как тест нали била тем 4 часа нз си какво
мс за отгорворите
П.С. аз съм момиче
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
За какво падане говорите, не е дошъл още ноември даже.New Reality написа:Аз още съм на Средновековие и не искам да се пада нищо другооооооооо остава ми да се надявам
"Лесен" е много относително понятие и още повече индивидуално. По-интересно е като цяло (няма министри, законодателни актове, решения на НС, заеми от тоя и оня), почти няма дати, а само години и като цяло привлича интереса с магнетизма на средновековната империя. Освен това посочения период разглежда предимно динамиката на външнополитическата обстановка: войни, нашествия, походи, въстания. Малко са темите (или частите от теми) посветени на общественото развитие (макар и да не липсват напълно). Затова си има, разбира се, логичното обяснение - за историята на Средновековна България черпим информация предимно от чуждестранни източници, и по-конкретно византийски. На пръси се броят домашните извори. Дори според един български учен ние все още нямаме история на Средновековна България, а имаме чисто и просто история на българо-византийските войни. Отделно можем да посочим, че от 1300 и кусур години история на България, на средновековието ни се падат половината.happyswift написа:Средновековието трябва да бъде изхвърлено от конспекта по история.Това ми е любимият раздел от историята, но просто твърде, твърде лесен на фона на Възраждане и Нова история, най-вече Нова...
happyswift написа: Читалища и училища през Възраждането