Не бе, просто ни карат да учим, за разлика от вас....manaster написа: Приятен ден колеги и залягайте над лекциите, че като дойде сесия в СУ става страшно, туко виж някой професор станал с гъза нагоре и скъсал 500 човека, които после ще обясняват, че в СУ е много трудно, само защото на преподавателя му било студено или го е болял средния пръст.
НБУ
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: НБУ
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
@manaster
Щом си доволен от страшната скорост, която набира университетът ти, мога само да ти пожелая безгрижно и успешно следване.
За разлика от теб обаче аз съм си скъсал гъза да вляза в СУ и не, не мога да работя на две места, аз и на едно не мога, понеже знам за какво съм студент и не мога да отделя време за работа.
Твърде много ти липсва самоуважение, за да се хвалиш с доцентите си made in EU. Кажи ми някой кадър ваше производство, за да си направим сметка доколко студентите ви са годни да покрият по-високи академични изисквания.
Иначе радвам се, че материалната база теб лично те топли.
пп: А, да: ще ми обясниш ли в какво специално трябва да ти завиждам, при положение, че съзнателно съм избрал най-трудния път (и засега успешно напредвам). Ако НБУ представляваше някакъв интерес за мен, просто щях да искам мама и тате да платят и съм студент от воле.
Щом си доволен от страшната скорост, която набира университетът ти, мога само да ти пожелая безгрижно и успешно следване.
За разлика от теб обаче аз съм си скъсал гъза да вляза в СУ и не, не мога да работя на две места, аз и на едно не мога, понеже знам за какво съм студент и не мога да отделя време за работа.
Твърде много ти липсва самоуважение, за да се хвалиш с доцентите си made in EU. Кажи ми някой кадър ваше производство, за да си направим сметка доколко студентите ви са годни да покрият по-високи академични изисквания.
Иначе радвам се, че материалната база теб лично те топли.
пп: А, да: ще ми обясниш ли в какво специално трябва да ти завиждам, при положение, че съзнателно съм избрал най-трудния път (и засега успешно напредвам). Ако НБУ представляваше някакъв интерес за мен, просто щях да искам мама и тате да платят и съм студент от воле.
Последно промяна от pink floyd на 25 Окт 2009, 11:25, променено общо 1 път.
pink floyd: Те една голяма част от тях са кадри на СУ, които са там на хонорар. Включително Дайнов, когото много харесвам, особено в последнат аму кнога, а и във всичките му статии.
Иначе естествено, че НБУ и за мен е безсмислено, ако човек може да влезе в СУ.
Иначе естествено, че НБУ и за мен е безсмислено, ако човек може да влезе в СУ.
Knights of the Cross
на прима виста се сещам за професор Росен Ташев, доц. Новкиришка, проф. В Петров, проф. Енчо Герганов... да са ти познати някои от тях?pink floyd написа:@manaster Кажи ми някой кадър ваше производство, за да си направим сметка доколко студентите ви са годни да покрият по-високи академични изисквания.
la douleur exquise
- pink floyd
- Пишеща машина
Виж, всеки решава сам защо, къде и какво да учи. Ако може да си го позволи интелектуално или финансово, разбира се. Не обичам обаче да ми надничат в канчето и да ме поучават какво да правя с образованието си хора, които не биха се сетили и за един довод, който би им дал даже моралното право за това.Tommy написа:Иначе естествено, че НБУ и за мен е безсмислено, ако човек може да влезе в СУ.
---
fak, обзалагам се, че всичките са възпитаници на СУ, без да правя справка в биографиите им.
м да
и аз учих в селската гимназия, заедно с насьо говедаря
ама тва кво говори за мене
и за насьо
и за гимназията
???
и за насьо
и за гимназията
???
la douleur exquise
- pink floyd
- Пишеща машина
Виж, аз не споря кой университет дава по-големи хонорари, а чии студенти са академичната общност в бг.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
fak написа:м да
и за насьо
и за гимназията
???
Ти си някакъв уникум от към доводи.... да не си от Мездра ?
Иначе, някой го беше казал по-горе както трябва :
"Щом са ме приели в СУ, безсмислено е дори да мисля за НБУ"
Ще дам един пример на "рандъм" принцип с коли.
Едно американско списание казва, че Киата е най-добрата кола "н" класа и бие мерцедеса по всички показатели.
Мнението на списанието ще промени ли факта, че за цял свят Мерцедеса е по-престижен и по-добър от Киата.... не.
Без значение НБУ добър университет ли е или не е , то СУ е много по-голям фактор и това всички го знаем.
The names of the future are stamping of impatience.
pink floyd: Хах, е естествено, че всеки сам решава, къде съм казал обратното.
Личното ми мнение е, че като съотношение цена/качество НБУ е доста нерентабилна инвестиция.
Личното ми мнение е, че като съотношение цена/качество НБУ е доста нерентабилна инвестиция.
Knights of the Cross
-
manaster
- В началото бе словото
- Специалност: Политически науки
- Курс: втори
Уважаеми колеги,
както видяхте и в предният пост по никакъв начин не съм се опитал да отрека престижа на СУ, а както виждам във вашите коментари вие коментирате отделни цитати от моят пост, като ги изваждате от контекста. НБУ прсото предлага една нова форма на обучение и едни либерален подход към стуентите. Вие коментирате, даже сравнявате един университет с традиции и дългогодишна история и един нов и динамично развиващ се университет, който тепърва се доказва на сцената. Никога не съм си и помислял да се пробвам в СУ и повярвайте ми не е защото нямам възможността да назубря 50 теми, които са ми били разработени на допълнителен курс преди кандидатстването, а защото не харевам подхода на СУ. Мога да ви кажа и всеки може да се обеди в това, че чисто организационно НБУ е класи над СУ. Не сам имал намерение да умаловажавам вашият труд, но колеги редно и вие да не го правите и следователно да поставяте мен заедно с моите колеги на една обща плоскост и да ни посочвате като някаква по долна класа хора. И искам да Ви кажа, че познавам поне 200 вишиста с дипломи от СУ и от УНСС и от НБУ,които работят като чистачи или зидари, в днешният динамичен свят и бързо развиващ се пазар на труда не стига само да си възпитаник на един или друг университет (ако това не са харвард, йеил, оксфорд или принстън разбира се), трябва да си конкурентноспособен, а това се постига с посоянно личностно развитие.........
както видяхте и в предният пост по никакъв начин не съм се опитал да отрека престижа на СУ, а както виждам във вашите коментари вие коментирате отделни цитати от моят пост, като ги изваждате от контекста. НБУ прсото предлага една нова форма на обучение и едни либерален подход към стуентите. Вие коментирате, даже сравнявате един университет с традиции и дългогодишна история и един нов и динамично развиващ се университет, който тепърва се доказва на сцената. Никога не съм си и помислял да се пробвам в СУ и повярвайте ми не е защото нямам възможността да назубря 50 теми, които са ми били разработени на допълнителен курс преди кандидатстването, а защото не харевам подхода на СУ. Мога да ви кажа и всеки може да се обеди в това, че чисто организационно НБУ е класи над СУ. Не сам имал намерение да умаловажавам вашият труд, но колеги редно и вие да не го правите и следователно да поставяте мен заедно с моите колеги на една обща плоскост и да ни посочвате като някаква по долна класа хора. И искам да Ви кажа, че познавам поне 200 вишиста с дипломи от СУ и от УНСС и от НБУ,които работят като чистачи или зидари, в днешният динамичен свят и бързо развиващ се пазар на труда не стига само да си възпитаник на един или друг университет (ако това не са харвард, йеил, оксфорд или принстън разбира се), трябва да си конкурентноспособен, а това се постига с посоянно личностно развитие.........
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Истината е, че всичко си зависи от връзките, които има човек.
Може и в Шумен да си завършил, но да бачкаш страхотна работа, защото баща ти е шеф на някоя комисия (примерно).
От към подход наистина НБУ е по-добре.Абе всеки университет си има плюсове и минуси.
Аз лично избрах традицията.Иначе кой университет ще завърша ми е все едно, при все, че имам сигурна работа.
Може и в Шумен да си завършил, но да бачкаш страхотна работа, защото баща ти е шеф на някоя комисия (примерно).
От към подход наистина НБУ е по-добре.Абе всеки университет си има плюсове и минуси.
Аз лично избрах традицията.Иначе кой университет ще завърша ми е все едно, при все, че имам сигурна работа.
The names of the future are stamping of impatience.
-
manaster
- В началото бе словото
- Специалност: Политически науки
- Курс: втори
В случая колега напълно съм съгласен с вас. Една година живях и работих в Брюксел като добровлец към ЕК и там навсякъде разбираш колко е важно да имаш връзки (та те озакониха лобизма), а както казваше моят ментор една папка с визитни картички и един телефон вършат повече работа от цяла орда служители.Zahariev написа:Истината е, че всичко си зависи от връзките, които има човек.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
fak написа:
Ще дам един пример на "рандъм" принцип с коли.
Едно американско списание казва, че Киата е най-добрата кола "н" класа и бие мерцедеса по всички показатели.
Мнението на списанието ще промени ли факта, че за цял свят Мерцедеса е по-престижен и по-добър от Киата.... не.
Без значение НБУ добър университет ли е или не е , то СУ е много по-голям фактор и това всички го знаем.

точно това казах
тия от су не знаят да цитират, а тръгнали акъл да дават
ше подължиме дискусията някой друг път, а ти си оправи цитата!
аматьори
тия от су не знаят да цитират, а тръгнали акъл да дават
ше подължиме дискусията някой друг път, а ти си оправи цитата!
аматьори
la douleur exquise