Размисли и страсти: Амели

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти: Амели

Мнение от Мила »

Няма значение какви книги, каквито си избереш. Списъка с книги в GR трябва да ги поъпдейтна. На "Революциите" много им се каня, ама... А я сподели какво от чуждата литература те кефи?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

:)
Мунчо е герой с доста противоречива същност - от една страна бидейки маргинален персонаж в обществото на Бяла черква той е обречен да остане ограничаван от социалната си роля. От друга страна, неговата изолираност му дава възможност да не се чувства застрашен от общата опасност и да се прояви като личност в момент, когато останалите, обладани от малодушие и страх за собствения си живот, предпочитат да се изолират зад заключените врати на домовете си. Абе, сложен образ си е Мунчо, може и масон под прикритие да е бил, но това не му отнема титлата "селски идиот". Което не е толкова лошо, ако приемем, че идиот е човек с идеи...
А, като портретна характеристика трябваше... Среден на ръст, леко прегърбен, с брадавица над левия клепач, накуцващ, с брада на около четири дни и половина...примерно.

По принцип се старая да не пускам много снимки из нета, точно по такива причини. :mrgreen: Не ме е страх от психопати, по-скоро са ми досадни... Като се замисля, аз самата мога да бъда психопат... Но предпочитам да не срещам злонамерени такива, де. :P

Докторска дисертация :mrgreen: Представям си сега каква глупост ще напиша, за да мога утре да се чудя откъде ми е дошла... " Свенливият еротизъм в поезията на Българското възраждане" , или може би " Развитие на драматургичния жанр в българската литература преди Първата световна война".

Бих живяла в Лондон, Париж, Мадрид, Берн, Торонто...поне за малко. :)

Благодаря за въпросите, на мен също ми беше приятно. :P

Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Мила,
ето го не особено сполучливия ми опит за история, но е малко постмодерна - вид колаж :mrgreen:

Приказка за прочит от средни хора
Кой знае защо никой не пише на полковника. «Пощальонът звъни винаги два пъти» - тъй рече Заратустра. На вратата се позвъни по особено жесток начин. Нищо ново. Мъдрост от вчера за днес - изрезки от стари вестници. Мемоари на Жълтото куче:
«Беки Б. Очаква бебе», Истината за Лили Иванова», «Принцът се жени» , «Добре пазени тайни». И това е всичко. – Ако върнеш времето назад, пак ще се срещнем – дългото сбогуване - панаир на суетата - Гробовно мълчание. «Не ме оставяй» «За това ли беше всичко» с лице към истината напред в миналото край река Пиедра седнах и заплаках. Валс на раздяла – жената на полковника – любовта е куче от ада.Две съдби - Последно изкушение. Вероника решава да умре.

От чуждата литература чета предимно класически неща. Скучно, но факт. :lol: И понеже съм ограничена откъм езици, и мога да чета в оригинал единствено произведения на английски (може би ако не броим тези, които са писани в оригинал на български, де), английските романи от втората половина на 18. век са ми доста любими.
Що се отнася до "Революции", със сигурност няма да съжаляваш, ако я прочетеш, стига да харесваш постмодерното писане, родено от "един брак между литературата и историята", както я определи Огнян Ковачев на представянето й...

Е, толкова от мен. Много благодаря за въпросите и за оказаната чест да бъда избрана за гост в "Размисли и страсти". :)
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

8)
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”