София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: София - Транспорт.
Добре, какво стана с промяната на маршрута на 280? Нали вече нямало да стига до СУ, а щял да свива на Орлов мост към централна гара? Или аз нещо се бъркам?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Tази промяна още не е реализирана, защото още се обсъжда и не е приета. Ако бъде приета и реализирана, това няма да е по-рано от ноември. В общи линии никой не знае кога. Засега 280 си върви по стандартния си маршрут.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Много интересно как всички ме убеждаваха, че хартиени карти вече не се издават, а аз днес си изкарах. До 1-ви ноември може. Мдам.
Също така май разгадах мистерията покрай срока на издаване на електронни карти. Защо някои за 10 минути, а други чакат 10 дена. Ако отидете в бюро, където не се издават електронни карти (например това на Плиска) - те са 5-6 - подавате заявление и чакате 10-15 дена, ако имат апарати за издаване - то веднага. Ако бъркам, някой да ме поправи.
Също така май разгадах мистерията покрай срока на издаване на електронни карти. Защо някои за 10 минути, а други чакат 10 дена. Ако отидете в бюро, където не се издават електронни карти (например това на Плиска) - те са 5-6 - подавате заявление и чакате 10-15 дена, ако имат апарати за издаване - то веднага. Ако бъркам, някой да ме поправи.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Дори според мен трябва да го отклонят по Ситняково още, а не покрай канала. А най-добре по колелото на 5-ти км и оттам през Слатина.MidwinterSun написа:Tази промяна още не е реализирана, защото още се обсъжда и не е приета. Ако бъде приета и реализирана, това няма да е по-рано от ноември. В общи линии никой не знае кога. Засега 280 си върви по стандартния си маршрут.

А какво става с 284? И неговия маршрут щяха да променят. Той също нямало вече да ходи до СУ, а до "Младост". Някой може ли да ми каже каква е тази нощна линия 605? Откога я има? Съвсем случайно я зърнах на Централна гара, като си вадих жп. карта. И 113, ако може. Бях в "Младост" и питах шофьора на 113 докъде отива, но той много яко се сопна и каза да чета табелата. Каква ти табела! На тази табела няма А 113.MidwinterSun написа:Tази промяна още не е реализирана, защото още се обсъжда и не е приета. Ако бъде приета и реализирана, това няма да е по-рано от ноември. В общи линии никой не знае кога. Засега 280 си върви по стандартния си маршрут.
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
За втори и последен път плащам 10 лв на контрольор. Влизам като редовен пътник с билет.
Трябвало да имам билетче и за миниатюрния сак, който спокойно можех да нося на рамото. Не видях някъде да пише в темата, че за багажа искат билет, може би е добре да се добави.
А така ми причерня пред очите ... буквално слезнах за да му ... с ясната мисъл да хвърля едни юмруци на мазния контрольор, който с нескрита още по-мазна усмивка ми поиска 10 лв. Лелеее ... едвам издържах, честно. Мълчах сигурно 20-тина секунди, докато се успокоя и извадя от портфейла си десятка.
Следващия път директно се обръщам, и си тръгвам, квото ще да става. Тия мазни кожодери нека само опитат да ме спрат.
Трябвало да имам билетче и за миниатюрния сак, който спокойно можех да нося на рамото. Не видях някъде да пише в темата, че за багажа искат билет, може би е добре да се добави.
А така ми причерня пред очите ... буквално слезнах за да му ... с ясната мисъл да хвърля едни юмруци на мазния контрольор, който с нескрита още по-мазна усмивка ми поиска 10 лв. Лелеее ... едвам издържах, честно. Мълчах сигурно 20-тина секунди, докато се успокоя и извадя от портфейла си десятка.
Следващия път директно се обръщам, и си тръгвам, квото ще да става. Тия мазни кожодери нека само опитат да ме спрат.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Има определени размери на багажа, които се приемат за допустими... Всичко над тях се води, че трябва да се таксува с отделно билетче.
Според Наредбата:
Чл. 9. (1) Пътник с редовен превозен документ има право да превозва безплатно ръчен багаж с размери в сантиметри до 60/40/40. Установяването се извършва с измервателен уред. Багаж с по-големи размери от посочените се таксува за всеки отделен пакет с:
- билет за еднократно пътуване (предварително закупен, закупен от водача или от Билетен автомат в трамваите и тролейбусите);
- талон от Билет с талони за 5 или 10 пътувания, в случай, че пътникът пътува с талон от същия билет.
Това, че са ти направили проблем, в общи линии си е било чисто заяждане.
Според Наредбата:
Чл. 9. (1) Пътник с редовен превозен документ има право да превозва безплатно ръчен багаж с размери в сантиметри до 60/40/40. Установяването се извършва с измервателен уред. Багаж с по-големи размери от посочените се таксува за всеки отделен пакет с:
- билет за еднократно пътуване (предварително закупен, закупен от водача или от Билетен автомат в трамваите и тролейбусите);
- талон от Билет с талони за 5 или 10 пътувания, в случай, че пътникът пътува с талон от същия билет.
Това, че са ти направили проблем, в общи линии си е било чисто заяждане.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- HeyGod
- Легендарен флуудър
Знаете ли кои бюра работят днес (неделя) и като часове да ме ориентирате?
В сайта на скгт не работи точно тази страница...
В сайта на скгт не работи точно тази страница...
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
60x40x40 ... няма начин сакчето ми е да е толкова! Добре, те откъде знаят кой сак колко е? На око?!
Повече глоба няма да им платя. Дори и заслужена да е. Ах защо не му исках името на тоя ...
Както и да е.
Какво става, ако ония напишат фиш на някой? Длъжен ли е, има ли срок да го плати? Аз съм чувал за хора с доста висящи фишове, и никой грам нищо не иска от тях. Имат ли изобщо право (знам, че го правят) да пишат актове? Да не са КАТ, да го е*а ?!
Какво става, ако директно му заявя "нямам 10 лв,нямам лична карта" (и наоколо няма полиция)?
Повече глоба няма да им платя. Дори и заслужена да е. Ах защо не му исках името на тоя ...
Както и да е.
Какво става, ако ония напишат фиш на някой? Длъжен ли е, има ли срок да го плати? Аз съм чувал за хора с доста висящи фишове, и никой грам нищо не иска от тях. Имат ли изобщо право (знам, че го правят) да пишат актове? Да не са КАТ, да го е*а ?!
Какво става, ако директно му заявя "нямам 10 лв,нямам лична карта" (и наоколо няма полиция)?
Blue is the colour, football is the game
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Естествено,че не може да ти иска лична карта ... Просто няма право,дори да имаш в себе си. ( предполага се,че всеки има документи).
Нямаш и това е,всеки по пътя си.
Нямаш и това е,всеки по пътя си.
Pick your moment and make the right play...

Да не си плащал глоба за сак?dataghost написа:60x40x40 ... няма начин сакчето ми е да е толкова! Добре, те откъде знаят кой сак колко е? На око?!
Както и да е.
Ако става дума за фишове и актове - те се водят административни наказания и имат абселютна давност до 3 години.Това значи, че ако ти съставят акт и не го платиш за 3 години , през които никой не си поиска парите по законов път -след това няма законови средства с които да те накарат да си платиш.На давността обаче трябва да се позовеш ти, защото могат да се опита да си вземат парите, разчитайки на незапознатостта ти със закона.Ако се минеш да платиш дължими административни глоби за които има изтекла давност - никой не ти връща парите - пиеш една студена вода и се заричаш да внимаваш повече следващия път. Ето извадката от Закона за административните нарушения и наказания:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
Теоретично ако са те свалили от превозното средство , нама полиция, свидетели ( мисля, че трябваше 2-ма свидетеля, но не съм сигурен), няма камери ( внимавай, защото в някои рейсове има камери на вратите например 74 ) ти преспокойно можеш да си тръгнеш или да избягаш.Ако някой направи опит да те задържи със сила - според мен можеш да използваш сила в отговор - това е неизбежна отбрана, тъй като контрольорите не са полиция и нямат право да използват насилие под каквато и да е форма за изпълнение на служебните си задължения.Следователно , по силата на закона, над теб извършват нападение, а не преодоляване на съпротивата ти при арест.Все пак ако бягаш внимавай да няма полиция наблизо, защото могат да те спрат.Без свидетели не знам дали ще могат да ти напишат акт, но определено става по-тегаво тогава.
Напоследък е модерно когато са един или двама контрольора ( без полиция) да искат да си платиш билет от 1лв.Има и т.н. хайки, при които превозното средство бива спряно от няколко ( 5-6 ) контрольора, които играят ролята и на свидетели един другиму , а освен тях има и патрулка с един или двама полицая.Тогава си отнасяш акта, ако не платиш глобата, но разбира се и тук важи давността - тоест ако до 3 години никой не те потърси за 100 лева глоба - не си длъжен да ги плащаш.Ако след този срок започне изпълниртелно производство ( при съдия изпълнител) за да съберат дължимата сума - ти трябва да се позовеш на давността, защото иначе току виж ти описали телевизора за да върнат парите, а ти после доказвай, че имало давност.Ти , активно, трябва да се позовеш на нея, а не да чакаш някой да търси има ли давност.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
И по принцип трябва да имат измервателен уред, с който да установят, че багажът ти е над лимита.

Мда - трябва да има съставен някакъв протокол , където да бъдат отразени размери, защото иначе може да има злоупотреби.Ако няма такъв после човек може да каже, че има произвол за раницата му, която е в нормата и след като няма размери отразени никъде и свидетели - нищо не могат да оспорят.Victoria написа:И по принцип трябва да имат измервателен уред, с който да установят, че багажът ти е над лимита.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Е, то повечето от случаите са очеизвадни.Victoria написа:И по принцип трябва да имат измервателен уред, с който да установят, че багажът ти е над лимита.
Трябва да спориш до дупка.dataghost написа:Какво става, ако директно му заявя "нямам 10 лв,нямам лична карта" (и наоколо няма полиция)?

Няма значение.Бeтон написа:Е, то повечето от случаите са очеизвадни.Victoria написа:И по принцип трябва да имат измервателен уред, с който да установят, че багажът ти е над лимита.
А и не всички са очеизвадни. Брат ми преди пет години го глобиха, а багажът е бил в нормите. Но пък бързал да си хване автобуса от ЦГ, не е знаел какво е ограничението, и директно им дал парите...