ми знам за на Милкова - тъмно червен, и на Ташев - синkaloyand написа:Koлеги от 2ри поток,имате ли представа какъв е учебникът за ОТП?
Право първи курс 2009-2010г
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Re: Право първи курс 2009-2010г
memento mori
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Два са - на проф. Милкова, при която сме по ОТП, и..има и на проф. Ташев. И двата се казват "Обща теория на правото". Този на проф. Милкова е доста..съкратен, но трябва и двата да имаме. : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Josefinne
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колеги, този на Милкова, съдържа някои от въпросите, които ги няма в учебника на Ташев, доколкото помня, но препоръчвам на тези, които смятат да се явяват успешно на този изпит, да наблегнат на учебника на Ташев. учебника на Милкова е много разводнен и крайно неясен, да не говорим, че голяма част от въпросите ги няма.
Да си призная, аз се явих при Ташев писмено и ми се паднаха и двата въпроси, които ги имаше в учебника на Милкова, така че общо взето си смуках от пръстите, да не говорим, че единия хич не го знаех, но все пак ми писа 5ца и съм страшно доволна.
Също искам да подчертая, че този предмет е основополагащ и бих дори го определила като най-важният в първи курс, защото реално нито Римското, нито ИБДП-то напред ще ви влизат толкова в работа, но без ОТП ще ви е трудно по Гражданско, а по Облигационно - направо невъзможно.
Така че, колеги, здраво учете по ОТП и ще сполучите
Да си призная, аз се явих при Ташев писмено и ми се паднаха и двата въпроси, които ги имаше в учебника на Милкова, така че общо взето си смуках от пръстите, да не говорим, че единия хич не го знаех, но все пак ми писа 5ца и съм страшно доволна.
Също искам да подчертая, че този предмет е основополагащ и бих дори го определила като най-важният в първи курс, защото реално нито Римското, нито ИБДП-то напред ще ви влизат толкова в работа, но без ОТП ще ви е трудно по Гражданско, а по Облигационно - направо невъзможно.
Така че, колеги, здраво учете по ОТП и ще сполучите

- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Отиваш в книжарницата на северното крило, там имат всичко каквото ти трябва, казваш автор и име и си готов.kaloyand написа:Koлеги от 2ри поток,имате ли представа какъв е учебникът за ОТП?
За момента изглежда като доста добър и внимателен преподавател, водеше лекция по ОТП днес, Милкова я нямаше.ас. Кьосев
В името на потока! Втория!
Абе на проф. Милкова не ми се струва толкова разводнен - даже обратното прекалено синтезиран е и оттам произтича това, че се разбира доста трудно, но веднъж хванеш ли цаката - няма проблеми.Проблемът може да произтече от това, че тя изисква добра формулировка на отговорите на изпита с използване на подходящ изказ.Не ни каза да назубрим учебника, но определено натвърди да можем да се изразяваме на същия стил в който е писан и със същите специфични термини.Това ще е един проблем.А относно учебниците - тя ни каза да използваме който искаме.Ако ще и по Венелин Ганев да учим - все и е едно, но това последното би било направо мъчение предвид абстрактния стил на автора, който е побърквал дори и нея на нейните студентски изпити, както тя сподели.
П.П. А асистент Кьосев наистина е готин и не разбирам какво толкова не го харесват някои хора тук...

П.П. А асистент Кьосев наистина е готин и не разбирам какво толкова не го харесват някои хора тук...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Advocate
- Драскач
Учебниците ви няма да коментирам , тъй като миналата година през различно време имаше различни мнения за учебниците , но това е друга тема.
А относно ас.Кьосев ,аз не виждам някой да е казал нещо лошо за него като човек , макар че доста има да се кажат като лафове да се посмеете.Ако още не сте загряли с колегите ,имахме предвид като професионалист ( с оглед на това което имаме като опит).
А относно ас.Кьосев ,аз не виждам някой да е казал нещо лошо за него като човек , макар че доста има да се кажат като лафове да се посмеете.Ако още не сте загряли с колегите ,имахме предвид като професионалист ( с оглед на това което имаме като опит).
Salus populi suprema lex
Абе не знам - доста съвестно си води лекцията, изчакваше хората да запишат, гледаше да дава примери, да направи удобен времевия график - лично на мен ми се стори съвсем кадърен професионалист.Сега за лафове за него не съм чувал.Ако има интересни - пишете.Но докторантура току-така едва ли някой му е дал, камо ли пък и преподавателско място.Значи човека си е напълно в час , поне според мен.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- PyMbama
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
На упражнения ще научите нещо единствено при Шопов. Това е положението. Дори и да имате при друг асистент, не Ви пречи да ходите на негови упражнения.
Regards,
PyMeH PyMeHoB a.k.a. PyMbama
PyMeH PyMeHoB a.k.a. PyMbama
Шопов!!!
Добре че миналата година беше той!!! 
Don't think about the problem, think about the decision...
Абе за да учи ефективно в университет човек - не му трябва само преподавател.Така или иначе литература по въпроса има бол.Трябва желание да се седне , да се разбере и запомни материята.Ако се явявате на изпит и знаете материала много добре какви притеснения може да има?Но трябва разбиране.Днеска дочух едни колежки да обсъждат кое и как ще зубрят от учебника наизуст.Останах потресен.Сложна абстрактна теория наизуст.Това такава каша ще стане, че не им блазе.Айде отделни термини наизъст - става.Някои и друго фундаментално понятие и неговата формулировка - по-трудно, но става.Но цели глави, пасажи от текст наизуст- тия мацета май са сбъркали учебното заведение.Сигурно са искали да влезнат в някое фанатично религиозно училище, където научават свещените книги наизуст , без ни най малко да се замислят какво значи текста.

I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Josefinne
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За съжаление зубращината в Университета поне върши работа. Да не говорим, че някои преподаватели си я искат. Аз лично не нямам идея как ще зубря Търговския закон, тъй като и на мен зубренето не ми върви. Но... зубренето върви на други и като седнат пред мен на Изпитното столче, цитират му собствените реплики на преподавателя, показват стил на изказ по тоя начин, оня се главозамайва...И на мен ми пише 3Batbayan написа:Абе за да учи ефективно в университет човек - не му трябва само преподавател.Така или иначе литература по въпроса има бол.Трябва желание да се седне , да се разбере и запомни материята.Ако се явявате на изпит и знаете материала много добре какви притеснения може да има?Но трябва разбиране.Днеска дочух едни колежки да обсъждат кое и как ще зубрят от учебника наизуст.Останах потресен.Сложна абстрактна теория наизуст.Това такава каша ще стане, че не им блазе.Айде отделни термини наизъст - става.Някои и друго фундаментално понятие и неговата формулировка - по-трудно, но става.Но цели глави, пасажи от текст наизуст- тия мацета май са сбъркали учебното заведение.Сигурно са искали да влезнат в някое фанатично религиозно училище, където научават свещените книги наизуст , без ни най малко да се замислят какво значи текста.![]()
![]()

АМи значи ще си търся дрехи с дълбоки деколтета...Josefinne написа: За съжаление зубращината в Университета поне върши работа. Да не говорим, че някои преподаватели си я искат. Аз лично не нямам идея как ще зубря Търговския закон, тъй като и на мен зубренето не ми върви. Но... зубренето върви на други и като седнат пред мен на Изпитното столче, цитират му собствените реплики на преподавателя, показват стил на изказ по тоя начин, оня се главозамайва...И на мен ми пише 3Т'ва е положението! За в живота не знам как се оправят зубрачите. Но с увереност и със зубрене в Университета се оправят идеално. Някой път и с дълбоки деколтета
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Това би било интересноBatbayan написа: АМи значи ще си търся дрехи с дълбоки деколтета...
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Абе Право имат ли изпит при Янаки Стоилов?
Сега имахме лекция при него и тя се пада последна, а ние сме на лекции от 9 часа и се чувствам супер изморен и грам не мога да хвана какво ми говори, нито пък да пиша.Изпита устен ли е ?
Сега имахме лекция при него и тя се пада последна, а ние сме на лекции от 9 часа и се чувствам супер изморен и грам не мога да хвана какво ми говори, нито пък да пиша.Изпита устен ли е ?
Нямаме лекции при него тази година, защото няма политология.един приятел е карал изпит при него преди 4-5 години и е имал 4-ка като каза, че изпита е балансиран и няма прекалени изисквания.И май е устен, но не съм сигурен.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside