ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
baidalai
В началото бе словото
Специалност: political economy
Курс: друг

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Мнение от baidalai »

Tommy написа:Шепот: Такааа... Защо е безсмислена цялата дискусия? Дори да се абстрахирам от факта, че камерите в СУ не са противозаконни, то реториката на "Призив" и сие е под всякаква критика и е под достойнството на един уважаващ себе си човек.
Второ, това са действията, които се предприемат от ректора. Той, като ръководител на тази институция, би следвало да има и права по-различни от символичните. Ако на някого не му харесват приетите правила в СУ, то той не е длъжен да го посещава - логично, нали?
И във връзка с тяхната среща с ректора - не мисля, че един ръководител на университет трябва да се обяснява на тези простаци за всяко свое решение.
томи, на твое място щеше да ме е срам от пълната безкритичност, с която приемам решенията на властимащите за легитимни.

холокоста също е действие предприето от фюрера, ама това, че е бил ръководител на държавата извинява ли го от отговорност и прави ли всичките му действия приемливи??
властта може и да греши понякога. не бъдете такива овци да приемате всичко наготово квото ви кажат тези 'от горе'
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами какво да ти кажа. Ако беше попрегледал предишни мнения и не говореше толкова неподготвен, нямаше да ми придаваш неверни квалификации. Аз нямам безрезервно доверие у ректора. Съмнявам се и че ще имам. Обаче... Първо "Призив" не са тези, които ще изразят моите искания, дори и да не съм съгласен с някое негово решение. Второ, да, аз смятам, че прекаленият либерализъм в една институция като университета води до силна и явна непродуктивност. И забележи, за да ти спестя сравненията на Илчев с Хитлер ( :lol: ) - говоря за използване на неговите правомощия (сиреч на тези, които по принцип ръководителят има), а не за придаване на абсолютизъм. Това просто ще ни спести глупостите на тоя с бухала, които иначе трябва да четем, понеже той, видите ли, си нямал друга работа.
Колкото до овцете - за разлика от теб не раздавам квалификациите толкова прибързано, а и нямам желание да обиждам когото и да било. Все ще има кой да го направи вместо мен... :)
Knights of the Cross
baidalai
В началото бе словото
Специалност: political economy
Курс: друг

Мнение от baidalai »

Tommy написа:Ами какво да ти кажа. Ако беше попрегледал предишни мнения и не говореше толкова неподготвен, нямаше да ми придаваш неверни квалификации. Аз нямам безрезервно доверие у ректора. Съмнявам се и че ще имам. Обаче... Първо "Призив" не са тези, които ще изразят моите искания, дори и да не съм съгласен с някое негово решение. Второ, да, аз смятам, че прекаленият либерализъм в една институция като университета води до силна и явна непродуктивност. И забележи, за да ти спестя сравненията на Илчев с Хитлер ( :lol: ) - говоря за използване на неговите правомощия (сиреч на тези, които по принцип ръководителят има), а не за придаване на абсолютизъм. Това просто ще ни спести глупостите на тоя с бухала, които иначе трябва да четем, понеже той, видите ли, си нямал друга работа.
Колкото до овцете - за разлика от теб не раздавам квалификациите толкова прибързано, а и нямам желание да обиждам когото и да било. Все ще има кой да го направи вместо мен... :)
томи, дори и призив да не са изразители на мнението ти, според мен залсужават уважение, че са единствените, които се опитват да хвърлят светлина върху действията на властта и да подтикват студентите към повече ангажираност с решенията й, които директно ги афектират.

колкото до правомощията на илчев, те не са паднали от марс, нито растат по дърветата. аналогията с хитлер е легитимна дотолкова доколкото щом за нещо супер локално като видеонаблюдение в СУ не те интересува да се замислиш какво правят други от твое име, в твое име, представям си каква пълна резигнация към политическото цари изобщо и до какво би довело това при евентуалното идване на власт на харизматична персона от типа на някой фюрер.
научете се да се отнасяте поне елементарно критично към решенията на властта. това е
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

Сравнете това:
Tommy
Заглавие: Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Колкото до овцете - за разлика от теб не раздавам квалификациите толкова прибързано, а и нямам желание да обиждам когото и да било. Все ще има кой да го направи вместо мен...

...с това:

Tommy Заглавие: Re: Да разбием оковите на апатията!Публикувано на: Пон Окт 26, 2009 12:05 am

Пишеща машина

Регистриран на: Нед Юни 22, 2008 11:19 am Хайде стига си спамил бе, глупак! Толкова ли не можете да си съберете жалката дружинка и да вървите на...сещаш се къде. Не забелязваш ли случайно цялостното мнение за организацийката ви?
Е, Томи, как очакваш някой да ти повярва?
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

baidalai: Дефинирай за себе си критично отношение и ще забележиш, че то изисква мислене, а не сляпо подскачане, само защото на някой му се струва, че това не е редно. :lol:
Освен че тази организацийка не е изразител на моето мнение, то аз не смятам, че блудкавата й и клиширана реторика, съчетана с неподготвеност и простотия е работа в мое, или на някой друг здравомислещ човек име.
А що се отнася до правомощията на един човек на ръководна длъжност - те обикновено се отнемат от тези, които му ги дават. Долколкото знам, въпреки цялостното слабоумие на нацията и стремежът й към саморазруха, тя все още не е дала на призивците властта да влияят на избора, или решенията в ръководството на университета.
prizivzaborba: Ти това за обида ли го смяташ? :lol: Аз пък мислех, че вече си свикнал да го чуваш за себе си, особено ако навсякъде досаждаш с глупавите си чаршафи. Направо си мисля, че ти е малко, ама пусто възпитание и пуста цензура... :lol:
А мнението си за вас го написах поне петнайсет пъти културно, преди да ви нарека такива, каквито за мен сте и което впечатление затвърждавате (ако попрочетете, вместо само да спамите) не само у мен. Хайде със здраве и следващия път по-умно по възможност.
Knights of the Cross
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Шепот, нека това че съм 1-ви курс отново не те заблуждава - сумарно годините ми като студент са повече от твоите, при това не само в СУ, но и в чужбина.Добре знам каква е разликата между университет и училище.Но не за това спорим тук.Ти казваш, че в миналото е нямало камери и всичко си е текло по нормалния ред.Но не мислиш ли че това е ретроградно мислене?
В миналото е нямало коли, а коне и каруци.В миналото е нямало ток.В миналото медицината не е била развита.И все пак хората са живели по някакъв начин и в миналото, нали?Даже , може би, средновековния човек е бил по-щастлив от модерния човек , свикнал на супермаркети, телевизия, гадни снаксове...Може би, но това не значи че може и трябва да се върнем до този стадий на човешко съществуване.След като има камери, след като има процедури и начини те да се използват в интерес на обществото , а в случая студентите аз не мога да разбера какво толкова се притеснявате?И как да не е нарушаване правата на един човек ако заради други нивото на сигурност падне?След като камерите не пречат никому обективно искането те да се махнат е против субективните права на другите да получат желаното от тях ниво на сигурност. :!:

По закон мнението на служителите или в случая служители и студенти не се взима под внимание, когато ръководството или МВР реши да слага камери.Закона изисква само да се уведомят хората за наблюдението.Нищо друго.

Да не говорим, че инвестицията е вече направена, а камерите са сложени.Никой няма да тръгне да връща техника и пари.Така че , ситуацията е вече решена.Ако не ви харесва - ходете да учите другаде, където няма такива екстри.

И ако толкова сте влезли в параноята за камерите и картите в СУ нека ви кажа за нещо, което е още по-възможно за пряко следене, но вие сте се примирили вече.Това са електронните карти за градски транспорт и валидаторите.Освен автобуслите, които предстоят да бъдат преустроени, всеки транспорт си има валидатор на който като си минете картата се отчита кой сте, на какво сте се качили, кога и т.н.А в метрото освен тази информация има и камери, които ви снимат хубавата студентска физиономия.Интересно ми е какво правите за това?Нищо, нали?А защо тогава лаете срещу камерите на СУ и евентуално бъдещите магнитни карти?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Няма какво да се оправдаваш - всички те видяхме какъв си.

Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

prizivzaborba написа:Няма какво да се оправдаваш - всички те видяхме какъв си.
Аз да се оправдавам...и то пред теб? Смешник. :lol:
Knights of the Cross
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Извинявам се, че се меся така в разгорещилия се спор, но имам няколко въпроса:

1. "Призив" студентска организация ли е и като каква е регистрирана?
2. В нея членуват ли само студенти?
3. Това което "Призив" прави не е ли работа на Студетския съвет?

Защо трябва в нова тема да пишем това, което вече писахме в стара тема? Дайте да не се хабим ами направо с копи-пейст да работим. Всичко това вече е говорено. Сега ни остава просто да отидем на дискусията поне да видим лицата на опонентите си.

Послание към "Призив": помислете защо някои хора на настроени негативно спрямо вас и оправете нещата. Аз нямам представа на какво се дължи това - сгафили ли сте нещо в миналото ли, какво? Ако проблемът е просто в идеалите ви, помислете дали има нужда от вас. Ако се окаже, че никой не поддържа същите идеали като вас, тогава може би трябва да слезете от сцената?
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Томи, ти вече не си интересен. Няма смисъл да се спори с човек, който в рамките на няколко минути говори две коренно противоположни неща за себе си.

Батбаян с неговия бюрократично-формалистичен подход към живота има много повече смисъл да бъде поставен на обсъждане.

Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

prizivzaborba: Ти ги намираш за различни. Точно както аз намирам левичарското ви въодушевление и глупавите ви еднообразни не, ами направо еднакви агитации за антиреклама и срещу малкото хора, които биха се заинтересували от седянките ви. Ако вие не забелязвате сами колко зле се котират идеите ви, то кой да ви го каже. :lol:
Knights of the Cross
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

george.merlin, "Призив" е студентско-ученическо движение. Не сме регистрирани. Това, което прави "Призив", в студентската си част, наистина е работа на СС, но последният за жалост не прави НИЩО по въпроса. Иначе аз не очаквам нашите опоненти да дойдат на дискусията. За жалост.
Нашите идеали са: безплатно, качествено и общодостъпно образование. Който не приема тези наши идеали, е логично да не ни харесва. Но това, според мен не е причина да обижда и дори да псува. Не е културно. Не подхожда на студенти.

Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

george.merlin написа:Послание към "Призив": помислете защо някои хора на настроени негативно спрямо вас и оправете нещата. Аз нямам представа на какво се дължи това - сгафили ли сте нещо в миналото ли, какво? Ако проблемът е просто в идеалите ви, помислете дали има нужда от вас. Ако се окаже, че никой не поддържа същите идеали като вас, тогава може би трябва да слезете от сцената?
Мятаха камъни подир тях, ама явно не са ги уцелили по главите. Иначе трябваше да им дойде разум, а сега - нищо подобно.
Изображение
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Теб сигурно много те е яд, че камъните не уцелиха, а?

Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

prizivzaborba: Такааа... Първо липсата на регистрация ви изключва дори от определението "организация".
Второ, прав си, че има смисъл от опозиция в една дискусия, но за жалост не такава, каквато девет от десет човека намират за безсмислена.
Трето - безплатно, качествено и общодостъпно...не ви ли звучи като равенство, братство и мир? Освен, че е глупаво, е и невъзможно.
Четвърто, мисля, че малко се надценявате, ако определяте евтината си пропаганда като идеал.
Последно промяна от Tommy на 26 Окт 2009, 00:08, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”