Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от Ivo Penev »

kaloyand написа:Koлеги от 2ри поток,имате ли представа какъв е учебникът за ОТП?
ми знам за на Милкова - тъмно червен, и на Ташев - син
memento mori
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Два са - на проф. Милкова, при която сме по ОТП, и..има и на проф. Ташев. И двата се казват "Обща теория на правото". Този на проф. Милкова е доста..съкратен, но трябва и двата да имаме. : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Колеги, този на Милкова, съдържа някои от въпросите, които ги няма в учебника на Ташев, доколкото помня, но препоръчвам на тези, които смятат да се явяват успешно на този изпит, да наблегнат на учебника на Ташев. учебника на Милкова е много разводнен и крайно неясен, да не говорим, че голяма част от въпросите ги няма.
Да си призная, аз се явих при Ташев писмено и ми се паднаха и двата въпроси, които ги имаше в учебника на Милкова, така че общо взето си смуках от пръстите, да не говорим, че единия хич не го знаех, но все пак ми писа 5ца и съм страшно доволна.
Също искам да подчертая, че този предмет е основополагащ и бих дори го определила като най-важният в първи курс, защото реално нито Римското, нито ИБДП-то напред ще ви влизат толкова в работа, но без ОТП ще ви е трудно по Гражданско, а по Облигационно - направо невъзможно.
Така че, колеги, здраво учете по ОТП и ще сполучите :cheers:
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

kaloyand написа:Koлеги от 2ри поток,имате ли представа какъв е учебникът за ОТП?
Отиваш в книжарницата на северното крило, там имат всичко каквото ти трябва, казваш автор и име и си готов. :bom:
ас. Кьосев
За момента изглежда като доста добър и внимателен преподавател, водеше лекция по ОТП днес, Милкова я нямаше.
В името на потока! Втория!
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Абе на проф. Милкова не ми се струва толкова разводнен - даже обратното прекалено синтезиран е и оттам произтича това, че се разбира доста трудно, но веднъж хванеш ли цаката - няма проблеми.Проблемът може да произтече от това, че тя изисква добра формулировка на отговорите на изпита с използване на подходящ изказ.Не ни каза да назубрим учебника, но определено натвърди да можем да се изразяваме на същия стил в който е писан и със същите специфични термини.Това ще е един проблем.А относно учебниците - тя ни каза да използваме който искаме.Ако ще и по Венелин Ганев да учим - все и е едно, но това последното би било направо мъчение предвид абстрактния стил на автора, който е побърквал дори и нея на нейните студентски изпити, както тя сподели.

П.П. А асистент Кьосев наистина е готин и не разбирам какво толкова не го харесват някои хора тук... :shock: :shock: :shock:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Учебниците ви няма да коментирам , тъй като миналата година през различно време имаше различни мнения за учебниците , но това е друга тема.
А относно ас.Кьосев ,аз не виждам някой да е казал нещо лошо за него като човек , макар че доста има да се кажат като лафове да се посмеете.Ако още не сте загряли с колегите ,имахме предвид като професионалист ( с оглед на това което имаме като опит).
Salus populi suprema lex
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе не знам - доста съвестно си води лекцията, изчакваше хората да запишат, гледаше да дава примери, да направи удобен времевия график - лично на мен ми се стори съвсем кадърен професионалист.Сега за лафове за него не съм чувал.Ако има интересни - пишете.Но докторантура току-така едва ли някой му е дал, камо ли пък и преподавателско място.Значи човека си е напълно в час , поне според мен.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
PyMbama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от PyMbama »

На упражнения ще научите нещо единствено при Шопов. Това е положението. Дори и да имате при друг асистент, не Ви пречи да ходите на негови упражнения.
Regards,
PyMeH PyMeHoB a.k.a. PyMbama
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Шопов!!! :cheers: Добре че миналата година беше той!!! :JC_clapgirl:
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Абе за да учи ефективно в университет човек - не му трябва само преподавател.Така или иначе литература по въпроса има бол.Трябва желание да се седне , да се разбере и запомни материята.Ако се явявате на изпит и знаете материала много добре какви притеснения може да има?Но трябва разбиране.Днеска дочух едни колежки да обсъждат кое и как ще зубрят от учебника наизуст.Останах потресен.Сложна абстрактна теория наизуст.Това такава каша ще стане, че не им блазе.Айде отделни термини наизъст - става.Някои и друго фундаментално понятие и неговата формулировка - по-трудно, но става.Но цели глави, пасажи от текст наизуст- тия мацета май са сбъркали учебното заведение.Сигурно са искали да влезнат в някое фанатично религиозно училище, където научават свещените книги наизуст , без ни най малко да се замислят какво значи текста. :shock: :shock: :shock:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Batbayan написа:Абе за да учи ефективно в университет човек - не му трябва само преподавател.Така или иначе литература по въпроса има бол.Трябва желание да се седне , да се разбере и запомни материята.Ако се явявате на изпит и знаете материала много добре какви притеснения може да има?Но трябва разбиране.Днеска дочух едни колежки да обсъждат кое и как ще зубрят от учебника наизуст.Останах потресен.Сложна абстрактна теория наизуст.Това такава каша ще стане, че не им блазе.Айде отделни термини наизъст - става.Някои и друго фундаментално понятие и неговата формулировка - по-трудно, но става.Но цели глави, пасажи от текст наизуст- тия мацета май са сбъркали учебното заведение.Сигурно са искали да влезнат в някое фанатично религиозно училище, където научават свещените книги наизуст , без ни най малко да се замислят какво значи текста. :shock: :shock: :shock:
За съжаление зубращината в Университета поне върши работа. Да не говорим, че някои преподаватели си я искат. Аз лично не нямам идея как ще зубря Търговския закон, тъй като и на мен зубренето не ми върви. Но... зубренето върви на други и като седнат пред мен на Изпитното столче, цитират му собствените реплики на преподавателя, показват стил на изказ по тоя начин, оня се главозамайва...И на мен ми пише 3 :salute: Т'ва е положението! За в живота не знам как се оправят зубрачите. Но с увереност и със зубрене в Университета се оправят идеално. Някой път и с дълбоки деколтета :mrgreen:
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Josefinne написа: За съжаление зубращината в Университета поне върши работа. Да не говорим, че някои преподаватели си я искат. Аз лично не нямам идея как ще зубря Търговския закон, тъй като и на мен зубренето не ми върви. Но... зубренето върви на други и като седнат пред мен на Изпитното столче, цитират му собствените реплики на преподавателя, показват стил на изказ по тоя начин, оня се главозамайва...И на мен ми пише 3 :salute: Т'ва е положението! За в живота не знам как се оправят зубрачите. Но с увереност и със зубрене в Университета се оправят идеално. Някой път и с дълбоки деколтета :mrgreen:
АМи значи ще си търся дрехи с дълбоки деколтета... :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Batbayan написа: АМи значи ще си търся дрехи с дълбоки деколтета... :mrgreen:
Това би било интересно :lol: :lol: :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Абе Право имат ли изпит при Янаки Стоилов?

Сега имахме лекция при него и тя се пада последна, а ние сме на лекции от 9 часа и се чувствам супер изморен и грам не мога да хвана какво ми говори, нито пък да пиша.Изпита устен ли е ?
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Нямаме лекции при него тази година, защото няма политология.един приятел е карал изпит при него преди 4-5 години и е имал 4-ка като каза, че изпита е балансиран и няма прекалени изисквания.И май е устен, но не съм сигурен.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Заключено

Обратно към “Други”