НБУ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: НБУ

Мнение от alter ego »

Да, но как добре изглежда!
Аз пък видях диплома на доктор - жалка работа - некъф ламиниран лист.... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

alter ego написа:Да, но как добре изглежда!
За жалост като се вясна на касата в търговски обект, това нещо не го грее касиера.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Бeтон написа:
allshallperish написа:Ами така е. Аз смятам, че моята диплома /е, аз ще получа поне 2 от СУ/ ще е с по-голяма тежест при подбора след кандидатстване за работа, от която и да е диплома на човек от НБУ.
Булшит! :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
Аз за 1 месец се убедих, че дипломата е, за да си я заковеш на стената.
Като не си си учил навреме :cyclopsani:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Еееепа се и изказа.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Бeтон написа:Еееепа се и изказа.
Еми нали обясняваш, че дипломата си си я закачил на стената.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

И откъде правиш "логически свързано" съждение, че щом е за стената, е постигната без учене?
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Бeтон написа:И откъде правиш "логически свързано" съждение, че щом е за стената, е постигната без учене?
Човек, който си е съдрал гъза да учи, не смятам, че би си боднал дипломата на стената :lol: . И въобще да го каже това, което ти каза.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen: :mrgreen:

ти верно ли не схващаш иронията?

Там е работата, че образователната система съвместно с пазара на труда ни пре*бават по един много комичен начин...
:)
la douleur exquise
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Фак, оставяй ги.

Имам чувството, че или не знаят какво се случва или наистина се правят, че не виждат какво се случва.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ми не, от тебе си зависи да си изкараш дипломата, както и от тебе си зависи да си намериш работа после по нея. Познавам маса хора, дето не си работят по специалността и все пак, аз бих си намерила работа с това, което уча. В момента ме е яд даже, че не съм по-горен курс, понеже се търсят супер мн хора с езици, като моите.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Бетона май съжалява за изпуснатата от него диплома от ТУ... :lol:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

:shock: :shock: :shock: :shock:
Аз даже забравих, че съм бил там.
Изображение
manaster
В началото бе словото
Специалност: Политически науки
Курс: втори

Мнение от manaster »

С настоящият коментар се обръщам към колегите от СУ, които продължвата жлъчно и донякъде завистливо да коментират НБУ.

Уважаеми колеги,

не знам защо изобщо трябва да коментирате НБУ във форума на СУ? Какво точно ви притеснява? Ако наблюдавате обективно ще видите, че НБУ набира страшна скорост и се развива като един съвременен, прогресивен университет, градящ име не само в България, а и в цяла Европа. По никакъв начин не искам да обидя или оспоря името на СУ (бастион на висшето образование в България), но пък същевременно се чувствам обиден когато вие, представящи себе си като интелектуалци и възпитаници на елитно учебно заведение, си позволявате да обиждате и поставяте всички възпитаници на НБУ под един общ знаменател. Разгледах подробно форума на НБУ и честно да ви кажа никъде не видях и най-малките наченки на анти СУ кампания, така че моля ви оставете завистта, спрете да коментирате като селски клюкарки, кой колко пари дал или какво платил или какво подписал - доказвайте се. Всички вие се хвалите с именитите си преподаватели, а не искате да признаете, че точно тези именити преподаватели изнасят редовни лекции в НБУ (за пари, защото колеги от престиж не се живее, а с пари) и искам да ви кажа с ръка на сърцето, че по тесногръди, назадничави, комплексирани и сприхави лектори не съм срещал в НБУ, ако такова е тяхното държание и в СУ - не благодаря. Да плащам си и срещу тези пари аз получавам качествено образование от също толкова големи имена, от които ще спомена само няколко, които смятам за достатъчни:
Доц. Маргарита Шивергева, уникален икономист и финансист, работещ не говорещ, един от двамата български преподватели членове на Европейската академична мрежа ЖАН МОНЕ (занаете ли какво е това?), икономически консултант на Европейската комисия (а това знаете ли го?).
Доц. Евгений Дайнов, именит политолог, завършва Trinity College, Oxford (а това какво ли е?) с пълно отличие и става първи магистър на оксфорд.
Доц. Антоний Тодоров, именит политолог, политически съветник на президента на Република България.
До тук спира с преподавателите.
Срещу парите си също получавам и качествено отношение, съвременна база, материали и 10000 възможности за допълнително развитие и само от мен зависи дали ще се възползвам или не. Това е и филосфията на НБУ, студента сам решава дали ще се възползва от това което му се дава или не.
Както се казва образованието в България е в криза, в криза е заради назадничави институциик като СУ. СУ произвежда специалисти, които по време на обучението си са приучени на дисциплината да си знаят мястото. Не искам да кажа, че това е само нещо отрицателно. Социалистическото образование у нас има определени завоевания в такива насоки като организацията на обучението и многопредметната система, даваща широк поглед към света. Но те биха били по-сигурни, ако тази система не беше така нетърпима към други форми на образование.Проблемът сега е не да престане да съществува досегашната многопредметна училищна система на висше образование в хуманитарната област, а да се допусне редом с нея и друга система, и то не само една. Чиновници ще бъдат винаги нужни и сигурно настоящият маниер на обучаване, чиято крепост е Софийският университет,
има какво да прави още.
Това е което искам да Ви кажа. Искам да кажа, че предпочитам да работя на две места и да си плащам таксата в НБУ, отколкото да уча в тавански помещения, мазета, стари зали без никаква техника, да черпя информация от тесногръди философи и теоритици, които не зачитата мнение различно от своето собствено, хора които пет години ще ме учат, че такива като тях са малко и аз трябва винаги да ги уважавам и зачитам и нито за миг да не си помислям, че и аз мога да съм като тях, че и нещо повече.
Приятен ден колеги и залягайте над лекциите, че като дойде сесия в СУ става страшно, туко виж някой професор станал с гъза нагоре и скъсал 500 човека, които после ще обясняват, че в СУ е много трудно, само защото на преподавателя му било студено или го е болял средния пръст.

С уважение,
колега от НБУ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

А сега да ви видя! :lol: Ама колеги, вие сте били завиждали бе...и да не знаете - завиждате! И как няма - на кое да не завиждате - на строгия прием на НБУ ли, на таксите им ли, или на търсенето на дипломите? :lol: Завиждате всички, ама се правите... :)
Knights of the Cross
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

тоя чаршаф няма да го чета, колега!

другия път по-стегнато и лаконично, моля!
la douleur exquise
Заключено

Обратно към “Мнения”