Лекции по фински език

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Лекции по фински език

Мнение от Търговецът на кристал »

След като преди няколко дни с ужас осъзнах, че вече мога само да се представя на фински и помня числата до 10 и над 20 (а защо не помня онези между 10 и 20, е загадка - едит: спомних си ги, голямо постижение!), май ще се присъединя към вас за първо ниво за опресняване, ако курсът започва другия месец (или дори и по-късно да е, всъщност) и наистина е веднъж седмично.
Добре, че видях снимки на бебето на някогашната ми учителка по фински (Ханна :drunken: ) във Фейсбуук, та установих, че макар думите от коментарите да ми изглеждат познати, нямам никакъв спомен какво означават. А тоя език е толкова прекрасен! :oops: Искам си го, ПЪК!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

По непотвърдена информация, четвъртък, 10:15 часа, 180 кабинет, ще има среща за определяне на ден и час на лекциите (и аз нямам емайл, от трето лице знам).
Не е фатално да се изпусне, но все пак.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Дано да успея и аз да се присъединя, въпреки че сегашната ми програма е ужасна. Много ми се иска...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Някой после да сподели кога са занятията, ако можете да уредите нещо сряда или четвъртък следобеда, ще съм най-доволна.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

А някой да знае случайно дали има и лекторат по гръцки език тази година, ако знаете нещо, моля споделете инфо и сори за лекия офтопик :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Абе, деца, това 10:30 за утре ли се отнася? И тоя кабинет 180...? В Ректората е, нали?
Ще гледам да присъствам и после да докладвам. Ол, ще имам предвид да предложа един от двата дни.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Търговецът на кристал написа:Абе, деца, това 10:30 за утре ли се отнася? И тоя кабинет 180...? В Ректората е, нали?
Ще гледам да присъствам и после да докладвам. Ол, ще имам предвид да предложа един от двата дни.
Данке :)

ПП: 180 е в Ректората, на гълъбарника :blackeye:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

За гръцкия - в гълъбарника - можеш да се запишеш в група. Води се втори или там какъвто можеш език бла-бла... група има. Знам. (стаяра на класическа филология точно до стълбището)

Ах... да уговорите нещо добро, хей! ;)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

За финския - добри новини: четвъртък от 16 до 18 часа в зала 180. Толкова единодушни бяхме, че преподавателката направо се изуми. :) Днес вече си взехме часа, другия четвъртък направо следобед.
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Аз съм на работа до 16.30 :o :cry:

Пак ще го пропусна тоя фински :cry: :cry:
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Ох... от 2-6 съм на Испански... гаднооо... ама нищо, де - УСПЕХ ви! И дано другата година да успея и аз да се вредя, ако има пак лекции...
monka
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от monka »

супер, значи от следващия четвъвртък! аз ще мога да посещавам лекциите :)
обаче този език сега като какъв ще ни се води, ще има ли изпит примерно и т.н...някой знае ли?? защото се записваме по желание и...от личен интерес
Life is short and Love is always over in the morning...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Така. Курсът ще бъде два семестъра и в края на всеки ще има изпит под формата на тест. Дали обаче ще получите кредити или само потупване по рамото и лично удовлетворение, зависи от факултета, в който учите. Например, аз съм от ФФ (ужас, за пръв път го пиша това, още не мога да свикна, че вече не съм от ФЖМК) и поне в моята специалност езикът и спортът са факултативни дисциплини - т.е. не носят кредити, оценките не се смятат при бала за стипендия, общежитие и т.н.т. С други думи, получавате усмивката на водещия.
Има факултети, в които обаче има вариант да получите кредити за положения труд - отивате при секретарката във факултета си, хващате я в добро настроение и казвате: "така и така, записах се на лекторат по фински, оценката от него ще се пише ли някъде и ще получа ли кредити?"
Бъдете подготвени за отрицателни отговори - мисля, че в повечето факултети е като във ФФ. Но точно защото не съм сигурна, ви съветвам да проверите как стоят нещата при вас.
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Все си мисля, че едва ли има някой, записал фински само заради кредитите, а не поради лични потребности - показателен е фактът, че 3/4 от посещаващите лектората не са от специалност Скандинавистика. :wink:
Да ни е честито, осъзнати и неосъзнати финофили! :) И до другата седмица!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
monka
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от monka »

точно така
monka написа: С други думи, получавате усмивката на водещия.
- питах леличките от канцеларията (понеже аз пък съм българска филология)
е след като езиците са ни факултативни дисциплини, не зачитат кредити т.н.. тогава задължително ли сме ангажирани с изпит под формата на тест по фински ?? някак се обезсмисля... :?
Life is short and Love is always over in the morning...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”