00:02, променено общо 1 път.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Diegooo
- Драскач
Наистина не съм се опитвал да вниквам дълбочинно в ,,творчеството,, на Ифандиев.Причината е,че просто не харесвам натрапване на едно и също и едно и също в цели няколко книги.Също така не мисля,че книгите му ни помагат с нещо и ни отварят чак толкова очите.По скоро сеопитват да превъпитат едно податливо общество и да га научат на национализъм и омраза. Иначе фактът,че пише множество верни неща с огромно авторово преувеличение е безпорен.Но все пак книжките трябва да се продават.Но наистина го признавам за ГОЛЯМ ПОЛИТОЛОГ.Обяснява нещата и те се избистрят в очите на малки и големи толкова зарибяващо,че приличат на нещо повече от истина.
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
-
New Reality
- В началото бе словото
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! 
"Обади се като пристигнеш ... "
Спрете войната по пътищата !!!
Спрете войната по пътищата !!!
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
aхмм може ли да попитам как си успяла да напишеш 20 стр за 2ч 30 мин, в смисъл аз практическата възможност не си я представям това да станеmarrriq написа:Айде бе, ще я свършиш и още как - аз си я написах едва за два часа и половина темичката за АсеневциИ си имах 5.63 . Като си го знаеш добре, нямаш никакви проблеми . Важен е обемът иначе - към 20 страници гледайте да ги докарате, поне моите наблюдения са такива
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Може просто да пише много бързо. На изпита по литература едно момиче изписа за 1 час и малко 7-8 листа, при това с не много едър шрифт. 
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Сериозно ли?!lacuna_coil написа:Може просто да пише много бързо. На изпита по литература едно момиче изписа за 1 час и малко 7-8 листа, при това с не много едър шрифт.
Иначе...Искате ли да направим залози кои теми ще се паднат на предварителния?
Международни отношения, I курс
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
- TeDy
- В началото бе словото
Аз чух, че намяло да е тема, а ТЕСТ 
Американски форум - Питаш и ти отговарят
Руски форум - Питаш и теб те питат
Български форум - Питаш и ти обясняват колко си тъп
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Нали щяло да се реши след няколко дни дали да е тема или тест ? 
- TeDy
- В началото бе словото
Ами не знам, на мене това ми го каза една учителка, която е в комисията за правене на кандидатстудентски тестове в ПУ и от там са казали, че за СУ усилено се говорело, че щяло да е тест. На май на 15 ноември ще излезе правилника доколкото разбрах 
Американски форум - Питаш и ти отговарят