Право първи курс 2009-2010г
- iodine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Re: Право първи курс 2009-2010г
В учебника си Милкова гради невероятни изречения... просто нямам думи... неща които могат да се кажат с едно изречения, поради разводняване на текста или използване на изрази, които не са нужни, стават с дължина половин страница, отне ми почти час да дешифрирам първи параграф от първа глава (който Кьосев предаде в не повече от половин страница ръкопис на лекцията)... просто се чудя, дали ще чете така и лекциите, дано там да е по-разбираема. А и определено смятам да надникна и в учебника на Ташев скоро.
А за нечулите, втори поток имаме лекция при доц. Вълев вече всеки петък (вклчително и утре) по ОТД в 272 (от 3 до 6 следобед). Дачев остава по ППУ. Първи поток са си по старата програма и няма никаква промяна.
А за нечулите, втори поток имаме лекция при доц. Вълев вече всеки петък (вклчително и утре) по ОТД в 272 (от 3 до 6 следобед). Дачев остава по ППУ. Първи поток са си по старата програма и няма никаква промяна.
В името на потока! Втория!
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Дам... и аз се сблъсках с учебника на Милкова.. Т'ва нещо мисля, че мога да го използвам доста успешно и за синонимен речник
Може ли да слага по минимум три синонима на всяка дума?!
не стига, че целият учебник е няма и 300 стр. пък тя си е писала, писалааа... 
А иначе - как можаха така да ни прецакат хубавата програма на втори поток!?
Вчера обикалях да говоря с няколко човека дали евентуално може да се направи разместване в понеделник м/у двете лекции на Дачев и първо да се проведе ППУ, а после ОТД, но явно ще се наложи да говоря лично с Дачев в понеделник, понеже само тогава има занятия. А ако не успея да го убедя.. приятна ни 4-часова дупка.. ( която лично аз не смятам да чакам)

А иначе - как можаха така да ни прецакат хубавата програма на втори поток!?
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Биби, и аз се включвам в говоренето с проф. Дачев. Идеята за изместване на ППУ е страшно добра, а и в крайна сметка на никого не би попречила тази промяна.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ни нам дали е добра идеята да говорим много хора накуп с него
Мисля, че така или иначе вече поех иниацитивата, та да си я довърша сама, но от името на всички естествено!
Ще се постарая да съм максимално убедителна, но.. по-добре да не се надяваме много много, защото не е голяма вероятността да се промени програмата. Аз вече говорих с жената, която ни обяви промяната вчера и тя ( освен, че беше грубичка), каза че не можела да променя програмата на проф. Дачев, понеже той искал първо да си изчете лекцията по задължителната дисциплина, а след това по избираемата, понеже не е задължителна за всички. Мисля, че обаче всички забелязахме, че бяха единици тези, които си тръгнаха от ППУ в понеделник. А ако остане сегашната програма с дупката от 4 часа за целия второ поток... малцина ще са дошлите..
Та стискайте палци за понеделник
Дано успеем 
Ще се постарая да съм максимално убедителна, но.. по-добре да не се надяваме много много, защото не е голяма вероятността да се промени програмата. Аз вече говорих с жената, която ни обяви промяната вчера и тя ( освен, че беше грубичка), каза че не можела да променя програмата на проф. Дачев, понеже той искал първо да си изчете лекцията по задължителната дисциплина, а след това по избираемата, понеже не е задължителна за всички. Мисля, че обаче всички забелязахме, че бяха единици тези, които си тръгнаха от ППУ в понеделник. А ако остане сегашната програма с дупката от 4 часа за целия второ поток... малцина ще са дошлите..
Та стискайте палци за понеделник
Ти мани тия работи със стискане на палци, моления и надежди - облечи си къса поличка, едни дълги ботушки, и блуза с дъъъълбоко деколте и котешки грим, съчетан с леко примигване.Това определено ще има въздействие към по-голяма убедителност отколкото нещо друго..._sonrisa_ написа: Та стискайте палци за понеделникДано успеем
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- _sonrisa_
- Флъдзила
хахаха ще имам предвид съвета ти
В понеделник ставам в 5 и почвам да се глася 
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
Да, има логика, макар че ако сме отговорниците на групите, може би малко повечко ще се замисли, преди да ни откаже
Нищо, де, дано се съгласи. Въпреки всичко според мен са обмислили този вариант и естествено са го отхвърлили..
Бтв спомням си след съвета, когато асистентът дойде за упражнение, каза, че "имало мноого караници и спорове" :Р
Нашата група пък има друг проблем - по МО никой не идва за упражненията ни. Къде се намираше кабинетът, където можехме да им съобщим?
Бтв спомням си след съвета, когато асистентът дойде за упражнение, каза, че "имало мноого караници и спорове" :Р
Нашата група пък има друг проблем - по МО никой не идва за упражненията ни. Къде се намираше кабинетът, където можехме да им съобщим?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
ние имаме упражнение по отп във втоник от 7ч сутринта и от началото на годината никой не е идвал,както не сме имали и упражнения по МО-направо чудесно.WickedWitch написа:Да, има логика, макар че ако сме отговорниците на групите, може би малко повечко ще се замисли, преди да ни откажеНищо, де, дано се съгласи. Въпреки всичко според мен са обмислили този вариант и естествено са го отхвърлили..
Право,3 курс,13гр
- _sonrisa_
- Флъдзила
Може да пробавате в Методическия кабинет - 4 етаж, коридора срещу стълбите, първият кабинет от дясната страна 
П.П. Знаете ли въобще кой се предполага, че трябва да ви води упражненията по МО?
П.П. Знаете ли въобще кой се предполага, че трябва да ви води упражненията по МО?
Вие също ли още не сте карали ?_sonrisa_ написа:Може да пробавате в Методическия кабинет - 4 етаж, коридора срещу стълбите, първият кабинет от дясната страна
Годо?
- _sonrisa_
- Флъдзила
О, не- ние вече два пъти имахме и съм много доволна от асистентката 
Предложих варианта с методическия кабинет, защото се предполага, че той е връзката ни с преподавателите, пък и вече няколко пъти ходих там по различни въпроси
Иначе е много неприятно така.. може ли да сте станали в 5 сутринта и никой да не дойде!? Елементарно уважение няма.. поне да ви предупредят!
Предложих варианта с методическия кабинет, защото се предполага, че той е връзката ни с преподавателите, пък и вече няколко пъти ходих там по различни въпроси
Иначе е много неприятно така.. може ли да сте станали в 5 сутринта и никой да не дойде!? Елементарно уважение няма.. поне да ви предупредят!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Чак след изпита седнах сериозно да чета странична литература по ОТП и видях, че все пак има смисъл в учебника и, но с толкова странички нищо не може да се обясни като хората и въпросите се превръщат в една каша от общи обяснения. Иначе на едно място пишеше, че "лошият закон е нелегален", което все още не мога да си го обясня_sonrisa_ написа:Дам... и аз се сблъсках с учебника на Милкова..
WickedWitch написа:
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- _sonrisa_
- Флъдзила
хммм ходете поне да питате кои трябва да ви преподава и дали Знае, че трябва да ви преподава въобще 
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Когато ходите да разговаряте относно лекциите на Дачев по ППУ в понеделник, МОЛЯ ВИ опитайте да поговорите и за латинския да е в по-приемливо време, ако ще и в друг ден (примерно петък покрай новия час за ОТД?). Латинският ще е полезен за Римско пък и е интересен, обаче трябва да се седи в Ректората до 21:00, което е кощунство...
В името на потока! Втория!