Ислямистките забрадки в Университета!?
Re: Ислямистките забрадки в Университета!?
Да, от религиозни символи са се превърнали в религиозно задължение. Смятам, че вярата не се изразява в демонстрацията й. Следователно законът, който забранява демонстрацията на тези символи в училищата би трябвало да ограничава и носенето на фереджета.
Още повече, не всички мюсюлмани ги носят. Става въпрос за едни по-всеотдайни мюсюлмани, които въпреки дълбоката си вяра в табутата, дотолкова поне си знаят интереса, та живеят в модерна християнска страна, където да натрапват изкривеното си тълкуване за вярата. Двулично и лицемерно поведение.
Още повече, не всички мюсюлмани ги носят. Става въпрос за едни по-всеотдайни мюсюлмани, които въпреки дълбоката си вяра в табутата, дотолкова поне си знаят интереса, та живеят в модерна християнска страна, където да натрапват изкривеното си тълкуване за вярата. Двулично и лицемерно поведение.
Knights of the Cross
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Добре, но тук говорим за жени, нали? Мъжете мюсюлмани с какви "предмети на вярата" го правят? Не ми казвай, че не знаеш защо точно се забулват жените. Според мен става дума чисто и просто за срам, а не за религиозно натрапване. Пък на тях им е доста по-трудно да се интегрират, отколкото на нас.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Кой говори за това колко са скромни дрехитеУраган написа:Скромните дрехи се отнасят и за двата пола, прочетете корана преди да пишете.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Учил съм достатъчно години със забулени момичета в моето училище и с ръка на сърцето казвам, че ми беше особено противно...
...но не факта, че са забулени, а този, че получават заплащане за това
Обществена тайна е, че зад 99,9% от жените със забрадки в България стоят сирийски организации, които дават заплата на калпак от семейството ако е забулен. Представете си домакинство с майка и 2 дъщери, които получават 3 заплати само от факта, че се разхождат със забрадка...
За мен това си е чисто и просто проституция...е как мога да уважавам човек, който проституира пред очите ми !?
Иначе ако изкореним сирийското влияние, забрадените момичета ще са толкова рядко явление, че дори няма да му се отдава значение...
...но не факта, че са забулени, а този, че получават заплащане за това
Обществена тайна е, че зад 99,9% от жените със забрадки в България стоят сирийски организации, които дават заплата на калпак от семейството ако е забулен. Представете си домакинство с майка и 2 дъщери, които получават 3 заплати само от факта, че се разхождат със забрадка...
За мен това си е чисто и просто проституция...е как мога да уважавам човек, който проституира пред очите ми !?
Иначе ако изкореним сирийското влияние, забрадените момичета ще са толкова рядко явление, че дори няма да му се отдава значение...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Не знаех 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Дааа..всички до една в моя край са в някакво ислямско сдружение, което дефакто им плаща всеки месец. Даже и момчетата привличат там да правят некви неща...и за тях пада по някой лев. И в край без препитание, да взимаш некой допълнителен лев е доста изкушаващо за бедните духом...
Да не говорим за забрадени момичета на бала си...с бална рокля в унисон със забрадката...или едната имаше забрадка, а доле беше с къса пола...
Пълна гавра...
Обещавам ако намеря снимката да я постна...
Да не говорим за забрадени момичета на бала си...с бална рокля в унисон със забрадката...или едната имаше забрадка, а доле беше с къса пола...
Пълна гавра...
Обещавам ако намеря снимката да я постна...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Не става въпрос за срам. Дичоу е прав. А що се отнася до мъжете - в исляма за тях ограниченията са значително по-малко, а правилата - по-леки.allshallperish написа:Добре, но тук говорим за жени, нали? Мъжете мюсюлмани с какви "предмети на вярата" го правят? Не ми казвай, че не знаеш защо точно се забулват жените. Според мен става дума чисто и просто за срам, а не за религиозно натрапване. Пък на тях им е доста по-трудно да се интегрират, отколкото на нас.
Knights of the Cross
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
@allshallperish,
When in Rome, do as the Romans do! - спомняш ли си това? Казваш, че премахването на забраждането щяло да бъде дълъг процес - ами то вече е било премахнато, а сега някои (Дичоу доста точно каза кои) го връщат. Знаеш ли дали в Турция Ататюрк се е церемонил с това? Дали там - в ислямска държава, това е разрешено? А във Франция - ами тя е един от лидерита в богоизбрания ЕС. Щом се интегрираме ние в него, да бъдат така добри да го направят и те!
Срам ги било? От какво ги е срам? От мен? От тях самите ли? Как пък толкова не видях една забрадена колежка в ИФ или в МО в ЮФ? А, да, има една в магистърска програма на ИФ и тя породи тази тема. Ако знаеш каква магистърска теза е спретнала - "неверниците" е обичаен "научен" термин в нея.
When in Rome, do as the Romans do! - спомняш ли си това? Казваш, че премахването на забраждането щяло да бъде дълъг процес - ами то вече е било премахнато, а сега някои (Дичоу доста точно каза кои) го връщат. Знаеш ли дали в Турция Ататюрк се е церемонил с това? Дали там - в ислямска държава, това е разрешено? А във Франция - ами тя е един от лидерита в богоизбрания ЕС. Щом се интегрираме ние в него, да бъдат така добри да го направят и те!
Срам ги било? От какво ги е срам? От мен? От тях самите ли? Как пък толкова не видях една забрадена колежка в ИФ или в МО в ЮФ? А, да, има една в магистърска програма на ИФ и тя породи тази тема. Ако знаеш каква магистърска теза е спретнала - "неверниците" е обичаен "научен" термин в нея.
Into the endless we ride... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Е, това вече си е парадиране. Не знаех, че има такива "сдружения".
ПП: Ама не разбирам за чий им е да дават пари за това?
ПП: Ама не разбирам за чий им е да дават пари за това?
За чийто се разпространява забранената ислямистка литература, инвестира през европейски банки се в неправителствени организации и частни фирми, представляващи обръч около партии и т.н.
Knights of the Cross
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"За чий" - ами по същата причина, поради която и аз давам пари за свещ, когато вляза в храма - да подпомогна и материално моята църква. Само, че аз не бих дал пари за агресивна евангелска дейност в мюсюлманска държава. Представя ли си някой в Рияд човек да се разхожда с голям кръст върху главата? Аз лично не си представям... 
Into the endless we ride... 
Ами доколкото си спомням във Франция - държава с много повече мюсюлмани от тук и доста по-демократична, финансово стабилизирана и неосноваваща се на щуробаджанащина, връзки и далавери - забраниха носенето на забрадки в държавните университети.На който не му харесва - да не ходи в държавен университет или да си избере религиозен такъв.Да не говорим, че това със забрадките може и да се подхване от гледна точка на сигурността - с тях се закрива част от образа на човека и при постоянно носене могат да се правят злоупотреби.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Всъщност, за добро, или за лошо, французите действат много либерално по тези въпроси... но те май и нямат много избор при толкова малцинства.Batbayan написа:Ами доколкото си спомням във Франция - държава с много повече мюсюлмани от тук и доста по-демократична, финансово стабилизирана и неосноваваща се на щуробаджанащина, връзки и далавери - забраниха носенето на забрадки в държавните университети.На който не му харесва - да не ходи в държавен университет или да си избере религиозен такъв.Да не говорим, че това със забрадките може и да се подхване от гледна точка на сигурността - с тях се закрива част от образа на човека и при постоянно носене могат да се правят злоупотреби.
Knights of the Cross