black_lady написа:Полупярна е, защото отговаря искрено и оригинално, човек просто го е кеф да я чете

Затова гласувах за нея, затова сега ще й задам и още въпроси

Значи, много ме греете, като пишете такива неща
1. Кое е най-женственото у една жена - нещо във визията, поведението, общуването или друго? - Самият факт, че е жена. Това е... излъчване. На финес, елегантност, чувственост, нежност и изисканост в едно. По този начин тя се осъществява еднакво добре и като приятелка, и като съпруга, и като майка. И напук на теориите на феминизма, смятам, че жената не може да бъде поставяна на едно ниво с мъжа. Защото тя е под него в някои отношения, но го превъзхожда в други, по този начин се осъществява допълването между двамата. Но една жена трябва да бъде нежна, елегантна и изискана във всичко, което прави.
2. А кое е най-мъжественото качество у един мъж? - Силата. Мъжете са възпитавани да бъдат силни, да излъчват сила. И тук имам предвид тази сила, която веднага се забелязва, която просто крещи за себе си. Както физическа, така и психическа. Не казвам, че жената не може да бъде силна, естествено, че може. Но при нея съществуването на това качество е само загатнато, то се проявява само при нужда и се забелязва от околните по изключение. Жената е прикрита, не й личи колко усилия влага в постигането на дадено нещо. И обратното, както у нея чувствеността е на показ, това качество у мъжа е скрито - знаеш, че е някъде там, но не го виждаш. Просто живееш със съзнанието, че съществува.
3. Колко сериозна е (ако изобщо я има) разликата между "обичам те" и "влюбена съм в теб" и кое е по-силно и по-продължително? - Много е сериозна. Бих казала, че първото е просто естественото продължение и развитие на второто. "Влюбена съм в теб" изразява голяма доза физическо привличане, желание за сближаване и опознаване, привързаност. "Обичам те" вече засвидетелства чувство. Онзачава "познавам те, близък си ми, скъп си ми и ужасно много държа на теб".
4. Най-добрата ти приятелка от доста години насам vs. новото ти гадже, по което обаче си страшно хлътнала. Кой повечели, с оглед на това колко добре познаваш сама себе си по отношение на увличането си по нови хора и привързаността си към онези, които са ти били опора през годините? - Хормоните винаги ще ме тласкат към новото гадже, мислите ми ще летят натам. Но аз съм така дълбоко свързана с близките си приятели, че просто не мога да съществувам без тях. Липсата им ми се отразява ужасно, така че не бих могла да си я причиня сама. Желанието ми ще ме кара да прекарвам цялото си време с гаджето, но нуждата ще ме връща към приятелите, така че да се получава някакъв смислен баланс.
5. Опиши първата си сериозна връзка с цитат от някоя своя любима песен, с картинка/снимка от интернет, с филм. - Искаш от мен да опиша 2 години и отгоре с толкова малко? Абсурд. Песните, картинките и филмите са десетки. Това са човешки отношения, те са сложни, в тях се преплита страшно много. Преплитат се чувствата, преплитат се личните проблеми, преплитат се външни фактори и намеси. Трябва да избера песен, която е толкова сложна и мнообразна, както една връзка, а до момента подобна песен не съм срещала. За картина, предполагам, че бих могла да се обърна към творчеството на Салвадор Дали, ако го познавах достатъчно добре. А филм - единственият достатъчно сложен и комплексен филм на любовна тематика, за който се сещам, е "Наистина любов".
6. Кои са двете ти странни качества (или навици), които си забелязала, че пораждат най-много учудване у околните? - Едното е импулсивността. Това плаши хората, но аз просто съм си такава, импулсивна и на пръв поглед непредсказуема. Казвам само на пръв, защото ако човек е с мен достатъчно дълго време, неминуемо ще открие тенденциите на поведението ми и ще спре да се изненадва.
Другото е това, че съм много властна. Ти го отдаваш на Зодиакалната ми карта и натрапчивото присъствие на козирога в нея

, аз го отдавам на възпитанието си. А именно - възпитавана съм да не се подчинявам на чужди заповеди и сама да поемам отговорност за действията си. Респективно, чувствам се най-сигурно, когато сама определям правилата. Това е качество, което дълбоко ценя у себе си (и за което съм признателна на майка ми), защото се среща много рядко сред хората.
7. Имаш ли усещане за искреността на хората? Можеш ли да "подушиш" дори онези, които са добри в преструвките и използването на другите или си ставала жертва на такива хора? - Разпознавам перфектно истински и фалшиви усмивки, но съм пълна трагедия, що се отнася до истински/силиконови бюстове, даже тест си правих
Като цяло съм много зле в тия неща. Хората си мислят, че съм наивна и че много си патя, но не е точно така. Просто намирам за изтощително постоянно да следя и да дебна действията и поведението на даден човек, за да ми разкрие, аджеба, той искрен ли е, или не е. Просто живея, гледам да съм добронамерено настроена към всички, да подхождам с доверие към тях. Ако някой се опита да ме подхлъзне, знам достатъчно добре как да се защитавам. Ако успее да ме събори, има хора, които да ми помогнат да се изправя. В крайна сметка не остава никаква дълготрайна вреда.
8. Водила ли си си някога хартиен дневник? Или блог? - И двете, да. Блог все още водя, но той е малко по-различен от идеята за "дневник". Дневник съм водила и продължавам да водя, макар и на електронен носител, защото е много полезно. Дава ти възможност за ретроспекция върху нещата, за един неангажиран с чувства и емоции, безпристрастен поглед. За обективна оценка на събитията. Това е най-добрият начин да опознаеш себе си и грешките, които правиш.
9. Кои са нещата, които искаш от живота преди да тръгнеш да създаваш семейство? - Да се науча. Гледам да живея на максимум, да опитам максимално много неща, да събера максимално много житейски опит. Така че да съм по-подготвена за семейство.
10. Къде се чувстваш най-добре? - 2 варианта:
- у дома. "Моят дом е моята крепост"
- при някой близък. Всеки, когото обичам, е своеобразен дом за мен.