Френска филология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Аз смятам, че франкофония- нефранкофония, за нас мислост няма и ще си учим както си му е редът... :cry:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Надежди всякви тука оставете. Ходим си като попове :)
Аз лично от Педагогиката бях много доволна.За разлика от педагогическата психология. :roll:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Разправят, че психологията била кофти предмет, ша видим таз работа скоро, скоро, да се надяваме :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не предметът , а преподавателят е кофти. Първо си купуваш учебници за 20 лева, от които уж трябва да преписваш.А аз като не мога да преписвам и пробвах да уча - 2ка...Абсолютно невъзможно е за научаване, учебниците са писани за извънземни. :roll:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Аз искам да попитам за изпита по педагогика дали е нужо да се четат и двата учебника (единия от които е с доста внушителни размери... :roll: ) или може да се вземе и само с учене от лекциите... И изобщо, чувала съм, че при доц. Сийка Чавдарова- Костова не е трудно (тя и на лекциите изглежда готина), но все пак... :?: :scratch:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хм, аз "четох" и двата...Ама и те не са написани много лесничко...Вие въобще до дидактика ще стигнете ли? Щото ние не стигнахме...Лесно минава изпитът, няма какво да се притесняваш, мисля,че и с лекции ще го докараш.
Аз искам да се оплача...Уж всички казват,че сме много натоварени, а продължават да ни натрупват още неща. Започвам да си мисля,че единственият начин да завършиш безболезнено френска филология е ритуално дълго агонично самоубийство тип харакири...Завиждам никак неблагородно на 4 курс.
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

До дидактика и аз не знам ще се стигне ли, а пък учебниците хич не ми се четат :oops: ... и купуват... :roll: Мерси за инфото ;)
За харакирито - като че ли има много хуманност в този изход :wink: :banghead: Нещо и на мен взе много да ми писва, а съм още по средата на пътя... :clock:
Но да не губим надежда, викам аз.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ам да, то мен само надеждата и светлината в тунела ме крепят вече 3 години :lol:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Crematory написа:Ам да, то мен само надеждата и светлината в тунела ме крепят вече 3 години :lol:
А уж ни викат , че първата година е трудно докато свикнем с ритъма...
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ооо, сега като си помисля - първи курс беше ... piece of cake, както казват колегите от анлийска филология.
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Crematory написа:Ооо, сега като си помисля - първи курс беше ... piece of cake, както казват колегите от анлийска филология.

:cry: Ще стискам зъби, къде ще ида... :lol:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Ама разбира се! Никакво предаване;) Една френска филология ако ни уплаши... :ogre:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

PrincessSuperstar написа:Ама разбира се! Никакво предаване;) Една френска филология ако ни уплаши... :ogre:
Бой с тежката артилерия, а;) :naka: хахаха дано си заслужава и после :occasion7:
Red^Rose
В началото бе словото

Втора специалност Френска Филология?

Мнение от Red^Rose »

Здравейте!
Искам да попитам досега (тъй като явно бройките за тази година ще ги науча чак наесен) имало ли е отпускани места за прием Френска филология като втора специалност??? Живо ме интересува, защото нямам държан изпит по френски език и някак си е хубаво да знам дали си струва да се записвам за такъв - а вече съм втори курс и няма време вече...И евентуално как става от административна гледна точка записването, като вече съм студентка? :-) Благодаря!
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Места за френска филология като втора специалност има.
За да запишеш това е задължително да имаш държан изпит по френски, с оценка над 2, както и успех от следването над 5.00.
Ако специалността ти е с образователно-квалификационна степен Бакалавър, можеш да запишеш 2ра специалност след 2ри курс, а ако специалността ти е с образователно-квалификационна степен Магистър- след трети курс.
Трябват ти уверение за успех, служебна бележка за успешно положен кандидат-студентски изпит и молба-образец.
Молбите се подават в Ректората, най-добре иди в кабинет 211, където е Отдел Студенти и питай на място за срокове и т.н. Телефонът им е 9308525.
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”