Rammstein в България

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Rammstein в България

Мнение от Zahariev »

Соц. времето си има и добрите черти, както има и лоши.
Не е вярно, че тогава е било по-лошо, просто е било различно.

Всичко трябва да бъде обективно погледнато и да се чете и за двете страни, не само да се плюе на сляпо. ;)

А рамщайн имат една много голяма песен - Москва! :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Slim Jim
В началото бе словото
Специалност: Stopansko upravlenie
Курс: първи

Мнение от Slim Jim »

[quote="Tommy"]- Живели сте в две епохи - през социализма и след падането на Берлинската стена. Смятате ли, че това е шанс или онези времена са само лош спомен за вас?

- Не са лош спомен. Напротив, при мен е точно обратното - харесвах социализма много повече от това, което дойде след него.

- Защо?

- Защото тогава човек имаше усещането, че животът се движи от някакъв смисъл, а не зависи от парите. Чувствах се много добре в ГДР, правехме нещата така, както искахме, въпреки всичко. Правехме и пънк музика, въпреки всичко.

Що за глупост! Още повече ми паднаха в очите.

Това да не е от интервюто им в плейбои преди доста време :lol:
антидизелист
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

humanityisthedevil написа:Пфах, дубрутру за всички, които чак сега разбират, че Рамщайн като група винаги са клоняли към ЛЯВО. Винаги ми е било смешно като видя някой нацист с тениска на Рамщайн. :D

Иначе са гадна група. Освен пироефектите, на концерта няма да има нищо интересно.
Съгласен съм. Затова не ги и харесвам.
zahariev: Хайде да не мерим кой е по-промит мозък от комуниста. Нормално е следващото поколение да не харесва това време повече, не е парадокс - все пак то изнася на гърба си последиците му. А ако ГДР и соц-а като цяло са били толкова хубави, то привлекатената политика на "добрите" комунисти нямаше да се нуждае от Берлинската стена, за да попречи на германците да отидат при "лошите" капиталисти. Нямаше да има желязна завеса за СССР и съветския блок. Затова на всеки един като тези от Рамщайн се падат поне по няколко хиляди, които не мислят като него. А той сам по себе си не е виновен за това - хората са склонни да идеализират младостта си, което им позволява вбъдеще да забравят успешно глада, мизерията и терора в полза на романтиката на личния живот.

ПП. За другите - съжалявам за оффтопика-а, няма да се повтори. :)
Knights of the Cross
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Аз не съм комунист, ако визираше мен ;)

Аналогът ти е неправилен, защото всяка една от двете системи залагаше на нещо, за да се пази.Западната система винаги е залагала само и единствено на пари(макар и понятието комунизъм да се заражда именно там - във Франция,Белгия,Германия).Тя си и купи падането на социализма с другаря Горбачов.

В грешка си, че следващото поколение изяжда последиците от този строи, то изяжда последиците на годините на анархия при смяната на двете системи.За това и точно поколението след падането на бай Тошо беше най-тъжно за България - защото "изяде" смяната, която за България представляваше отвратителна анархия и "кърджалийско време".

Както и да е , стига толкова офтопици. ;)

Защо да са гадна група ? Елементарни рифове , надъхваща музика, какво по-добро ? :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

За комунист - говорех принципно, не за теб, тъй като не те познавам.
Комунизмът също залага на пазенето на парите, само дето ги пази усърдно от хората.
Носи последиците на предишния строй, а не на промяната, след като то самото е поискало промяната и поради факта, че тази промяна се налага от несъстоятелността на предишната система. Тоест промяната е следствие, а не причина.
Може и по-подробно да се обясняваме, ама в правилната тема. :)
Колкото до Рамщайн, за да не съм изцяло извън темата - аз не съм на мнение, че нещо трябва да е сложно, за да е хубаво, но във всяка песен на всеки албум да блъскаш едни и същи маршови мотиви, си е направо затъпяващо. :lol: А и по принцип май никога не съм им бил голям фен, тъй като не съм фен и на този стил като цяло. Аз си слушам праволинеен траш и хеви, а при по-лирично настроение - някои рокчета, и те винаги някак си са ми оставали встрани от основния интерес.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Обсъждайте концерта. Обърнахте го на соц размисли.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Концертът ще е тъп.
Not because the fox barks...
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Концертът ще е най-якият подарък за РД-я ми ден :cheers:
За изказването на Флаке - простотия. Разбира се, че соц-ът е нещо, което трябва да се изследва, точно колкото и всяко едно друго нещо в смотания свят.
На мен обаче не ми харесват амбициозно-"обективни" гледни точки, които в иначе похвалния стремеж да бъдат "обективни", се оливат до едва ли не реабилитация на тогавашната система.
Разбира се, че винаги е имало хора с някакви идеи и други хора, които да страдат от същите тези идеи и компромис между тях няма как да има. Но модни шаляля от рода на "ама то всъщност никак не е било лошо" според мен са абсурд.

Инъф фор дис, какво ще кажете за новия албумец?? За мен песните се редуват добра-слаба-горе-долу-слаба.. , а силна май няма :( :? :cry:

За скинчетата, милите са толкова глупави, че немски=Хитлер :lol:
Die Kreatur muss sterrrrbeeen!!
Изображение Изображение
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

("РД-я ми ден" - що за малоумно изписване.... :o )
Изображение Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Един фен на Рамщайн, който да заслужава уважение. :cheers:
Knights of the Cross
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Къде? Къде?! :astronomer2:
Изображение Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не за друго, ами просто съм предубеден към повечето хора, които имат симпатии към тях. :lol:
Knights of the Cross
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Аз съм the prejudice breaker :cyclopsani:
Изображение Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Tommy написа:Не за друго, ами просто съм предубеден към повечето хора, които имат симпатии към тях. :lol:
Ако се абстрахираш от текстовете и визията им, стават, харесват ми.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Така да, обаче отново сравнително еднообразният им маршов ритъм писва доста бързо. Иначе и аз бих предпочел да слушам тях пред доста други неща, които биха оставили трайни следи в психиката ми. :lol:
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”