Размисли и страсти: Midwinter Sun

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти: Midwinter Sun

Мнение от MidwinterSun »

Jamesmagno написа:Здравей! :) Не съм те питал и нямам задълбочени впечатления:
Ем'чи ся ще добиеш :Р

1. Какви мъже харесваш? - Високи :mrgreen: Не бе, сериозно, поне около метър и 90 трябва да е, че като отперя 12см токове не може да е по-нисък от мен, я! И хубавата коса много ме влече (всъщност, не си спомням кога за последно съм си паднала човек без дълга коса. Или поне хубава, гъста и прилично некъса такава). Оттам нататък нищо не мога да ти кажа, защото и аз не знам. Естет съм, оценявам красотата, но това не значи, че си падам по въпросните "красавци". В повечето случаи ме привличат хора, дето и аз не знам с какво точно ме привличат, ама... химия :lol:
2. И като малка ли беше толкова прекрасно висока? :D - Доколкото си спомням, да. И не ме разбирайте погрешно, това много ми харесва, ама трудно си намирам мъже, бре :lol:
3. В контекста на наш скорошен разговор, съгласна ли си с мнението на една приятелка, която ще запазя анонимна (не, че има значение), че баш жена за мене просто нЕма? :mrgreen: - Апф, естествено, че има. И ти сам си го знаеш. Само че е въпрос на това да си отвориш очите и да я видиш някъде.
4. Кат' за тьеп: Това, че повечето котки не ме харесват, има ли нещо общо с факта, че съм... абе, кучкар :drunken: - Мммм, неееееее-бих казала. Ако теб котката не те кефи, не очаквай ти да кефиш котката. Освен това към тези животинки трябва да се подхожда по определен начин, една от характеристиките на който е "тихо и спокойно". А ти като се разпееш, отидоха тишината и спокойствието. :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Я, кой бил на ред. Няколко бързи:
1. Ще дадеш ли кръв в лекарския кабинет на университета?
2. А по принцип би ли дала?
3. Иво като отвори темата за мъжете - какво е първото нещо, което забелязваш, когато погледнеш един мъж?
4. Опиши първото момче, което някога си харесвала.
5. Цветето, дето ми го подари Краси онзи ден, колко време живот му даваш?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Lord написа:Я, кой бил на ред. Няколко бързи:
И няколко бързи отговора, бързо пристигащи :clown:
1. Ще дадеш ли кръв в лекарския кабинет на университета? - В лекарския кабинет на университета не съм сигурна, че ще го направя. Но от известно време у мен се заражда идеята да даря кръв, да. Може би просто чакам следващия път, когато Илияна ще отиде, за да се замъкна с нея.
2. А по принцип би ли дала? - Разбира се. Още повече предвид факта, че аз съм идеален кръводарител (казвали са ми го лекари).
3. Иво като отвори темата за мъжете - какво е първото нещо, което забелязваш, когато погледнеш един мъж? - За първото нещо не ми трябва да го гледам - аромата. Това как мирише един мъж е определящо за отношението ми към него вбъдеще и дали ще го имам само за познат/приятел или повече. Вече когато в действителност го погледна :mrgreen: просто си правя бележка как изглежда, за да запомня лицето му. И обръщам внимание на начина, по който той ме гледа - това пък определя дали той ще ме има само за познат/приятел или нещо повече :lol:
4. Опиши първото момче, което някога си харесвала. - Първото ми гадже май не го харесвах особено :mrgreen: така че него ще го пропусна. Първият, когото съм харесвала, беше с тъмна коса до раменете, чуплива, с ужасно гъсти мигли и с остри черти на лицето. В общи линии това си ми остана стереотипът за красив мъж и ако ми се изпречи такъв насреща, трудно мога да му устоя.
5. Цветето, дето ми го подари Краси онзи ден, колко време живот му даваш? - Зависи от честотата на женско присъствие в квартирата ти. Едно момиче би се смилило и би се сетило в действителност да полее горкия зеленчук :lol: Иначе като му гледам каква е малка саксийката и какво е малко самото то, ако го занемариш, бързо-бързо ще си иде.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

:cheers:

1. Какъв е най-странният въпрос, който са ти задавали? (извън тая тема) А тук?
2. Коя чик проява ти се вижда най-несвойствена за теб? А изобщо? (не визирам форумните кокошки, питам генерално)
3. Пример за несполучлив дрескод, който срещаш всеки ден.
4. Накакъв музикален инструмент НЕ би се опитала да свириш?
5. Опиши мъж, с когото си била, но той НЕ Е твой тип. ( както характер, така и визия)
6. Някой дребен навик, който те дразни безмерно сред околните?
7. Явно си имала мн специална връзка с дядо ти. :D Опиши хубав конкретен спомен за момент, който сте прекарали заедно. (Ако ти е много лично, не отговаряй. :wink: )
8. Когато някой те дразни каква тактика на поведение прилагаш спрямо него: Агресия, пренебрежение, хладна ирония или друго?
9. Покажи ми твоя балска снимка. :mrgreen:
10. Има ли човек, с когото да си загубила връзка и ти е мъчно/тъжно/жалко?...
11. С какво човек може да те предизвика? (в добрия смисъл на думата) А в лошия?
12. Някой празник, който ти е много свиден?
13. Какво мислиш за *вмъкни името на произволен форумец, без Кристо*?
14. Ако нямаше форум, щеше ...?
15. Море или планина? :P

После пак. :mrgreen:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Добъл вецел, Силви! :oops: :D :)

Аз... таковата... бих желала да те питам:
1. Откъде черпиш модни/козметични/бе изобщо гърли идеи и как следиш кои са последните тенденции? Имаш ли си някои хитринки, като например четенето на "Красива мама"?
2. Кефиш ли се на сайтчета от типа на polyvore? :cyclopsani:
3. За какво си говориш най-често с приятелките си?
4. Повече момичета-приятелки или повече мъже-приятели имаш? :compress:
5. А добри приятелки ли сте с майка ти?
6. Сега на темата за форума :mrgreen: . Кои са ти най-любимите форумци и кои обичаш най-много да четеш? :clown:
7. Спомняш ли си първата форумна среща? Какви ти бяха впечатленията тогава?
8. Останал ли е някой, с който много да искаш да се запознаеш?
9. Как гледаш на масивни прояви от сорта на "форумно ходене на концерт" и "форумно празнуване на осми"? :colors:

Толкова за сега, после може да се включа с по-умни въпроси. :oops:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

inc написа: :cheers:
{}

1. Какъв е най-странният въпрос, който са ти задавали? (извън тая тема) А тук? - Сега тук неизменно ще изникне името на Lord. Той определено ми е задавал най-странните въпроси в живота ми, най-вече защото обикновено изскачат и те застрелват от нищото. Били са някакви лични, за мен, не помня конкретно. А в темата, точно предния пост, където ме попита дали бих дарила кръв точно в лекарския кабинет на Ректората.
2. Коя чик проява ти се вижда най-несвойствена за теб? А изобщо? (не визирам форумните кокошки, питам генерално) - Модните дрешки. Прекрасно си знам, че има дрехи и цветове, които не ми стоят. Колкото и да са модерни и чик, няма да се докопат до мен.
3. Пример за несполучлив дрескод, който срещаш всеки ден. - Пълнички момичета, които се обличат не-както-трябва. Нека да са си пълнички, то и аз не съм светата кльощавост. Но при такива обстоятелства не можеш да си позволиш да носиш къси поли, фигурални чорапогащници и най-често срещаните дънки с ниска талия, които са така впити, че ханшът и задникът просто се изливат от тях.
4. Накакъв музикален инструмент НЕ би се опитала да свириш? - Каквото и да е духово. Нямам дробовете за тая работа.
5. Опиши мъж, с когото си била, но той НЕ Е твой тип. ( както характер, така и визия) - Бе имаше един лигльо навремето, когото забърсах просто за да си докажа, че мога. Беше изрусен и на бодлички, леко грамаден, като цяло неинтелигентен и голям дришльо. Бързо се отървах от него.
6. Някой дребен навик, който те дразни безмерно сред околните? - Това да не се съгласяват с мен. :mrgreen: Навик на всички хора е да държат на своето мнение. Но когато започнат да спорят с мен по въпроси, за които съм абсолютно убедена в правотата си (най-често с причина), това ме изкарва извън нерви. Знам, че трябва да се контролирам повече, ама нейсе.
7. Явно си имала мн специална връзка с дядо ти. :D Опиши хубав конкретен спомен за момент, който сте прекарали заедно. (Ако ти е много лично, не отговаряй. :wink: ) - Ами, аз го харесвах много, защото бях умно дьете и разбирах, че винаги, когато ни вика да не се катерим по смокинята или да не стоим на стълбището на течението, го прави, за да ни предпази. Не че съм го слушала :mrgreen: , но и не му се сърдех, както правеха двете ми братовчедки. Така че и той много си ме обичаше :lol: Като малка съм имала хиляди моменти, за които само са ми разказвали. Като по-голяма ме водеше да карам колело на гарата и единствения път, когато спуках гума, я залепи и ми показа как. Веднъж по дървообработване ми трябваха дървени летвички, от които да правим дървени бъркалки. Той ми направи цели 5 и ми показа тази, която е от най-качествено дърво. С нея се бъхтих два пъти повече от съучениците си (защото дървото беше твърдо и трудно за обработване), но стана много хубава и досега още си я ползваме в кухнята.
8. Когато някой те дразни каква тактика на поведение прилагаш спрямо него: Агресия, пренебрежение, хладна ирония или друго? - Вътрешно ме избива на агресия. Външно работя по въпроса и го карам на игнориране. Що се отнася до опитите ми да не ми прави впечатление и хората да не ме дразнят - провалих се с гръм и трясък.
9. Покажи ми твоя балска снимка. :mrgreen: - Уффффф, намери какво да искаш. Сега трябваше да ровя за диска, оттам да разглеждам снимките, да качвам в интернет... =D
Те ти снимка: http://prikachi.com/files/1125854S.jpg
10. Има ли човек, с когото да си загубила връзка и ти е мъчно/тъжно/жалко?... - Не се сещам. Губила съм връзка с хората единствено по свое желание.
11. С какво човек може да те предизвика? (в добрия смисъл на думата) А в лошия? - В добрия - като ме нахъса. Или като ми постави за предизвикателство нещо, чието постигане ще представлява облага за мен. Или просто като постигне нещо, което и аз бих искала. В лошия се старая да не позволявам подобни работи, защото накрая се оказва, че съм си хабила нервите напразно.
12. Някой празник, който ти е много свиден? - Коледа, защото е един от малкото празници със съхранена традиция откакто се помня.
13. Какво мислиш за *вмъкни името на произволен форумец, без Кристо*? - Да кажем, че ще вмъкна pink floyd, че напоследък доста се зашумя около него :mrgreen: Тъй като имам щастието да го познавам лично, колега ми е, ми е направил впечатление на изключително приятен човек, който въпреки всичко подхожда малко резервирано към хората. Поне в началото. За по-нататък очаквам да добивам нови впечатления.
14. Ако нямаше форум, щеше ...? - ...да има друг форум.
15. Море или планина? :P - Море. На морето си почивам. Планината е напълно различен тип изживяване.

После пак. :mrgreen: - А ти сега само загряваш, а? Дупе да ми е яко :mrgreen:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

MERCES_LETIFER написа:Добъл вецел, Силви! :oops: :D :)
Мммм, кифличка... Хайде да ми опечеш кифлички? :flower:

Аз... таковата... бих желала да те питам:
1. Откъде черпиш модни/козметични/бе изобщо гърли идеи и как следиш кои са последните тенденции? Имаш ли си някои хитринки, като например четенето на "Красива мама"?
- Последните тенденции на първо време не ги следя, там майка ми е във вихъра си. Затова и често се получава тя да купува неща за мен, които аз после да препродавам на приятелки. Когато иде реч за стил на обличане, просто преценявам кои дрехи ми стоят, успяват ли да прикрият недостатъците ми и да покажат предимствата. И внимавам с цветовете. Но те тези неща не се преценяват по модни списания, а в пробните и с вещите съвети на приятелки. Що се отнася до козметиката, много-много не я ползвам, но си имам няколко грим визии, които съм си харесала от Космополитън и които ползвам, когато ми се ще да се изкифля. (Както казах, това ми е клюкарското издание, а техните козметични съвети наистина си струват.)
2. Кефиш ли се на сайтчета от типа на polyvore? :cyclopsani: - Дори не го бях чувала, но сега видях за какво става дума :lol: Обръщам се към тях, когато имам сериозна нужда и проблем с намирането на това, което търся, по магазините. Така си купих последната си чанта.
3. За какво си говориш най-често с приятелките си? - С всяка за различни неща. Най-често за мъже :mrgreen: За това как ни е минал денят, за интересните неща, които са се случили. По-рядко се задълбава в някакви философски теми, защото обикновено се подхващат вечер преди заспиване и отнемат доста малки часове на нощта.
4. Повече момичета-приятелки или повече мъже-приятели имаш? :compress: - Основната ми група приятели са жени, защото съм ги срещнала в гимназията и тогава общувах повече с момичета. Но когато бях дете, а и сега също ми е много по-лесно в компанията на мъже и обикновено в такава се оказвам. Тъй като разбирам от футбол, покер и мога да обсъждам женски задници и цици, лесно се вписвам :mrgreen:
5. А добри приятелки ли сте с майка ти? - Определено. Тя винаги е играла ролята си на майка през призмата на приятелка.
6. Сега на темата за форума :mrgreen: . Кои са ти най-любимите форумци и кои обичаш най-много да четеш? :clown: - Миии, то двете се припокриват. Иначе трябва да обърна внимание и на това с кои най-много съм се сближила, а това вече се прехвърля към друга сфера. Като цяло винаги обръщам внимание на мненията на Мила, Валя, Лорда, Кристо, Пора, теб (естествено :Р), всичките си колеги, Мушмулчето, Флъфи, Чаплата, Димо, Търговецът, Смоукинг, Плазмодий, Джеймс, Норвежеца и т.н. и т.н.
7. Спомняш ли си първата форумна среща? Какви ти бяха впечатленията тогава? - Първата ми форумна беше преди около година, във връзка с оня форум-роман. На нея се запознах с Ели, Ангел, Норвежеца, малък Киро, голям Киро (повторно или потретно, не знам), Носферату, УейвМаста... и сигурно пропускам някого. Замъкнахме се в О Шипка, а Ангел яде спагети Карбонара :mrgreen: Впечатленията ми явно са били добри, след като продължих да посещавам форумните редовно.
8. Останал ли е някой, с който много да искаш да се запознаеш? - Май не, или поне сега не се сещам. От събота насам вече официално се познавам с всички, с които исках да се запозная. Виж, със сближаването нещата стоят другояче.
9. Как гледаш на масивни прояви от сорта на "форумно ходене на концерт" и "форумно празнуване на осми"? :colors: - Изцяло положително. =) За мен форумът са хората в него, а аз ценя хората и ми е приятно да прекарвам времето си с тях. Дали ще се нарече "форумна" общата проява, за мен е все едно. Това е просто някакъв вид класификация на произхода на взаимоотношенията ми с конкретните личности. Като кажа "форумна" обикновено се разбира точно определена компания с точно определни хора, известни като "форумци" и така... :flower:

Толкова за сега, после може да се включа с по-умни въпроси. :oops:
- Ти и с тези достатъчно ми размърда заспалия ум, какво ли ще е със следващите. :lol:
Изображение
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз ще ти пусна една кратичка анкета за любимите ти неща :P

1. Любимо кафе? (за пиене, не заведението)
2. Любим типаж мъж - и като външен вид, и като характер, и като... миризма! :lol:
3. Любими ТВ програми?
4. Любима закуска? (дори и да нямаш време да си я правиш)
5. Любим тип домашни дрехи?
6. Любимо газирано?
7. Любим филм на ужасите?
8. Любимо свое постижение?
9. Любима фантазия?
10. Любимо бельо?
11. Любима актриса?
12. Любимо хоби?
13. Любим цвят очи?
14. Любимо цвете?
15. Любим скъпоценен камък?
16. Любима зодия?
17. Любима богиня от произволен пантеон?
18. Любим/а пеподавател/ка в СУ?
19. Любим/а пеподавател/ка преди СУ?
20. Любим фон по време на учене?
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

black_lady написа:Аз ще ти пусна една кратичка анкета за любимите ти неща :P
Мда, тия са много симпатични : )

1. Любимо кафе? (за пиене, не заведението) - Изобщо не пия кафе. Никога не ми е харесвало.
2. Любим типаж мъж - и като външен вид, и като характер, и като... миризма! :lol: - За външен вид вече казах в темата - хубава коса, остри черти (не ми допада детската закръгленост на брадичката). По-големи специфики нямам. За характер: има една такава приказка, мъжът не е орган, а поведение. Та и тук така. Да се държи като мъж, да не е лигльо, да може сам да се справя с живота си и със себе си. Аз съм луксозна добавка към всичко това, не решение на проблемите му. Като аромат - предпочитам сладките миризми. =)
3. Любими ТВ програми? - НВО и НВО comedy, фокс, Бумеранг, музикалните канали. Това е, което гледам в общи линии, когато пусна телевизора вкъщи.
4. Любима закуска? (дори и да нямаш време да си я правиш) - Прясно мляко и зърнени закуски. И винаги имам време да си я направя :Р
5. Любим тип домашни дрехи? - липсващите такива. Предпочитам да се разхождам по бельо, затова и вкъщи дори през зимата е тропическа жега.
6. Любимо газирано? - И газирано не обичам. Предпочитам сокчета :albino:
7. Любим филм на ужасите? - От тези неща ме е страх, ти искаш да ги обичам :lol:
8. Любимо свое постижение? - Това, че успях да се открия за хората. Макар и да не личи на пръв поглед, преди време бях доста асоциална.
9. Любима фантазия? - Как танцувам виенски валс :drunken:
10. Любимо бельо? - Твърде много обичам червеното. Твърде. Ама и ми стои добре, пък :mrgreen:
11. Любима актриса? - Харесвам Дрю Баримор и Катрин Зита Джоунс.
12. Любимо хоби? - Музика и танци.
13. Любим цвят очи? - Ярките. Всеки един цвят може да бъде както по-мътен, така и изключително ярък и набиващ се на погледа.
14. Любимо цвете? - Обожавам рози.
15. Любим скъпоценен камък? - Че те всичките са скъпоценни... всичките ми харесват :mrgreen:
16. Любима зодия? - Моята си. Също Овен и Лъв, че те са ми огнени другарчета. И Водолей - макар че много си патя от тях.
17. Любима богиня от произволен пантеон? - Твърде съм невежа в областта.
18. Любим/а пеподавател/ка в СУ? - Трууууднооооо... Да кажем Шопов. И Белов. И Хрусанов. И Орлин Колев. И мацката, която ни води упражненията по административно и чието име не чух.
19. Любим/а пеподавател/ка преди СУ? - Кушлевааааааааааа :drunken: Много си обичам частната ми учителка по математика, Юлия. И тази, която ми преподаваше в училище, Димитрова. И учителката ми в началното училище. И учителката ми по физика, Илона Мирчева - ние с нея си бяхме взаимни любимки :mrgreen:
20. Любим фон по време на учене? - Тишина и спокойствие. По време на учене се концентрирам много силно, така че да възприемам информацията пълноценно от един, максимум два прочита. Така че не мога да си позволя да се разсейвам, но по този начин уча страшно бързо.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Силве, не се ласкай прекалено много, но ти си първия човек от много много много много много време насам, чийто кръстосан разпит чета подробно и с жив интерес :) Е, в Щатите не съм следял редовно рубриката, но за последните година-две определено нищо не ме е карало да чета така старателно. Та, хм, благодаря ти за искрените отговори, а на останалите - за добрите въпроси :) Ето ти разни други:

1. Какво мислиш за онлайн социалите мрежи тип "Мутрокнижка" (FB)?
2. Вечният въпрос, а не знам защо е вечен: Бийтълс или Стоунс? Поради що?
3. Обичаш ли да готвиш? А готвиш ли? Какво?
4. Нещо интересно: отвори гугъл и напиши каквото там решиш в сърч-полето. Сега избери снимка на страхотно облечен мъж и ни я покажи. Стандартният костюм не се приема, освен ако не е поне малко нестандартен. Не е задължително мъжът да бъде красив. :)
5. Сега същото, но с жена. :cat:
6. Какво е отношението ти съответно към мъжете и жените хомосексуалисти?
7. А към феминизма?
8. Какво обичаш да четеш? Автори? Прости, ако вече са те питали...
9. Кои предмети ти се удаваха в училище?
10. Съгласна ли си с твърдението, че това, дали учителят е симпатичен, няма кой знае какво влияние върху това, дали предметът е интересен на учениците?
11. Кажи две-три приказки за детството си :)
12. Ау, хрумна ми да те питам за първия ти сексуален партньор, но май няма да отговориш... :roll:
13. Каква си, когато се влюбиш?
14. А когато си тъжна?
15. А кога си тъжна?
16. Слушаш ли определен тип музика, когато си тъжна?
17. Какво мислиш за смъртното наказание?
18. Какво ще правиш, ако нямаш роднини и изведнъж избухне върла война навсякъде около теб, тъй че да не можеш да избягаш никъде от нея?

Странни въпроси... :?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Jamesmagno написа:Силве, не се ласкай прекалено много, но ти си първия човек от много много много много много време насам, чийто кръстосан разпит чета подробно и с жив интерес :) Е, в Щатите не съм следял редовно рубриката, но за последните година-две определено нищо не ме е карало да чета така старателно. Та, хм, благодаря ти за искрените отговори, а на останалите - за добрите въпроси :) Ето ти разни други:
*bow*

1. Какво мислиш за онлайн социалите мрежи тип "Мутрокнижка" (FB)? - Опитах се да избягам от FB. Наистина. Но една приятелка извади железния довод, че учи в Англия и това е най-лесният начин да поддържа връзка с приятелите си от България и аз просто нямаше какво да направя. След половингодишна борба се предадох.
След това открих, че FB е клюкарник. Ааааабсолютен. Кой какво е правил, къде е бил, с кого е бил, с кого се е снимал, на какво е танцувал и т.н. и т.н. В определен момент вече свикваш с него, защото улеснява контактите ти с хората. И без това всеки си е претъпкал програмата, включително и аз, и нямам време да се виждам с всичките стотина души, които познавам, достатъчно често. А от ФБ разбирам какво се е случвало с тях, какво са правили и т.н. Помага ти да не изгубиш връзката.
2. Вечният въпрос, а не знам защо е вечен: Бийтълс или Стоунс? Поради що? - Ми и аз не знам защо е вечен. Харесвам и двете групи достатъчно и ги слушам достатъчно малко, за да съм изцяло неспособна да отговоря на него :compress:
3. Обичаш ли да готвиш? А готвиш ли? Какво? - В интерес на истината ми е приятно (еййй, останала е някаква жилка от майка ми). Иначе сега се уча, кажи-речи. На основните неща. Знам ги до половина, колкото да не умра от глад :lol: Там, чушки, ориз, фасул, картофи, мусака (ама правя хубава мусака, да знаете! :bounce: ), различните десерти от порядъка на палачинки и кремчета. И съм майстор на салатите. И на сосовете за паста.
4. Нещо интересно: отвори гугъл и напиши каквото там решиш в сърч-полето. Сега избери снимка на страхотно облечен мъж и ни я покажи. Стандартният костюм не се приема, освен ако не е поне малко нестандартен. Не е задължително мъжът да бъде красив. :) - Пробвах с бонбон, но се навъдиха прекалено много голи снимки. Я да видим с "шоколадче"...
Иии, още на втората страница, идеално облеченият мъж:
Изображение
А именно - по почти нищо :colors:
5. Сега същото, но с жена. :cat: - Ама със същата думичка ли? И за жена вече ще е по-лесно, дамската мода е къде-къде по-....благосклонна :lol:
(Трябва да ми се признае усилието да търся на български. И тук пак изникват много голи снимки. И по едно време тъкмо си викам, я, баси готината мацка - и то се оказа вокалът на Токио Хотел.)
Оп, ето снимки. Даже две, една за лятото и една за зимата:
ИзображениеИзображение
6. Какво е отношението ти съответно към мъжете и жените хомосексуалисти? - Изцяло положително.
7. А към феминизма? - Шантава работа. Мисля, че през последните години тази думичка доста е изменила значението си и е запознала да се припокрива с "мъжемразство", а те двете нямат нищо общо.
8. Какво обичаш да четеш? Автори? Прости, ако вече са те питали... - Рядко си намирам нещо, което да ми хареса за четене. Наричат хората като мен "претенциозни четци", но аз не претендирам да разбирам от литература, просто я чета за удоволствие. В момента конкретно чета и много ми харесва "Гордост и предразсъдъци". Купила съм си две нови книжки на Джубран, които чакат своя ред, също така в списъка ми е и "Поща" на Буковски. И не мога да не спомена Стефан Кръстев, един съвременен български автор с много талант и произведения, които не са по силите на четене на всички.
9. Кои предмети ти се удаваха в училище? - Литературата и музиката винаги. След като започнах да работя с частната си учителка по математика, Юлия, се откри математическият гений в мен :mrgreen: И благодарение на Илона Мирчева започнах да харесвам физиката. Не е лесно човек да предположи, че съм лауреат на випуска си по физика, нали? :queen:
10. Съгласна ли си с твърдението, че това, дали учителят е симпатичен, няма кой знае какво влияние върху това, дали предметът е интересен на учениците? - Абсолютно не. Учителят е всичко. Той може да те откаже от един интересен предмет, може и да го развие в теб. Така всичките ми учители по история успяха някак да изградят неприязън у мен към този предмет. А гимназиалните ми учители ме развиха в сферата на точните науки - там, където не съм подозирала, че имам каквито и да е способности.
11. Кажи две-три приказки за детството си :) - Кажи-речи го нямаше, но все пак съществуваше на някакви отделни проблясъци... :roll:
12. Ау, хрумна ми да те питам за първия ти сексуален партньор, но май няма да отговориш... :roll: - Е, к'во толкова. Припокрива се с първата ми сериозна връзка, както при много хора.
13. Каква си, когато се влюбиш? - Хмммм... . . . | Завършена. Да го кажем така - аз измервам себе си чрез хората около себе си. Осъществявам се чрез тях. И тъй като обикновено не ми липсват чувства към семейството ми или към приятелите ми, обикновено единствената липсваща брънка се оказва именно това да съм влюбена. Ако не съм, съм някак си... куха отвътре, не знам дали успяваш да ме разбереш.
14. А когато си тъжна? - Шантава. Хем искам да съм с някой близък, хем на всяка цена бягам от близост :lol: Обаче напоследък имам напредък в тази сфера, започвам да свиквам да мрънкам на най-близките си приятели :lol:
15. А кога си тъжна? - Когато нещо в отношенията ми с човек, на когото държа, куца.
16. Слушаш ли определен тип музика, когато си тъжна? - По принцип да. Подбирам си такава с по-голям емоционален заряд.
17. Какво мислиш за смъртното наказание? - Смятам, че е изключително тежко наказание. Както и смятам, че някои хора си го заслужават. Без някои хора светът би бил по-хубаво място.
18. Какво ще правиш, ако нямаш роднини и изведнъж избухне върла война навсякъде около теб, тъй че да не можеш да избягаш никъде от нея? - Като нямам роднини, ще имам приятели, при които да избягам :clown:

Странни въпроси... :? - Определено.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Еха. Популярността ти във форума доста е нараснала. Виждам, че се подвизаваш и като модератор в раздела на Юф.
1. Смяташ ли, че популярността ти тук се отразява на популярността извън информационното общество, ако трябва да ползваме на Кискинов термина?
2. Планирала си да учиш сериозно през семестъра или естествено ще оставиш всичко за сесията?
3. Защо последните дни има толкова много хора в библиотеката на факултета?
4. Как стана така, че тая година учебниците са по 30лева?
5. Замисляла ли си се, че в тази академична среда всъщност малко трудно се научават нещата по същество?

И малко по-лежерни.
5. Ако сега трябва да си избереш хоби, различно от тези, които имаш, от какъв характер ще е то? Да уточня: дали то ще е нещо динамично, свързано с физическа и/или емоционална активност, или пък ще е нещо, което да е спокойно, примерно да колекционираш нещо или да си засадиш растения в двора и да се грижиш за тях.
6. Пиеш ли алкохол? А баща ти вари ли ракия като абсолютно всеки мъж в България?
7. Не обичаш кафе. Знаеш ли, че всъщност има най-различни разновидности, които принцино може да нямат нищо общо с това, което вероятно асоцираш с "кафе"?
8. Възможно ли е да си организираш така времето, че хем да ходиш на повечето занятия в университета, хем да си ангажиран и с работа. И това съчетние няма ли да се отрази пагубо на връзка, ако имаш такава, на комуникациите ти с приятели и на самия теб?
9. Как се справяш в тази връзка с организирането на времето, с което разполагаш?
10. Оптимален вариант за разтоварване?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

ники написа:Еха. Популярността ти във форума доста е нараснала. Виждам, че се подвизаваш и като модератор в раздела на Юф.
Подвизавам се, защото много мрънках, че там няма контрол. И то си беше вярно, вътре беше същинска кочина. И понеже явно им писна да им мрънкам, ми дадоха права сама да ходя да оправям бъкиите. Не че самата "длъжност" е нещо особено или носи някакви привилегии. По-скоро става по-трудно, защото при проблем всички взимат теб на прицел.
1. Смяташ ли, че популярността ти тук се отразява на популярността извън информационното общество, ако трябва да ползваме на Кискинов термина? - Полуярността ми тук е израз именно на популярността ми извън информационното общество. По някакъв странен и изключително сполучлив начин форумците вече съставляват основния процент от социалната ми среда. И са хора, които харесвам, които ми допадат. А и не е като да прекарвам малко време в самия форум. Пристрастена съм. От години е така. Обожавам форумите.
2. Планирала си да учиш сериозно през семестъра или естествено ще оставиш всичко за сесията? - Аз вече уча сериозно :geek: Не бе, наистина. Чета си редовно лекциите и учебниците. Заинатила съм се да взимам гражданското от първия път.
3. Защо последните дни има толкова много хора в библиотеката на факултета? - Понятие си нямам, последно като бях там, беше празничко. Но силно подозирам 2 основни причини:
1. Лекциите на Морийн Дъфи-Люис и учебникът за тях, който се намира в библиотеката
2. Международните конвенции, които трябва да четем по МПП. Втори поток сме при Чавдар Стоянов, а той не си поплюва :blackeye:
4. Как стана така, че тая година учебниците са по 30лева? - Геометрична прогресия, бате :lol: Чакай да доживеем трети курс.
5. Замисляла ли си се, че в тази академична среда всъщност малко трудно се научават нещата по същество? - В интерес на истината, да. Но от личен опит на познати знам, че нашата академична среда е направо цветя и рози в сравнение с други места.

И малко по-лежерни.
5. Ако сега трябва да си избереш хоби, различно от тези, които имаш, от какъв характер ще е то? Да уточня: дали то ще е нещо динамично, свързано с физическа и/или емоционална активност, или пък ще е нещо, което да е спокойно, примерно да колекционираш нещо или да си засадиш растения в двора и да се грижиш за тях.
- Определено бих заложила на нещо динамично. Нещо, което да ме учи на нови неща. Мноооооого бих искала да се занимавам с паркур :drunken: , но нямам физическата подготовка за това.
6. Пиеш ли алкохол? А баща ти вари ли ракия като абсолютно всеки мъж в България? - Пия по принцип, но рядко ми се допива. Баща ми конкретно не, но виж, дядо ми - той беше винар от класа. Ракия, вино - все прекрасен алкохол. Не се роди едно момче в семейството, за да се предаде това знание. Дори лозето в момента сме го оставили да го обработват съседите.
7. Не обичаш кафе. Знаеш ли, че всъщност има най-различни разновидности, които принцино може да нямат нищо общо с това, което вероятно асоцираш с "кафе"? - Знам. Както е с повечето неща, всъщност =) Затова съм опитвала... и опитвала... и опитвала. Но има някакъв основен елемент от вкуса и аромата на кафето, независимо от неговата разновидност, и точно този елемент не ми допада. Не горчивият вкус, ни най-малко. А специфичната нотка в аромата... ако мога така да се изразя.
8. Възможно ли е да си организираш така времето, че хем да ходиш на повечето занятия в университета, хем да си ангажиран и с работа. И това съчетние няма ли да се отрази пагубо на връзка, ако имаш такава, на комуникациите ти с приятели и на самия теб? - В момента не е възможна подобна организация, съчетаваща ученето с работа. Защото освен всичките занятия в университета, ходя на 3 спорта, на лекциите на Дъфи и на френски език. А обмислям и да започна подготовка за сертификатите на Кеймбридж. Натъпкала съм си програмата до неузнаваемост. На настоящия етап бих могла да поддържам връзка, ако такава изскочи отнякъде, но с работа не бих могла да се захвана, защото натоварването ще ме смаже.
9. Как се справяш в тази връзка с организирането на времето, с което разполагаш? - Да ти кажа, и аз не знам. Просто тази година си казах, че няма да си оставя свободно време, постоянно ще бъда ангажирана с нещо. Веднъж подхване ли човек тази настройка, вече не му прави впечатление, че е зает non-stop. Това се превръща в нещо естествено и автоматично, когато ми изскочи свободно време, го запълвам с нещо. Например, в четвъртък имам няколко свободни часа следобеда, през които съм решила, че ще чета за Дъфи.
10. Оптимален вариант за разтоварване? - Няколко са.
- качествен сън
- качествено прекарано време с приятели
- един-два дни тотален мързел вкъщи
- активна почивка - постоянно шматкане из паркове, някоя планина, заведения вечер, културни прояви и т.н.
- Обобщено - всичко, което ме откъсва от ежедневните повтарящи се дейности : )
Изображение
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Полупярна е, защото отговаря искрено и оригинално, човек просто го е кеф да я чете :D Затова гласувах за нея, затова сега ще й задам и още въпроси ;)

1. Кое е най-женственото у една жена - нещо във визията, поведението, общуването или друго?
2. А кое е най-мъжественото качество у един мъж?
3. Колко сериозна е (ако изобщо я има) разликата между "обичам те" и "влюбена съм в теб" и кое е по-силно и по-продължително?
4. Най-добрата ти приятелка от доста години насам vs. новото ти гадже, по което обаче си страшно хлътнала. Кой повечели, с оглед на това колко добре познаваш сама себе си по отношение на увличането си по нови хора и привързаността си към онези, които са ти били опора през годините?
5. Опиши първата си сериозна връзка с цитат от някоя своя любима песен, с картинка/снимка от интернет, с филм.
6. Кои са двете ти странни качества (или навици), които си забелязала, че пораждат най-много учудване у околните?
7. Имаш ли усещане за искреността на хората? Можеш ли да "подушиш" дори онези, които са добри в преструвките и използването на другите или си ставала жертва на такива хора?
8. Водила ли си си някога хартиен дневник? Или блог?
9. Кои са нещата, които искаш от живота преди да тръгнеш да създаваш семейство?
10. Къде се чувстваш най-добре?
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

black_lady написа:Полупярна е, защото отговаря искрено и оригинално, човек просто го е кеф да я чете :D Затова гласувах за нея, затова сега ще й задам и още въпроси ;)
Значи, много ме греете, като пишете такива неща :drunken:

1. Кое е най-женственото у една жена - нещо във визията, поведението, общуването или друго? - Самият факт, че е жена. Това е... излъчване. На финес, елегантност, чувственост, нежност и изисканост в едно. По този начин тя се осъществява еднакво добре и като приятелка, и като съпруга, и като майка. И напук на теориите на феминизма, смятам, че жената не може да бъде поставяна на едно ниво с мъжа. Защото тя е под него в някои отношения, но го превъзхожда в други, по този начин се осъществява допълването между двамата. Но една жена трябва да бъде нежна, елегантна и изискана във всичко, което прави.
2. А кое е най-мъжественото качество у един мъж? - Силата. Мъжете са възпитавани да бъдат силни, да излъчват сила. И тук имам предвид тази сила, която веднага се забелязва, която просто крещи за себе си. Както физическа, така и психическа. Не казвам, че жената не може да бъде силна, естествено, че може. Но при нея съществуването на това качество е само загатнато, то се проявява само при нужда и се забелязва от околните по изключение. Жената е прикрита, не й личи колко усилия влага в постигането на дадено нещо. И обратното, както у нея чувствеността е на показ, това качество у мъжа е скрито - знаеш, че е някъде там, но не го виждаш. Просто живееш със съзнанието, че съществува.
3. Колко сериозна е (ако изобщо я има) разликата между "обичам те" и "влюбена съм в теб" и кое е по-силно и по-продължително? - Много е сериозна. Бих казала, че първото е просто естественото продължение и развитие на второто. "Влюбена съм в теб" изразява голяма доза физическо привличане, желание за сближаване и опознаване, привързаност. "Обичам те" вече засвидетелства чувство. Онзачава "познавам те, близък си ми, скъп си ми и ужасно много държа на теб".
4. Най-добрата ти приятелка от доста години насам vs. новото ти гадже, по което обаче си страшно хлътнала. Кой повечели, с оглед на това колко добре познаваш сама себе си по отношение на увличането си по нови хора и привързаността си към онези, които са ти били опора през годините? - Хормоните винаги ще ме тласкат към новото гадже, мислите ми ще летят натам. Но аз съм така дълбоко свързана с близките си приятели, че просто не мога да съществувам без тях. Липсата им ми се отразява ужасно, така че не бих могла да си я причиня сама. Желанието ми ще ме кара да прекарвам цялото си време с гаджето, но нуждата ще ме връща към приятелите, така че да се получава някакъв смислен баланс.
5. Опиши първата си сериозна връзка с цитат от някоя своя любима песен, с картинка/снимка от интернет, с филм. - Искаш от мен да опиша 2 години и отгоре с толкова малко? Абсурд. Песните, картинките и филмите са десетки. Това са човешки отношения, те са сложни, в тях се преплита страшно много. Преплитат се чувствата, преплитат се личните проблеми, преплитат се външни фактори и намеси. Трябва да избера песен, която е толкова сложна и мнообразна, както една връзка, а до момента подобна песен не съм срещала. За картина, предполагам, че бих могла да се обърна към творчеството на Салвадор Дали, ако го познавах достатъчно добре. А филм - единственият достатъчно сложен и комплексен филм на любовна тематика, за който се сещам, е "Наистина любов".
6. Кои са двете ти странни качества (или навици), които си забелязала, че пораждат най-много учудване у околните? - Едното е импулсивността. Това плаши хората, но аз просто съм си такава, импулсивна и на пръв поглед непредсказуема. Казвам само на пръв, защото ако човек е с мен достатъчно дълго време, неминуемо ще открие тенденциите на поведението ми и ще спре да се изненадва.
Другото е това, че съм много властна. Ти го отдаваш на Зодиакалната ми карта и натрапчивото присъствие на козирога в нея :mrgreen: , аз го отдавам на възпитанието си. А именно - възпитавана съм да не се подчинявам на чужди заповеди и сама да поемам отговорност за действията си. Респективно, чувствам се най-сигурно, когато сама определям правилата. Това е качество, което дълбоко ценя у себе си (и за което съм признателна на майка ми), защото се среща много рядко сред хората.
7. Имаш ли усещане за искреността на хората? Можеш ли да "подушиш" дори онези, които са добри в преструвките и използването на другите или си ставала жертва на такива хора? - Разпознавам перфектно истински и фалшиви усмивки, но съм пълна трагедия, що се отнася до истински/силиконови бюстове, даже тест си правих :mrgreen:
Като цяло съм много зле в тия неща. Хората си мислят, че съм наивна и че много си патя, но не е точно така. Просто намирам за изтощително постоянно да следя и да дебна действията и поведението на даден човек, за да ми разкрие, аджеба, той искрен ли е, или не е. Просто живея, гледам да съм добронамерено настроена към всички, да подхождам с доверие към тях. Ако някой се опита да ме подхлъзне, знам достатъчно добре как да се защитавам. Ако успее да ме събори, има хора, които да ми помогнат да се изправя. В крайна сметка не остава никаква дълготрайна вреда.
8. Водила ли си си някога хартиен дневник? Или блог? - И двете, да. Блог все още водя, но той е малко по-различен от идеята за "дневник". Дневник съм водила и продължавам да водя, макар и на електронен носител, защото е много полезно. Дава ти възможност за ретроспекция върху нещата, за един неангажиран с чувства и емоции, безпристрастен поглед. За обективна оценка на събитията. Това е най-добрият начин да опознаеш себе си и грешките, които правиш.
9. Кои са нещата, които искаш от живота преди да тръгнеш да създаваш семейство? - Да се науча. Гледам да живея на максимум, да опитам максимално много неща, да събера максимално много житейски опит. Така че да съм по-подготвена за семейство.
10. Къде се чувстваш най-добре? - 2 варианта:
- у дома. "Моят дом е моята крепост"
- при някой близък. Всеки, когото обичам, е своеобразен дом за мен.
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”