Знам, че утре ще победят обичайните заподозрени: със сърпа и чука (и бетона), но все пак мисля да намина...
Дотогава - да поспим
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Неточности няма. Пределно е ясно, че законът разрешава поставянето на камери в сградата. За това се изписаха сума ти страници. Информационните им неточности са главно в това, че те не разбират за какво говорят. От тяхна страна аз лично не видях нито едно смислено обосноваване, по която и да е от темите им. Нагледах се, за сметка на това, на купища пропаганден спам.Шепот написа:Една дискусия освен всичко останало принципно има за цел да изяснява законови и информационни неточности, когато има такива. Аз лично законови неточности не виждам, за информационни - може и да има, то ще си покаже.
Добре, аз ти го казвам съвсем просто. Оставяме настрана мъглявите формулировки на законите, които ти били "пределно" ясни. За себе си аз знам, че не искам да бъда наблюдаван. Колко нормативни акта нарушавам с този отказ да бъда наблюдаван, т.е. да бъда третиран като нормално човешко същество?Tommy написа:Неточности няма. Пределно е ясно, че законът разрешава поставянето на камери в сградата. За това се изписаха сума ти страници. Информационните им неточности са главно в това, че те не разбират за какво говорят. От тяхна страна аз лично не видях нито едно смислено обосноваване, по която и да е от темите им. Нагледах се, за сметка на това, на купища пропаганден спам.Шепот написа:Една дискусия освен всичко останало принципно има за цел да изяснява законови и информационни неточности, когато има такива. Аз лично законови неточности не виждам, за информационни - може и да има, то ще си покаже.
2. Нима? Ти ли ми го обещаваш?Tommy написа:такива записи (за хиляден път) не се разглеждат без нужда за гореспоменатото установяване на някакъв проблем.
1. След като не съм наблюдаван в частната си собственост, приемам мярката за охранителни камери в обществените сгради.instinct написа:Томи, имам два въпроса:
1. Ти как се чувстваш, когато си наблюдаван?
2. Нима? Ти ли ми го обещаваш?Tommy написа:такива записи (за хиляден път) не се разглеждат без нужда за гореспоменатото установяване на някакъв проблем.
Нямам повече въпросиTommy написа:Аз просто ти дадох пример от личен опит за употребата на такива камери и затова, че там, където бяха те, не знам да са били използвани за друго.
Всички мои твърдения са си само мои. Груповото пишман-мислене е сериозен проблем, но не можеш да отречеш, че проблем има...Tommy написа:Още повече, хора, половината от "Призив" членуват в "23 Септември" и, както разбирам и в "United Front", регистрирана, забележете, на адрес: ул. "Позитано" 20. Какво повече да говорим за чистите им и безкористни цели?
Хубаво е, че дистанцираш мнението си от това на онази сган.instinct написа:Всички мои твърдения са си само мои. Груповото пишман-мислене е сериозен проблем, но не можеш да отречеш, че проблем има...
Да, така е. Все пак обаче това са камери, които знаеш къде са поставени. Следенето, от което се плашат толкова хора, знаеш, далеч не се извършва с камери, които се виждат от 100м. и т.н. Още повече, знаеш също така, че тези камери не записват звук.instinct написа:Да, знам че си максимално обективен, и точно това е - колкото и да бъдем обективни, записите ще са другаде. И можем само да се надяваме да се постъпва според закона.
А ако не се - какво ще направим?