Размисли и страсти: Midwinter Sun
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Размисли и страсти: Midwinter Sun
Тука е
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти: Midwinter Sun
А що е тука? Нали уж щеше да се въвежда праг от 15 гласа?
Ама айде де, щом толкова държите...
Ама айде де, щом толкова държите...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде аз ще открия въпросите!
С какво впечатление остана от френския? А от учителката? От хората?
С какво впечатление остана от френския? А от учителката? От хората?

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За неосведомените, с Валя взехме импулсивното решение да се запишем на френски. И днес ни беше първият час
Френският ми харесва. Това е език, който винаги ми е лъхал на престиж и на елегантност, а това са две понятия, които са ми слабост. Труден е, но пък изискан. Усвояването му само по себе си е постижениее, така че ми върши чудесна работа да си го поставя като цел. Така ще си имам занимание за следващите 2-3 години, пък за след тях ще го мисля.
Учителката е младичка и много симпатична. Тя явно се опитва да ни накара да привикнем с езика на първо време, а след това вече да започне да обяснява по-подробно. И е вярно - когато си запознат със звученето на няколко израза, дори да не знаеш какво означават - после ги научаваш далеч по-лесно. Ще видим за вбъдеще как ще вървят нещата.
Хората са масово филолози... какво да кажа, вие сте луди
Френският ми харесва. Това е език, който винаги ми е лъхал на престиж и на елегантност, а това са две понятия, които са ми слабост. Труден е, но пък изискан. Усвояването му само по себе си е постижениее, така че ми върши чудесна работа да си го поставя като цел. Така ще си имам занимание за следващите 2-3 години, пък за след тях ще го мисля.
Учителката е младичка и много симпатична. Тя явно се опитва да ни накара да привикнем с езика на първо време, а след това вече да започне да обяснява по-подробно. И е вярно - когато си запознат със звученето на няколко израза, дори да не знаеш какво означават - после ги научаваш далеч по-лесно. Ще видим за вбъдеще как ще вървят нещата.
Хората са масово филолози... какво да кажа, вие сте луди
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
колко много обичаш котките?
защо?
би ли искала да си котка?
на какво обичаш да ти мирише най-много?
а на какво мразиш?
четеш ли списания? какви?
защо?
би ли искала да си котка?
на какво обичаш да ти мирише най-много?
а на какво мразиш?
четеш ли списания? какви?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Пак ли ти бе?!
1. Удовлетворена ли си от живота си? Какво е нещото което най-силно искаш в момента?
2. Избери си, да кажем, 5 песни, които свързваш с дадено събитие в живота си, или въобще с нещо което е важно за теб и разкажи с две думи защо точно тази песен.
3.И докато съм на егоистично-музикална вълна, избери си една песничка, която свързваш с мен, или пък мислиш че ще ми хареса,или пък просто искаш да ме поздравиш. Въобще искам си нещо за мен.
4.Кое ти е по-голяма краста-форума или шоколада?
5.Кое беше последното нещо което изсвири на китарата?
За сИга толкоз!
1. Удовлетворена ли си от живота си? Какво е нещото което най-силно искаш в момента?
2. Избери си, да кажем, 5 песни, които свързваш с дадено събитие в живота си, или въобще с нещо което е важно за теб и разкажи с две думи защо точно тази песен.
3.И докато съм на егоистично-музикална вълна, избери си една песничка, която свързваш с мен, или пък мислиш че ще ми хареса,или пък просто искаш да ме поздравиш. Въобще искам си нещо за мен.
4.Кое ти е по-голяма краста-форума или шоколада?
5.Кое беше последното нещо което изсвири на китарата?
За сИга толкоз!
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Така. За първи път ще се разпиша в подобна тема, но клишето твърди, че винаги има първи път, така че започвам
1. Какво най-редовно си похапваш на вечеря? Клониш към по-сладък завършек на деня или нещо по-масивно (голяма порция салата примерно)?
2. Ако имаш три песни в три различни стила - джаз, рок и прогресив метъл, в какъв порядък би ги подредила така, че да ти харесат максимално, смисъл кой стил след кой би ти паснал по твоите предпочитания?
3. Кой спорт чувстваш, че владееш най-добре
?
4. Кое е това, което в най-голяма степен прави добрия филм наистина добър - актьорите, музиката, сценария или нещо друго?
5. Тук сложи любимата си емотиконка от форумните
6. Мляко с кафе или кафе с мляко
?
7. Какво мислиш за евентуалната промяна в маршрута на 306 от СУ до Гео Милев и закриването на 313? (знам, че е малко тъп въпрос, ама ми е интересен отговор на човек живущ в засегнатия район, тъй като тази промяна може наистина да влезе в сила скоро
)
8. (последно за днес) Харесва ли ти да гледаш футболни мачове? Имаш ли против мъжът ти да гледа футбол
?
1. Какво най-редовно си похапваш на вечеря? Клониш към по-сладък завършек на деня или нещо по-масивно (голяма порция салата примерно)?
2. Ако имаш три песни в три различни стила - джаз, рок и прогресив метъл, в какъв порядък би ги подредила така, че да ти харесат максимално, смисъл кой стил след кой би ти паснал по твоите предпочитания?
4. Кое е това, което в най-голяма степен прави добрия филм наистина добър - актьорите, музиката, сценария или нещо друго?
7. Какво мислиш за евентуалната промяна в маршрута на 306 от СУ до Гео Милев и закриването на 313? (знам, че е малко тъп въпрос, ама ми е интересен отговор на човек живущ в засегнатия район, тъй като тази промяна може наистина да влезе в сила скоро
8. (последно за днес) Харесва ли ти да гледаш футболни мачове? Имаш ли против мъжът ти да гледа футбол
- Анна Мария
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
1. Най-голямата ти мания?
2. Обичаш ли да пазаруваш?
3. Изневерявала ли си?
4. А на теб?
.. Ще се сетя и за още
2. Обичаш ли да пазаруваш?
3. Изневерявала ли си?
4. А на теб?
.. Ще се сетя и за още
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
колко много обичаш котките? - Цял живот живея с тях, респективно те се превръщат в семейство... с една дума - много =)bubbly_water написа:...
защо? - Не мисля, че имам конкретно обяснение. Както някои хора предпочитат кучета. Вътрешно чувство. Харесва ми това, че котката е мекичка, пухкава, идеална за гушкане. Освен това са изключително сензитивни животни - винаги усещат болката, независимо физическа или психическа. Когато съм болна (например сега), животните вкъщи не се отлепят от мен.
би ли искала да си котка? - Аха, ама само ако аз се гледам
на какво обичаш да ти мирише най-много? - Ванилия. И кокос. Обичам сладките, но не твърде натрапчиви аромати. Обичам начинът, по който ухае стаята ми. Начинът, по който ухае мокрото стълбище в Карлово. Или ароматът на старите софийски сгради. Обичам как мирише дъжда, как мирише студения въздух рано сутрин през зимата, как ухаят вечерите през лятото.
а на какво мразиш? - На следремонтни дейности.
четеш ли списания? какви? - Като цяло не. Единствено Космополитан от време на време и си го наричам клюкарското издание, защото ме разтоварва.
Е какво, последният път беше преди цяла година. Сума ти време мина преди да се сетите отново за менMushmul написа:Пак ли ти бе?!![]()
1. Удовлетворена ли си от живота си? Какво е нещото което най-силно искаш в момента? - Мда, удовлетворена съм. Естествено, това не ми пречи да искам някакви безсмислени и абсурдни неща, просто за да си задоволя прищевките. В момента конкретно ужасно много искам да получа едно нещо просто за да мога да го откажа веднага, след като ми бъде предложено. Искам да получа предложението... а самото му съдържание вече не ме интересува толкова.
2. Избери си, да кажем, 5 песни, които свързваш с дадено събитие в живота си, или въобще с нещо което е важно за теб и разкажи с две думи защо точно тази песен. Тъй. Сложен въпрос. Няма да са в хронологичен ред.
Bring Me The Disco King" (Lohner Mix) (Feat. Maynard James Keenan, John Frusciante) на David Bowie. Търсете си я в интернет, ако ви се занимава, много е хубава. Нея я свързвам не с определено действие, а с повтарящи се събития. Конкретно: всяка сутрин, студ и мраз през зимата, 11-и клас, аз в автобуса на спирка бл.43 в Младост (обикновено все на тази спирка се пускаше). Винаги, когато я чуя, ме връща в онези сутрини в автобуса, когато пътувах за училище.
Natasha Beddingfield - I bruise easily - пак същото, само че я свързвам с прибирането вкъщи по ония тъмни пътечки в мразовития въздух.
Linkin Park - Krawling - нея я слушах, когато дядо почина. Оттогава рядко се сещам за нея, но тогава доста ме успокояваше.
Lita Ford - Love me in black - на тая песен исках да правя секс. Правих. Беше хубаво.
Имаше една песничка, обаче как й беше името, мързи ме да ровя: All the people in the world, every boy and every girl, just imagine if we could...нещо-си-нещо-си. Та, тази песен Ил я беше по-променила и заменила някои думички с мушмул. Получаваше All the mushmul in the world.... и го пееше и беше супер яко
4.Кое ти е по-голяма краста-форума или шоколада? - Форумът. Тук познавам страшно много хора, които ми съставляват значителен процент от социалната среда. Ако няма форум, нищо не мога да направя. Ако няма шоколад, си го купувам от магазина
5.Кое беше последното нещо което изсвири на китарата? - Някоя песничка беше. Чакай да видя кои акорди съм букмаркнала за последно...
Sail Away на Дейвид Грей (еййй, това го прихванах от Фийби, беше пуснал линк във ФБ). А преди това си спомням отчетливо как се радвах на Somewhere Only We Know на Keane.
За сИга толкоз!

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оу, Силве...
Само 2 бързи въпроса, че утре съм от 8 на лекция и е крайно време да лягам:
1. Сериозно - смяташ ли, че си приличаме или всички ония симпатични съвпадения са били просто... еми... симпатични съвпадения? И, съответно, ако си приличаме, по какво? Честно, интересно ми е.
2. Ако някой трябва да те опознае само и единствено чрез... филми (да, нека са филми), кои заглавия би избрала (и, съответно, за кои герои да "гледаме")?
...
Айде и един трети въпрос, че отдавна не се е появявал "описателен" такъв и ти ще имаш честта. Опиши някакъв брой форумци (мисля, че между 5 и 10 е разумна бройка
) с песни, филми, книги или с каквото не са те карали да описваш досега (не ти помня въпросите от предишното гостуване в рубриката).
Мерси много и лека нощ!
...
После ще има още...
1. Сериозно - смяташ ли, че си приличаме или всички ония симпатични съвпадения са били просто... еми... симпатични съвпадения? И, съответно, ако си приличаме, по какво? Честно, интересно ми е.
2. Ако някой трябва да те опознае само и единствено чрез... филми (да, нека са филми), кои заглавия би избрала (и, съответно, за кои герои да "гледаме")?
...
Айде и един трети въпрос, че отдавна не се е появявал "описателен" такъв и ти ще имаш честта. Опиши някакъв брой форумци (мисля, че между 5 и 10 е разумна бройка
Мерси много и лека нощ!
...
После ще има още...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дарко, поласкана съм, че на мен се пада честта да отнема твоята "девственост"chaplata написа:Така. За първи път ще се разпиша в подобна тема, но клишето твърди, че винаги има първи път, така че започвам![]()
1. Какво най-редовно си похапваш на вечеря? Клониш към по-сладък завършек на деня или нещо по-масивно (голяма порция салата примерно)? - Аз живея на салати. Лято, зима, все тая, не мога без зеленчуците си, другата храна ми е тежка и не мога да я ям в нормални количества. Но ако ми се е дояло сладко... стой та гледай. Както сега. В момента си му'ам един шоколад
2. Ако имаш три песни в три различни стила - джаз, рок и прогресив метъл, в какъв порядък би ги подредила така, че да ти харесат максимално, смисъл кой стил след кой би ти паснал по твоите предпочитания?На първо време бих поствила рок парчето - то ще ме загрее, но няма да бъде твърде тежко за слушане. След това ще сложа прогресив парчето - тази музика изисква определена емоционална и музикална зрялост. Тя поглъща, изисква да й бъде отдадено внимание, за да се усети всеки детайл. В общи линии така хубаво откъсва от околния свят... И накрая слагам джаз парчето с уговорката, че аз с повечето джазови неща не се разбирам. По-скоро ако е нещо софт-джаз. Нещо спокойно и нежно, нещо с изразена мелодия, която да доминира. Подобен тип лека музика предразполага към успокояване. Към отдаване не толкова на музиката, колкото на някакви вътрешни усещания и картини, на които музиката да бъде просто катализатор и фон. И след това заспиваш :Р
4. Кое е това, което в най-голяма степен прави добрия филм наистина добър - актьорите, музиката, сценария или нещо друго? - Добрият сценарий, изигран по правилния начин и задължително с качествен саундтрак. Сценарият е нужен, защото това е основата, това е историята. Тя трябва да те завладее. Ако беше книга - това е достатъчно, но тук говорим за филм, който поначало не ти оставя място за свободни интерпретации и изграждане на образи. Затова е нужно актьорите да са на ниво. А музиката е важна просто за мен, защото й отдавам голямо значение във всички сфери на живота си. Тя ми помага да усетя моментите и да ги запомня.
1. Най-голямата ти мания? - Най-често се обсебвам със себе си. Моите цели, моите постижения, моите чувства, моите желания. Разбира се, има го и моментът, че поне половината от случаите се отнасят до моите приятелиАнна Мария написа:...
2. Обичаш ли да пазаруваш? - Обичам новите придобивки. Но не и самият процес на пазаруване с цялото му шматкане. Обикновено тръгвам на пазар с ясната идея какво точно търся и си гледам за него. Влизам в един магазин, оглеждам за една минута, излизам. И така, докато не открия това, което ми трябва. Спестява се много време по този начин, а и неразумно изхарчени пари :Р
3. Изневерявала ли си? - Веднъж, ама при шантави обстоятелства. И то беше фактическа изневяра, ама за мен нещата с основната връзка вече бяха приключили...
4. А на теб? - поне не и с моето знание. За което съм безкрайно благодарна. Но имам основания да вярвам, че отговорът е не.
.. Ще се сетя и за още

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Оу, Елииии :Рр~~~Търговецът на кристал написа:Оу, Силве...![]()
1. Сериозно - смяташ ли, че си приличаме или всички ония симпатични съвпадения са били просто... еми... симпатични съвпадения? И, съответно, ако си приличаме, по какво? Честно, интересно ми е. - Приличаме си по вкусове. По някои възгледи. Имам силното подозрение, че на твоята възраст (защото аз съм с няколко години по-малка) ще приличам доста повече на теб. И е просто въпрос на... развитие, да го кажем.
2. Ако някой трябва да те опознае само и единствено чрез... филми (да, нека са филми), кои заглавия би избрала (и, съответно, за кои герои да "гледаме")? - Това е трудно, защото аз филми много-много не гледам и респективно не мога да се самоопределя с тях, както мога да направя с музиката. Всъщност, изобщо не ми идва наум нищо, ама нищичко.
...
Мерси много и лека нощ!
...
После ще има още...
Лека и на теб!

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
1. Що право?
2. Амбициозна ли си?
3. Покварена ли си?
Тъй, дай сега да те пробваме с нещо тип ели. След като толкова много сте си приличали значи заслужаваш :Р
Преди време бих ти казал да категоризираш форумци на някакъв принцип, ама тия форумци дето аз ги познавах отдавна изчезнаха (е, с изключение на кристо и на жокер - те са вечни). Затова сега ще ти дам едни ключови думички и ще поискам от теб да ми опишеш някаква асоциация, която те пораждат у теб. Нека не е просто една дума, за да не е скучно, нека бъде някоя сцена. Или пък картинка. Или пък песен (ти си падаш по музикалната част). Или пък текст на песен. Или пък стихотворение. Или пък... абе квото ще да е там.
И така, започваме.
1. Корсет
2. Оргазъм
3. Агония
4. Радост
5. Страх
6. Болка
7. Зора
8. Наранявам
9. Напразно
10. Лудост
11. кошмар
12. ръжда
13. писък
За справка можеш да видиш на ели темата как тя е отговаряла, но съм сигурен, че имаш достатъчно въображение за да се справиш по интересен начин :Р
2. Амбициозна ли си?
3. Покварена ли си?
Тъй, дай сега да те пробваме с нещо тип ели. След като толкова много сте си приличали значи заслужаваш :Р
Преди време бих ти казал да категоризираш форумци на някакъв принцип, ама тия форумци дето аз ги познавах отдавна изчезнаха (е, с изключение на кристо и на жокер - те са вечни). Затова сега ще ти дам едни ключови думички и ще поискам от теб да ми опишеш някаква асоциация, която те пораждат у теб. Нека не е просто една дума, за да не е скучно, нека бъде някоя сцена. Или пък картинка. Или пък песен (ти си падаш по музикалната част). Или пък текст на песен. Или пък стихотворение. Или пък... абе квото ще да е там.
И така, започваме.
1. Корсет
2. Оргазъм
3. Агония
4. Радост
5. Страх
6. Болка
7. Зора
8. Наранявам
9. Напразно
10. Лудост
11. кошмар
12. ръжда
13. писък
За справка можеш да видиш на ели темата как тя е отговаряла, но съм сигурен, че имаш достатъчно въображение за да се справиш по интересен начин :Р
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
1. Що право? - Е, що. Питай едно хлапе дали ще може да ти отговори. Ама понеже нали е инатливо хлапе, винаги това е искало... и накрая право.Smoking Mirror написа:...
2. Амбициозна ли си? - Да, но не в смисъла, който повечето хора влагат. Амбициозна съм не по отношение на социалния и материалния си статус, а по отношение на самата себе си и на собственото си развитие. Докато съм удовлетворена от себе си и това, което съм постигнала, другото трудно би могло да ме интересува.
3. Покварена ли си? - Миии, не бих казала. Аз съм от добродушните същества - това е стратегията ми за оцеляване и за противопоставяне на всичко, що се опитва да ме поквари и да ме смаже.
Тъй, дай сега да те пробваме с нещо тип ели. След като толкова много сте си приличали значи заслужаваш :Р - Щом казваш...
И така, започваме.
1. Корсет - Ренесансова картина; момиче, което се приготвя за бал.
2. Оргазъм - Бе изниква ми в главата една черно-бяла снимка в поза лотус.
3. Агония - Тази думичка съм я блокирала. Извиква в съзнанието ми картини, които не понасям и от които трудно се отърсвам, така че я блокирах и вече нямам никакви асоциации с нея.
4. Радост - Има една песен на HIM, която по някакъв необясним начин ме зарежда именно с чувство на радост и на щастие. Your sweet 666 се казва парчето. Много е особено. Явно съм го слушала в някаква странна емоционална атмосфера, която се е запечатала в него. Също така песните Raindrops Keep Falling On My Head & People Should Smile More моменталически извикват в мен чувство на радост.
5. Страх - Обикновено асоциацията ми е смърт. Не че нещо друго, просто пред това съм безсилна, то е от нещата, които не мога да предотвратя.
6. Болка - В момента се сещам за скорошните събития с единия ми котарак, операцията и т.н. Много изстрадах покрай това животно.
7. Зора - Представям си картината. Но когато вече слънцето се е вдигнало мааааалко по-високо и всичко е по-скоро жълто, отколкото червено. Имах една такава тема за стария си телефон, там за уолпейпър имаше нарисуван изгрев.
8. Наранявам - Странно, но все се сещам за хладно оръжие. За нож. Може би защото имам един такъв от дядо ми, ръчно изработен от него. Неведнъж съм си представяла как наръгвам нападател с него
9. Напразно - Свързвам го с чувството на разочарование и самота. Когато съм вложила страшно много в дадено нещо и то остава... неоценено, незабелязано, безсмислено, напразно. В такива моменти умишлено се изолирам, което води и до самотата.
10. Лудост - белите ризи с кофти ръкавите. Баба ми е била акушерка, тя ми е разказвала истории как при някои пациентки с лабилна психика раждането отключва такива психични процеси. Картините, които съзнанието ми рисува, са на някакви тъмни коридори и на някаква жена в бяла нощница, която джапа по тях с маратонки, умишлено напълнени с вода (действителен случай)
11. кошмар - Запомнила съм един. От някаква кофа за боклук изскача някаква голяма червена змия и започва да се увива около мен и да ме дърпа, а баща ми стои отстрани и гледа безучастно. Този сън съм го сънувала някъде на около 9-годишна възраст...
12. ръжда - Ми, представям си ръжда. Покрай гаража на дядо в Карлово що ръжда съм видяла...
13. писък - За музика, не обичам музики с писъци. Но виж, картини щедро си рисувам. Минава ми през ума момиче, дребничко на ръст, с дълга, права светла коса, запушила ушите си и пищейки. Всичко това през черно-бял филтър. Сигурна съм, че просто съм го виждала някъде...
За справка можеш да видиш на ели темата как тя е отговаряла, но съм сигурен, че имаш достатъчно въображение за да се справиш по интересен начин :Р - Не съм гледала, ще отворя линка след като публикувам това мнение =)

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Здравей!
Не съм те питал и нямам задълбочени впечатления:
1. Какви мъже харесваш?
2. И като малка ли беше толкова прекрасно висока?
3. В контекста на наш скорошен разговор, съгласна ли си с мнението на една приятелка, която ще запазя анонимна (не, че има значение), че баш жена за мене просто нЕма?
4. Кат' за тьеп: Това, че повечето котки не ме харесват, има ли нещо общо с факта, че съм... абе, кучкар
1. Какви мъже харесваш?
2. И като малка ли беше толкова прекрасно висока?
3. В контекста на наш скорошен разговор, съгласна ли си с мнението на една приятелка, която ще запазя анонимна (не, че има значение), че баш жена за мене просто нЕма?
4. Кат' за тьеп: Това, че повечето котки не ме харесват, има ли нещо общо с факта, че съм... абе, кучкар