Понеже гледам, че има известен интерес към тази авторка и ми се прииска да използвам тоя форум по предназначение и да пусна една такава тема. В момента нямам много време, затова ще бъда твърде кратък.
Вярно е, че робин хоб има някаква философия в книгите си. Но тя е една доста... битова филосфия. Не с това са интересни книгите й според мен.
Понеже в момента меценатствам и давам първата поредица на Хоб на Мила ще се радвам да видя тя какво ще мисли по въпроса и въобще какво ще мислят останалите форумци, които са я чули.
Робин Хоб - интересен подход във фентъзито
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Робин Хоб - интересен подход във фентъзито
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: Робин Хоб - интересен подход във фентъзито
човек!
имаш купени първите й книги - Придворният убиец и т.н.? много те моля, ако ти е удобно, някой ден да ги преснимам, стига да има възможност. или нещо подобно. от ГОДИНИ ги търся и са извън тираж, а са ми безумно любими. просто преди нямах възможност..
ако няма такава възможност, здраве нека е.
мен точно битовата ме впримчва, макар че не е чаак толкова блестяща. и нещо друго - с орязан набор герой, с липсата на 'епични' карти на 324234 земи и воюващи племена, Хоб прави не една, а две /четени от мен/ поредици, които НЯМАТ празно. както писах и извън тази тема, интровертността й е страхотна. а героите са психологически прекрасно издържани за мен. самият факт поредица да ме накара внимателно да осмисля присъствието си в света - моя свят, света на другите, глобалния свят и да си блъскам главата над това говори ясно за качеството.
ужасно подценявана, горещо препоръчвана. синтез в 3 книги, надхвърлящ книжната си стойност много пъти. сантиментална, понякога тъжна, понякога леко разсмиваща, с една такава тънка усмивка. Хоб просто е майстор без излишни епичности и хиперболизирани жестове..
имаш купени първите й книги - Придворният убиец и т.н.? много те моля, ако ти е удобно, някой ден да ги преснимам, стига да има възможност. или нещо подобно. от ГОДИНИ ги търся и са извън тираж, а са ми безумно любими. просто преди нямах възможност..
ако няма такава възможност, здраве нека е.
мен точно битовата ме впримчва, макар че не е чаак толкова блестяща. и нещо друго - с орязан набор герой, с липсата на 'епични' карти на 324234 земи и воюващи племена, Хоб прави не една, а две /четени от мен/ поредици, които НЯМАТ празно. както писах и извън тази тема, интровертността й е страхотна. а героите са психологически прекрасно издържани за мен. самият факт поредица да ме накара внимателно да осмисля присъствието си в света - моя свят, света на другите, глобалния свят и да си блъскам главата над това говори ясно за качеството.
ужасно подценявана, горещо препоръчвана. синтез в 3 книги, надхвърлящ книжната си стойност много пъти. сантиментална, понякога тъжна, понякога леко разсмиваща, с една такава тънка усмивка. Хоб просто е майстор без излишни епичности и хиперболизирани жестове..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.